RockStation

Rock Nuggets Vol4. / House Of Lords - Saints and Sinners (Frontiers Records, 2022)

2023. január 09. - moravsky_vrabec

house-of-lords-saints-and-sinners-cover.jpg

Veterán hard rock csapat, veretes, dallamos zenével, igaz, már túl a pályafutásuk zenitjén. Röviden így lehetne összefoglalni a House Of Lords zenekart, illetve legújabb nagylemezüket, a Saints and Sinnerst.

Az amerikai hard rock / AOR csapat alakulásakor még épp elkapta a nagy aréna rock hullám végét, majd többszöri feloszlás után hosszabb téli álomra vonultak. Aztán ők is a dallamos zenék mentsvárában, az olasz Frontiers kiadónál találtak menedéket, már jó ideje ők gondozzák a kiadványaikat. A zenekar arca, egyben egyedüli alapítótagja James Christian énekes, akit Jimi Bell gitáros, valamint újabban Mark Mangold billentyűs segítenek a dalszerzésben. Utóbbi nemcsak saját formációi révén lehet ismert, de zeneszerzőként "bedolgozott" olyan nagy neveknek is, mint Cher vagy Michael Bolton. Ha nem is minden dal gyémánt-fokozatú bombasláger, a Saints and Sinners kiemelkedik a hard rock felhozatal átlagából, nem is beszélve a kiadó tömegével előállított anyagairól. Nekem valahogy furcsa a James Christian hangján levő effekt, pedig összességében kellemesen szól a lemez. Jó értelemben vett utazós zene, amerikai és európai stílusjegyekkel. Az 51 perces Saints and Sinners album erősebb tételei a címadó, a Road Warrior, vagy az alábbi videóban szereplő House of the Lord. A zenekar 2012-ben és 2015-ben is koncertezett Magyarországon, és mindkét alkalommal sikerült mikrofonvégre kapnunk James Christiant. Ha érdekelnek egy rokonszenves, egyben munkamániás zenész gondolatai, ITT és ITT tudsz alámerülni a RockStation archívumába.  

35kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218018552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum