RockStation

Turnstile, Touch @ Dürer Kert, 2019.07.02.

Iszonyatos energiák

2019. július 07. - Ernő Hellacopter

turnstile_1.jpg

Vannak azok a koncertek ( várom ügyvédje jelentkezését Pálinkás Úr! ), amire az ember inkább kíváncsiságból megy le, nem azért, mert annyira oda lenne a bandáért. Nekem a Turnstile túl modern, egyszer a Limp Bizkit ugrik be róla, máskor a Helmetet hallom ki belőle, miközben az egész úgy hardcore, hogy közben grunge is. A Blue by You meg new metal? Vagy csak kalipánk? Azonban amikor kiderült, hogy sold out lett a buli, már felkaptam fejem.

Tovább

Kezdi újra felfedezni a St.Angert a Metallica

0metallica2018_46_eredmeny.jpgA 2003-as St.Anger nagylemez a Lulut nem számítva (ezt utóbbit inkább sehová ne számítsuk, ha lehet) mindig is a legmostohábban kezelt Metallica-nagylemez volt és valószínűleg lesz is, hiába vannak rajta bikaerős dalok (kulcsszavak: szemeteskuka-dob, szólómentesség, retek hangzás). A csapat is jó ideig mellőzte az itt megjelent szerzeményeket, de most a Worldwired-turné állomásain újra elő-előkerülnek róla dalok, melyeket érdekes módon a rajongók is nagy örömmel fogadnak. Vajon az idő megszépíti a dolgokat, vagy egyszerűen csak jó hallani a Franticet és a St.Angert? A lent is megtalálható kisfilmek kommentjeiben a rajongók már egyenesen követelik a nevezett korongon megjelent többi dal élő megjelenését is, így a Dirty Windowt, az Unnamed Feelinget, a My Worldöt vagy a Some Kind Of Monstert... Ki érti ezt? A végén még a St.Anger is megkapja a maga dicsőségét?

Tovább

Chillswitch Engage - Lazulj metalcore-klasszikusokra!

killswitch-engage-june-2019-promo.jpgA Sean Townsend nevű YouTube-felhasználó egy érdekes összeállítást osztott meg a nagyvilággal. Emberünk egy albumnyi Killswitch Engage-dalt írt át zongorára, melynek köszönhetően értelemszerűen teljesen új ízt kaptak a témák. Ezt az egészet mi is megosztjuk veletek, mert bizony megéri a rászánt időt, nem is kicsit!

Tovább

Napi tudomány: a metal nem tesz jót a vezetési stílusnak

dsc_5242.jpgAz IAM RoadSmart és az Auto Express közösen kutatásba fogott és megpróbált választ keresni a kérdésre: ugyan melyik zenei stílus az, amely a legjobb, vagy a legrosszabb akkor, ha éppen vezetni akar az ember fia (lánya). Az eredmény számunkra nem lett túlzottan kielégítő, mivel a nem túl empirikus kutatásban a metal szerepelt az egyik legrosszabb helyen... A vizsgált műfajok a metal, a hip-hop, a klasszikus és a pop.

Tovább

Szögelés! - Ha esetleg újraélnéd a Misery Index koncertjét...

miseryindexbandnov2018_638.jpgFriss videóval jelentkezett a kedden Budapesten is nagyon alázó Misery Index. A Hammering The Nails a márciusban megjelent Rituals Of Power című nagylemezen sorakozott fel büntetést osztani, most pedig egy koncert- és háttérjelenetekkel gazdagított videóval megtámogatva is igyekszik megállni a helyét - sikerülni fog neki!

Tovább

Hét klasszikus, hét videó - Jöhet egy sor Motörhead-klip?

mhclassic.jpgHivatalosan is közzétette a Bomber klipjét (tudjuk, nem hivatalosan már régen elérhető volt) és hat másik videót a Motörhead, vagy legalábbis a YouTube-csatornájukért felelős illetékesek. A már ebben a felállásban a túlvilágon bulizó triónak a már említett dalon kívül a szintén ugyanott felvett Poison, Capricorn, Stay Clean, No Class, Dead Men Tell No Tales és Overkill-klipjeit is megtekinthetitek, ezeket lentebb sorban le is hozzuk.

Tovább

Ez várható Phil Anselmótól a Rockmaratonon

phil_anselmo_2019.jpgJúlius 13-án a Rockmaraton Fesztivál vendége lesz Phil Anselmo, aki The Illegals nevű zenekarával egy full Pantera koncerttel érkezik majd. Tegnap este a szerbiai Exit Festival vendége volt a rocklegenda, a koncertjét pedig élőben lehetett követni. Aki esetleg lemaradt volna róla, annak további jó szórakozást, mert alább itt van a koncert teljes egészében.

Tovább

Hallgasd meg a Foo Fighters új EP-jét!

foo_fighters_2017_june_promo.jpg00950025 címmel új, három dalos digitális EP-t jelentetett meg a Foo Fighters. Mielőtt még valaki az új dalok miatt jönne lázba, annak mondjuk, hogy korántsem friss felvételekről van szó. A koncertfelvételek az 1995-ös Reading Fesztiválról és egy 2000-es melbourne-i koncertről származnak. Az új EP valószínűleg az első lemez megjelenési évfordulójához köthető, hiszen az július 4-én jelent meg 1995-ben. Aki még nem tudná, annak pedig azt mondjuk, hogy a zenekar augusztus 13-án a Szigeten koncertezik.

Tovább

Old Lions Still Roar címen érkezik majd Phil Campbell szólólemeze

philcampbell2017h-cropped-1_5.jpgTöbb, mint öt év munka után végre meg fog jelenni a Motörhead volt gitárosának, Phil Campbellnek a szólólemeze - a Mester szerint a The Bastard Sonsos albumot nem kell számolni. A rengeteg vendégzenésszel megerősített, valamikor az év vége felé várható alkotáson többek között Rob Halford, Dee Snider és Alice Cooper hangját is lehet majd hallani, de vannak pletykák a volt Slipknotos Chris Fehn, a Skindredes Benji Webbe, Matt Sorum (Guns N' Roses) és Whitfield Crane (Ugly Kid Joe) megjelenéséről is.

Tovább

Nézd meg, hogy tolja Wes Borland a mikrofon előtt!

lb2018.jpg

A Limp Bizkit előszeretettel dobja fel a koncertjeit azzal, hogy rajongókat hív fel zenélni a színpadra. Nem volt ez máshogy egy holland bulin sem, de most nem erről mutatunk videót, hanem arról, ahogy az Eat You Alive-ot  tolták, úgy, hogy Wes énekelt! Azért is érdekes ez a dal így, mivel akkor született, amikor Wes pont nem volt a zenekarban! A rajongói videót lejjebb tudjátok megtekinteni. A Bizkit, amúgy JÚLIUS 20-án nálunk is fellép a Campus Fesztivál keretein belül.

Tovább

Egy hónap és cafatosra zúzza Budapestet a Meshuggah!

meshuggah-2016.jpgPontosan egy hónap és egy nap múlva, azaz augusztus 6-án habosra fogja tekercselni a Barba Negra Track közönségének agyát a svéd matek metal alapcsapat, a Meshuggah. A már több, mint harminc éve nyomuló, de igazán a csúcskorszakukat mostanában élő ötös immár hatodik alkalommal fog ellátogatni hozzánk (ideszámolva azt a bizonyos Kultiplexes, villámgyorsan leszervezett koncertet), természetesen minden bizonnyal a karrierjük legjobbjait kikapva a tonnás súlyú matekos vödörből. Az alábbiakban összeszedünk pár dalt, amely minden bizonnyal képviselteti majd magát a gépállatok Harmeddal közös koncertjén, a kellemes budapesti kora éjszakában. Legalábbis reméljük.

Tovább

Whitechapel, Misery Index, Omega Diatribe @ Dürer Kert, 2019.07.02.

Stresszoldás a Dürerben

_mg_1670.jpg

Kicsit „idegállapotban” érkeztem fenti zenekarok koncertjének helyszínére, lévén közel másfél óra alatt sikerült autóval megtennem az M1/M7 bevezető-Dürer kert veszedelmes távot. Előtte 200 km-hez kellett kb. ugyanennyi idő… Frusztráltságom a Blahán tetőzött, amikor is lehúzott ablaknál anyáztam egy kiadósat, érdekes pillantásokat kapva a buszmegállóban várakozó, illetve úttesten átkelő járókelőktől. Kezdtem megérteni Michael Douglas Összeomlásban mutatott viselkedését… Summa summarum, 6 év alatt elszoktam fővárosunk közlekedésétől.

Tovább

Make America Hate Again - "Júliusnegyedikézik" a Thy Art Is Murder

taim2017.jpgDonald Trump mottójáról, illetve annak kicsavart verziójáról elnevezett dalt adott ki a Thy Art Is Murder. A természetesen az amcsi nemzeti színeket is felidéző klippel megerősített nóta az ötös július 26-án érkező Human Target című korongján lesz rajta, ahogy érezhetitek is, ez az anyag sem lesz feltétlenül sétagalopp.

Tovább

World War X - Harcba hív a Carnifex!

carnifex_2019.jpgBemutatta az augusztus 2-án érkező új nagylemezének, a World War X-nek a címadó dalát és a hozzá készített, nyilván nem rózsaszín habgombolyagokat mutogató klipet a Carnifex. A black metal ízekkel is gazdagon megerősített, természetesen a deathcore elemeket sem mellőző tétel már a második előzetes az említett albumhoz, az Alissa White-Gluzzal közös No Light Shall Save Ust már korábban megkapta a nagyközönség.

Tovább

Jövőre érkezhet az Epica új lemeze

0epica2017_95_eredmeny.jpgElkezdte a munkálatokat az új lemezén az Epica. Persze még nem kell annyira kapkodni a várakozással, a hollandok legfrissebb anyaga, amely az első nagylemez lesz a 2016-os The Holographic Principle óta a tervek szerint is csak jövőre fog a boltokba kerülni. Erről egy nemrégiben adott interjúban mesélt pár szót Coen Janssen és Isaac Delahaye.

Tovább

Lebegj a Torche új dalával!

torche-2019.jpgKiadta jövő hét pénteken megjelenő új nagylemezének címadó dalát a Torche. A frankón lebegős, elszállós, de tényleg, marhára feelinges Admission egy hozzá passzoló, lila köddel is telített videóval társult be, ezt az alábbiakban nézhetitek, hallgathatjátok meg - jelen esetben együtt még ütősebb a csomag! Nem csak rajongóknak!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum