RockStation

Albumsimogató: Metallica - St. Anger (Elektra, 2003)

Te szereted a St. Angert?

2023. június 11. - KoaX

st.jpg

Mindenkinek van egy Metallica élménye. Nincs olyan rock/metal zenét szerető ember a földön, aki ne hallott volna legalább egy dalt a négyestől. Vagy legalább a Master Of Puppets szólójából ne hallott volna egy hangot se (köszi Stranger Things!). Ez a zenekar a történelem során megkerülhetetlenné vált. Így egyértelmű, hogy megemlékezünk a 2003-as, nagy port kavaró albumukról. Te szereted a St. Angert?

Tovább

Ville Valóval közösen dolgozta fel a Sisters Of Mercy örökzöldjét a Black Veil Brides

bvbvv.jpgKözös dallal promózza a három hónap múlva kezdődő dupla headliner turnéját a Black Veil Brides és Ville Valo. Az érdekes együttállás egy feldolgozást szemelt ki áldozati báránynak, ez pedig a Sisters Of Mercy dala, a Temple Of Love lett. Mutatjuk!

Tovább

VICTIM - PLANET OF GRAVES (Self Released, 2022)

Technikás, de nem széttechnikázott thrash metal

a1598820440_10.jpg

Ha thrash metalról van szó, a németekben nehéz csalódni. Az utóbbi hetekben nekem mégis többször sikerült. Az aktuális „nagy visszatérő” Holy Moses, illetve a jó ideje lemezes fronton is újra produktív Necronomicon tavaszi lemezei ugyanis többszöri nekifutás ellenére úgy mentek el mellettem, hogy magam is meglepődtem a dolgon. Ha már az öregeknél tartunk, a rehabilitáción átesett svéd Mezzrow comeback-je sem tudott meggyőzni, de ezek megfelelő kapacitás mellett a miértek okán külön cikkek témái lehetnének. Ha az ember ilyen előzmények után mégis thrash metalra vágyik, nincs más lehetősége, mint az underground felé fordulni, és a színtér mélyebb rétegeiben keresgélni.

Tovább

EP-t adott ki a Slipknot

0slipknot2020_28_eredmeny.jpgMegérkezett a friss videóval promózott új Slipknot anyag, az Adderall EP (a zenekar tagságának fejleményeit már láthattátok elégszer). A hatszámos csomagon a friss videós Death March mellett az Adderall három alternatív verziója, illetve a Red Or Redder és Hard to be Here kapott helyet, promós jelleggel a címadó dal nyers demója kapott külön videót.

Tovább

Az univerzum centruma és egy gigantikus pókháló

Interjú Dave Wyndorffal, a Monster Magnet frontemberével

monster_magnet_2018.jpg

Alig egy hónap múlva kezdődik a mesés horvát hegyekben a Bear Stone Fesztivál. A kiváló zenekarok mellett egy csomó izgalmas dologgal készülnek a folyóparton kempingezőknek; mesés nyaralás a stoner legjavában. Az idei lineup kétségkívül legerősebb húzóneve a Monster Magnet, akik nem először játszanak majd Horvátországban. A fesztivál apropóján Zoran Stajčić beszélgetett a zenekar frontemberével, Dave Wyndorffal.

Tovább

Vadak útján

A Kylfingar harmadik útmutatása a harcostársak számára

322106692_721042976097898_8288221113560863681_n.jpg

Öt lemezmentes esztendő után harmadik albumával jelentkezett a viking / pogány / folk metalos Kylfingar. A Vadak Útján című korongra hét szöveges, és egy instrumentális tétel került - az új dalcsokor a bandától megszokott zenei ösvényen szökkent szárba, néminemű újítás a hangzásban, és az énekdallamokban érhető tetten. /Fotó: Vidani Photo/

Tovább

Ébredjünk fel, vegyük kezünkbe az életünk irányítását!

Fatal Error dal- és klippremier

dsc04995-2.jpgHosszabb kihagyás után új dallal és videoklippel jelentkezik a Fatal Error. A zenekar 2021-ben jelentette meg legutóbbi duplalemezét, amit a tavalyi évben meg is túráztatott országszerte. Az idei év eleje koncertmentesen telt a csapat számára, ekkor született meg a Hátrakötött kézzel.

Tovább

Lehozta a bemutatkozó lemezének részleteit a volt Ill Nino-tagokból álló Lions At The Gate

lionsatthegate2023.jpgAugusztus 25-én pattintja ki az első albumát a Lions At The Gate. A volt Ill Nino-tagok közül Cristian Machadót, Ahrue Lustert és Diego Verduzcót, valamint Stephen Brewert és Fern Lemust a soraiban tudó brigád a korábban már kiadott Drain mellé most bedobta a The Excuses We Cannot Make címre keresztelt lemez borítóját és a dallistáját is. Mutatjuk!

Tovább

Új videót adott ki a Slipknot

slipknot_2022_promo.pngFelpörögtek az események a Slipknot körül: megkezdődött a legújabb turné, kirúgták Craig Jones-t és Clown kihagyja az európai kanyart a felesége betegsége miatt. Ha ez nem lenne elég, a maszkos brigád egy új instrumentális dallal, illetve hozzá egy szokásosan rejtélyeskedő videóval készült a nagyközönség számára. A Death March című tétel klipjében kilenc bábu jelképezi a kilenc tagot (Jones figurája fekete lepellel van eleve letakarva, szóval nem friss a kirúgása), melynek a végén mindnek felrobban a feje. Ez ha nagyon akarjuk, beleláthatjuk a zenekar végét is, de jó eséllyel nem ez van mögötte. Hogy mi, az majd jó eséllyel idővel kiderül.

Tovább

Nagylemezt is tervez a Biohazard

kepernyokep_2023-06-09_075020.png

Nem csak visszatérő turné, hanem még nagylemez is várható a Biohazardtól. A jó hírt Evan Seinfeld osztotta meg a nagyközönséggel az Instagramján, a bejegyzés az alábbiakban olvasható el. Az augusztus 1-én Budapestre látogató, újra a klasszikus felállásban verető hardcore veteránok legutóbb 2005-ben jelentkeztek nagylemezzel ezzel a tagsággal, úgyhogy van egy sejtésünk, lesz mit kiadni magukból.

Tovább

6. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál @ Tatabánya, 2023. június 3.

Friss levegő, sugárveszély

dada-6_-banner-800x400-masolat.jpg

Szombat délután a becsinált leves meg a dobozos fagylalt között félúton megszületik egy gondolat: nézzünk valami program után, a szomszéd úgyis füstöl, egy komplett gyerekzsúr tüdőzi az ablak alatt a faszenet és bár most estünk haza a horvát előszezonból a fáradságot legyűri a fomofóbia, jár nekünk a friss levegő meg a D-vitamin ráadás.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum