RockStation

Együtt fog tarolni a Misery Index és a Primitive Man!

2020. december 13. - theshattered

miseryindexbandnov2018_638.jpgA tervek szerint szeptember 20-án igen el lesz fenekelve, aki ellátogat a Dürer Kertbe (illetve annak új helyszínére). Aznap este ugyanis együtt, egymás után lép színpadra a Misery Index és a Primitive Man, előttük pedig az Ulthar és a Gloom fogja felforgácsolni a bátrakat.

Tovább

Hallgasd meg a Cyberpunk soundtrackjéből készült válogatást, benne egy új Converge-dallal!

convergebandjune2018_638.jpgHosszas és többszöri, ilyen-olyan okokból történt halasztás után végre megjelent az utóbbi év(ek) egyik legjobban várt játéka, a nem kis hypetengert dagasztott Cyberpunk 2077. A gamma készítői, azaz a CD Project Red rengeteg áldozott a mókába (még akkor is, ha néhol optimalizálási gondokkal küszködik a program), több zenekar, így a Refused, a Converge és a Grimes is leszállított pár nótát a soundtrackbe. A Refused (Samurai álnéven kiadott) dalaiból már hallhattok párat, az alábbiakban a Converge (itt Shattered Void) friss nótáját is tartalmazó első válogatást találjátok meg, a második szelet elvileg a jövő héten érkezik.

Tovább

TOP2020 - A RockStation szerkesztőségi kedvenceinek összesített idei listája

rs_top20_2020.jpg

...és akkor összedobtunk, hogyan is fest az idei összesített listánk! Aki ismeri ezeket a rangsorainkat, talán már tudja a matekot is: az egyéni listáink helyezései alapján jöttek a fordított pontszámok (első: 10 pont, második 9, stb.), erre megy rá egy huncut kanyarral annyi pontocska, ahány ember kedvencei között szerepelt az adott korong (ha például egy adott lemez négyünknél is ott volt, az plusz 4 egység), aztán az Excel pedig jól megmondta, hogy hányas is a kabát! Aki számolgatott a múltkor, már sejti az eredményt, de azért mutatjuk, melyik az a húsz korong, amik miatt érdemes lesz visszaemlékezni erre a rideg évre! Az élboly igazából sejthető...

Tovább

Worship Decay - Új dallal oktat a Sylosis

sylosis2020.jpgFebruárban jelent meg a Sylosis legutóbbi albuma, a Cycle Of Suffering, viszont a karanténhelyzet... Nos, nem kell ecsetelni talán. A csapat viszont nem állította magát takarékra, folytatódott a dalírási fázis, melynek első gyermeke, a Worship Decay egy klip társaságában már ki is sunnyogott ebbe a sötét, borús világba.

Tovább

Megjelent a Deeds Of Flesh vendégénekesekkel teli albuma

deeds-of-flesh-2020_1.jpg2018-ban hunyt el a Deeds Of Flesh énekese, Erik Lindmard. A zenész még fel tudta játszani a részeit a korongra, viszont az énekere már nem jutott ideje, így a megmaradt tagok különböző vendégekkel rakták össze a Nucleus anyagát. Hogy ez hogyan is sikerült, mindenki szabadon megfülelheti, az album ugyanis péntek óta mindenki számára elérhető lett.

Tovább

Tíz év után új album jön a Lake Of Tearstől!

LTBand.jpgEgy évtized barátok közt sem kevés, mégis ennyi idő telik majd el a Lake Of Tears legutóbbi albuma, az Illwill és a jövőre megjelenő Ominous között. A darkos zenét toló zenekar nem akar zsákbamacskát árulni, így be is mutatta az At The Destinationt, melyhez videó is készült. A teljes csomag megjelenése február 19-re van beütemezve.

Tovább

Alle Tage Ist Kein Sonntag - Közös dalban Till Lindemann és David Garrett

lindemann_garrett.PNG

Nemrégiben írtuk meg, hogy a neves hegedűművész David Garrett és Till Lindemann a Rammstein énekese egy közös dalban ütik el az időt. A választás az Alle Tage Ist Kein Sonntag című 1922-ben Carl Ferdinands és Carl Clewing által íródott dalra esett, melynek eredetijét Fritz Wunderlich és Marlene Dietrich adta elő. A dalhoz Lindemann régi tettestársa Zoran Bihac készített egy kellően beteg videót. /Fotó: Magdalena Stanković/

Tovább

Itt van Alice Cooper Detroit-tematikájú albumának második előzetese, az Our Love Will Change The World

alicecooper2020.jpgIgaz, február 26-ig még várni kell Alice Cooper albumának, a Detroit Storiesnak a megjelenéséig, a Mester viszont nem hagyja, hogy addig is éhezzen a rajongósereg. Az Our Love Will Change The World egy sajátos dalszöveges videót is kapott a sorstól, lentebb ott van minden részlet és persze maga a klip is.

Tovább

Megfilmesítette a Corey Taylorral közös dalát az Avatar

avatar2020.jpgIdén jelent meg az Avatar legújabb nagylemeze, az elég frankóra sikerült Hunter Gatherer. A csapat, mint mindig, most is egy igényes klippel támogatta meg az anyagot, ez az A Secret Door című számra készült el. A dalban nem kisebb név hozza a vendégszerepet, mint Corey Taylor, de még mielőtt nagyívű énekdallamokat várnátok tőle, az Avatar nem hazudtolta meg magát, egy rájuk jellemző troll húzással csak fütyülni fogták be a Slipknot és Stone Sour frontemberét.

Tovább

Horns - Itt a Witchthrone debütáló EP-jének záródala és hozzá egy videó

PREMIER!!!

witchthrone_2020.jpg

Még 2019 karácsonyán adtuk hírül, hogy a mosonmagyaróvári Witchthrone hamarosan egy négyszámos debütáló EP-vel jelentkezik. Mint tudjuk a 2020-as év rendesen átírta az előzetes forgatókönyveket, de az újvonalas black metalban utazó ötös csak elkészült az EP négy dalával, ráadásul mindegyik dalhoz készült videó is, melyek itt, nálunk debütáltak. Utolsónak álljon itt a Horns című dalhoz forgatott film a pokol összes tüzével.

Tovább

Chris Cornell-lemez látott napvilágot, tíz feldolgozás van rajta

cornell-interview.jpgEddig nyolc kiadott dalt tartalmazó feldolgozáslemezt adott ki Chris Cornell családja. A már több, mint három éve elhunyt énekestől több neves muzsikus slágerének átirata hallható, így Prince, Janis Joplin, vagy épp a Guns N' Roses egy-egy nótája is elérhető lett ezen a különleges kiadványon.

Tovább

Ørdøg - Ø3 (EDGE Records, 2020)

Eladtam a lelkemet az Ørdøgnek

o3.jpg

December hatodika környékén valahogy jobban előtérbe kerülnek az ördögök, krampuszok kinek melyik megnevezés tetszik jobban. Azonban most nem a Mikulást kísérő feketére maszkírozott lányokról fogunk beszélni, ha az Ørdøg szóba kerül, hanem sokkal inkább a Superbutt klasszikus felállásából létrejött zenekarról, akik a harmadik anyagukkal nemrég kopogtattak az ajtómon. Én pedig az Ø3 előtt kitártam a bejárati ajtót. 

Tovább

Dalt és videót villantott az új felállású Ill Nino

ill-nino-2019.jpgJövőre fogja kihozni a bemutatkozó nagylemezét a frissített felállású Ill Nino. A régi tagok közül csak Laz Pinat és Dave Chavarrit felölelő gárda a Máscara révén igyekszik megmutatni, milyen is lesz a teljes, IllMortals című korong, melyről a Sangre, az új felállás debütje március végén vált elérhetővé.

Tovább

Nyolc, zsidó származású előadótól feldolgozott dallal készül a Hanukára Dave Grohl és Greg Kurstin

Napi egy nóta jön, itt az első szám, a Sabotage!

0foofighters2017_24_eredmeny.jpgDave Grohl megint odarak az ünnepnek! A(z egyébként nem zsidó, a felesége révén viszont a vallással érintkező) Foo Fighters frontembere és Greg Kurstin nyolc feldolgozással készül a Hanukára, melyet eredetileg zsidó származású zenészek "tollából" ismerhetett meg a nagyközönség. Hogy mik a kiszemelt nóták, amiket naponta fog leszállítani, egyelőre még pontosan nem tudni, idővel úgyis kiderül. Az első a menüben az biztos, hogy a Beastie Boys slágere, a Sabotage lett!

Tovább

Common Prayers - Megérkezett a Moonspell friss dala

moonspell2020_1.jpgBemutatta a február 26-án érkező, sorban már a tizenharmadik nagylemezének, a Hermitage-nek második előzetes nótáját a Moonspell. A harminc éve nyomuló portugálok a The Greater Good után az albumon is azt követő Common Prayerst gondolták méltónak a szerepre, a nóta és a hozzá készített videója az alábbi!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum