RockStation

Újjáalakul a Pantera! Hogy melyik zenekar?

Itt a Soundcheck podcast újabb adása

2022. július 17. - KoaX

4.jpg

Mi másról is szólhatna a heti SoundCheck, mint a hét legkomolyabb híréről, miszerint újjáalakul/visszatér a legendás Pantera. Szó esik az Abbott tesókat pótló zenészekről, Kerry Kingről, illetve arról, hogy mi vezérelheti a még élő két tagot, hogy erre adja a fejét. Ti mit gondoltok az egész újjászerveződésről? 

Tovább

Itt a Voyager új dala, a Submarine!

voyager2022.jpgKlipet adott a nagyközönségnek a Voyager. A Submarine című tételt az ausztrálok egyelőre különálló kislemezként adták ki, viszont ez nem azt jelenti, hogy ne jönne valami meglepetés tőlük! Egyrészt ott a szeptember 15-i budapesti koncert az A38-on, másrészt jön majd az A Voyage Through Time című koncertanyag, amin a dallistát a rajongók által megszavazott tételekből rakták össze az urak. Ennek a megjelenése augusztus 10-re várható. Ez utóbbiról a White Shadow című dal már elérhető! Íme minden fontosabb részlet!

Tovább

Október végén jön a Palaye Royale új lemeze, itt a címadó dal!

palayeroyalefeverdream.jpgA Sumerian Records gondozásában, október 28-án jelenik meg a Palaye Royale legújabb nagylemeze, a Fever Dream. A csapat a korong tizenhárom dalából következő, sorban már ötödik előzetesnek a címadót tette elérhetővé, ezt alább, a dallista társaságában találjátok meg (a borító várhatóan a fentebb is látható zenekari kép lesz). Ha élőben is szeretnétek elcsípni a triót, arra is lesz lehetőség, a srácok augusztus 14-én a Sziget Fesztiválon lépnek majd fel.

Tovább

Riffek és nagymacskák - Friss klipes dal érkezett a Krisiuntól

krisiun2022.jpgÚjabb nótát villantott a Krisiun. A trió július 29-én adja majd ki a legújabb anyagát, a Mortem Solist, melynek a Swords Into Flesh című dala lett a friss előzetes. A természet véres jeleneteire érzékeny death metalosok kerüljék a videó megnézését, előfordulhat, hogy oroszlánok és hiénák vadásznak benne.

Tovább

Már meg is van Alice Cooper új gitárosa

Nita Strauss pedig Demi Lovato turnézenekarában folytatja

alicecooper2021.jpeg

A hét egyik váratlan híre volt, hogy Nita Strauss nyolc év után kilépett Alice Cooper kisérőzenekarából, és a szóló-koncertdátumait is lemondta. A meglehetősen ködösen megfogalmazott bejelentés ellenére persze a háttérben már minden le volt zsírozva. 

Tovább

„Én nem egy terméket adok el. Hívhatják bárminek, ha jó koncerteket csinálok, lehet velem dolgozni, és a közönség is élvezi.”

Binder Gáspár (Cudi Purci Booking) interjú

gazsi02.jpg

Binder Gáspárt, akit mindenki csak Gazsikának hív és egy személyben ő a Cudi Purci Booking (CPB) motorja és vezérigazgatója, nem kell bemutatni azoknak, akik rendszeres látogatói a fővárosi underground ROCK / METAL koncerteknek. Zenész és koncertszervező is.  Célpontban a zenei munkássága és a booking cége. 36 évesen a budapesti zenei élet egyik mozgatórúgója. Exkluzív mélyinterjú.

Tovább

Így készült Ozzy legutóbbi videója

ozzy_2022_1.jpgIdénre várható Ozzy Osbourne új nagylemezének, a vendégzenészekkel gazdagon telített Patient Number 9-nak a megjelenése, erről a címadó dal már szabad préda a rajongók számára. Mint előzetes szám, nyilván klipet is kapott a tétel, ennek a színfalai mögé enged be öt perc erejéig a Sötétség Hercege és stábja.

Tovább

... és kiderült ki játszik a Panterában

wb.PNGA pletykák igazak voltak, hogy a Pantera tényleg visszatér. És ahogy azt sokan jól tippelték Zakk Wylde, Dimebag egykori szesztestvére próbálja meg átvenni a gyémánt helyét. Vinnie Paul helyén pedig az Anthrax-ből is ismert Charlie Benante dobol majd. Mindezt a Billboard írta meg. Az oldal szerint az Abbott testvérek örökösei zöld utat adtak a formációnak. A zenekar jövőre több nagy észak-amerikai és európai fesztiválon is fellép. Az egészben persze furcs, hogy hivatalos bejelentés egyelőre az ügyben nincs. Szerintetek működni fog ez az egész? 

Tovább

Kiss | Dirty Honey @ Papp László Sportaréna, 2022. július 14.

Búcsúzni csak szépen

0kiss2022_10_eredmeny.jpg

Végül eljött ez a nap is. Elbúcsúzott a nagyközönség magyar részétől a Kiss, az utolsó alkalmak egyikeként pedig mi is megnézhettük a rockzene legismertebb arcai, arcfestései mögé bújt arcokat. Közel fél évszázada kezdték, a tegnap estét leszámítva pedig már csak tizenöt alkalommal lépnek fel a szörnyek a deszkákra. Persze sose mondd, hogy soha, lehet hogy lesz az a pénz, amiért újra összeállnak egy-két alkalommal, de a lényeg hogy hozzánk is eljöttek, némi csúszás után, de leszállították a nekünk szánt búcsúajándékukat és a hozzá szánt körítést.

Tovább

Greg Puciato - Mirrorcell (Federal Prisoner, 2022)

mirrorcell_cover.jpg

Greg Puciatot úgy ismertük meg, mint az egyik legelmebetegebb metalcore-ban utazó The Dillinger Escape Plan zenekar frontembere. Nem kell senkinek sem bemutatnom, hogy a rock sajtó mennyire oda volt, amikor 2017-ben bejelentette a zenekar, hogy feloszlanak. Mindenkinek az volt az első kérdése, hogy akkor most ki, mihez fog kezdeni? Hááát, Greg nem ül a babérjain!

Tovább

Riptide - A szokásosnál dallamosabb számot adott ki a Beartooth

beartooth-2022.jpg

Alig egy éve, hogy megjelent a Beartooth legutóbbi korongja, a Below, de a srácok máris a friss tételeken dolgoznak. A következő, várhatóan azért még később megjelenő termés első előzetes száma a Riptide lett, ami az eddigiekhez képest is egy szokatlanul dallamos arcát mutatja a csapatnak. Netán hangzásbeli változások előtt állnak Caleb Shomóék?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum