RockStation

Gurt - Bong Of Praise (2019 - NONE! Do It Yourself you lazy fucktards...)

Bongokat elő testvéreim

2019. szeptember 08. - KoaX

66771823_2496729890365709_6911705198016593920_o.jpg

Mire képes egy rosszul beágyazott link? Éppen a Planet Of Zeus új albumát akartam leszedni, amit a kiadó elküldött nekünk, de valamit elrontottak. A link a Gurt nevű angol zenekarra mutatott. Meg is lepődtem, hogy ez nem igazán az a görög muzsika, amit megszoktam. 

Tovább

Nowhere To Run - Klippel jelentkezett a Fozzy

fozzy-back-up-promo1.jpgKiadta a következő nagylemezének, a valamikor jövő tavaszra várható, egyelőre cím nélküli korongjának az első lemezelőzetes dalát, a Nowhere To Runt a Fozzy. A Stuck Mojo tagokból és Chris Jericho birkózó által alkotott csapat az előző, 2017-es Judas című album sikerét igyekszik majd megugrani a friss terméssel, mely valóban nagyot szakított a maga módján.

Tovább

Helix - Megfilmesítette a tavalyi nagylemezének a címadóját az Amaranthe

amaranthe-656x369.jpgÚj videót adott ki a tavaly megjelent Helix című nagylemezéhez a nyáron a Volton fellépett, jövőre pedig az Apocalyptica társaságában Budapestre látogató Amaranthe. A hörgést, valamint a női / férfi éneket is vegyítő, egyébként a popos dallamokkal egyáltalán nem spóroló csapat a korong címadóját filmesítette meg.

Tovább

Ilyen volt a Metallica szimfo-estjének első felvonása

metallica-sm2-night-1-1000x515.jpgTegnap este lement az első a Metallica és San Francisco-i Szimfonikusok közös koncertjéből, a húsz évvel ezelőtti, lemezen is megjelent S&M folytatásáról, a nem meglepő módon S&M 2-re keresztelt estéből. Az október 9-én világszerte háromezer moziban (így Magyarországon is több városban) bemutatásra kerülő koncertről a dallista mellett egy rakat rajongói felvétel is készült, ezek közül - a spoilereket kedvelők számára - párat be is mutatunk az alábbiakban.

Tovább

Budapestre jön a Five Finger Death Punch és a Megadeth

five-finger-death-punch-2019.jpg

Jó-jó, már szinte eddig is biztosan lehetett tudni, hogy a Five Finger Death Punch és a Megadeth közös turnéja eléri Budapestet, de a MegaDeathPunch oldal alapján most már szinte biztosan állíthatjuk, ugyanis a kisatírozott turnédátumok között is jól látszik a főváros neve. Hivatalos bejelentés, ha minden igaz hétfőn, a turné harmadik fellépője a Bad Wolves lesz.

Tovább

Lay Down - Újabb nóta érkezett a friss Life Of Agonyról

life_of_agony_2019.jpgOktóber 11-én érkezik a Life Of Agony friss albuma, a The Sound Of Scars, mely ahogy a csapat is nyilatkozta, az 1993-as debüt / klasszikus, a River Runs Red történeti folytatása lesz. Az idén a Fezenen is fellépett kvartett a túlélőhimnusznak nevezett, remekbeszabott Lay Downt tolta ki második előzetesnek, hozzá klipet is adtak az illetékesek.

Tovább

Novemberben érkezik a friss Nile-termés!

nile-2019.pngAz, hogy november 1 idén péntekre esik, elég sok sötét hangulatú zenét játszó zenekar fantáziáját beindítja. Így a Nile-ét is, akik a legfrissebb anyagukat, a Vile Nilotic Ritesot is ekkor fogják rászabadítani országra-világra. A zenekar a bejelentés mellé egy dalt, a Long Shadows Of Dreadet is kiadta ízelítőnek, gyaláz is, mint... Mint minden rendes, becsületes Nile-nóta!

Tovább

Helóka, helóta! - Ismét szétgyaláz a Car Bomb!

car_bomb_1.jpgAki ott volt a július végi Animals As Leaders koncerten, biztosan emlékszik, hogy mekkorát oktatott mind a két előzenekar. Az Unprocessed hipertechnikás progmetalja után a Car Bomb HC-sebb, tufább, de agyszaggatóbb riffelése szinte gőzerővel sodort el mindenkit, aki besűrítette magát a hajó gyomrába (lekvár is lett mindenki agyából az AAL kezdésére). Nos, nyilván a Car Bomb sem hiába járt erre, az október 27-én megjelenő Mordial című korongjukra igyekeztek felhívni a figyelmet, melyről a HeLa című tétellel (mely már a harmadik előzetes) bizonyítják, hogy ez a CD sem lesz éppen egy zászlósmenet az agytekervények számára. Gatyát felkötni!

Tovább

Always There - Kiadatlan dal érkezett a Greta Van Fleettől

gretavanfleet-27206.jpgEgy, a debütlemezről, az Anthem Of The Peaceful Armyról lemaradt dalt adott ki a Greta Van Fleet. A tavalyi koronggal rögtön mindenhová páros lábban berobbanó csapat az A Million Little Pieces című filmhez adta oda a lent is hallható nótát, az Always Theret, melyet állítólag azért nem tettek fel az egyeskére, mert hangulatilag nem passzolt oda.

Tovább

Amikor a fegyverek szólnak zene helyett - Az USA-beli lövöldözésekre hívja fel a figyelmet új dalában a Prophets Of Rage

prophetsofrage_publicityphoto_credit_travisshinn_general11.jpgÚj dallal és videóval készült a rajongóinak a Prophets Of Rage. A politikailag sem inaktív formáció a Pop Goes The Weapon klipjében az USA-ban mostanában igen elszaporodott lövöldözésekre igyekszik felhívni a figyelmet, konkrétan szédítő nézni a listát, ami a klip egésze alatt végigfut - de vajon hol a vége? A dal maga egy hangulatos, ezúttal kicsit gitármentesebb, de tömény hangzású hip-hop téma lett, aki az eddigieket is kajálta, ezzel is jól fog lakni!

Tovább

Klipet kapott az új Airbourne-lemez címadója

airbourne-2019-press-shot-credit-travis-shinn.jpgOktóber 25-én érkezik az ausztrál rockcsapat, az Airbourne legújabb nagylemeze, a Boneshaker. Az AC/DC leghithűbb fiatal követői, akik november 5-én a Supersuckers segítségével Budapesten is bemutatják majd az alkotást, a címadó dalt tisztelték meg az első videós nóta dicső címével, melyhez a Wackenen és a svéd Skogsrojet fesztiválon vették fel a képi anyagot. Egy jó tanács: csakis hangosan szabad hallgatni!

Tovább

You're Gonna Pay - Egyperces darával oktat az Agnostic Front

af2019.jpgAmellett, hogy The Godfathers Of Hardcore címen egy koncertlemezzel is kiegészített dokumentumfilm kerül majd a boltokba az Agostic Fronttól, a méltán a HC Keresztapjai titulust viselő csapat az új dalokról sem feledkezik meg. Az I Remember címen megjelenő háromdalos EP-ről a You're Gonna Pay című darát be is mutatta a harminc évnél is régebben létező gárda, ezt a részletekkel együtt lentebb találjátok meg.

Tovább

Karácsonyi lemezre készül Rob Halford

halfordcelestialpromo.jpgEgy újabb Karácsony-tematikájú nagylemezt fog kiadni a Judas Priest énekese, Rob Halford. A 2009-es Halford III - Winter Songs folytatásának tekinthető Rob Halford With Family & Friends: Celestial október 18-án fog hivatalosan megjelenni, a lemezen természetesen a metalosított karácsonyi dalok mellett négy saját nóta is ott fog csücsülni. Utóbbiak közül az elsőt, a Donner And Blitzent már be is mutatta az öreg és a csapata, mely ha úgy nézzük, a körítést leszámítva akár egy egész korrekt 'Priest-dal is lehetne.

Tovább

Már negyed órányi új ötlettöredéke van Devin Townsendnek

devinempath.jpgA november 30-án a Haken társaságában Budapestre ellátogató Devin Townsend nem az a fajta csóka, aki ha megírt egy lemezt, jó ideig nem is veszi nyakába a gitárt - ha nem fontos. Ő az a fajta arc, aki egy pillanatra sem bír megmaradni a seggén és folyton írja a jobbnál-jobb témákat! Mit írja, halmozza! A kopasz Mester mintegy negyed órányi random demót mutatott be az arra kíváncsiaknak, melyeket mind az idén megjelent, borzasztóan zseniális Empath óta rakosgatott össze (melyen, ha a speckó verziót vettétek meg, két albumnyi dalt tett közzé!), csak hogy érezzük, a Townsend-művek él és dübörög!

Tovább

Ekképpen sikerült Ozzy és Post Malone együttműködése

0b01.jpgRendesen kivert a víz minden jobb érzésű metalost, amikor kiderült, hogy Ozzy Osbourne a pop vonalról ismert (de metalos gyökerekkel rendelkező) Post Malone új albumának egyik dalában fog vendégszerepelni. Nos, mi sem tudtuk, hogy vártuk-e vagy sem, de itt a már említett dal, a Take What You Want, mely még a Sötétség Hercege tiszteletére sem fordult át gitárzenévé, mondjuk legalább ahol ő énekel, van némi torzítatlan gitárhang. Ha valaki elég türelmes, még egy gitárszólót is elcsíphet a dal végén, de azért hiába a nagy öreg, világot nem fog váltani az alkotás. Legalábbis nálunk nem.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum