RockStation

VolumeFeeder - The Element Of Fire

A trónkövetelők

2019. február 17. - KoaX

cover.png

Hosszas hallgatás után a VolumeFeeder újra megmutatja magát. A szerelmesek napja utáni napon jelent meg az első teljesértékű anyaga a zenekarnak The Element Of Fire címmel. 

Tovább

Március 12-én Budapesten játszik a Linkin Park alapítója

mike_shinoda.jpg

A Linkin Park alapítója, zeneszerzője, producere és énekes-rappere, Mike Shinoda még tavaly jelentette be 2019 márciusában megrendezésre kerülő európai turnéját, amely az óriási sikerrel zajló észak-amerikai Monster Energy Outbreak Tour folytatása és amelynek lesz budapesti állomása is március 12-én a Budapest SportArénában.

Tovább

A Remény Hídjai - Új klipet készített a Nomad

nomad_2018_01.jpgVideót készített a Nomad a tavalyi Új Remény című nagylemezének egyik dalára, A Dalban is indított (ez ugyebár az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatója), abban a legjobb harminc közé bekerült (majd a tegnapi elődöntőben sajnos kiesett) A Remény Hídjaira. Az elég látványosra sikerült videó az alábbiakban nézhető meg.

Tovább

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk

Tíz feldolgozás a The Hellacopterstől

hellacopters_band.jpgVan egy zenekar a svédországi Stockholmban, akik azon felül, hogy megírták a legdögösebb, legsodróbb lendületű rock&roll nótákat, nem voltak restek, és nagy hangsúlyt fektettek a feldolgozásokra is. A gitáros / énekes Nicke Andersson, miután az Entombed dobosaként feljátszotta a Left Hand Path-et, a Wolverine Bluest, hátrahagyta a sötétséget, és a Hellacopters mindeneseként írta meg a saját dalait, miközben a '60-as - '70-es évek legmélyebb bugyraiban túrta az időtálló témákat.

Tovább

Továbbjutott a Fatal Error A Dal döntőjébe!

fatal_error_band.jpgKözönségszavazatok révén jutott tovább a Kulcs című dallal induló Fatal Error A Dal második elődöntőjéből, így ők az egyetlen olyan csapat akik az idei mezőnyből a gitárzene képviselőiként bejutottak az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának döntőjébe. A tegnap esti műsorban még a Nomad képviseltette a rockzenei vonalat, ők nem kerültek tovább A Remény Hídjaival.

Tovább

Dokumentumfilm készül Chris Cornellről

cornell-interview.jpgEgy filmmel terveznek tisztelegni a tavalyelőtt elhunyt (mégis idén a Legjobb Rock Előadás kategóriában Grammy-díjjal jutalmazott) Soundgarden és Audioslave frontember, Chris Cornell előtt. Az énekes özvegye, Vicky Cornell, Brad Pitt és a Peter Berg-vezette Film 45 megerősítette, hogy készül az alkotás, viszont erről semmi konkrétat nem árultak el az illetékesek.

Tovább

Hostile Defiance!!! - Áprilisban jön az Exumer új lemeze!

maxresdefault.jpg

A 80-as években alakult germán legenda Exumer több nagyobb szünetet is tartott munkásságuk alatt, így nem szokták őket sűrűn emlegetni, ha a nagy teuton thrash titánok jönnek szóba. Ettől függetlenül a Possessed By Fire és a Rising From The Sea lemezek megkerülhetetlen germán thrash alapművek. Én nagyon élveztem az utolsó LP-jüket, a The Raging Tides-t, mely valamilyen szempontból egy brutális visszatérés volt a részükről. A következő daragyűjteményt április 5-én fogják hozzánk vágni. Addig is szóljon a lemez nyitódala, mely elég kiadósan odatressel! A videó alatt megtaláljátok a Hostile Defiance számlistáját és lemezborítóját.

Tovább

Majd 10 év után itt egy új dal az Alexisonfire-től

alexisonfire_2019.jpg

Az Alexisonfire 2012. decemberében tette le a lantot. Az utóbbi hetekben azonban már lehetett tudni, hogy valami készül a kanadai post-hardcore csapat háza táján. Tegnap ki is dobtak egy vadonatúj dalt, amely a Familiar Drugs címet viseli. A csapat négy koncertet is bejelentett erre az évre, így biztosan várható további mozgolódás is tőlük erre az évre. A fentebb említett dal alább hallgatható meg.

Tovább

Rangsorolta Alexi Laiho a Children Of Bodom lemezeit

cob2018.jpgA rangsorokba mindig bele lehet kötni, mindig más dal, lemez, előadó, ez-az kinek-kinek a kedvence, de ha maga az alkotó teszi sorba a műveit, máris más a tészta. Alexi Laiho például sorba rakta a Children Of Bodom korongjait, hogy szerinte milyen sorrendben merné ajánlani azt a kezdő fanatikusoknak, ráadásul úgy, hogy mindről mondott is egy-két szót. Érdekes módon az "alsó" kettőt kimondottan nem szereti a frontember, de lássuk, melyek is azok!

Tovább

Sötét visszatérés a Ketzer-től

maxresdefault_1.jpg

A 2016-os Starless lemezük egy teljesen más irányba sodorta a bandát, mely az első két magas színvonalú black/thrash LP után, sokak szerint vakvágányt jelentett a német srácok számára. A Tribulation-féle extrém művész hullámot meglovagló banda hasonlóan progresszív (és post-os) elemeket csempészett a muzsikájába, egy teljesen más - sok rajongó számára emészthetetlen - arcát megmutatva. Áprilisban új szörnyeteggel, új erővel és úgy néz ki ismét új stílussal tér vissza a zenekar a Cloud Collider jegyében!

Tovább

Kælan Mikla lemezbemutató a Robotban

kaelan_mikla_01_credit_verdi-ljos.jpg

A mátrai Fekete Zaj Fesztivál és a budapesti underground és alternatív zenei színtér számos ponton kapcsolódik össze: nem csak azért, mert a Zaj rendszeres téli kiadása a Dürer Kertből jelentkezik, hanem azért is, mert a nyári fesztivál fellépői rendre feltűnnek a főváros klubjaiban is, a Fogas Háztól az A38 Hajón át a Robotig.

Tovább

Újra Magyarországra látogat a Billybio!

0lifeofagony2018_59_eredmeny.jpgA tavalyi Life Of Agonys előzenekarozás után a Biohazardos Billy Graziadei ismét elhozza Budapestre a szólócsapatát, a Billybiot. A június 20-án minden arcot lezúzó formáció koncertjére a Dürer Kertbe kell majd ellátogatni, a jegyek hamarosan kaphatók! A szervező Cudi Purci Booking közlése szerint egy amcsi banda vendége lesz majd a zenekar. További részletek hamarosan.

Tovább

Novemberben visszatér a Moonspell!

moonspell2017band_638.jpgTavaly január után újra, egész pontosan november 22-én visszatér Budapestre a teljes 1755 albumot megmozgató, akkor már az új lemezén dolgozni tervező Moonspell. A portugálok a mai napon új lemezt megjelentetett Rotting Christ társaságában fogják bevenni az A38-at, de ez még nem a sor vége. A várhatóan elég masszív turné időpontjai az alábbiakban érhetők el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum