RockStation

VOVK - Lair (Ruby Records, 2019)

2019. június 09. - KoaX

vovk_lair_web_cover.jpg

A heti lemezünk ismét egy stoner anyag lesz. Hiába a többieknek meghagyom a többit, én meg így kényelmesen írhatom a meglátásaimat. Most nem én mentem a heti csemege elébe, hanem nekem küldték a zenét. Essünk is neki a VOVK Lair című lemezének.

Tovább

Death Squad Anthem - Itt egy pusztító új dal a Thy Art Is Murdertől

taim2017.jpg

Human Target címmel július 26-án jelenik meg a deathcore-ban utazó ausztrál Thy Art Is Murder ötödik albuma, a 2017-es Dear Desolation lemez folytatása. Egy előzetest korábban már mutattunk, most második előzetesként pedig máris itt a klippel kísért Death Squad Anthem című dal. Az új anyag felvételei ezúttal is Will Putney producerrel készültek.

Tovább

Elhunyt André Matos az Angra és a Viper volt énekese

Brazília legnagyobb rockénekesét veszítette el

andre_matos_1.jpgTragikus hirtelenséggel elhunyt André Matos az Angra és a Viper volt frontembere. 47 éves volt. A zenész június 2-án még jelenlegi zenekarával, a Shamannal, illetve a headliner Avantasiával egy São Pauló-i koncerten lépett fel. Halálának hírét egykori és jelenlegi zenésztársai is megerősítették, a halál oka egyelőre nem ismert. 

Tovább

Az Amaranthe frontlányával közös dalt adott ki a Turilli / Lione Rhapsody

rhapsodyzerogravity.jpgA június 26-án a Volt Fesztiválra látogató Amaranthe énekesnőjével, Elize Ryddel közös dalt adott ki a Turilli / Lione vonal által fémjelzett Rhapsody. A D.N.A. [Demon and Angel] című dalban talán sejthetitek, mi lesz az énekbeli szereposztás, a nóta maga a július 5-én megjelenő Zero Gravity (Rebirth And Evolution) című nagylemezen lesz megtalálható.

Tovább

Dupla DVD készül a tavalyi Wackenről

Folytatván a korábbi hagyományokat

w2018.jpgHa ott voltál és szeretnéd újraélni, akkor azért, ha éppen szeretnél rágyúrni az idei, augusztus elején megtartandó (immár harmincadik!) Wackenre, akkor meg azért lesz érdemes megvenni a fesztivál illetékesei által összeválogatott dupla DVD-n megjelenő koncertkiadványt. A Live At Wacken 2018: 29 Years Louder The Hell címre keresztelt anyagon a tavalyi fesztivál legjobbjainak szűk kivonatát találjátok majd meg, olyan nevekkel, mint a Sepultura, Nightwish, Clawfinger, Korpiklaani, In Extremo, vagy a Helloween - valamint ahogy szokták mondani: "...és még sokan mások". A pontos tracklista, valamint a Sepultura Kairosának promóban kiadott felvétele az alábbiakban található meg, a megjelenés dátuma július 26.

Tovább

Berobbant a jubileumi Open Road Fest

A Tankcsapda gitárosa elkötötte a fesztiváligazgató motorját

hd_tankcsapda_lukacs_laci_es_sidi.jpg

Repülőrajtot vett a 20 éves Harley-Davidson Open Road Fest! Az alsóörsi kempinget több ezer hazai és külföldi motoros lakta be, lezajlott az első vezetett túra, nyeregbe pattantak a legkisebb motorrajongók, a színpadon pedig igazi ikonok váltották egymást. Takács Tamás a Karthago nevében „gyerekcsinálásra” szólította fel a közönséget, a Tankcsapda gitárosa, Sidi pedig elkötötte a fesztiváligazgató Harley-ját. És ez még csak az első napok történése, a java még csak most jön!

Tovább

Idle Hands - Mana (Eisenwald Tonschmiede, 2019)

Időpocsékolás kizárva

idle_hands_mana.jpg

Az utóbbi hónapokban szinte kizárólag a durva, extrém mezőny lemezeit hallgattam, úgy látszik, van igazság abban, hogy az ember aktuális lelkiállapota hozza magával azt, hogy milyen zenét hallgat. Egyszerűen nem voltam képes lenyomni egy dallamosabb lemezt. Kivételt talán némi Priest, Maiden, Nevermore (mekkora isten banda voltak…) és a Visigoth képeztek. Fentiek alapján egy rejtélyes algoritmus eredményeképp dobhatta fel (valahol a Benighted, Misery Index és a Dead To A Dying World között) a legnagyobb videómegosztó oldal az Idle Hands Mana című lemezét.

Tovább

Újabb dal érkezett az (énekes-féle) Batushkatól

batushka2019.jpgReméljük hamar megoldódik a "melyik Batushka az igazi?" kérdés, mert folyton eposzi jelzőket kell alkalmazni, ami már igazából kezd fárasztó lenni. A történeti szál a következő röviden: az alapító gitárost kirakta a többségi Batushka, előbbi nem olyan régen egy teljes lemezt is kiadott, az utóbbi pedig egy klipes dallal és egy Metal Blade-előrendeléssel szolgált eddig a fanoknak. Természetesen az előrendelés felserkentésére muszáj csepegtetni a finomságokat, itt a második új dal az interneten (az énekes után) már csak BARTushkanak hívott formációtól, a Wieczernia (Вечерня), mely természetesen a július 12-én megjelenő Hospodin fog helyet kapni.

Tovább

Atreyu, From Our Hands @ A38, 2019. június 06.

Kicsit más, de attól még hasít

atreyu_bp_1.jpg

Érdekes, hogy egy változás mennyire befolyásolni tudja egy zenekar népszerűségét, egyben, nyilván ebből adódóan a koncertjeinek látogatottságát. Anno, amikor a Suicide Silence kiadta az elég gyengusz, megosztó, cím nélküli lemezét, az addig Dürer nagytermeket töltő csapat egy szellős hajó előtt próbált bizonyítani, de másokkal is megesett már ez, csak egy gyors példát böktem ide. De hogyan is jött ez ide? Úgy, hogy az Atreyu az énekesük, a gerincsérülés miatt parkolópályára került Alex Varkatzas nélkül kelt útra, melynek következtében az A38 gyomra is egy kicsit szellősebben kongott. Pedig mekkora buli volt ez is…!

Tovább

Masszív újrakiadást kap a Stone Temple Pilots negyedszázados lemeze

stone_temple_pilots_lineup_on_stage_cropped.jpgRendesen megrakva, kipofozva (remaszterelve) fog megjelenni a Stone Temple Pilots 1994-es lemeze, a Purple. A csapat immár huszonötödik életévébe lévő alkotása szeptember 13-tól lesz elérhető, a csomag maga (kiszereléstől függően akár) akár három CD-s egy vinyles, bónusz kislemezes verzióban is kapható lesz. A természetesen millió egyéb kiadásban is előrendelhető klasszikusról a Big Empty eddig kiadatlan akusztikus felvételét már bedobták ízelítőként, ezt minden egyéb infóval lentebb találjátok meg.

Tovább

Élőben közvetíti a Rock am Ringes koncertjét a Slipknot

slipknot_2019.jpgMindenki számára szabadon nézhető lesz a Slipknot vasárnapi Rock Am Ringes koncertje. A Jimmy Kimmeles kétdalos villámbuli után ma este végre a nagyüzemhez is visszatérő iowai kilences június 26-án a Volt Fesztiválon is tiszteletét fogja tenni, úgyhogy tessék csak lendületesen rágyúrni az eseményre! Az egyelőre még természetesen inaktív videó lentebb található, a buli vasárnap este 22:45-kor kezdődik. A zenekar legújabb nagylemeze, a We Are Not Your Kind augusztus 9-én fog megjelenni.

Tovább

Na, de hol van Lemmy? - "Megtalálós" könyv érkezik a Motörheadről

lemmy_1.jpgÚjabb projektbe fogott bele a Rush képregényei által is ismert Fantoons. A legújabb agymenésük egy Motörhead tematikájú könyv, egyfajta, a legendák munkásságára épülő Vili Világa, (ha nem ugrana már be, ILYEN VOLT az eredeti) ahol a tizenöt duplaoldalas, természetesen hiperzsúfolt alkotáson kell megtalálni a legendás, 2015 végén elhunyt frontembert.

Tovább

Nyolcadik részénél jár a Black Antenna

0aliceinchains2018_11_eredmeny.jpgItt a hétvége, ami egyvalamit biztosan jelent: megérkezett az Alice In Chains sorozatának, a Black Antennának újabb, immár sorban a nyolcadik része. A tíz fejezetből álló, így értelemszerűen már csak két hátralévő fejezetből álló széria új elemét, a So Far Undert a szokásunkhoz híven itt, lentebb találjátok meg.

Tovább

Budapestre jön a Sworn Enemy

swornenemy2019.jpgAugusztus 4-én Budapesten is cafatosra fogja gyalulni az arra vállalkozók arcát az április elején friss albummal, a Gamechangerrel jelentkezett Sworn Enemy. A Skizo által bemelegítésre kerülő bulin Sal Locoloék természetesen az új korong legjobbjai mellett minden bizonnyal rengeteg finomságot elő fognak szedni az immár két évtizedre visszatekintő életműből. A megjelenés kötelező, a helyszín a Dürer Kert.

Tovább

Könyvet ad ki a Jethro Tull

theballadofjethrotullbook_638.jpgNovemberben új könyv jelenik meg a Jethro Tullról. A kiadvány, mely nemes egyszerűséggel a The Ballad Of Jethro Tull címet fogja viselni, már előrendelhető fázisban van. A kiadvány limitált verzióit előrendelő fanatikusok egy két felvételt tartalmazó kislemezt is magukénak tudhatnak majd, melyen a könyv kvázi címadó verse zenei alappal ellátva, valamint a Marmion lesz megtalálható.

Tovább

Megnéztük a Toolt Bécsben is

Amikor a tenyereddel látsz

gettyimages-692380400-920x584.jpgA Tool egy misztikus zenekar. Már régebb óta készítik az új albumot, mint azt tette anno a Guns 'N' Roses, de valahogy mégis el tudjuk nekik ezt nézni. Miért? Mindenki tudja, hogy valami olyat fognak nekünk nyújtani, ami simán hozni fogja a 2006-ban megjelenő 10,000 Days album szintjét. Nem is volt kérdéses, hogyha Európába jönnek megnézzük őket. Irány tehát Bécs!

Tovább

Törölték a YouTuberól Varg Vikernes csatornáját

varg16.jpgA Burzum-vezér Varg Vikernes csatornája, a Thulean Perspective is áldozatul esett a YouTube új tartalomsöprésének, melyekben "a zsidók titkos világ feletti hatalmát, a nők a férfiak feletti értelmi felsőbbrendűségét, vagy bizonyos jogoktól való megtagadást hirdető videókat, így a fehér felsőbbrendűséget" tartalmazó klipeket, csatornákat adtak át az örökkévalóságnak, melyekbe bizony a jó Varg egy-két klipje is beleesett. Természetesen a söprés a veterán blacker többi videóját sem kímélte, így például, hogy hogyan veszítette el fogadáson azt a Burzum CD-t, melyet végül dedikálnia kellett (így ez az egyetlen ilyen kiadványa az egyszemélyes formációnak).

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum