RockStation

Elstartolt a The Exploited turné!

Jön a British Punk Invasion harmadik fejezete

2019. október 27. - csigaur

the_exploited_2016.jpg

Három nappal ezelőtt startolt el a The Exploited őszi turnéja Münchenben. A punk alapcsapat idén tölti a negyvenedik (!) évét, amit elég jól meg is ünnepelnek. Természetesen Magyarország sem maradhat ki a körútból, jövő héten Budapesten láthatod Wattie-t és a többieket a British Punk Invasion harmadik felvonásán. 

Tovább

Inter Arma, LanternI @ Budapest, Dürer Kert Kisterem, 2019.10.24.

Egy másik dimenzióból jelentjük

_mg_0492.JPG

Folytatódik kitelepülésünk a Desszert Fesztre. Ennek keretében most olyan koncerten jártunk, amelyhez fogható eseményt régen éltünk át. Értem ezalatt mind a milyenségét, mind pedig a hatását. Nem mondom, idén is jobbnál jobb bulik követik egymást, de a Virginia állambeli Inter Arma ilyen minőségi felhozatalban is valami egészen kivételeset vitt véghez.

Tovább

Trumpot ekézi az Anti-Flag, jön a tizenharmadik nagylemez!

anti-flag2019.jpg20/20 Vision lesz a címe a nálunk is rendszeresen megforduló Anti-Flag új nagylemezének, melyen nem árulnak zsákbamacskát: egyenesen Donald Trump virít a fronton. Persze az éppen elnökválasztásra készülő USA első embere a nótákban is megkapja majd a magáét, már rögtön az elsőként kiadott dalban, a Hate Conquers Allban is, melyhez klipet is készítettek a veterán punkok.

Tovább

Kukkants meg egy teljes Jinjer-koncertet!

original-band_mobile_2-2.pngPénteken jelent meg a Jinjer legújabb anyaga, a Macro című nagylemez, melyről mi is írtunk már korábban ezt-azt. Az ukránok a korongot december 22-én Budapesten is be fogják majd mutatni (helyszín: Barba Negra, társ: The Agonist), de hogy ne nulla lendülettel érkezzünk, azaz legyen mivel rágyúrni a bulira, a kiadó elérhetővé tette a tavalyi Gramercy Theaterben adott show teljes felvételét, mely az alábbiakban tekinthető meg.

Tovább

Bad Things - Csakis az Amazonon megjelenő dal debütált a Lacuna Coiltól

lacuna-coil2018.jpgA hónap elején, egész pontosan alig két hete volt, hogy megjelent a Lacuna Coil új nagylemeze, a Black Anima, ami valljuk be, nem volt valami régen. A csapat viszont még így is rendelkezett rejtett tartalékkal, olyannyira, hogy volt kapacitás egy Amazon-exkluzív dalt kiadni, mely a Bad Things címet kapta a keresztségben - mindezt a közelgő Halloween jegyében.

Tovább

A Trónok Harca színésznőjével készül az új Puscifer

puscifer_2015.jpgEsmé Bianco, a Tronók Harca Rosa is ott lesz az új Puscifer lemezen. Az éppen a Toollal turnézó, de láthatóan nem nyugvó Maynard James Keenan és csapata persze nem akarja elkapkodni a megjelenést, a rajongóknak egészen 2021-ig biztosan várniuk kell majd a négyeskére - addig vélhetően úgyis a Toollal kalandozik majd a tavaly már A Perfect Circle-lel is lemezt kiadott frontember.

Tovább

Megjelent Phil Campbell szólólemeze, itt a Rob Halforddal közös dal!

philcampbell2017h-cropped-1_5.jpgMa került a boltokba és a megfelelő netes platformokra a Motörhead gitárosának, Phil Campbellnek a szólólemeze, az Old Lions Still Roar. A rengeteg vendégzenésszel felturbózott korongról a megjelenéssel egyidőben dalszöveges videót kapott a Judas Priest hangjával, Rob Halforddal közös Straight Up is, melyet az alábbiakban találtok meg.

Tovább

Feverish - Új dallal jelentkezett a Soilwork

soilwork2018.jpegEgy kétdalos virtuális kislemezt adott ki a Soilwork. A svéd alapcsapat a címadó, videóval is megtámogatott, nem lemezes Feverish mellett az idén megjelent Verkligheten nagylemezen helyet kapott, külön klipes nótaként is kiadott Stålfågel új verzióját is belepakolta a digitális pakkba. Ez utóbbit az Arch Enemy torkával, Alissa White-Gluzzal erősítették meg - a két trekk az alábbi!

Tovább

Hallgasd meg a Mayhem új lemezét!

0mayhem2017_03_eredmeny.jpgIgaz, az eredeti tervek szerint már ma megjelent volna a Mayhem legújabb nagylemeze, gyártási hibák miatt mégis csak november 8-án vehetik majd kézbe a rajongók a Daemon című fekete fém monolitot. Természetesen a csapat, illetve a Century Media a virtuális kiadást nem tolta el plusz két héttel, így már szabadon hallgatható a 2014-es Esoteric Warfare utódja, ajánljuk péntek délutáni lazuláshoz.

Tovább

Nagyüzem a Sevendustnál: Újra stúdióban a csapat!

sevendustfeb2018promo_travisshinn_638.jpgAlig másfél éve, hogy megjelent a Sevendust legutóbbi nagylemeze, az All I See Is War, máris már az új anyag rögzítésén ügyködik a Lajon Witherspoon-vezette gárda. Persze ez még nem azt jelenti, hogy maholnap új témák, dal, vagy bármi is érkezne a friss dalcsokorról, hiszen egyelőre csak a dobok vannak feljátszva, de az biztos, hogy jövőre már kint lesz a természetesen még cím nélküli, Michael “Elvis” Baskette keze alatt rögzítésre kerülő dalcsokor.

Tovább

Szex, robbanás, pihent agy - Odanyes az Atena friss videója!

atena.jpgÉszakon valami lehet a vízben! Vagy a levegőben! Vagy valamiben... Akármi is teszi ezt az ottani arcokkal, valahogy nagyon ráéreznek a metalra, legyen az súlyos, kemény, komor, vagy épp, ahogy jelen esetben is, pihent - de nem akármennyire! Az oslói metal-komédiás Atena éppen a Domestic Abuse című daluk hatalmas költségvetésű, szemkápráztató videójával igyekezni lerohanni (és megölni) az agysejteket, de higgyétek el, minden pillanata megéri!

Tovább

Két dalt is hallgatható a Reznor / Ross-féle Watchmen-filmzenealbumról

nine-inch-nails-watchmen.jpgTalán többen is hallottatok már róla, hogy Trent Reznor és Atticus Ross írta a Watchmen sorozat filmzenéjét. A három részletben (november 4., november 25., és december 16.) megjelenő alkotássorozatról az első rész debütálásával egyidőben két dal már szabadon elérhető lett, ezek a végefőcím alatt szabadultak rá a nagyvilágra.

Tovább

Ha esetleg újraélnéd a vasárnapi Machine Head bulit...

0machinehead2019_03_eredmeny.jpgEgy masszív, több, mint három órás szettel hengerelte le a Barba Negra közönségét a múlt hétvégén a Machine Head. A már általunk is többször részletezett, dupla felállású, két felvonásban adott mega-szettet tartalmazó turné bochumi állomását élőben streamelte Robb Flynn és csapata, ennek a felvételét mi is meg tudjuk mutatni nektek.

Tovább

Borknagar - True North (Century Media Records, 2019)

Igaz nordikus szépség

truenorth.jpg

11. nagylemezéhez érkezett az egyedi hangzású névvel rendelkező, prog-viking-nordikus metalban utazó norvég Borknagar. Mindig is érdekelt az, hogy a bandák neve mit takar, mégiscsak egy lényeges dologról van szó, hiszen csak kivételes esetben változtatja meg a csapatok a nevüket. Némi netes kutatás után arra bukkantam, hogy a borknagar egy bizonyos fakéreg-rágó parazitát takar. Egyedi név, méltó egy egyedi bandához.

Tovább

Acid Victoria: kedvcsináló videó a november 15-én érkező lemezhez

Megjelenéskor bemutató koncert a Dürer Kertben!

acid_victoria.jpg

Egy rövid teaser videóval jelentkezett a budapesti rock trió, az Acid Victoria. A kedvcsináló segítségével - amit a srácok önmagukhoz híven nem is vették teljesen komolyan - betekintést kapunk a friss dalokba, melyek az EDGE Records gondozásában érkező első korongon lesznek hallhatóak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum