RockStation

Különös együttállás, avagy a Fall Out Boy dobosa a Behemothal nyomatta

2018. november 25. - theshattered

behemoth-2018-august-press-shot.jpgA Behemoth portlandi koncertjére meet and greet jegyet váltó rajongók egy elég érdekes vendégszereplésnek lehettek szem- és fültanúi a soundcheck alatt. A csapat dobszékébe ugyanis a Fall Out Boy dobosát, az extrém műfajoktól egyáltalán nem viszolygó Andy Hurleyt láthatták beülni a fanok, akivel az Ora Pro Nobis Lucifert adták elő a black metal veteránok. Felvétel lentebb.

Tovább

Bloodbath - The Arrow Of Satan Is Drawn (2018, Peaceville Records)

Olvasás mellé engedj egy jó fürdőt magadnak...

bloodbath_the_arrow.jpg

A svédek, akik körülbelül négyévente vérfürdőt rendeznek egy-egy erős death metal lemezzel, illetve érdekes tagcserékkel, most ismét adtak egy nagy pofont a színtérnek. Már pár hete megjelent az album, de valahogy nem tudtam leülni egy-két hallgatás után írni róla. Nagy falat volt, sokat kellett rágni, mert bizony ez nyers hús... Többszörös csócsálás után összeállt a gyomromban, majd miután megemésztettem, rájöttem hogy ez bizony sajnos nem lesz az év death metal lemeze.

Tovább

Fekete Zaj: már kaphatók a 2019-es fesztivál bérletei

feketezaj2018_foto_bands_through_the_lens_somogyi_lajos_5.jpg

Az először éppen 10 éve, 2009-ben megrendezett mátrai fesztivál idén megújult koncepcióval és arculattal tért vissza. A különleges helyszín, a felejthetetlen koncertélmények és az összetartó, erős közösség életre szóló élményekkel gazdagította a 2018-as fesztivál látogatóit. (Fotó: Somogyi Lajos/Bands Through The Lens)

Tovább

Dawncore: december 5-én definitív bakelit jelenik meg

dc3.jpeg

December 5–én jelenik meg a ‘90-es és 2000-es évek magyar hardcore-metál színtér meghatározó zenekarának, a DAWNCORE-nak azonos című vinyl nagylemeze. Az LP a Trottel Recordsnál 1999-ben megjelent Obedience is slower from of death anyagát, valamint a 2001-ben, illetve 2002-ben a német Join The Team Player Recordsnál megjelent Entertainment For The Rest és a Where Heroes Go To Die saját szerzeményeit tartalmazza.

Tovább

Újabb dalt tett elérhetővé a Within Temptation

within_temptation_2018.jpgEgy újabb nóta lett szabadon hallgatható a Within Temptation december 14-én megjelenő albumáról, a Resistről. A megjelenés előtt két nappal Budapesten is fellépő csapat ezúttal a belga Jasper Steverlinck vendégszereplésével készült, ezúttal gitárszegényebb nótát, a Firelightot adta közkézre, kivételesen hivatalos videó nélkül.

Tovább

The Royal Freak Out - A Step Beyond the Fading Line (2018)

41134533_2151647411525273_1836440986847281152_o.jpg

Minden hétre jut szinte valami új zenekari anyag, amit hallgathatunk. Valami friss, valami olyan, amire érdemes figyelni. Az egészben pedig az a legszebb, hogy ezen anyagok közt egyre több a magyar lemez is .Most a The Royal Freak Outtal fogunk foglalkozni és az ő új lemezükkel, az A Step Beyond the Fading Line következik.

Tovább

Larkin Poe – a blues-nővérek Budapestre jönnek

larkin_poe.jpg

A két nővér, Megan és Rebacca Lovell lenyűgöző hanggal és játékkal hozza a zsigeri, amerikai blues-t. A lányok idén jelentették meg negyedik, Venom & Faith című lemezüket, amellyel először Magyarországra is ellátogatnak, így aki igazi, déli gyökerű blues-ra vágyik, annak március 27-én a Dürer Kertben lesz a helye.

Tovább

Dave Grohl korai punkcsapatának egy dala is rajta lesz a punk-dokumentumfilm filmzenealbumán

Dave-Grohl.gifSalad Days: A Decade Of Punk címen fog megjelenni - a nem meglepő módon - a punk washingtoni csúcskorszakával, azaz az 1980-90 közötti időszakkal foglalkozó dokumentumfilm, melyhez egy ritkaságokkal telített soundtrack CD is társulni fog. Ezen ritkaságok egyike a Mission Impossible egyik dala, a Now I'm Alone, melyben anno egy azóta kissé ismertebbé váló dobos, Dave Grohl játszott. A film maga december 10-től lesz elérhető, az említett dal lentebb található.

Tovább

Elkezdte az új lemez írását az In This Moment

in_this_moment_2017.jpgNem sokat teketóriázik az In This Moment legénysége, a tavalyi Ritual utódja máris készülőben van. Persze ezt még nem úgy kell venni, hogy rögtön jön a korong, meg miegymás, jóval lassabban megy azért a folyamat. Viszont a fiúk és lány nem sokat pihennek, a turné üres pillanataiban is születnek az új témák, ahogy Maria Brink fogalmaz, megpróbálják kihasználni a pillanatokat. Aztán ha minden jól meg és a csillagok is összeállnak (márpedig miért ne tenné?) februárban irány a stúdió!

Tovább

Új albumra készül az Exhorder

exhorder-2018.jpgLegutóbb 1992-ben jelentkezett friss anyaggal az Exhorder, ami még barátok között is sok idő. Mondjuk, ha figyelembe vesszük, hogy a csapat időközben többet volt inaktív, mint ténylegesen koncertező, produktív zenekar, máris érhetőbb az egyenlet. A tavaly óta ismét a létezést választó kvintett úgy határozott, hogy leszerződik a Nuclear Blasttel, akik jól meg is fogják jelentetni a friss anyagot, ami jó eséllyel jövőre fog a rajongók kezébe kerülni.

Tovább

Jövőre érkezik az új Hellyeah-lemez!

hellyeah-2016.jpg2019-ben kiadja új nagylemezét a Hellyeah. A korongon még az idén elhunyt Vinnie Paul játéka lesz hallható, lévén, hogy a dobos csak a stúdiózás rá vonatkozó részének felvételei után távozott közülünk. Az, hogy pontosan mikor fog érkezni a dalcsokor, még egyelőre nem tudni, de érdemes felkészülni, mert a csapat ígéretei szerint elég masszív csomagról lesz szó.

Tovább

F.O.System / Deley @ Barba Negra Music Club 2018. november 10.

Még most is hallom magamban a hangok zaját

Az F.O.System jelenség örökérvényűsége amilyen megfoghatatlannak tűnhet, olyan könnyen meg lehet érteni. Adott egy zenekar ami a ‘80-as évek végén az óbudai panelházak árnyékából a dark rock műfaj első hazai képviselőjeként tűnt fel a Fekete Lyuk színpadán és hihetetlen gyorsasággal egy komplett szubkultúra szemében legendává nőtte ki magát, majd egyetlen demo - Day of the Gloom (1989), egy videoklip és egy műsoros kazetta - F.O.System - (1990) - melyet később CD-n is kiadtak - megjelentetése és fél évtizednyi igen aktív pályafutás után úgy döntött, hogy teljesítette feladatát  és ennyi volt...ezután elvileg a lassú feledésnek kéne következnie, ám mint a mellékelt ábra mutatja, nem így történt.

Tovább

BRÉKING! A Volt Fesztiválra jön a Slipknot!

slipknot_2016.jpgLehozta a jövő évi névsor első elemeit a Volt Fesztivál. A 2019-es fellépők között már biztosan ott lesz az addigra már elvileg az új albumot kiadó Slipknot és az idén megjelent Living The Dreamet megmozgató Slash is, szóval... Nagy panasz már nem lehet metal részről! A jegyeket december 5-től szerezhetitek be.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum