RockStation

Beerzebub klip még belefér mára?

2022. április 03. - KoaX

beerze.jpg

Választottunk, mire hazaértünk addigra meg a héten új anyaggal jelentkező Beerzebub ledobta nekünk a legújabb klipjét. A srácok nem is olyan régen Budapesten játszottak és jó eséllyel ekkor rögzítették a Káosz című dalukhoz a legújabb videójukat. Most nem a megszokott anyagot kapjuk, így még inkább érdekes. Talán Te is viszontlátod magad a klipben! Csekkold a videót, amiben Bölcsföldi Zoli az aktuális vendégszereplő. /Fotó: Beerzebub facebook/

Tovább

Dream Widow: Dream Widow (RCA Records, 2022)

Dave Grohl ehhez is ért

dreamwidow_lp.jpg

Igazán különleges lemezzel jelentkezett Dave Grohl, a Foo Fighters főnöke. A Dream Widow egy fiktív zenekar, és extrém metalban utaznak. A cím nélküli albumuk egyszerre horrorfilmzene, stílusgyakorlat, és egy kicsit paródia is. Elég zavaros? A lapozás után tisztába tesszük.

Tovább

Digitális EP-re készül a Tombs, friss dalt adtak ki róla

tombs_mainshot_danhiggins_1.jpgFriss dallal, az Ex Oblivionnal (igen, nem véletlen a Lovecraft utalás!) jelentkezett a Tombs. A Todd Stern személyében már másodgitárossal is rendelkező amerikai csapat a dalt a hasonló című digitális EP-jéről emelte ki, ezen két feldolgozás, egy remix és egy másik friss tétel, a 2020-21-ben felvett Murder Legendre figyel majd. A megjelenés június 13-ra lett belőve.

Tovább

Kiherélte Machine Gun Kelly a System Of A Down klasszikusát

machine-gun-kelly-aerials-1280x720.jpg

Valószínűleg Machine Gun Kelly mazochista vágya lehet, hogy a metálosok utálják. Az egykori rapper egyre inkább a pop punk felé fordul, nemrég a Bring Me The Horizonnnal csinál közös dalt (mondjuk már az is pop punk lassan), most pedig úgy gondolta, hogy Howard Stern műsorában ő bizony egy joint elszívása közben elénekli a System Of A Down Aerials című dalát. Jó ötletnek tűnt, a végeredmény pedig ....

Tovább

BLACKSLASH: NO STEEL NO FUTURE (Iron Shield Records, 2022)

Előtagok, jelzők, szókapcsolatok nélküli heavy metal

blackslash_no_steel.jpg

Ha az ember retro thrash vagy heavy metalra vadászik, a mindenkori német mezőnyre minden körülmények között bátran számíthat. Igazán komoly kutatómunkára nincs is szükség, hogy újabbnál újabb zenekarokba fussunk bele, jó esetben párszor lepörgessük az aktuális lemezüket, hogy néhány hét elteltével ne csak az érintett lemez címét, hanem akár a formáció nevét is törölje a memóriánk.

Tovább

The Drowning Man - Megérkezett a Thoughtcrimes új száma

thoughtcrimes2022.jpgA tavalyi EP-újrakiadás után nagylemezre készül a Thoughtcrimes. A hamarosan bejelentésre kerülő anyagról a The Drowning Man szökött ki elsőnek, ezt pedig már mutatjuk is! Ha maga a zenekar nem lenne ismerős, elég annyit tudni, hogy a The Dillinger Escape Plan volt dobosa, Billy Rymer diktálja a ritmust. A többit már úgyis sejtitek.

Tovább

Jön a Pure Reason Revolution ötödik lemeze, kiadták a második előzetest

purereason2022.jpgBejelentette a következő lemezének, az Above Cirrusnak a megjelenését a Pure Reason Revolution. A britet május 6-án szállítják majd le a hétszámos csomagot, de hogy addig is legyen miből "gazdálkodni", itt a frissen bemutatott Phantoms, valamint a korábban kiadott New Kind Of Evil.

Tovább

Megjelent a Beerzebub legújabb anyaga

beerzebub.jpg

A Szavak Ereje címmel jelent meg a mosonmagyaróvári Beerzebub legújabb (összes) rendszert kritizáló anyaga. A hét dalt tartalmazó EP-n nem kisebb zenészek vendégszerepelnek, mint Vörös András, Jakab Zoli, Kovács Krisztián, Kókai Barni, Radnóti Zsuzsa és Funktasztikus, illetve Bölcsföldi Zoltán. Lehet nyomatni ezerrel a hazai rap metalt!

Tovább

Co-Headline turnéra indul az Amorphis és az Eluveitie az év végén

Budapesti állomás is lesz: december 12-én a Barba Negrában

amophelubp.jpgAzzal, hogy az élő koncertek végre kezdenek visszatérni a színpadokra eljött az idő, hogy a finn dark metal banda, az Amorphis és a svájci folk metal csapat, az Eluveitie is útnak induljon, tegye ezt ráadásul összefogva. Így 2022 végén co-headline turnéval örvendeztetik meg a rajongókat. Ráadásul Budapestre is ellátogatnak, így december 12-én a Barba Negrában lehet majd látni őket. A koncert Facebook eseménye ITT érhető el.

Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love (Warner Records, 2022)

Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de…

red-hot-chili-peppers-_-unlimited_love.pngKétségtelen, hogy nemzetközi pop-rock szinten az idei év leginkább figyelemmel kísért megjelenése a Red Hot Chili Peppers új albuma, az Unlimited Love. A John Frusciante második, szinte isteni csodaként kezelt visszatérésének időszakát megnyitó anyag az előzetes dalok alapján rendesen megijesztette a rajongókat, mivel igen kevés torzított riffet, seggrázós, ütős funk-rock témát tartalmaztak a kvázi kislemeztételek, de az egész anyag ilyen lenne? És ha igen, akkor mi van?

Tovább

A Megadeth legénységével dolgozta fel a Peace Sells... nyitódalát a Lamb Of God

lamb-of-god-momento-mori.jpgEgyütt muzsikált a leendő turnépartner Megadeth és Lamb Of God. Utóbbi a friss lemezen dolgozó Mustaine-művek klasszikusát, a Wake Up Deadet dolgozta fel, ebben a Megadeth teljes legénysége tiszteletét teszi. Friss, illetve megerősített infó a Megadeth-tel kapcsolatban, hogy a július 8-án megjelenő The Sick, The Dying... And The Dead! basszustémáit a Testament mélymágusa, Steve DiGiorgio vette újra. Mint ismeretes, erre David Ellefson kirúgása miatt került sor.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum