RockStation

"Ez nem egy előre megtervezett építkezés" - Interjú a Warchief zenekar három tagjával

2017. szeptember 24. - csubeszshuriken

warchief44.jpgA Kaptár nevű helyi klubtól erős száz lépésre, az ország acélszívének vörös poros árnyékában, azaz egy dunaújvárosi garázssoron is megjelentünk néhány hete. Abból az apropóból, hogy a rendszeresen ott próbáló Warchief zenekar három tagját megkérdezhessük létezésük értelméről, de legfőképpen a nyár közepén megjelenő első nagylemezükről, amelynek ...a place for everything and everything in its place... lett a címe. A helyszínen kialakult ezzel kapcsolatos beszélgetésben a zenekar dobosa Satyi, basszusgitárosa Santos és gitárosa Misi vettek részt. Ennek az ügynek a kompakt dokumentációját olvashatjátok tehát alább. 

Tovább

Lemezek az élet napos oldaláról!

Ulver, Hot Water Music, Cult Of Luna, Brant Bjork, 5ive, Burn és Quicksand lemezajánlók

quicksand-band-photo-june-2017-1000x500.jpg

Bár igyekszünk tájékoztatni, értékelni a nagy érdeklődésre számot tartó új megjelenéseket, azonban ahogy csúszunk bele az év utolsó harmadába, lassan kikristályosodik, hogy bizony nagy nevek, izgalmas megjelenések nem kaptak kellő figyelmet részünkről. Mivel a magazin teljesen non-profit, így mindenki a szabadidejét áldozza arra, hogy tartalommal töltse meg az oldalakat, de most itt az alkalom, hogy pár adósságot törlesszünk.

Tovább

Temetőben táncoló - Itt a Grave Pleasures új videója

grave_pleasures_2017_1.jpg

Ahogy az már korábban is írtuk szeptember 29-én jelenik meg a Mat McNerney énekes nevével fémjelzett Grave Pleasures új nagylemeze a Century Media gondozásában. A Motherblood címre hallgató korongról két videós dalt már mutattunk nektek, most itt a harmadik, amely a lemez talán legfogósabb dalához a Joy Through Death címűhöz készült. A jövő héten pedig lemezkritikával is érkezünk majd.

Tovább

Novemberben érkezik Tarja karácsonyi lemeze

tarjafromspiritspromo_638.jpgTarja Turunen mostanában rendesen ellátja a rajongóit hallgatnivalóval. Baj ez? Dehogy is, sőt! Igaz, már jóval több ideje nincs az anyazenekarában, mint ott volt, valószínűleg amíg él, ahhoz fogják kötni, viszont én megpróbálom nem megemlíteni a Nightwisht (hopp, ezt elb*sztam). Viszont a lényeg, hogy a méltán elismert hanggal rendelkező pacsirta legfrissebb, karácsonyi tematikájú nagylemeze, a From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) november 17-én kerül majd a boltokba, ehhez pedig egy sejtelmes előzetes is napvilágot látott.

Tovább

Csodálatos volt az első hazai Yacøpsæ koncert!

yacopsae.png

Egyre több „régi” vagy ha így jobban hangzik, legendás underground zenekar ejti útba Budapestet egy-egy koncert erejéig. Gondolok itt arra, hogy az elmúlt időszakban itt járt a Crude SS, a MOB47 vagy a finn Riistetyt. Mondjuk ők egy turné keretén belül érkeztek hozzánk, a Yacøpsæ pedig csak erre az egy koncertért repült ide Hamburgból. Ezt hívják exkluzív bulinak! Elég színes felhozatal volt, ami a műfajokat illeti; grindcore, thrash, hardcore, powerviolence. Hívjuk egyszerűen csak punknak. Elég punk volt az este!

Tovább

Magyarországra jön az L.A. Guns, viszont nem egy szokványos helyen lépnek fel

laguns2017.jpgTudjátok, Los Angelesben van egy (egy kis iróniával fogalmazva) többé-kevésbé ismert Roxy nevű hely. Adjatok hozzá még egy X-et és Tatabányán is meglelitek ezt a nevet, ahol ugyanúgy egy rock klub viseli büszkén a kvázi rangot. Ráadásul hamarosan egy igazi szelet Los Angelesszel is találkozhattok a Gerecse lábainál, ugyanis idelátogat a Phil Lewis és Tracii Guns által fémjelzett L.A. Guns. A csapat az október 13-án megjelenő új nagylemezét, a The Missing Peacet fogja az iparvárosban is megmozgatni, a buli pontos dátuma: november 6.

Tovább

Tűzbe mennél az Asking Alexandriáért?

0askingalexandria2017_56_eredmeny.jpgNem új hír, hogy visszatért az Asking Alexandria soraiba Danny Worsnop énekes, hiszen már a tavaszi budapesti bulin is vele izzasztották meg a közönséget. Viszont ez a felállás a nagy egymásra borulás óta nem adott még ki semmilyen új hangzóanyagot. Ez a csend törik meg most, itt az első előzetes a december 15-re várható, egyelőre még cím nélküli új albumról, az Into The Fire.

Tovább

Nézz körbe a Metallica turnécuccai között!

metallica_2017_brazil.jpgA Metallica már jó ideje nem kispályás. Hogy is lenne, ugye? Ennek megfelelően egy koncert hátterének megfelelő koordinálása sem éppen egyszerű történet. Kíváncsiak vagytok, hogy milyen cuccokon veretik a thrash legendák? Netán tudni szeretnétek, mi fogja rátok szórni az örökérvényű hangokat jövőre Budapesten? Van szabad 20 percetek? Akkor itt a nagyszerű lehetőség!

Tovább

A harmadik előzetes is megjött az új Primusról

primus2017.jpgJövő pénteken megjelenik a Primus legfrissebb anyaga, a The Desaturating Seven, melyről két dalt, a The Sevent és a The Schemeet már ismerheti is ország-világ. Most itt a harmadik kedvcsináló, a The Valley, mely egy kisebb meseintroval egybeöltve csalogatja be a gyanútlan hallgatót, hogy aztán mire már eluralkodna rajta a rémület, megnyugtassa: igen, ez továbbra is legalább annyira Primusos, amennyire csak egy Primus dal lehet.

Tovább

Joey Jordison és Frédéric Leclercq káosza - Hat számban szórja a Sinsaenum a hamut megint

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgJoey Jordison és Frédéric Leclercq sötét és délceg death / black zenekara tavaly sokakat meglepett az Echoes of the Tortured című Sinsaenum lemezzel. Amin Csihar Attila a Mayhem frontembere is közreműködött. A kritikailag is elismert bemutatkozó lemez tehát szinte követeli a folytatást a teljes értékű zenekarrá váló projekt részéről. Így a hat zenész most hat számot dob fel. Szóval már csak egy hatos hiányzik a történetből és a hívószám végül megint ott figyel. Az Ashes című kislemez viszont november 10 - én jelenik meg az earMUSIC gondozásában, harminc percnyi új zenével, ami magában foglalja Frederic Duquesne producer a zenekar Dead Souls című számához készült remix változatát is. Ami még az előző lemezen szerepelt. S minthogy új zenét nem tudunk mutatni, kedvcsinálónak idetesszük a zenekar két tavalyi videóját.

Tovább

Hallgasd meg az új Mastodon EP-t!

mastodon-cold-dark-place.jpgMa jelent meg a Mastodon legfrissebb anyaga, a korábbi korongokról lemaradt, Brent Hinds agymenéseit tartalmazó Cold Dark Place. Az eredetileg az Emperor Of Sand második lemezének, majd önálló albumnak tervezett, végül négyszámos EP-vé zsugorodott anyagot itt, lentebb meg is fülelhetitek, majd november 13-án irány Bécs, ahol remélhetőleg fel is csendül majd egy-két téma erről a dalcsokorról.

Tovább

Trógerbélés betárazva - Ez a King Parrot videó megint bűzlik

king-parrot-band-2.jpgAdtunk már hírt róla korábban, hogy napjaink King Parrot galerinéven befutó ausztrál hőseinek fingszagú metálját iszonyúan fontos ügy lenne komolyan venni. Még, ha ez nem is biztos, hogy lehetséges. Minthogy az minden megmozdulással az öttagú zenekar részéről keményen akadályoztatva van. Nagyjából hat éve, mialatt kitoltak két nagylemezt és két kisebb kiadványt is. Amit most, ha jól számoltunk a harmadik nagylemez követ Ugly Produce címmel. Erről pedig már pisált bele a banda egy videóval a közelmúltban az agyunkba. Aminek, mint egy folytatásos teleregényben újabb epizódja íródott, a fröcsögő dolgok halmazállapotát tekintve sokkal sűrűbb cuccal a fókuszban. De ha egyszer a trógerbélés csúnyán be van tárazva és a fejeket meg pörgeti a kompetens crossover, akkor abból valami mindig kijön. Ami kilassítva is igazi öröm...

Tovább

Pusztulás pénteken - Négy csúnyán odadörzsölt black metal lemezen

a0968296845_10.jpgAhogy az elmúlt harminc évben mindig, most is szabadulnak el a pórázról olyan bestiák, amik miután rámartak és egy sötét zugig üldözték azt, remegve és sírva hagyták maguk mögött a hideg kövön kuporogva a durván legyalázott világot. Egy korrekt black metal lemez tudniillik csúnyán dörzsöli oda magát a jóhoz. Így tarthatja ugyanis a tükröt durván, egy aljas indokból elkövetett fajnak. Melyet az idealisták még ma is emberiségnek neveznek. De minthogy a kiábrándulás futótűzként terjed, a műfajnak hódoló lemezeken, a förtelem zenéje folyamatosan erjed. Napjainkban is...

Tovább

Nézd meg élőben a ma esti Satyricon lemezbemutató bulit!

satyricon17.jpgFotelrockerek, attención! Ma este 9-kor dolgotok van! Miért is? Mert ma jelent meg a Satyricon legfrissebb korongja, a Deep Calleth Upon Deep és ezt a csapat egy online streamelt teljes albumot eljátszó lemezbemutató koncerttel fogja megünnepelni. Az egyébként az osloi KLP épület tetején tartandó buli a csapat Facebook oldalán lesz követhető, szóval 9:00-kor mindenki ciccenti a sört, készíti a nyakát és indul a buli!

Tovább

Éjszakai utazás velem, meg azzal a manussal

nefg.jpgA blues rock jó. Főleg, ha egy ismert black metalos koma nyomja, mert akkor még többen is képesek felfigyelni rá. Erre a receptre épül a Nergal és John Porter által alkotott Me And That Man, akiknek első (remélhetőleg nem utolsó) nagylemeze idén márciusban jelent meg. A klipeket sorra hozza is a duó, most a legújabb a Nightride című tételre készült el. Ezúttal a történetmesélés is komolyabb szerepet kapott, ahogy a videó is ígéri, folyt köv. Érdemes megvárni a végét.

Tovább

Tizenhat év után újra egy színpadon játszott Gene Simmons és Ace Frehley

acegene.jpgA Harvey hurrikán ha másra nem, arra jó volt, hogy összehozta a Kiss két legendás tagját, Gene Simmonst és Ace Frehleyt. A két egykori csapattárs tizenhat éve állt legutoljára egy színpadon, most viszont egy jótékonysági buli kedvéért elásták a csatabárdot, hogy eljátsszanak három korai Kiss tételt, a Parasitetot, a Cold Gint és a Shock Met. Ezekről nyilván készültek felvételek is, ezeket lentebb felsorakoztattuk.

Tovább

Sztárok egész sora lép fel Chester Bennington emlék-koncertjén

chester_bennington.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk október 27-én a Hollywood Bowlban emlékezik meg a Linkin Park a júliusban elhunyt Chester Bennington énekesről. Ahogy az várható volt a koncerten számos rockzenei körökben világsztárnak nevezhető vendég emlékezik majd meg az énekesről. Fellép többek között M. Shadows és Synyster Gates az Avenged Sevenfoldból, Jonathan Davis a Korn énekese, Shavo Odadjian és John Dolmayan a System Of A Downból, de ott lesz a Blink-182 teljes tagsága, Oli Sykes (Bring Me The Horizon), Ryan Key (Yellowcard), Machine Gun Kelly és Kiiara is. A bevételek egy része a nemrég létrehozott Music For Relief's One More Light Fund alapítvány számláira megy majd. Maga az esemeény ötlete egyébként állítólag a producerguru Rick Rubintól származott.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum