RockStation

Alice Cooper + Jim Carrey = Oltári királyság!

2017. január 08. - theshattered

alice-cooper001.jpgEzen egyszerű, de nem megszokott mateklecke apropója nem más, mint a népszerű komikus vendégszereplése a nyáron a Fezenre is ellátogató sokkrocker fellépésén, melyet még szilveszter este ejtettek meg egy hawaii jótékonysági bálon. Az alkalmi formáció két klasszikust adott elő, mégpedig a No More Mr. Nice Guyt és a School's Outot, ráadásul a meglepően jól sikerült buliról felvétel is készült!

Tovább

Kukikról és punikról ír nagyzenekari művet Devin Townsend

0devintownsend2015_03.jpgHát, igen. Devin Townsend, hölgyeim és uraim! A metalzene egyik legpihentebb figurája mindig tudja, hogy hogyan keltse fel a figyelmet, de ezt szerencsére nem sztárallűrökkel, hanem egyszerűen a zenén keresztül teszi, elég csak a Ziltoid lemezekre, vagy a Deconstruction sajtbureszes koncepciójára gondolni. Ha ő nem lenne, ki a fene írna ezekről dalokat? Ki rakna egy csomó dalába pukihangokat? És kinek jutna eszébe egy tízmilliós költségvetésű nagyzenekari művet írni a nemi szervekről? Még jó, hogy itt van nekünk ez a kopasz zseni!

Tovább

Hallgass bele az új Steven Wilson album egyik dalába!

0stevenwilson2016_10.jpgMár erősen készül a tavalyelőtti Hand.Cannot.Erase. nagylemez és a 4 1/2 EP-k utódja a Steven Wilson művekben. A kortárs progresszív rock egyik koronázatlan királya már egy ideje dolgozik az eddig még cím nélküli új nagylemezén, melynek egyik dalába, pontosabban annak stúdiós felvételeibe már egy kis betekintést is nyerhetünk a Ninet Tayebbel közös Pariah című dal által. Van egy sejtésünk, hogy egy újabb mesterművel lesz dolgunk!

Tovább

Hallgasd meg a Windswept legújabb dalát

15825869_367148703649465_657335975195518995_n.jpgFagyos és komor időjáráshoz természetesen hasonló hangulatú zenei aláfestés dukál. Nem? Dehogynem... Gondolom a black metal vonalon mozgó hallgatóságnak nem kell bemutatni a mára már veteránnak számító ukrán Drudkh zenekar nevét. A 15 évvel ez előtt alakult banda gitáros-énekese, Roman Sayenko egy új projekt keretében életre keltette a Windswept nevezetű, szintén három tagú formációt. The Great Cold Steppe címmel március 21-én  jelenik majd meg a hat szerzeményt tartalmazó új anyaguk, mégpedig a Season of Mist kiadónál. Nálam első hallgatásra betalált a banda, úgyhogy én belevéstem a naptárba a lemez megjelenésének időpontját. Addig is be kell érnünk egyetlen dallal, viszont a lemezborítónak megfelelően egy igazi öt perces hóvihart kapunk az arcunkba, ha meghallgatjuk a Blinding and Bottomless Abyss Is Howling című remek szerzeményt, szóval kötelező darab. Hell!

Tovább

Itt egy újabb Darkest Hour dal!

dh2017.jpgMegérkezett a második fecske is a március 10-én megjelenő friss Darkest Hour anyagról, a Godless Prophets & the Migrant Floraról. Az április 18-án a Parkway Drive és a Stick To Your Guns társaságában a Barba Negra Trackbe is ellátogató amcsik Timeless Numbersre keresztelt friss dala, hát, hogy is fogalmazzunk... Szó szerint leszakítja a plafont! De erről jobb, ha ti magatok is megbizonyosodtok!

Tovább

Hallgasd meg az IFI projekt bemutatkozó EP-jét!

1.jpgMegjelent az önmagát csak "hálószoba metalnak" tituláló IFI, azaz Imre Fia Imre projekt bemutatkozó EP-je. A Tejfog négy, a metalt lehetletnyi elektronikával vegyítő jóféle dalt tartalmaz, melyek közül már kettő videót is kapott, természetesen az egészet itt, lentebb meg is nézhetitek, hallgathatjátok, mindezt IFI kommentjeivel ellátva.

Tovább

Itt egy új First Blood szöveges videó

15822892_10153967806566222_1757950639993825904_n.jpgA metal-hardcore vonalon mozgó First Blood nevezetű amcsi,svéd, holland és osztrák koprodukció, február 10-én új albummal örvendezteti meg a világot, illetve azon belül is az ilyen muzsikák kedvelőit. A Rules névre keresztelt, tizenkét tételt tartalmazó lemez pedig a Pure Noise Records kiadó gondozásában lát majd napvilágot. Kedvcsinálóként Rules of Life címmel itt egy új szöveges videó a bandától. Felül a lemez borítóját, alább pedig a tracklist-et találjátok. Csekk disz!

Tovább

Még tíz nagyon várt lemez, hogy később majd ne érjen váratlanul...

2017 underground felvételei, amiket várunk

15894701_1408588902508868_5692809406651099389_n.jpgA tavalyi évet elsősorban saját mérlegünkkel pontoztuk ki, számba véve milyen jelentősebb albumok születtek, amik mellett mi eltudtunk nagy hévvel köteleződni. Aztán most, hogy megint itt egy újabb év - amikor el se hisszük, de talán tényleg csőre van töltve egy új Tool lemez és a Behemoth énekese smink nélkül tolja majd a búskomor dohányrágó country zenét - arra gondoltunk így mindjárt az elején, hogy várakozásaitok listájára gyorsan feldörzsöljük azokat az idén megjelenő underground lemezeket is, amik esetleg még nincsenek ott, de mi már toporzékolunk utánuk.

Tovább

Itt egy új Suicide Silence dal, rögtön egy 360 fokos videóval!

suicide-silence-2016-1024x736.jpgMegérkezett az első új dal a Suicide Silence február 24-én megjelenő, szimplán csak a zenekar nevét viselő új albumáról. A Doris című dalra egy 360 fokos videót is rittyentettek Eddie Hermidáék, melynek érdekessége, hogy egyszerre nézhettek vele a stúdiós munkálatokba és (ha valaki nem tudná, milyen az) a zenekar koncertteljesítményébe. A hamarosan érkező lemez egyik újító jellegű érdekessége, hogy az előzetes információk szerint ellentétben az eddig megszokottakkal, körülbelül hetven százalékban tiszta éneket fog tartalmazni. Ha a többi nóta is hasonló lesz, mi várjuk szeretettel!

Tovább

Szerintetek milyen kórusművet írt Tony Iommi? Hát persze, hogy zseniálisat!

tony-iommi-how-good-it-is.jpgA Black Sabbath legendás gitárosa, Tony Iommi egy speciális ajándékkal kedveskedett a szülővárosának, Birminghamnek. A méltán ismert és elismert Iommi, akinek érdemeit, reméljük, senkinek nem kell ecsetelni, a birminghami anglikán esperessel, Catherine Olgevel írt közösen egy dalt, mely a How Good It Is címet kapta. A lágy húrosokkal és fiúkórussal kísért szépséges dalt itt, nálunk is lecsekkolhatjátok, higgyétek el, érdemes!

Tovább

Nailed To Obscurity – King Delusion (Apostasy Records, 2017)

Évindító melankólia, gitárokkal

20161010_abnahme_nto_kingdelusion_v8_cover.jpg

Nem kellett hozzá hosszú idő, hogy befusson 2017 első underground death / doom anyaga, a német Nailed To Obscurity King Delusion című harmadik albuma. A német sötét undergroundból az utóbbi időben több nagyon kellemes meglepetés is előkerült (Der Weg Einer Freiheit, Weedruid, Samsara Blues Experiment…), így azt gondoltam, hogy a King Delusion is megér egy próbát. Az első hallgatás után pedig olyasmit gondolok, mint a népmesei varga a király előtt: igazam is volt, meg nem is.

Tovább

Kőkemény rock-nyitány a Barba Negrában!

rockstar_meeting.jpg

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a Barba Negra Music Club már az újév első hétvégéjén rendesen odacsap. Egy gigantikus méretű hólapáttal pakolja be a zúzós rock koncerteket a klubba – péntek este nem kisebb legendák, mint Póka Egon és Tátrai Tibor hív minket egy fiatalító és alaposan energizáló blues-rock utazásra, hogy aztán másnap a Rockstar Meetingen felvonuló zenészek a falakat kirúgva, óriási bulival indítsák az évet. Hogy kik lesznek ott, inkább ki az, aki nem?

Tovább

A Metallicáé volt a legkelendőbb metal lemez 2016-ban

metallica-hardwired-album.jpegReméljük, senki nem kap a szívéhez a hírtől, de bizony a Metallica Hardwired... To Self-Destructja lett a 2016-os év legkelendőbb metal lemeze. A nyolc év után megjelent friss dalcsokor, ahogy minden nagyobb előadónál, természetesen magával hozta a korábbi korongok "újrafeltámadását" is, a klasszikus lemezek szinte mindegyike becsücsült a lenti lista top 10-ébe (ahogy ugye nálunk "kicsiben" a Tankcsapda meg az Ossian a MAHASZ listán szokta). A tavalyi legkelendőbbek között még kiemelendő a Disturbed teljesítménye, ők az egyetlen zenekar, akik a hat legjobban fogyó lemez közé egyedüliként be tudtak férkőzni Papa Heték mellé, rögtön a második helyen. De lássuk csak részleteiben, számokban is a dolgokat! Ezek tehát azok a metal lemezek, melyek a tavalyi év legjobban fogyó produktumai voltak.

Tovább

Dobsuli vagy mateklecke? - Nézd meg hogy játszik az Ulcerate ütőse

jamie2.jpgA dobos videók azért jók, mert nem rosszak. Ez esetben éppen azért, mert hagynak néhány kérdőjelet azzal kapcsolatban, hogy amit látunk az tulajdonképpen sima dobsuli vagy azon belül mindjárt mateklecke is? Az új - zélandi Ulcerate dobosa Jamie Saint Merat ugyanis pazar játékkal pakolja az alapokat ahhoz a progresszív death zenéhez amit a csapat játszik. A lejjebb található videóban hallható nóta, melynek leütéseit közelről figyelhetjük a zenekar hét éve megjelent második Everything Is Fire nagylemezének címadó dala egyébként. Az elmúlt hét évben azonban még két nagylemez is kijött, melyek közül a legfrissebb alig pár hónapja Shrines of Paralysis címmel és sok elismeréssel. Az említett dobsuli cucc pedig a hajtás után pörög.

Tovább

Fleshgod Apocalypse, Carach Angren: extrém metal évnyitás a Dürer Kertben

fleshgodapocalypse2015a.jpg

Saját turnéján tér vissza Budapestre a Fleshgod Apocalypse: a technikás olasz death metal zenekar az év egyik első fontos nemzetközi koncertjén játszik január 10-én a Dürer Kertben. Velük érkezik az egyre ismertebb holland szimfonikus black metal zenekar, a Carach Angren, valamint egy másik olasz brigád, a Nightland.

Tovább

Jövő héten új Black Anvil lemez - Már két dal is publikus róla

blackanvil.jpgCentikre van negyedik lemezének megjelenésétől az amerikai Black Anvil. A hagyományos thrash metál témákat feketével színező banda három év után jelentet most meg ismét lemezt, melynek As Was lesz a címe és összesen nyolc új dalt fog tartalmazni. A pontos megjelenési dátum a január 13. Az istálló a Relapse Records. A két friss dal pedig a megnyitás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum