RockStation

Necrophobic - Hrimthursum (Century Media Records, 2006/2022)

2022. május 15. - rattlehead18

necrophobic_hrimt.jpg

Az extrém metalban meglehetősen szokatlan jelenség, hogy épp a dobos viszi a hátán a kompániát. A Monstrosity Lee Harrisonja mellett így hirtelen csak a Necrophobic vezére, Joakim Strener jut eszembe, aki az alapítástól kezdve kormányozza a svéd black/death metal gépezetet. A Slayer: Reign In Bloodjának legendás nótája után elnevezett stockholmi ötös régi bútordarab a mezőnyben. A nyolcvanas évek végén indult formáció talán épp a folyamatos tagcseréknek köszönhetően nem került be a kontinens extrém metaljának első vonalába, a második ligában azonban megingathatatlanul ott vannak.

Tovább

Mészárszék - A Knocked Loose énekese vendégszerepel a Motionless In White újonnan bemutatott dalában

motionless_in_white.jpgJúnius 10-ig ugyan még van egy szűk hónap, de a Motionless In White igyekszik szem előtt tartatni a friss lemezének, a Scoring The End Of The Worldnek a megjelenését. Az anyagról a Slaughterhouse lett a friss előzetes, melynek érdekessége, hogy a Knocked Loose énekese, Bryan Garris vendég-acsarkodik benne.

Tovább

Egy szál death metal - Friss lemezelőzetes érkezett a Decapitatedtől

decapitated_2022.PNGJust A Cigarette címen leszállította a legújabb promós dalát a Decapitated. A lengyel death metal gépezet május 27-én adja majd ki az új albumát, a Cancer Culture-t, ami már az eddigi számok alapján is igencsak gyilok korong lesz. A budapesti lemezbemutató buli november 12-re lett beidőzítve.

Tovább

A Spiritbox énekesnőjével közös dalt mutatott az Illenium

illenium-shivering.jpgTalán nem sokan vitatkoznak azzal, hogy a tavalyi év egyik legerősebb debütlemezét a Spiritbox szállította le. A zenekar énekesnője, hogy bemutassa, az elektronikusabb vonal sem idegen tőle, beszállt az Illenium friss tételébe, a Shiveringbe. A végeredmény teljesen jó lett, ha bejöttek a Spiritbox "kütyüsebb" részei, ezt is kajálni fogjátok!

Tovább

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a The Rasmus

the-rasmus-eurovision-february-2022-credit-venla-shalin.jpgOtt van a legjobb huszonnégy között, ma este pedig eldől, hányadik helyen végez majd a The Rasmus a Jezebel című dalával a megmérettetésen. Az október 17-én Budapestre érkező, Emppu Suhonen személyében új gitárossal nyomuló négyes tegnapi fellépése az alábbiakban csekkolható le. Ma este pedig tessék szorítani nekik!

Tovább

Megvan a Life Of Agony előzenekara!

loakoncert22.jpgMivel a Static-X lemondta az európai turnéját, így a Life Of Agony egyedül érkezett volna Budapestre. Az augusztus 9-i budapesti bulin azonban egy szerencsés turnéegyüttállásnak köszönhetően mégis lesz előzenekar, hiszen amolyan speciális vendégként a Pentagram fog bemelegíteni Mina Caputóéknak, szóval az elektro-nu metal helyett ősdoom fog mindenki nyakába szakadni a deszkákról. Finom lesz? Akkor majd irány az Akvárium! A Facebook eseményt ITT találjátok meg.

This Is Mongol - Jön a The HU második lemeze, itt egy új dal

the-hu-2022-1280x720.jpg

A mongol The HU igazi unikum a rockszénában, hiszen a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával adják elő. Első lemezük már három éve jelent meg és az azóta elég szépen meghízott rajongótábor bizony várta a folytatást, amely hamarosan érkezik is, első előzetesként pedig itt a This Is Mongol című dal.

Tovább

Csak szabadon és súlytalanul - Megmutatta a következő szólódalát Billy Howerdel

billyhowerdelshinn_copy.jpgKiadta a második friss számát az A Perfect Circle gitárosa, Billy Howerdel. A zenész június 10-én adja ki a tizennégy év szünet, illetve persze egyéb zenekaros elfoglaltsága miatt halasztott friss nagylemezét, a What Normal Was-t, erről pedig a Poison Flowers után a Free And Weightless mutatkozott meg.

Tovább

Flesh And Stone - Megérkezett a Bleed From Within legújabb lemezelőzetese

bleed_from_within_2021.jpgMához három hétre jelenik meg a legújabb Bleed From Within-anyag, a Shrine. A korábban már előzeteseket szült csomagról most a profi és egyben sötét videóval megtámogatott Flesh And Stone mutatkozott meg, ami legalább annyira darálja le a fejeket, mint mozgatja meg a nyakakat. Felkészül és katt a playre!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum