RockStation

Úgy néz ki tavasszal tényleg kijön az új Gojira

2016. február 21. - sunthatneversets

Gojira20121.jpg

A francia Gojira Instagram oldalán tudatta a nagyérdeművel, hogy befejezte egyelőre cím nélküli albumának keverési munkálatait és már csak a maszterelés van hátra.

Tovább

Végleges a Roadburn fellépőgárdája

roadburn_festival.jpg

Buried At The Sea, a Mirrors For Psychic Warfare, az Inverloch, a Cult Of Occult, a Chve, és az Usnea fellépésével válik teljessé az április 14-17 között megrendezendő Roadburn Festival fellépő gárdája. Ezzel minden helyszín, színpad line up-ja teljes, kezdődhet a móka. Az egyébként majdnem teltházas feszttel kapcsolatban ITT és ITT lehet infókat találni.

Cut Me Loose - Új dal és videó a Killswitch Engage-től

killswitch-engage-band-2016.jpg

Március 11-én a Roadrunner gondozásában érkezik a Killswitch Engage új nagylemeze Incarnate címmel. A csapat már a harmadik új dalt osztja meg a lemezről. A Cut Me Loose című teételhez csakúgy, mint az előző kettőhöz videóklip is társul és alább mindjárt meg is nézhető/hallgatható. A Killswitch Engage június 14-én a Budapest Parkban lép fel az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow társaságában egy igencsak nagyszabásúnak ígérkező minifesztiválon. 

Tovább

A csontokból kirajzolódó S betű

20 éves a Sepultura Roots című klasszikusa

sepultura_roots.jpg

"Roots Bloody Roots" - A velőből jövő üvöltés ami átjárta a kilencvenes évek második felét, az abszolút refrén amit, ha már élted a zenét ezekben az években és nem egy légó pincében nőttél fel zárt ajtók mögött, akkor egészen biztosan hallottál. Arról a bizonyos utolsó klasszikus felállású Sepultura lemezről, ami 1996. február 20- án jelent meg, azaz éppen ma húsz éve, és amin még Max Cavalera hallatta a hangját. Az ezzel a lemezzel végleg csúcsra futó Sepultura ugyanis ebben a felállásban többé nem készített hanganyagot. Ez azonban egyik kedvenc lemezünk nimbuszából mit sem veszít, vagy vesz el. És habár gyászolhatnánk is, hiszen azóta is sokan várják, hogy a klasszikus felállást egyszer újra egy színpadon láthassák, mi mégis ünneplünk, mert a Roots is egy olyan lemez, amiből még egy nem fog születni. Zenetörténelmi fordulópont volt, amit megkerülni a metál zenében lehetetlen, de megemlékezni róla kötelező.

Tovább

Hallgasd meg a Droids Attack új lemezét!

946185_10156336968855462_900599739670765104_n.jpgA Droids Attack néven futó hármas fogat egy remek banda Wisconsin-ból. Stoner rock/metal vonalon mozognak és nagyon jók (van benne egy kis Helmet-hangulat, legalábbis szerintem). Viszont sajnálatos módon eddig nem ismertem őket, pedig hamarosan a negyedik hanghordozójukkal rukkolnak elő az amcsi arcok. A hanghordozó Sci - Fi or Die címmel február 26-án fog megjelenni és a hajtás után végig is hallgatható a tíz tételt tartalmazó cucc. Megéri, mert fordulatos anyag, nem a manapság gombamód szaporodó "kyuss-klón" bandák népes táborába tartoznak, hanem van egy kis egyéni íze is a Droids Attack című történetnek. 

Tovább

Estéink New Yorkban

The Winery Dogs - Inglorious @ Barba Negra Music Club, 2016.02.17.

0thewinerydogs2016_138.jpg

Mivel a szerdai The Winery Dogs koncertre már jóval a fellépés előtt kitették a minden jegy elkelt táblát, mi a teltház biztos tudatában készültünk arra, hogy remek koncertfotókkal, igazi pillanatképekkel és az izzadt tömegben életre kelt véleménnyel ébredhetünk majd másnap. Jóslataink valóra váltak, a rock supergroup gyakorlatilag felelevenítette az éra aranykorát a Barba Negra falai között.

Tovább

Klip is érkezett a Nomad új dalához

nomad201505photo_rostaamark_big.jpg

Kedden az MR2 Petőfi Rádió „Petőfi Extra” című műsorában hivatalosan is bemutatkozott a közönségnek a Nomad vadonatúj dala, a Sajnálom. A 2014-es Hotel Polimer albummal komoly szakmai és közönségsikereket elérő zenekar már készített egy kiváló rádiós dalt a Légy jó formájában, de ezzel az új felvétellel egy minden korábbinál dallamosabb és fogósabb oldalát tárja fel a csapat. 

Tovább

Keményen dolgozik új lemezén a Magma Rise

Magma Rise 2013.jpgA hazai doom metal egyik koronázatlan királya, a Magma Rise sem vonult el, hogy téli álmot aludjon. Hegyi Kolosék, ehelyett inkább nekifogtak az új anyaguk munkálatainak, amely megjelenésére márciusban syzámíthatunk. Hogy milyen hangulatban telnek a felvételek, arról megbizonyosodhattok, ha a tovább gombra kattintotok. A bandával amúgy március 16-án találkozhattok a Dürer kertben, a The Skull előtt fogják felszántani a színpadot. Most pedig következzen az izotóp legyek tanulságos története.

Tovább

Idén is lesz Esztergomban Sportalshow

Méghozzá a Rise Of The Northstarral

20160216_sportalso_fesztival2016_bands_confirmation_post_01_01_riseofthenorthstar_05_01.jpg

Esztergom és környéke elég patinás múltra tekinthet vissza, ha a hazai rockzenei életet vesszük figyelembe. Rengeteg esztergomi kötődésű zenekar van, ahogy azok a bandák is szép számmal róják az ország színpadait, akik ugyan nem a Királyváros szülöttei, mégis ezeket az utcákat tartják otthonuknak.

Tovább

Két monstre Metallica újramegjelenés várható

metallica_2.jpgÚjra kiadja az első két albumát az (elvileg) új lemezén dolgozó Metallica. Persze nem valami kisstílű "hozzácsapunk két bónusz dalt aztán jóéjszakát" stílusú anyagban kell gondolkodni, hiszen a két klasszikus, a Kill 'Em All és a Ride The Lightning is egy-egy minden rajongói igényt kielégítő sorszámozott box-szett részeként lesznek ismét elérhetők.

Tovább

Május végén érkezik a Death Angel új nagylemeze

1492574_10151822090265759_594156994_o.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük a Jason Suecof producerrel a floridai Audiohammer stúdióban dolgozott új nagylemezén a Bay Area thrasher Death Angel. Nos már csak a maszterelés van hátra, melyet Ted Jensen fog elvégezni a Sterling Soundban. A lemez címe is ismert már. A The Evil Divide május 27-én a Nuclear Blast gondozásában kerül a boltokba. Alább a lemez borítóját tekinthetitek meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum