RockStation

Gyilkos - Obelisk Of Power (2019)

2019. november 24. - KoaX

77062504_2481583238621174_3892163401597583360_o.jpg

Már nincs sok az évből, konkrétan öt hét. Bevallom, hogy kezdek belefáradni a heti lemezismertetőkbe. Nagyon nagy mennyiségű új zene ez. Senkit se lepek meg vele, ha elmondom, hogy a nagyon nagy többségük underground zenekarokról készült, akikről azelőtt nem is hallottam. Amikor elcsigázva keresem a heti új anyagot, akkor ugrik fel a semmiből Sefcsik Marci üzenete "Kész a borító!" Felkapom a fejem, és azt látom, hogy kint van a Gyilkos legújabb Obelsik Of Power elnevezésű anyaga.

Tovább

Visszatér a Faith No More?

faith_no_more_2015.jpgIgaz, a 2015-ös Sol Invictus kiadása és turnéja óta igen nagy a csend a Faith No More háza táján, most mégis megtörni látszik a hallgatás. Roddy Bottum korábbi nyilatkozata, miszerint a zenekar tagjai rendszeresen jammelnek, születnek az ötletek, is alátámasztódni látszik, lévén a zenekar egy új képpel röffentette be újra a közösségi média felületeit, melynek a "psssst..." címet adták. Márpedig jól tudjuk, hogy ez mit jelent...

Tovább

Hölgyekrül, urakrul és az világűrrül - Új videót készített a Lindemann

lindemann_2019_2.jpgPénteken jelent meg a Lindemann második nagylemeze, a F & M, azaz Frau & Mann. A Till Lindemann és Peter Tägtgren által fémjelzett kattant brigád a kiadás tiszteletére ki is pattintott egy új videót a koronghoz, mégpedig a címadó nótához, mely természetesen ugyanolyan nyers és beteg (kicsit talán most még komoly is), mint az eddigi termés.

Tovább

Januárban jön Marco Hietala szólólemezének angol nyelvű verziója

hietalapromo.jpgPyre Of The Black Heart címen fog megjelenni az eredetileg májusban, finn nyelven kiadott Mustan Sydämen Rovio című Marco Hietala album angol kiadása. A Nightwish basszusgitárosa január 24-én ereszti útra a friss verziójú alkotást, melyet február 11-én Budapesten is be fog mutatni. A csomagról a lemeznyitó Stones már egy klip társaságában ki is került az éterbe, ez és minden fontosabb infó az alábbiakban található meg.

Tovább

Újabb dalt adott ki az A Day To Remember

a-day-to-remember-2019.jpgIgaz, kicsit csúszik a friss lemez megjelenése, az A Day To Remember mégsem hagyja, hogy éhezzen a rajongók füle világa. A csapat a Resentment című tétellel mutatja meg, hogy azért már nagyjából van kész anyag a raktárban, mely már a második nyilvános tétel a You're Welcome című anyagról. A korábban kiadott Degenerates szintén itt figyel a lejátszóban.

Tovább

Ozzy nem fért a bőrébe: meglepetés vendégként ugrott be Post Malone-hoz az öreg

ozzy.pngKicsit megelőzte az eredetileg vasárnap estére, az American Music Awardsra kitalált fellépést Ozzy Osbourne. A Sötétség Hercege tegnap este gondolt egyet és benézett a popsztár teltházas bulijára, hogy egyfajta főpróbát tartsanak a vasárnapi nagy számhoz, a dal természetesen a közösen kiadott Take What You Want volt.

Tovább

Hallgasd meg a Lindemann új lemezét!

lindemann_2019_2.jpgMa jelent meg a Rammstein frontemberének, Till Lindemannak és a Pain és Hypocrisy agyának, Peter Tägtgrennek a második nagylemeze, az ezúttal teljesen német nyelvű F & M. A teljes formában Frau & Mann címre hallgató alkotás a mai szokásoknak megfelelően teljes mértékben elérhető lett online is, így már tudjuk, mi is lesz a péntek esti hallgatnivalótok!

Tovább

Phil Anselmo jövőre Budapestre is eljön a Pantera dalaival

phil_anselmo_2019.jpg

A Barba Negra tegnap rakta ki, hogy lehet tippelni melyik legendás zenekar dalai fognak a nyáron felcsendülni a Barba Negra Trackben! Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy Philip H. Anselmo és zenekara a The Illegals Budapestre látogat JÚLIUS 31-én, hogy az idei RockMaratonos koncert után Budapestnek is játsszanak egy kis PanterA-t! További infók a koncertről ITT.

Tovább

Willkommen im Dschungel, ja!

Ilyen lenne a Guns N' Roses klasszikusa, ha a Rammstein fejéből pattant volna ki

rammstein-july-2019-press-shot.jpgA Ten Second Songsos Anthony Vincent amellett, hogy mindig egy remek, ámde nyilván kattant stílusvariálós videót készít egy aktuális, vagy épp örök klasszikusra, újabban minden alkalommal megkéri a rajongóit: döntsék el, melyik kattant szeletet készítse el fullos verzióban is. Nos, a Guns N' Roses-féle Welcome To The Junglenél jól megszívatták a millióhangú énekest, ugyanis a Rammstein verzió nyerte el a nézők tetszétét, ami a muzsika "germánosítása" mellett egy járulékos következményt is hozott magával: németül kellett előadnia a nótát.

Tovább

Közös klipet adott ki a Sabaton és az Apocalyptica

sabaton1.jpgKözös videót adott ki a Sabaton és az Apocalyptica. A klip maga egy összetett erővel felvett nótára, az Angels Callingra készült el, ebben - ki nem találnátok - együtt zenélve látható a rengeteg északi muzsikus. Persze nem a véletlen műve, hogy kijött ez a videó, a két csapat vállvetve indul majd turnéra és jön Budapestre is, a magyar buli dátuma január 22., a helyszín a Papp László Sportaréna.

Tovább

Megérkezett a jövő évi Nova Rock névsorának második hulláma!

nr2019.jpgA Nova Rock nem az a fajta fesztivál, akik szeretnek kicsiben játszani. A sógorék évről-évre odapakolják, ami csak van, már az első körben sem kis neveket engedtek be a kalapba: System Of A Down, Korn, The Offspring. Viszont most még jobban meghúzták a listát és olyan bandák kerültek be a kalapba, mint a Foo Fighters, az Alter Bridge, a Bring Me The Horizon, Devin Downsend, vagy a Steel Panther. A teljes új lista a következő.

Tovább

Ötven rajongó előtt játszott a Machine Head

0machinehead2019_04_eredmeny.jpgFolytatódik a Kerrang - valljuk be, jól kitalált - sorozata, a Live In The K! Pit, melyben minden esetben egy nagyobb zenekar húzza a talpalávalót az ott megjelent, szándékosan kisszámú közönségnek. A legújabb vendég a nem is olyan régen Magyarországon is egy masszív szettet adó Machine Head volt, akik a Burn My Eyes felállással nyomtak egy eredetileg fél órásra tervezett, de végül egyórásra sikerült műsort az ötvenfős, lelkes rajongókból álló publikum előtt. A debüt dalai mellett egy igen erős feldolgozásblokkot is tartalmazó szett felvételét és dallistáját lentebb találjátok meg.

Tovább

Doors-feldolgozással jelentkezett Marilyn Manson

marilyn-manson-video.jpgAz éppen új nagylemezre készülő Marilyn Manson feldolgozásnóták kiadásával üti el a rendelkezésre álló szabadidejét. A mostanában újra magához térő egykori botrányhős a pár hete megjelentetett amerikai folkdal, a God's Gonna Cut You Down után egy újabb régi klasszikust értelmezett át, ez a The Doors híres, hírhedt dala, a The End. A kimondottan sötét hangulatúra, hömpölygősre sikeredett nótához (nem mintha az eredeti egy kimondott táncdal lenne...) egy Manson-festmény lett a képi kíséret, mindez az alábbiak szerint sikerült.

Tovább

Megérkezett az új Cattle Decapitation-lemez címadó dala

cattle-decapitation-2018-by-pablo-montano-1000x515.jpgJövő hét pénteken kerül a boltokba a Cattle Decapitation legújabb nagylemeze, a Death Atlas, melyről már előzetesben is alsó hangon megállapíthatjuk: ahogy az elődjeinél, ennél sem lesz fáklyásmenet átrágni magunkat a riffhegyen. Hogy erre méginkább rámutasson a gyilkos brigád, ki is adta a friss korong címadó dalát, mely kicsit több, mint kilenc percben gyalulja le a bátor zenehallgató arcát. Előre szólunk: rázós menet lesz!

Tovább

Kirk Windsteinnel közös dalt adott ki Jamey Jasta

jamey-jasta.jpgDecember 13-án új szólólemezt ad ki a Hatebreed frontembere, Jamey Jasta. A vendégekkel csurig telített The Lost Chapters, Volume 2-ről a Matt Heafyvel és a Killswitch Engage énekesével, Jesse Leach-csel közös nóták után most a Crowbar-vezérrel, Kirk Windsteinnel felvett nótát, a Spilled Blood Never Driest tette közkinccsé, ez lentebb, a két másik tétellel közösen le is csekkolható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum