RockStation

Albumsimogató: Murder City Devils - Empty Bottles, Broken Hearts (Sub Pop, 1988)

Egy maroknyi fanatikus és a szakma elismerése

2023. július 23. - Ernő Hellacopter

msd_empzy.PNG

A Seatlle-i Ördögök minden lemeze tökéletes, amit olyan csodásan zártak le a Thelema kislemezzel, hogy a feloszlásukat követő re-uniont tekinthetjük akár semmisnek is. Már a self titled debüt albumra is olyan dalok kerültek, mint a Broken Glass vagy a Dance Hall Music, amik azóta is klasszikusok, de a kezdeti nyers, vad, punk zúzást az Empty Bottles idején kissé háttérbe szorították, ezzel nagyobb teret adva Lesley Hardy billentyűsnek, és a szellősebb gitártémáknak, ami aztán olyan egyedi és megismételhetetlen bandává tette a Murder City Devils-t.

Tovább

Friss dalt adott ki a Beartooth, jön a The Surface című nagylemez

beartooth-2023.jpgOktóber 13-án friss anyag jön a Beartooth kezei közül. A csapat az ötödik nagylemezére tizenegy számot pakolt fel, melyek közül egy újabbat mutattak meg a nagyvilágnak. A Might Love Myself és két korábban kiadott elődje az alábbiakban, a borító és a dallista alatt találhatók meg. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a csapat a While She Sleeps és a satelles társaságában augusztus 15-én Budapesten játszik.

Tovább

Budapestre jön az In The Woods... és a Saturnus

inthewoods2023bp.jpgMagyarországot is meglátogatja az In The Woods... és a Saturnus dupla headliner turnéja. A The Foreshadowing bemelegítésével induló bulira a Barba Negrába kéretik majd elvándorolni, a dátum október 23-a. A jegyek már kaphatók, ezeket ITT tudjátok megvenni, a koncertről további infókat IDE KATTINTVA találtok.

Bluesos hangulatú szólólemezre készül Slash

slashtop10.jpgAz, hogy a Guns N' Roses szólóban is igen aktív gitárosa milyen súllyal húzza a riffeket, látszott a héten, viszont ahogy sokan tudják, a finomabb témákat sem veti meg a göndörhajú gitáros. Olyannyira nem, hogy Slash 2024-re egy blues alapokon nyugvó szólólemezt tervez, melyen egyelőre Demi Lovato vendégszereplése tűnik biztosnak.  Mint ismert Slash első szólóalbumán egy rakat híresség, így többek között Fergie, Adam Levine, Ozzy, Dave Grohl, Lemmy, Chris Cornell is vendégszerepelt.

Nita Strauss – The Call of the Void (Sumerian Records, 2023)

„Mások által csinosnak mondott gitároslány partnert keres”

nitastrauss_lp.jpg

Nita Strauss pályafutása kis túlzással tündérmesének is beillik. Egy Maiden-tribute csapatban tűnt fel először, majd Alice Cooper turnégitárosa lett. Az első szólólemeze (Controlled Chaos) 2018-ban jelent meg kizárólag instrumentális tételekkel, most pedig itt a folytatás.

Tovább

Készen van a következő King Diamond és Mercyful Fate album címe és borítója

mf.PNGKicsit már Luca széke effektusba keveredett a King Diamond és a Mercyful Fate következő lemezeinek sztorija, hiszen a két zenekar énekes/frontembere, maga King Diamond évek óta ígérgeti a két termést - melyből utóbbi ráadásul egy kétrészes anyag első köre lesz. Viszont most már tényleg alakulóban van a dolog, az öreg szerint mind a két anyag címe és borítója is megvan, elkészült, igaz a megjelenésről továbbra sem mondott el semmit.

Tovább

Feloszlott az Anti-Flag

thumbnail_anti-flag_main_2022_--_cr_josh_massie_1.jpgTeljesen váratlanul törölte az összes közösségi felületét, sőt még a weblapját is lekapcsolta az Anti-Flag. A három évtizedes zenei múltra visszatekintő punkok rajongói egyedül a zenekari Patreon oldalról tájékozódhattak a fejleményekről, mégpedig hogy ez a menet sajnos ennyi volt. Időközben a Patreonjuk is deaktiválásra került, a szétválás okait hivatalosan egyelőre nem ismerni. Az Anti-Flag legutóbbi nagylemeze, a Lies They Tell Our Children év elején jött ki, Magyarországon június elején lehetett látni őket.

Tovább

The Devil's Trade - Vidékek Vannak Idebenn (Season Of Mist, 2023)

som759-the-devil_s-trade-videkek-vannak-idebenn-1000x1000px-72dpi-rgb.jpg

Anno nekem azt tanították, hogy az Ördöggel cimborálni veszélyes dolog. Könnyen vásárra viheti az ember a bőrét és olyat tehet, amit nem feltétlenül akar. Én mégis úgy gondoltam, hogy hosszú idő után újra megkeresem, és megnézem, hogy tudunk-e üzletet kötni 2023-ban, hiszen Vidékek Vannak idebenn.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum