RockStation

Ezek voltak a RockStation szerkesztőségének 2022-es kedvencei

2022. december 18. - rockstation

machine_head_2022_2.jpgÚgy elszaladt a 2022-es év, mintha nem is lett volna. Persze, történt időközben ez-az, hiszen mint tudjuk, nem az unalom éveként fog bevonulni a történelembe ez a háromszázhatvanöt nap. De most maradjunk szigorúan csak a zenénél, hiszen érkezett idén néhány olyan lemez, amik miatt pár év múlva szívesen gondolunk majd vissza erre az időszakra. A szokásos évi listánkban megmutatjuk, melyikünknek melyik frissen megjelent tíz anyag dobogtatta meg legjobban a szívét. Értelemszerűen most sem volt mindenkinek ideje és lehetősége meghallgatni az összes 2022-ben megjelent albumot, így biztos lesz, amit hiányoltok majd innen-onnan. Viszont cserébe jöhetnek a ti tízeseitek is!

Tovább

Albumsimogató: Subscribe - Stuck Progress To Moon (2007)

subsrcibe.png

A Subscribe zenekar megkerülhetetlen csillag a hazai rock-metal zene fényesen izzó egén. Nem lehet egyszerűen elmenni a zenekar mellett, akik a kétezres években egyszerűen letarolták a hazai underground közeget az addig újdonságnak számító crossover zenéjükkel. A reggae-t, rapet, metalt, funky-t vegyítő zene hihetetlen sikereket hozott már a bemutatkozó anyaggal, nem csak itthon, de külföldön is. Ám a Sanity Has Left The Building után nem is tudták, hogy mit hoz majd a Stuck Progress To Moon.

Tovább

Ők Scott Ian kedvenc ritmusgitárosai

0antrax2019_03_eredmeny.jpgMindig érdekes kérdés, amikor arról beszélünk, ki mennyire jó, vagy ki jobb a másiknál. Esetleg hogy ki alul-, ki pedig túlértékelt a maga területén. Egyértelmű, hogy ilyenkor a személyes ízlés és preferencia kerül látótérbe, ahogy tette ezt Scott Ian is, amikor megkérdezték, kik az ő kedvencei és kik a szerinte leginkább alulértékelt ritmusgitárosok.

Tovább

Két EP-s virtuális ritkasággyűjteményt mutatott a Rotting Christ

rotting_christ_2018.jpgFogta a korábban kiadott, a streaming oldalakon eddig elérhetetlen bónuszdalait és két ötdalos csomagba sűrítve adta ki azokat a Rotting Christ. A görös death-blackerek a The Apocryphal Spells címet adták az EP-duónak, melynek köszönhetően az igazi ritkaságaik is hallgathatók lettek. Sok egyéb rizsát talán nem igényel a dolog, lehet nyomatni neki!

Tovább

Amorphis | Eluveitie | Dark Tranqullity | Nailed To Obscurity@ Budapest, Barba Negra Red Stage, 2022.12.12.

Egy nagyon nem átlagos hétfő este

0amorphis2022_36_eredmeny.jpgViszonylag ritkán fordul elő, hogy egy jobb pillanataiban hószállingózással tarkított, de alapvetően szürke-borús-taknyos hétfői munkanap után, a ráhangolódásra időt sem hagyva, kipörgő kerekekkel induljon az ember metalkoncertre, ám ezúttal tényleg volt miért igyekezni tekintve, hogy az idei nemzeközi koncertsorozatának zárásaként egy bőséges audiovizuális lakomát kínált nekünk a H-Music Hungary csapata. Erre az estére már a két headlinert felvezető illusztris vendég miatt is megérte belépőt váltani sőt…de erről majd később.

Tovább

Kiadta a második dalát Tim Commerford zenekara, a 7D7D

tim_commerford.PNGA Capitalism után újabb nótát mutatott a 7D7D. A Rage Against The Machine basszusgitárosa, Tim Commerford, valamint Mathias Wakrat és Jonny Polonsky által alkotott trió a Misinformed-ot szállította le országnak-világnak. Ha eddig nem hallottátok volna még, akkor itt az ideje!

Tovább

Videó készült arról, amikor 1969-ben a Ghost a The Whiskey A Go-Go-ban játszott

unnamed_63.jpgHamarosan új nyomatot kap a Ghost EP-je, a 2019-ben kiadott Seven Inches of Satanic Panic. Az egész hátterében a Mary On A Cross nyári felfutása áll, amikor a Stanger Thingsnek köszönhetően beindult a nóta népszerűsége, viszont talán nem is ez a legérdekesebb számunkra. Hanem hogy egy új videót kapott az imént említett nóta, melynek képanyaga akkor került rögzítésre, amikor a zenekar még kezdőként, 1969-ben a legendás Whiskey A Go-Go-ban lépett fel. Vagy... Hogy is van ez?

Tovább

Hivatalosan is otthagyta az U.D.O. sorait Tilen Hundrap

udo2022.jpgKét stúdiólemez, egy koncertalbum és egy válogatás után hivatalosan is kiszállt az U.D.O. és a Dirkschneider soraiból Tilen Hundrap (a képen balról a második). A legutóbbi turnét, így a nemrégiben adott budapesti koncertet is kihagyni kényszerült zenész helyén, akivel elvileg csendesen történt az elválás, jelenleg Peter Baltes nyúzza a bőgőt. Az állandó pótlásról egyelőre nincs információ.

Tovább

Online koncertfilm jött a Failure-től

failure2021.jpgCsütörtökön mutatta be az online koncertjének felvételét a Failure. A We Are Hallucinations fantázianéven futó cuccli jegyvásárláshoz kötött, viszont hogy ne legyen teljesen zsákbamacska a dolog, a Macaque videója szabadon megtekinthető. A megtekintéssel érdemes sietni, hiszen vasárnap estig él az opció, a részleteket ITT találjátok. Maga az említett videó az alábbi.

Tovább

Profi Lamb Of God koncertfelvétel jöhet?

0lamboggod2022_07_eredmeny.jpg

A Lamb Of God és a HATE5SIX concertfilm úgy döntött, hogy megörökítik, amint a zenekar Portlandban felszántja a színpadot, ahogy azt tette a nyár folyamán a Barba Negrában is idén nyáron. Ezt pedig megörökítik és most a nagyérdemű számára is megmutatják, hogy mit is alkottak. Dőlj hátra, készülj a karácsonyi menüre lassan és élvezd.

Tovább

Új dátumot kapott a Bring Me The Horizon budapesti koncertje

bmth_20230601_fb.jpgA Bring Me The Horizon koncertje előrébb került, így a brit szupersztárcsapatot június 1-jén hallhatjuk az Arénában az eredetileg tervezett, augusztusi időpont helyett. A zenekar koncertjére annyi az érdeklődő, hogy az új dátum mellett a beforgatott Aréna helyett a teljes Aréna a metalcore banda és rajongói rendelkezésére áll majd, akikre így már alig több, mint félévet kell csak várnunk. 

Tovább

Leszek - Befutott Szergya új dala és annak videóklipje

PREMIER!

yt_cover_1.jpg
Szebelédi Zsolt, vagy ahogy talán a legtöbben ismerik, Szergya elkészítette ötödik szólódalát, ami a Leszek címet kapta! A VálaszÚt énekese, dobosa és a Hungarica dobosa, aki korábban a P.Mobil soraiban is muzsikált, ezúttal egy rendkívül slágeres, mégis tartalmas mondanivalóval rendelkező dallal jelentkezik, ami rögtön klipet is kapott.

Tovább

Brutális karácsonyi harangok

entheoscarol.jpgAz Entheos is feldolgozta a sokak által ismert és már jó pár átiratot megélt Carol Of The Bells-t. Az ukrán népdalon alapuló, ám az angolszász kultúra által elterjesztett dalocskából az Entheos két tagja (egyben teljes tagsága) egy igen morcos verziót ácsolt, minekutána maga a zenekar is a tech-death vonalon mozog. Ha esetleg megszaladna a karácsonyi szellem, ajándékhenteléshez pont ideális lesz a nóta.

Tovább

Kiadják a Children Of Bodom utolsó koncertjét

Legyél ott a bookletben!

cob2018.jpgHivatalos kiadást kap a Children Of Bodom legutolsó koncertje. A 2019. december 15-én adott buli, melyen minden lemezüket megidézték legalább egy dallal, jövőre kerül majd a boltok polcaira, de hogy lássátok, nem csak egy tessék-lássék kiadvánnyal van dolgotok, a zenekar kéri, küldjetek hozzájuk kapcsolódó fényképeket, történeteket és azokat (nyilván megválogatva) berakják a bookletbe.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum