RockStation

Albumsimogató: Type O Negative - Bloody Kisses (Roadrunner Records, 1993)

30 éve sem kopik le a nyakamról a csók

2023. augusztus 20. - KoaX

type-o-negative-bloody-kisses-cover-art.jpg

A Type O Negative számomra mindig egy időszakos zene, viszont amikor elkap magának, akkor hetekig nem enged és az összes koncertet megnézem, amit megtalálok, minden albumot unásig hallgatok és elkezdem tanulni a különböző témákat, valamilyen hangszeren. Ez a zene nemcsak sötét volt, hanem egyszerre szuperzöld is. Hihetetlen, hogy harminc éves az az album, ami elhozta a megváltást a zenekar számára, noha soha nem élvezték igazán a sikert.

Tovább

Käcskä! - Ezt rejti a májusi Metalhead Box

metalheadbox.jpgLehet valami rossz, ha Slayeres csomagba van rakva? Ugye! A Metalhead Box májusi kiadása is érdekes dolgokat tartogatott, minden elem megérdemli a figyelmet. Hiába, sajna igazán különleges dolgok most sem nagyon akadtak, de ilyen nevekkel, mint a Dissection, vagy a The Black Dahlia Murder, nagyon nem lehet mellé lőni.

Tovább

Elérhetővé tette a Canary Yellow akusztikus verzióját a Haken

haken2023.jpgMost már minden digitális felületen hivatalosan hallgatható a Haken 2020-as nagylemezének, a Virus-nak az egyik húzódala, illetve annak átirata. A Canary Yellow akusztikus verziója a nevezett lemez japán kiadásán volt eddig csak elérhető, a hangszerelés mellett további érdekesség, hogy a Bent Knee énekesnője, Courtney Swain énekel benne, ráadásul japán nyelven. Ha nem hallottad, azonnal csapj le rá!

Tovább

Októberben jön a Within Temptation új albuma, itt a címadó dal!

wt2023.jpgIgen durva riffel indítja, majd szokásosan epikus témákkal folytatja a friss dalát, a Bleed Outot a Within Temptation. A hollandok a szerzeményt a hasonló című, frissen bejelentett nagylemezükön adják majd ki, ami október 20-tól lesz elérhető. A dalhoz egyelőre képanyag nem készült, de jó eséllyel hamarosan az is befut majd.

Tovább

Megérkezett a Michael Poulsen-féle Asinhell második dala

asinhell_2.jpgBemutatta a bemutatkozó nagylemezének, az Impii Horanak második előzetesét az Asinhell. A Volbeat énekese, Michael Poulsen által fémjelzett death metal (!) zenekar szeptember 29-én szállítja majd le nevezett anyagot, de hogy addig se maradjunk ízelítő nélkül, a Fall of the Loyal Warrior után megérkezett az Island of Dead Men.

Tovább

SZÖRÉNYI LEVENTE-BRÓDY JÁNOS - ISTVÁN, A KIRÁLY (GrundRecords, 2023)

40 éves az István a Király!

istvan_a_kiraly_mockup_02_w.jpg

Első ízben napra pontosan negyven évvel ezelőtt, 1983. augusztus 18-án, a Városligetben mutatták be az István, a király című rockoperát. Az egykori bemutató helyszíne pedig a darab nyomán hivatalosan is a Királydomb nevet viseli. A kerek évfordulóhoz időzítve, épp a mai napon jelent meg a GrundRecords színeiben az István, a király 2023-ra igazított, dupla CD-s újrakiadása.

Tovább

A Madball énekese vendégszerepel a Pain of Truth új dalában

pain-of-truth-by-scott-mao-min.jpg

Ritka, amikor egy zenekar az első lemezére már egy igazi nagynevű veteránt tud leakasztani, a Pain of Truth mégis megtette. Az első nagylemezére készülő New York-i hardcore csapat a You And Me című dalában a Madball énekesét, Freddy Cricient látja vendégül, aki nem is rest kiereszteni a hangját. A Pain of Truth lemeze, a Not Through Blood szeptember 8-án fog megjelenni.

Tovább

Megérkezett a Guns N' Roses dala, a Perhaps

img_6168.jpgHosszas promózás után végre kiadta a Perhaps-et a Guns N' Roses. A nemrégiben Budapesten is megfordult rocklegendák a dalt a Chinese Democracy korszakából emelték át, annak adtak némi frissítést. És hogy milyen lett? Mutatjuk, bár a véresszájú rajongóknak már nem lesz akkora meglepetés. A dalhoz készített videóban a legutóbbi turnéról láthattok jeleneteket, az ügyesebbek Budapestről is láthatnak ezt-azt.

Tovább

Másfél hónap múlva érkezik a Primordial következő lemeze, kiadták az első előzetest

primordial-2023.jpgÖt év után újra nagylemezzel jelentkezik a Primordial. A How It Ends szeptember 29-én kerül majd a boltokba és az online felületekre, addig is étvágycsökkentőként kiadták a első ízelítőnek a szép című Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is An Orphant. A durván erős tétel az alábbi.

Tovább

Durván megpakolva jön a Green Day Dookie-jának ünnepi újrakiadása

greenday-jonathanweiner-2020-1.jpgAhogy sejteni lehetett, igen szép újrakiadást kap a Green Day nemzetközi áttörést hozó nagylemeze, a jövőre harminc éves Dookie. A 30th Anniversary Super Deluxe verzió 6 vinyles és 4 CD-s díszdobozos kiadásokat kap majd, rajta mindennel, ami szem-szájnak ingere, azaz demókkal, ritkaságokkal és két koncertfelvétellel. A CD díszdoboz ezek mellett egy 48 oldalas könyvet, kitűzőket, légfrissítőt, mágnest, matricát rejt, a vinyl boxba mindezek felett (ha nem lenne elég) még kakizsákot, posztert, litográfiát, képeslapot, lökhárító matricát és papírrepcsit is csomagolnak. A megjelenés: szeptember 29. Mutatjuk a részleteket és egy szép csokorra való, hivatalosan kiadott demófelvételt!

Tovább

Perpetual Rule - Itt a Lazarvs új dala

Holnap jön a lemez is

lazarvs_2023_2.PNGAhogy azt már korábban augusztus 18-án érkezik a Lazarvs új albuma. A címe Blackest lesz és egy dalt Scum címmel már tudtunk mutatni róla. Most itt a második tétel is, ami a Perpetual Rule címet kapta és videó is jár hozzá. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekarban a basszusgitáros poszton változás történt. Prepelicza Zoltánt Balogh Attila váltotta, aki a Dungaree zenekarból lehet ismerős. Az új dal alább csekkolható. A zenekar frontemberével Áron Andrással nemrég készült interjúnkat pedig ITT olvashatjátok.

Tovább

Lenne-e értelme egy Sepultura-Cavalera újraegyesülésnek?

sepultura_1996.jpgÉvek, évtizedek óta ugyanaz a műsor: "Térjenek vissza a Cavalerák", "Ez nem Sepultura", meg társai. De vajon lenne értelme az egésznek? A közelgő negyvenedik évforduló és a frissen kiadott, újravett Sepultura lemezekből álló Cavalera anyagok, valamint ezeknek a megturnéztatásának apropóján gondolkodtam el ezen kicsit.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum