RockStation

Az extrém metal lengyel fellegvára

Black Silesia IV Open Air Festival 2019

2019. június 02. - bönin

53688866_2118460578250541_2063753247679578112_o.jpg

A lengyel extrém metal fekete lovagjai immáron negyedjére fognak gyülekezni a Rycerski erőd alatt, hogy két nap alatt ostrom alá vonják sörrel, vodkával, töltényövvel, felvarrós mellényekkel és szegecsekkel a várat. A következő hétvégén (június 7-8.) megrendezésre kerülő fesztivál Biskupice falujához van a legközelebb, Wroclawtól keletre. Az eldugott helyszín miatt egy igazi családias atmoszférára lehet számítani dél-Lengyelország zöld szívében, ami csak dob a fesztivál autentikus hangulatán. Autóval hat óra alatt abszolválható az utazás és a bérlet ára is pénztárcabarát. Ha érdekel a dolog, olvass tovább!

Tovább

Hivatalos dokumentumfilm készül Ronnie James Dioról

dio.jpgA hologram-koncertres turné után egy méltóbb megemlékezés is napvilágot fog látni a 2010-ben elhunyt Ronnie James Dioról a jövőben: 2020-ra egy hivatalos dokumentumfilmet ígér a legendás Elf, Rainbow, Black Sabbath, Dio és Heaven & Hell frontemberének életéről a felesége és menedzsere, Wendy Dio. Magának a film jelenkori anyagának a forgatása a múlt héten kezdődtek meg.

Tovább

The Gallows End - Új dallal és videóval jelentkezett a Firespawn

firespawn-bandphoto-2017-1170x696.jpgKorábban már legalább két ízben beszámoltunk arról, hogy június 7-én, azaz jövő hét pénteken érkezik az Entombed, Necrophobic és Dark Funeral-tagokból álló Firespawn új nagylemeze. A fasza borítóval megszórt Abominateről eddig két dal már elérhető lett, most pedig megérkezett a harmadik csemege, a lemeznyitó The Gallows End, melyhez ezúttal már videót is készítettek a csapat illetékesei.

Tovább

Így nyomja az Animals As Leaders előzenekara, a Car Bomb

carbomb2019.jpgJúlius 31-én újra Budapestre látogat a hipertechnikás progmetal vonal egyik koronázatlan császára, az első lemezének tizedik megjelenési évfordulóját ünneplő Animals As Leaders. A trió, ahogy a múltkor is tette, ezúttal is hoz magával előzenekart, a Car Bombot, akiket ha eddig nem tudtátok volna, milyen zenét is játszanak, most itt az új klipjük, a Dissect Yourself. A dal maga, melyhez egy elég kaotikus, de persze az aláfestéshez kapcsolódó klipet is kapott, a zenekar őszre várható, egyelőre még be nem jelentett című és beltartalmú nagylemezén fog megjelenni. Határozottan korán érkezős buli lesz, ugye?

Tovább

The Pavilion (A Long Way Back) - Új videó a Coheed And Cambriatól

coheed-and-cambria-new-pub-2-2018-jimmy-fontaine-lo.jpgEgy újabb klippel támogatta meg a tavaly októberben megjelent új nagylemezét a The Unheavenly Creaturest a Coheed And Cambria. A történetmesélős lemezekhez visszatért proggerek a The Pavilion (A Long Way Back) című tételt választotta ki a következő kvázi kislemezes dalnak, melyhez egy szimplább, zenélős videót készítettek.

Tovább

Born To Perish - Kiadta az új lemezének a címadó dalát a Destruction

52929837_2239409409451214_2873147333623676928_o.jpgAugusztus 9-én fog megjelenni a Destruction új nagylemeze, a Born To Perish. A négyes, hogy addig is érezzük a törődést, kiadta hozzá a címadó, egyben lemezindító tételt, melyhez egy furcsa hangulatvilágú videó is készült. A Born To Perish lesz a Destruction első lemeze, melyen Randy Black és Damir Eskic játékát lehet majd hallani.

Tovább

Vérért érkezett a Death Angel - Új videót adnak érte!

death-angel2019.jpgTegnap jelent meg a Death Angel legújabb nagylemeze, a Humanicide, melyről már előzetesben is tudtuk, hogy igen frankó lesz. Hogy az is érezze az egészet, aki még nem hallgatta meg a teljes anyagot, annak adtak egy újabb videót is a pakkhoz, ez az I Came For Bloodra készült, melyben a zenekar koncertjeinek hangulatát is átveheti a lelkes metalos.

Tovább

Take Me To The Top - Régi Mötley'-dal, új videó

crue.jpgEgy archív felvételekből és a zenekar életművét feldolgozó filmből, a The Dirtből összevágott jelenetekből álló klipet készített a Mötley Crüe. Természetesen nem új dalra készült a klip, hanem a debütlemezük, a Too Fast For Love egyik tételére, a Take Me To The Topra, melyet az alábbiakban nézhettek meg.

Tovább

Így nyom a Vader Judas Priestet

vader_2016.jpgTegnap jelent meg a Vader legújabb hangzóanyaga, a Thy Messenger EP. Az ötdalos korongon három új dal mellett a Litany nagylemez címadóját és a Judas Priest Steelerjének átdolgozását találja meg a lelkes rajongó, utóbbihoz most egy dalszöveges videó is készült. Az EP-nek a teljesértékű utódja, a soron következő Vader-nagylemez ősszel fog majd a boltokba és a virtuális platformokra kerülni.

Tovább

Tizennégy országban nyitott az élen a Rammstein új lemeze

rammstein_2019_3.jpgMúlt hét pénteken került a boltokba a Rammstein tíz év után megjelent legújabb sorlemeze. A cím nélküli korong, melynek dalai közül már a Deutschland, a Radio és az Ausländer is videót kapott (még kettő fog az előzetes tervek szerint) tizennégy országban nyitott a lemezeladási listák élén, az USA-ban 270000 példány talált gazdára.

Tovább

Koncertkiadvánnyal ünnepel a Saxon

saxonnov2017promo_638.jpgAugusztus 2-án egy masszív kiadványt ad ki a már a negyvenedik évét taposó brit Saxon. A huszonkét nagylemezzel rendelkező veteránok a The Eagle Has Landed 40 (Live) címen fogják kiadni a mintegy negyven dalos, több helyszínen felvett, masszív anyagot, melyhez már egy előzetes és némi betekintés is készült, ezeket lentebb találjátok.

Tovább

Novemberben Budapestre jön Bruce Dickinson

Egyszemélyes előadással a Budapest Kongresszusi Központban

bruce_dickinson_what.jpg

Bruce Dickinson a világ egyik legismertebb és legsokoldalúbb előadója. Amellett, hogy az elmúlt évtizedekben a heavy metal rajongói az Iron Maiden élén bemutatott extravagáns előadásairól ismerhették meg őt, Bruce Dickinson a színpadon kívül is rendkívüli életet élt és él.

Tovább

A következő év az eddigi legjobb évünk lesz

Interjú Jami Morgannel, a Code Orange dobos-énekesével

code_orange_2018.jpg

Az egyesült államokbeli underground aktuális sikertörténetét a pittsburghi Code Orange írja, és az európai közönség is figyelemmel kísérheti, ahogy a kezdeti, Code Orange Kids név fémjelezte évek után egy továbbra is éhes, de érett hangzású hardcore / metal banda adja be a névjegyét a színtéren. Június 12-én az A38 szervezésében az Instantban lép fel a zenekar, ennek apropóján kérdeztük ki az egyik alaptagot, Jami Morgan dobos-énekest.

Tovább

Fél Lemmy is Lemmy, avagy ilyen videót alkotna a redneck-Tarantino

texas-hippie-coalition2019.jpgMa jelenik meg a Texas Hippie Coalition legújabb nagylemeze, a High in the Saddle, melyet természetesen egy klippel ünnepelnek meg a texasiak. A (mi mást?) redneck hangulatú blues-metalt játszó, immár hatodik korongját megjelentető csapat a Moonshinera készített egy Tarantino-ízű videót, melyben még (ez most kicsit ízléstelen lesz) Lemmy is megjelenik félig.

Tovább

A Darkthrone oktat - Új dalt adott ki a veterán duó

darkthrone1.jpg

Egy egyszerűbb videó képében adta ki az egyik újlemezes dalát a Darkthrone. A videó, amit leginkább koncerteket háttérvetítésnek tudnánk elképzelni (már ha lenne, persze) a Duke Of Gloatot gazdagítja, mely természetesen egy, az ígéretekhez híven dögszagú, de abszolút hallgatható (sőt!), kellemes kis alkotás lett. Lehet menni a boltba, az Old Star mától elérhető!

Tovább

Rob Halford még fitt: Tud telefont reptetni az öreg

judaspriest-4.jpgNem csak a(z alacsonyabb, vagy kevésbé magas) nézőket, hanem természetesen a zenészeket is (jobb esetben csak) zavarja, ha egy telefon kamerájából nézi végig az ember az estét. Egyrészt minek, másrészt minek adnak ki "tizen, vagy huszonikszezret" a jegyért, ha csak a telefont bambulják a színpad helyett. Nos, Rob Halfordnál is végre kiborult a bili, az öreg Illinoisban a Judas Rising alatt mutatta be a telefonon, ő hogyan rúgná seggbe azt, akinél éppen a zavaró készülék van. Egy rajongó mínusz, ezer egységnyi respekt plusz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum