RockStation

Indul a világvége előtti utolsó házibuli!

Felleng-klippremier!

2020. november 09. - theshattered

_mg_8343.jpgNálunk debütál a fiatal calipunk-csapat, a Felleng új dala és videója, a #művilág. A dallamos punkzene kedvelőinek ínyenc csemegeként szolgáló szám megjelenésének apropójából kicsit ki is kérdeztük a még tényleg nem olyan régen nyomuló kvartettet, hogy mégis mit érdemes tudni róluk és persze hogyan tovább. Nem elkerülve a kérdést, hogy mit is tennének, ha ott lennének a világvége előtti utolsó házibulin és persze azt sem, hogy hogyan keveredett a humorista Kovács András Péter a klipbe.

Mit kell rólatok tudni srácok? Mikor alakultatok, vannak-e már fontosabb mérföldkövek?

A hivatalos megalapítást 2020 májusától számítjuk, azóta, végleges lett a formáció és azóta mi vagyunk az ország legcaliforniaibb punk bandája! Kicsit elcsépelten hangzik, de már a kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy minden, amit a kezünkből kiadunk, a lehető legjobb minőségű legyen, ennek érdekében pedig szívesen fordulunk külsős szakemberekhez (arculattervezés, hanganyagkészítés, stb.), de a zenéket mi írjuk! ;)

Fontosabb mérföldkőnek leginkább a #Művilág megjelenését tudnánk mondani, illetve azt, hogy a ,,Viszi a szél” című nagylemezünknek már az utómunkái zajlanak!

A Felleng névnek van valami különösebb jelentése?

Nagyon nehezen született meg a zenekar neve, rengeteg ötlet felmerült, de egyikkel sem voltunk megelégedve. Mindenképpen magyar nevet szerettünk volna, egyszerűt, könnyen megjegyezhetőt, de mégsem átlagosat. A dobosunk, Dávid ötlete volt a Felleng, ami hasonlít kicsit a manapság a szlengben használt “feeling”-re, ebből is származik a mottónk, hogy “a #felleng az új #feeling!”.

Kiket mondanátok a legfőbb hatásaitoknak? Ki a "legfurább" ilyen szempontból a zenekarban?

Egységesen kijelenthetjük, hogy a legnagyobb hatással ránk a Blink-182 zenéje volt, de mellettük fontos megemlítenünk a Green Dayt, az All Time Lowt, és a 90-es és 2000-es évek calipunk zenekarjainak többségét, mert ezek jelentik a közös pontot számunkra. Egyénenként nagyon széles spektrumon mozgunk, a d’n’b-től, James Blunton át, a hardcoreig, de Bálint például nagy Enya rajongó titokban!

_mg_8405.jpg

Miért pont ezt a #művilágot választottátok ki elsőnek?

A téma aktualitása miatt, illetve tartottuk az egyik legslágeresebbnek az albumról, illetve már a kezdetektől fogva éreztük, hogy “ezzel kell kezdenünk”!

Mit kell tudni a dal hátteréről?

A dal témájának aktuális volta mellett, egy valós történeten, egy "kiakadáson" alapult. A gitáros-énekesünk, Szücsi, épp egy házibuliban volt, az egyik jó barátjánál, ahol több, számára ismeretlen meghívott is volt. Ők a házigazdával jól érezték magukat, de a társaság nagyrésze csak ült, és telefonozott, még egy jót beszélgetni sem lehetett senkivel. Ennek hatására ugrott be neki, hogy "Héé! Teki csak online élsz!", ami megadta a dal alapkoncepcióját, és ezután a gondolatok már maguktól jöttek.

Hogy került a videóba Kovács András Péter?

Elhívtuk, és jött! Igazából az egyik barátunknak köszönhetjük, (aki a klipben felborítja az állványt), mert ő mutatta meg KAP-nak a dalt, miután részt vett a KAP által szervezett  “Lakossági szerenádon”, és rögtön megtetszett neki! Ezután e-mailben egyeztettük a részleteket. Nagyon hálásak vagyunk neki!

_mg_8493.jpg

A Viszi a szél nagylemez mikorra várható, mit kell tudni róla?

Előreláthatólag ebben az évben a #Művilágon kívül egy dalt fogunk kiadni. A teljes nagylemez 2021 elején fog érkezni, és 11 dalt tartalmaz. A felvételt Horváth Barnabás és Oláh Marcell csinálta, és az utómunkálatokkal, melyek éppen zajlanak,, szintén Marcit bíztuk meg.

A lemez alapkoncepciója a “világvége előtti utolsó házibuli”. Az albumon átível a történet: a buliba való megérkezéstől, a szerelmi egymásra találáson keresztül, a rossz útról való letérésen át, egészen egy összegző lezárásig.

Jól hangzik ez a világvége előtti utolsó házibuli koncepció. Ti mit csinálnátok, ha tudnátok, tényleg ez az utolsó lehetőség?

Bálint: Ott lennék ezen a házibulin az igazi barátokkal, és családdal, és kiélvezném ezen emberek társaságát az utolsó napon.

Dávid: Szintén... és persze egy brutális koncertet is adnék itt a Fellenggel, a köztes időkben meg instáznék és facebookoznék amíg lehet!.

Szücsi: Én adnék egy jó társast is!

Dani: A srácok már nagyjából mindent elmondtak, de én tuti benne lennék valami őrültségben, így utolsó alkalommal!

Mik a tervek a jövőre nézve? Főleg, hogy koncert egy ideig nem nagyon várható. Remélhetőleg azért világvége sem! :)

Igen, sajnos a rendes klubkoncertezés így mindenképpen elmarad, viszont a digitális világnak hála streaming koncertben mindenképpen gondolkodunk, ha a lemezmegjelenésig a helyzet nem változik.

Most a főfókuszunk az album utómunkáinak befejezésén van, illetve további klipötleteket dolgozunk ki, hogy folyamatos tartalmat tudjunk adni a közönségünknek amíg a lemez elkészül. Emellett pedig folyamatosan agyalunk, hogy ebben a helyzetben milyen módon tudjuk a közönségünket építeni, és a zenekart előremozdítani, hogy amikor elmúlik ez a “kis világvége”, akkor gőzerővel tudjunk a lovak közé csapni!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6116277614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum