RockStation

Monkey 3 @ Robot, 2017.10.07.

Sima három gólos svájci győzelem

2017. október 08. - RaczUr

m333.jpg

Ha 2006/07 környékén valaki csak megemlítette a svájci Monkey 3 nevét, máris teljesen lekenyerezett. A 39 Laps albumuk annyira elkapta az ízlésvilágomat (psy-stoner-post-rock vonalon), hogy az a lemez még a mai napig simán benne van egy top 25 best ever képzeletbeli válogatásomban, de top 10 felső részében lenne a „legalulértékeltebb mesterművek” kategóriában. A későbbi dolgaik sem túl rosszak, bár az utolsó kettő lemezük(The 5th Sun, Astra Symmetry) már nem nagyon ragadt meg bennem. Az mindenesetre biztos volt, hogy egy ilyen régen várt zenekar első magyar bulijára illő volt megjelenni, már csak a tíz évvel ezelőtti rajongásom okán is. Nem mellesleg Svájc- Magyarország vébéselejtező is volt a koncerttel egy időben, így rendhagyó módon mindkét eseményről jön a beszámoló.

Tovább

Betöri a Battery - Videón a klasszikus Metallica-dal, még '86-ból

masterbox.jpgSenki előtt nem titok, november 10-én újra megjelenik a Metallica egyik, ha nem "A" legklasszikusabb nagylemeze, a Master Of Puppets, mégpedig többféle kiszerelésben. A pénztárcától és rajongási szinttől függő csomagok különböző extrákat fognak tartalmazni, melyek közül lesz, ami DVD-vel is kiegészül. Ezen nyilván archív felvételeket lehet majd találni, ebből az egyik a lent látható 1986-os nagoyai felvétel, melyen a Battery csendül fel a maga jól ismert dallamaival és riffjeivel.

Tovább

Stílusos és elegáns női blues

Novemberben a szomszédban koncertezik Beth Hart amerikai blues-rock/soul/jazz fusion énekesnő!

beth_hart.jpg

Két évvel ezelőtt megjelent nyolcadik szólólemezével (Fire on the Floor) Beth Hart újfent lángra lobbantotta… nem csupán a padlót, de a világ blues-rock/soul/jazz fusion zenei színterét is. 2015 nyarán a kaliforniai énekesnő Pakson a 23. GastroBlues Fesztiválon lépett fel kirobbanó sikerrel és jóllehet idén elkerüli hazánkat, így sem kell lemondania róla annak, aki nem sajnálja az anyagi, idő-és energia-ráfordítást egy környékbeli kiruccanásra.

Tovább

Lemezek az élet napos oldaláról vol. 2

INVSN, All Pigs Must Die, Horisont és Night Sins lemezajánlók

all_pig_must_die_2017.jpg

Folytatjuk pár mondatos lemezismertetőnket, ahol pár kevésbé szem előtt lévő bandán keresztül mutatjuk be az underground legmélyebb bugyrait. A szelektálás szubjektív dolog, az értékelés még inkább, így ha az olvasottaktól úgy érzed, hogy Apu jeges verejtéke lennél, esetleg Apu fortyogó epéje, hát magadra vess. Viszont ez egy remek lehetőség arra, hogy szétnézzetek, mi rejlik a felszín alatt. Bízunk benne, hogy találtok kedvetekre való muzsikát!

Tovább

Bűnösök vagytok mind - Újabb dal az Anti-Flagtől

antiflag3.jpgAhogy közeledik az új nagylemezük, az American Fall október 27-i megjelenési ideje, úgy osztogatja ki a nagyközönség részére az azon szereplő friss tételeket az Anti-Flag. Az amcsi punkok, akik nyáron a Dürer Kertet is megjárták, a The Criminals című dalt pattintották ki a nyilvánosságnak, melyhez egy dalszöveges, koncertfelvételes videót is mellékeltek.

Tovább

Voivod (CAN), Earth Ship (D), Perihelion @ 2017.10.04 Dürer Kert

Nosztalgia szerelemhajó a múltig tágított cybertérben

0voivod2017_69_eredmeny.jpg
A millennium előtt, ha egy olyan banda, mint a Voivod valahogy Pestre tévedt, az nagyjából meteorbecsapódás számba volt vehető. Ahol végre közelebbről lehetett vizsgálni az idegen anyagot. Akik egy ilyen alkalomnál pedig ott voltak, ma már a legendák elbeszélői ők, klubjaink szűk folyosóin. Mert ugye így megy ez. A régi bandák visszatérnek és az új dalokba öntött jelenükön túl, tudnak hozni egy erős huzalt, ami összeköt minket a saját gyerekkorunkkal, ami összeköt végül az ő gyerekkorukkal is. Ezért fantasztikus az, hogy a Voivod többdimenziós pesti klubban való kiterjedéseinek aránya megint lényegesen javult. Plusz egy alkalommal!

Tovább

Egy koncert, ahol a gitár behangolása is a kapcsolat része volt...

The Devil's Trade @ Instant 2017.10.05.

22181630_1522310504515318_2104915504021162760_o.jpgOlyan koncerten voltam, ahol nem a saját telefonjuk fényét láttam az emberek arcán ragyogni. Sőt, egyáltalán nem volt semmilyen ragyogás. Szóval erős gyanú ébredt fel bennem, hogy akkor valószínűleg a többiek is érezni jöttek el. Azt a valamit. Vagy inkább sok mindent. Alig ismertem pár embert, de örültem, hogy együtt tudjuk vállalni ezt a kockázatot. Mi együtt és ő velünk. A fazon színpadon, azzal egy szál gitárral. Ami máskor bendzsó. Ehhez ugyanis nagy bátorság kell. Mert egyszerűen nincs ott semmi, ami mögé ellehetne bújni. Ember, hangszer, mikrofon és szék. Olyan közel, hogy a számok között történő újrahangolás is kapcsolatot teremt. Legalábbis ezt figyelte meg és mesélte most el nekünk az, aki a koncertje előtt megfogadta, hogy csak játszik majd és nem beszél. Két szám között pár dolog azért mégis elhangzott. Amik közül az egyik az volt, hogy az új dalok megértek a felvételre, amiből januárban stúdió lesz. A másik pedig, hogy lehet, hogy csak hazudni kell és utána minden mehet szépen tovább.

Tovább

Novemberben jön DVD-n is a Black Sabbath mozifilm

theendoftheend.jpgMúlt héten csak a mozikban volt elérhető, novemberben viszont már bárki otthonában feldörrenhet a Black Sabbath utolsó koncertjét és egyéb jóságot tartalmazó The End Of The End. Az "otthoni" változat a tizenhét számos koncert mellett egy ötdalos bónusz anyagot is fog tartalmazni The Angelic Sessions címen, ami egy stúdióban eljátszott párdalos minikoncertet jelent; egyben ez a 'Sabbath utolsó élő előadása is. A dallistát lentebb találjátok, a filmről ITT írtunk nemrégiben. A megjelenés dátuma november 17.

Tovább

Megkezdődött a Decapitated kiadatása, további részletek derültek ki

decapitated_2017_1.jpgA Decapitated ügye a metalzene utóbbi időkben leginkább előtérbe került esete. A lengyel death metalosok az amerikai turné közben lettek letartóztatva, először emberrablás, majd csoportos nemi erőszak vádjával, ezeket a zenekar tagjai tagadták. Most, hogy beindult az egész eljárás és kiadatási ügy, kiderült egy pár új részlet, ami kicsit más fénybe helyezi az esetet.

Tovább

The Lurking Fear - Out of the Voiceless Grave (Century Media, 2017)

Durvábban demonstrálni a legdurvábbat...

the_lurking_fear_out.jpg

Egy olyan fajsúlyos lemez elkészítésével, mint a Slaughter of the Soul, valószínűleg magának is feladta a leckét egykor az At The Gates zenekar. Hiszen a visszajelzések is nagyjából azt osztották, amit sejthetően az alkotók is éreztek. Hogy az a harmincnégy percnyi alkímia valami olyat hívott életre, amit nem biztos, hogy még egyszer lehet majd. Ez pedig nyilván egyből két lehetőséget kínált fel. Amikből az egyik az volt, hogy azért megpróbálják. A másik pedig az, hogy kurvára nem. A pacsi pedig jár a göteborgi death metál sleppnek, akik úgy döntöttek húsz évvel ezelőtt, hogy sem a kompromisszum, sem a lerágott csont nem lehet tartozéka egy ideális jövőképnek. Állták a sikert, hozták a lendületet,  aztán egy ponton hagyták az egészet és más bandák soraiban szépen visszaszivárogtak a föld alá. Ahogy Lindberg és Erlandsson most is ezt teszik. Az At The Gates legújabb köre után. The Lurking Fear néven ugyanis valami olyat szabadítottak el megint, ami a műfaj legsűrűbben erezett mélységeinek tükrében tudja csak tisztelni a nagybetűs metált.

Tovább

A Converge dobosa újrajátszotta a Wayne világa híres dobjelenetét

waynesworld_garthlikestoplay.jpgA Zildjian egy jópofa tisztelgéssel állt elő az idén 25 éves filmklasszikus, a Wayne világa előtt. A filmet ismerők biztos vágják a bizonyos dobjelenetet, melyben Garth Altar, azaz Dana Carvey veretett egy igazit a hatalmas dobfelszerelés mögött. A Zildjian persze nem kis nevet kért fel a remake-re, egyenesen a Converge dobosa, Ben Koller vállalta a megtisztelő feladatot, aki frankón szinte az utolsó arcrándulásig újranyomta a pár perces szeletet.

Tovább

Nomadok a végállomáson - Nézz és hallgass meg pár elsőlemezes Nomad koncertfelvételt

nomad_2017_vegallomas.jpgMivel idén egy dekádos lett a Nomad első lemeze, a Végál.om.., így a csapat meg is mozgatja, mozgatta azt rendesen. Az Oly Csendesre még egy koncertvideót is rittyentettek a srácok, melyet Budakalászon vettek fel még júniusban, ezt lentebb megtaláljátok. A lelkesebbek a koncert további hat "szülinapos" dalát lecsekkolhatják Spotifyon és iTuneson, szóval... mire vártok még?

Tovább

Decemberben érkezik a Morbid Angel új albuma, itt egy dal róla

morbid_angel_2017.jpg

December 1-jén - két nappal a budapesti koncert előtt - jelenik meg a floridai death metal veterán Morbid Angel új albuma, amely a Kingdoms Disdaine címet viseli majd. A lemez a bandához nemrég csatlakozott Scott Fuller dobossal és Dan Vadim Von gitárossal készült, producere pedig Erik Rutan volt, aki maga is gitározott korábban a bandában. Steve Tucker énekes/basszusgitáros már 2015-ben visszatért a Morbid Angel élére, Trey Azagthoth gitáros mellé. Alább már új dal is van, sőt a lemez borítóját is tudjuk mutatni.

Tovább

Itt egy dal a ma megjelent új The Black Dahlia Murder CD-ről

blackdahliamurdernightbringerscd.jpgMa lát, látott napvilágot a júniusban a hajón rendet tevő The Black Dahlia Murder legújabb lemeze, a Nightbringers. Ennek örömére még egy utolsó csemegét kidobtak az urak, mégpedig a Kings Of The Underworldöt, amit lent meg is találtok. Aztán irány a legközelebbi bolt és tessék bezsebelni a korongot, már ha persze vevők vagytok az ilyen jellegű súlyozásra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum