RockStation

Ezek a koncertek várhatók a jövő héten

2017. április 16. - theshattered

parkway_drive_2015_2.jpgAz idei év elhalmoz minket jobbnál jobb bulikkal, melyeket még fejben tartani is nehéz, nemhogy elmenni, túlélni, szórakozni, tombolni rajtuk. Ezt elősegítendő összeszedtünk egy kisebb listát arról, hogy milyen koncertek várhatók a jövő héten, hogy legyen miből mazsolázni, ha van egy szabad estétek.

Tovább

Így nyomja az Omega a Scorpions klasszikusát

omega501.jpgA Scorpions Gyöngyhajú lánya, a White Dove talán csak annak a rockzene kedvelő embernek nem lehet ismerős, aki az elmúlt pár évtizedet egy kő alatt töltötte, nagyjából 4-500 kilométerre minden civilizációs behatástól. Klaus Meinéék azóta is jóban vannak az Omegával, akik most, mintegy megkésett válaszajándékként fogták és feldolgozták a németek örökérvényűjét, a Still Loving Yout. És hogyan fest a végeredmény? Így!

Tovább

Bruce Dickinson állta az alkalmazottjai elmaradt fizetését

brucedickinsonsonispheredogfight_638.jpgAz Iron Maiden dalnoka, Bruce Dickinson saját forrásból fizette ki a saját repülőjavító vállalata, a Cardiff Aviation alkalmazottjainak elmaradt fizetését, legalábbis annak felét. A meglehetősen rendes húzást az ünnepek miatt lépte meg az énekes, ami valljuk be, minden főnöktől jól tudna esni ilyen helyzetekben.

Tovább

Itt a legurbánusabb rock: a The Medley’s új dallal és albummal jelentkezik

the_medley_s.jpg

Ugyan a The Medley’s alapítása óta eltelt 6 év, a zenekar alapelve, miszerint az urban-rock, post-blues menő, semmit sem változott. Magukról azt mondják: „Az alapító tagok Magos Bálint és Pauer Gellért olyan zenei hangulatot álmodtak meg, ami a nagyvárosi életforma visszásságait és neurózisait intelligens cinizmussal és sötét humorral közvetíti.” Ezt a szemléletet képviseli a Nagykörút című nagylemez is.

Tovább

Új basszer a Protest The Heroban

0protestthehero3.jpgÚjra tagcserére adta a fejét a kanadai Protest The Hero. A legutóbb 2014-ben (viszont akkor kétszer is) nálunk járt tekerős metalcore ötös újra a basszusfronton kénytelen váltani, miután a 2015-ben Arif Mirabdolbaghi helyére beszállt Cam McLellan is elhagyja a fedélzetet, legalábbis ami a színpadi részt illeti. Az új srác Eric Gonsalves lett, akit a zenekartól megszokott pihent módon köszöntöttek a többiek.

Tovább

Undertaking – Thrash metal Magyarországon a rendszerváltás idején

Elkészült a kultikus hazai thrash-brigád történetéről szóló könyv

img_5070.png
Majdnem pontosan két évvel ezelőtt röppent fel a hír arról, hogy készülőben van a nyolcvanas évek kultikus magyar thrash zenekarának történetét elmesélő Undertaking-könyv. A metal műfaj nagyjainak önéletrajzi munkáit hivatásszerűen fordító Dudich Ákos, illetve a trió egykori basszusgitárosa, Jakab Viktor által jegyzett kiadvány, amely az Undertaking – Thrash metal Magyarországon a rendszerváltás idején címet kapta, csütörtökön került ki a nyomdából.

Tovább

Sonic Syndicate: Confessions Tour - Április 30-án Budapesten a KVLT-ban!

sonicsyndicatesmall.jpg

A svéd modern metalos Sonic Syndicate áprilisban Budapestre érkezik! A bandát legutóbb tavaly novemberben az Amaranthe társaságában lehetett elcsípni, ezúttal azonban headliner turné keretében térnek vissza hozzánk. A CONFESSIONS TOUR névre keresztelt körút a legutóbbi, sorban a hatodik Sonic Syndicate lemez bemutatkozó útja.

Tovább

Katy Perry anno tüntetett is Marilyn Manson ellen

katy-perry-marilyn-manson.jpgHa más nem, Kary Perrynek legalább a neve ismerős lehet még a legelvakultabb rockereknek is, hiszen bizonyos időközönként azért fel-felmerül a neve különböző médiumokban. Ő az a lány is, aki az USA Szikora Robijaként még tüntetett is a valaha szebb napokat látott, elvileg hamarosan új albummal, a Say10-el jelentkező Marilyn Manson ellen is. Aztán azért csak bejutott egy bulira és... majdnem meg is tetszett neki.

Tovább

Megjelent az Enter The Void második EP-je

enter_the_void01.jpg

Végtelen forgás ez, a részek sosem állhatnak össze – talán kevesen vannak, akiknek mindez nem jutott még eszébe a bennünket körülvevő világot szemlélve. Olykor úgy tűnik, hogy kint és bent, közel s távol csak a rendezetlenség és a zűrzavar uralkodik, az apró „részek”, amelyekből összeáll az életnek nevezett valami, mintha nem akarnának a helyükre kerülni.

Tovább

Így készült az új Rammstein DVD

16386986_10154634513297713_6901678451311592274_n.jpgAktívan megy a promo a nemrég világszerte, többek között az Urániában is bemutatott, május 11-én pedig CD-n, DVD-n, BluRay-en (és ezek többféle kombinációjában) megjelenő új Rammstein koncertfilmhez, a Parishoz. A nyilvánvalóan remekbe szabott filmből, ami a zenekar 2012-es párizsi koncertjét örökíti meg, két dalt már megmutattunk nektek, most pedig itt van egy kis betekintés a színfalak mögé. Tessék csak, tessék!

Tovább

Így nyomta a Killswitch Engage és Joey Belladonna a Holy Divert

img_9591.JPGEgy aprócska meglepetéssel készült az éppen közösen turnézó Killswitch Engage és az Anthrax, legalábbis annak énekese, Joey Belladonna, ugyanis közös erővel adták elő a KSE által korábban feldolgozott klasszikust, a Holy Divert, melyről nyilván rajongói videó is készült. Ezt itt, lentebb is lecsekkolhatjátok, szerintünk érdemes. 

Tovább

Itt egy újabb Seether dal!

seether-poison-the-parish.jpgMár csak alig egy hónap és a boltokba kerül a Seether legújabb nagylemeze, a Poison The Parish. A várhatóan a zenekar korábbi hangzásvilágához visszatérő korongról korábban már megmutattuk a Let You Downt, most pedig egy újabb dal következik, a Nothing Left. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a zenekar október 1-jén Budapestre, a Dürer Kertbe látogat.

Tovább

Valami közös cuccon dolgozik Mark Morton és Chester Bennington

chester-bennington-mark-morton.jpgAzt gondoljuk, hogy akármi is lesz ebből, ez az év eddigi legfurcsább kollaborációja lehet. Ha valakinek nem ugrott volna be a fenti nevek alapján, a hamarosan szünetre vonuló Lamb Of God gitárosa és a nemsokára One More Light címen új albumot megjelentető, majd a Volt Fesztiválon is fellépő Linkin Park énekese dugta össze a buciját valami közös dalban. Egyelőre pontosabb infót még nem tudni, csak annyi a biztos, hogy valami lesz. Erre pedig a legjobb bizonyíték pedig a lenti Twitter bejegyzés.

Tovább

Itt egy új Suffocation dal, rögtön egy 360 fokos videóval

Suffocation_2013.jpgJúnius 9-én hivatalosan is kézbe vehetik a rajongók az új Suffocation nagylemezt, mely az ...Of The Dark Light címet kapta a keresztségben. A talán mondani sem érdemes, előzetesben is gyilkos anyagról itt az első fecske, a Your Last Breaths, ami egy minden igény kielégítő death metal dal. Ha mindez nem lenne elég, a nóta egy 360 fokban tekerhető videót is kapott, melyben azért olyan sok minden nem történik, de jól mutat az alatta zakatoló zúzdához.

Tovább

10 versfeldolgozás a magyar rock- és metalzene vonzáskörzetéből

kurt_a_kocsma.jpgKedden, azaz április 11-én, József Attila születésnapján volt a magyar költészet napja. Ennek apropóján össze is szedtünk tíz dalt, melyekben a zenekarok egy-egy magyar költő versét, illetve annak egy részletét vették górcső alá és zenésítették meg a legjobb tudásuk szerint. A listát igyekeztünk úgy összeállítani, hogy egy vers, illetve egy zenekar csak egyszer szerepeljen, persze még így is lehet, hogy valami kimaradt. A kommentekben szívesen látunk bármilyen további ajánlást. A borítóképért pedig elnézést kérünk. :)

Tovább

Lacuna Coil koncert az A38 Hajón

lacuna_coil_2016.jpg

Sok év után tér vissza ismét Budapestre az egyik legnépszerűbb gothic metal zenekar, a Lacuna Coil. Az 1994-ben alakított milánói együttes május 7-én fő fellépőként játszik majd A38 Hajón, többek között a legutóbbi, Delirium című lemezét is bemutatva. Az estét a Moldovából érkező Infected Rain koncertje nyitja.

Tovább

Így játszik Elvist Matt Heafy

0trivium2016_34.jpgMatt Heafy időnként szereti elő-előkapni az akusztikus gitárját, amikor épp nem a tavaly nyáron nálunk is megfordult Triviummal utazza be keresztül-kasul a nagyvilágot. A dobosokat elég nagy iramban cserélő, nagylemezzel legutóbb 2015-ben jelentkező floridaiak frontembere ezúttal Elvis Presley egyik klasszikusát, a Can't Help Falling In Loveját kapta elő és vette fel az örökkévalóságnak (egy hihetetlenül a dalhoz illő, Deathes felsőben). Tessék csak meghallgatni!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum