RockStation

"Azt gondoljuk így lett teljes a csapat, és abszolút megvan az egyetértés közöttünk"

Our Last Drop klippremier és interjú

2019. november 10. - theshattered

ourlastdrop2019.jpgItt, nálunk debütál az Our Last Drop új videója, a Houston gond van. A fiatal budapesti csapat a nemrégiben kiadott EP-jük címadó dalára készítette el a klipet, melyet lent, egy hosszabb kérdezz-felelek után találtok meg.

Tovább

Amenra, E-L-R, Ylva @ A38 Hajó, 2019.11.06.

Ámen, testvéreim!

_mg_2933.JPG

Belgiumot nem igazán lehetett azzal gyanúsítani jó tíz évvel ezelőtt, hogy Európa egyik meghatározó zenei importőre lenne. Ez viszont a kétezer-tízes évekre meg változott, legfőképp az Amenrának köszönhetően. A post-metal alakulat pedig egy igen szép ösvényt taposott ki más, hasonszőrű zenekarnak is. Az hogy headlinerként is megállják a helyüket már jó ideje nem kérdés, az már inkább érdekesebb hogy egy ilyen szub-zsánerben is elég szép számban mozgat meg embereket. 

Tovább

Kész az új Protest The Hero album!

pthrody.jpgBefejeződtek a Protest The Hero ötödik nagylemezének felvételei. A nagylemezzel utoljára 2013-ban (ez a Volition volt), bármiféle hangzóanyaggal 2016-ban jelentkezett kanadaiak (ez a 2015 végén - 2016 elején részletekben kiadott Pacific Myth EP) az Instagramon számoltak be a fejleményekről, mely bejegyzésben egy-két kisebb dalrészletet is el lehet csípni. A korong várhatóan a jövő év folyamán fog megjelenni.

Tovább

Az utolsó turné után is folytatja a Slayer?

0slayer2019_17_eredmeny.jpgMint ismeretes, éppen az utolsó koncertkörét nyomja a már lassan négy évtizedes múltra visszatekintő thrash metal alapcsapat, a Slayer. Az idén Magyarországtól is elköszönt, pénteken egy filmmel egybekötött koncertvideót kiadott legendák menedzsere szerint viszont ez még nem egyenlő a formáció végével, a hangsúly az utolsó turné szókapcsolat "turné" szaván van.

Tovább

Jövőre újabb anyaggal érkezik a The Night Flight Orchestra!

the-night-flight-orchestra.jpgRendesen rálépett a gázpedálra a tavaly Budapesten is fellépett dallammetal szupergroup, a The Night Flight Orchestra! A lemezeket szinte két kézzel szóró csapat (melynek tagjai az anyazenekaraikban is tevékenyen dolgoznak!) már el is készítette a 2018-as Sometimes The World Ain't Enough korong folyatását, melynek nem kis lendülettel álltak neki: egyenesen egy utcai operának nevezett anyagot csapnak majd le az asztalra a jövő év folyamán. Ennek a történetébe engednek most betekintést az új, instrumentális dalukhoz, a Cabin Pressure Dropshoz készített videóban.

Tovább

Dopethrone @ Dürer Kert, 2019.10.26.

Szutyokból épített trón

dt_dope_1.jpg

A Cudi Purci Booking, valami telhetetlen, megalomán kerregéstől vezérelve, hetedhét országra szóló riffbált csapott, kíméletlenül telebaszarintva a szombat esténket. Fogalmam sem volt hogyan készüljek egy mennyiségileg és tartalmilag egyaránt végzetes eseményre, ugyanis eme jeles napon nyolc (igen, 8, azaz VIII ... vosem') agyvelőfröccsentő produkció lépett a Dürer nagytermének színpadára áriázni. 

Tovább

Full Of Hell, Primitive Man, Eye Flys - Gőzhengernyi zakatolás a Dürer Kertben!

primitive-man-2017.jpgÁprilis 2-án rendesen besötétedik a Dürer Kert, lévén közös erővel függönyözi majd le az eget a magyar földre szinte már hazajáró Full Of Hell, a Primitive Man és az Eye Flys. Az átfogó Európa-turnéra induló három gárda mindegyike friss, azaz 2019-es anyaggal fog büntetni, a gatyát felkötni kötelező!

Tovább

Shake The Baby Silent - Új dalt adott ki a Lordi

lordi_2018.jpgMegérkezett a Lordi jövőre várható új nagylemezének, a Killectionnek az első előzetes dala, a Shake The Baby Silent. A képzeletbeli válogatáslemez koncepcióját felölelő album, mely január 31-én fog majd megjelenni, Magyarországon is bemutatásra kerül, mégpedig a Killectour keretein belül, február 16-án. A csapat jó eséllyel szereti a hazai közönséget, mivel vagyunk olyan szerencsések, hogy itt, Budapesten lesz a maszív Európa-kanyar első állomása.

Tovább

Bónuszos, remaszterelt újrakiadást kap Dio négy nagylemeze

dio.jpgFrankón felturbózott újrakiadást kap a Dio utolsó négy nagylemeze, azaz az Angry Machines, a Magica, a Killing The Dragon és a Master Of The Moon. Az újramaszterelt, friss artworkkel kiegészített korongokon kívül mindegyik kiadványhoz jár majd egy-egy bónuszlemez, melyeken eddig ki nem adott ritkaságok, valamint élő felvételek várják majd a rajongókat. A (mediabookba foglalt) CD és dupla LP kiadásban is megjelenő albumcsodák február 21-től lesznek elérhetők, egy-egy érdekességet már meg is tudunk mutatni róluk.

Tovább

Itt az új Sodom EP címadója!

sodom2018.jpgNovember 22-én érkezik a Sodom új, ötszámos EP-je, az Out Of The Frontline Trench. Az Angelripper-vezette thrash veteránok be is dobták a címadót három új dalon kívül (ebből kettő csak itt fog megjelenni) egy újravett Agent Orange-t és a Bombenhagel koncertfelvételét tartalmazó anyagról, melyet az alábbiakban találtok meg, a korábban kiejtett Down On Your Knees mellett.

Tovább

Nightwish: egy év múlva új lemezt mutatnak be az Arénában!

nightwish-2989endsepia03by_andrea_beckers.jpgLassan már hagyománnyá válik, hogy az elmúlt évtizedek egyik legsikeresebb metal zenekara, a Nightwish a Papp László Budapest Sportarénában várja a hazai rajongókat egy-egy nagyszabású koncertre. Így lesz 2020-ban is, hiszen a napokban bejelentésre került az finn szimfonikus metal együttes következő turnéja: Budapesten bő egy év múlva, 2020. december 7-én játszanak majd, több előzenekar kíséretében.

Tovább

Mítoszrombolás: Nem az azeri baltás gyilkos miatt nem jött eddig a System Of A Down

system-of-a-down-2019.jpgHiába a több, mint két és fél évtizedes karrier, a System Of A Down mégis csak második ízben fog Magyarországra látogatni. A csapatra ennek ellenére (vagy pont emiatt?) láthatóan hatalmas igény van, pár óra alatt technikailag csutka lett a jövő évi Aréna koncert, ilyen teljesítményre pedig tényleg csak az igazán nagyok képesek. Az örmény-amcsi kvartett egy városi legenda szerint, mint szinte mindenki ismeri, az azeri baltás gyilkos, Ramil Szafarov kiadatása miatt haragudott meg hazánkra, de mint egy friss cikkből kiderült, erről még véletlenül sincs szó.

Tovább

Fiatalos súly Gojira és Slipknot ízekkel - Odasúlyoz az Orthodox!

orthodox-pressphoto.jpgA nagy csapatok friss alkotásai között azért néha-néha illik odafigyelni a feltörekvő zenekarokra is, hiszen az igazi mammutok visszavonulása után valakiknek át kell majd venni a helyet a megüresedett placcokon. Persze nem sok esély van rá, hogy a világ újra aréna szintű matuzsálemekké emelje a friss metalvonulat képviselőit, de vannak olyan csapatok, akiket érdemes szem előtt tartani. Ilyen feltörekvő zenekar a Nashville-i Orthodox is, akik a friss dalukban (Let It Take Its Course), mely a második albumuk előfutára és címadója is egyben, egyenesen Gojira és Slipknot ízekkel operálnak, egyáltalán nem rosszul!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum