RockStation

Albumsimogató: Slipknot - All Hope Is Gone (Roadrunner, 2008)

2023. augusztus 27. - KoaX

sss_jpg3.jpg

Egy album, amivel egy legendának vége kellett lennie. Egy album, ami már a megjelenése előtt bukásra volt ítélve, hiszen a világ csúcsáról csak lefelé vezet az út. Egy album, amin utoljára hallhatsz két rendkívül fontos és nélkülözhetetlen tagot. Egy album, amivel minden remény elveszett. Tizenöt éves az All Hope Is Gone.

Tovább

System of a Down albumok rangsorolva

soad20201.jpgNem olyan nehéz a System of a Down albumait sorrendbe rakni, hiszen egyrészt már tizennyolc éve nem jelent meg tőlük nagylemez, másrészt a megjelent ötöt is a közvélemény rendszerint ugyanabba a rangsorba pakolja be. Én mégis nekifutok a dolognak, mert lehet, hogy nem feltétlen értek egyet az általános listákkal.

Tovább

Archaic - Time Has Come To Envy The Dead (Metal.hu, 2023)

archaic_time.png

Az Archaic zenekar kapcsán hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a történet nem a 2017-es How Much Blood… lemezzel és az azt követő Wacken-es kalanddal kezdődött, hanem jóval korábban. A hosszúra nyúlt lemezmentes időszak és az utódaihoz képest igazán gyengére sikerült hazai terjesztés miatt bizonyára kevesen emlékeznek a Time Has Come To Envy The Dead című 2006-os első lemezre. A zenekar sztorija még ettől is korábban, az ezredforduló környékén indult.

Tovább

Mick Gordonnal közös dalt mutatott a 3Teeth

3teeth-2023.jpgEltelt egy hónap, így újabb friss dalt mutatott az új nagylemezre készülő 3Teeth. Az industrial metalosok a negyedik albumuk kiadásáig minden hónapban villantanak valamit, most a Doom játékok zeneszerzőjével, Mick Gordonnal közös számuk, a Higher Than Death mutatta meg magát. Annyit megsúgunk, hogy bitang lett!

Tovább

Újabb slágergyanús számot rakott ki a Beartooth, itt a Doubt Me

beartooth-2023_1.jpgMásfél hónap múlva jelenik meg a Beartooth új nagylemeze, a The Surface. A korábbian kiadott számok mellé most a Doubt Me állt be, ezt az alábbiakban találjátok meg. A dal folytatja a zenekari hagyományokat, azaz ugyanolyan szemtelenül, de fogósan zúzós, mint mindig, érdemes rátenyerelni a play gombra!

Tovább

Az új lemezével tölti a jövő évet a Volbeat, nem terveznek koncerteket

_20221106144943_765_1500.jpgAz új nagylemezük megírásával, felvételével tölti majd a következő évet a Volbeat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Volbeat nem lesz látható élőben, viszont Michael Poulsen megnyugtatja a rajongókat: az Asinhell-lel ugyanúgy koncertezni fog, aki szeretné, el tudja majd csípni őt. A soron következő album az első lesz 2013 óta, amin nem lesz hallható Rob Caggiano, aki idén hagyta ott a dán metalzenekart. Az utódjáról egyelőre nincs hír, a fellépéseken Flemming C. Lund segítette ki Poulsenéket.

Tovább

Casketgarden - This Corroded Soul Of Mine (Metal.hu, 2023)

358606560_936738787515774_3826235296162058080_n.jpg

A mosonmagyaróvári Casketgarden negyedszázaddal ezelőtt alakult és nagyjából egy évtizede jegelte magát. Ezen évfordulók egyike is megfelelő apropót szolgáltatott volna ahhoz, hogy a metal.hu az idei nyár folyamán újra megjelentette a zenekar első lemezét. Tóth Balázsék ráadásul a This Corroded Soul Of Mine-nal épp két évtizeddel ezelőtt mutatkoztak be…

Tovább

RockNuggets Vol88. / Nirguna - Convergence (2023)

362253818_596273276020153_1752529410854272490_n.jpg

Ha zenekarokról beszélünk, akkor Lengyelországról általában a Behemoth meg a Pearl Jam jut eszembe. Nergalékat nem kell magyaráznom, Pearl Jam koncerten meg itt voltam egyszer. Viszont az instrumentális muzsika nem igazán jellemző az én olvasatomban erre a régióra és most mégis a Nirguna személyében találtam egy olyan zenekart, akiktől minden merch-öt megvásárolnék. Miért?

Tovább

Overflow - Itt a Polaris új dala

polaris2023.jpgKiadta a szeptember 1-én megjelenő új albumának, a Fatalism-nek az harmadik előzetesét a Polaris. Az Overflow és annak videója az alábbiakban tekinthető meg, persze a kiadott két másik számmal egyetemben. A filmecske és értelemszerűen a lemez érdekessége, hogy még látható, illetve hallható benne a zenekar nemrégiben elhunyt gitárosa, Ryan Siew. Jöhet az utazás?

Tovább

Castaway - Új dalt mutatott az Of Mice & Men

ofmiceandmen2023.jpgKiadta az október 6-ra ígért új, sorban már nyolcadik albumának, a Tethernek a második előzetesét az Of Mice & Men. A jó értelemben a zenekarra abszolút jellemző hangzású Castaway videót is kapott, ezt szokásos módon lentebb találjátok meg. A lemez érdekessége, hogy a munkálatok teljes egészét a zenekar végezte egészen a keverésig és maszterelésig, tehát lényegében egy home-made lemezről van szó, mégsem hallani rajta egyáltalán.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum