RockStation

Albumsimogató: Blind Myself - Budapest, 7fok, Eső (Edge Records, 2009)

2024. május 26. - KoaX

Blind Myself Budapest 7 fok eső.jpg

A Blind Myselfet és Tóth Gergely mindenen átívelő kitartását senkinek nem kell bemutatni, aki szereti a hazai metal zenét. Mindenki bízott benne, hogy a zenekar eléri azt, amiről sokan csak álmodnak. Ehelyett a zenekar az ötödik albumával nyomatott egy nagy középső ujjat, száznyolcvan fokos fordulatot vett és megalkotta 2009-re az azóta már kultikussá vált Budapest, 7 fok, Eső-t.

Tovább

Megkezdte 2024-es turnéját a Metallica

343746874_1224868708190239_155306536022154212_n.jpg

A Metallica megkezdte M7" turnéjának 2024-es szakaszát május 24-én, pénteken este a müncheni Olympiastadionban. A zenekar továbbra is az ismétlés nélküli két estés koncertsorozatát tollja nagy erőkkel. Európa után Észak Amerika következik majd, de ne siessük annyira előre. Hetfieldékhez nem volt túl kegyes a német időjárás. Nézzetek Ti is koncertfelvételeket!  

Tovább

Muuntautuja - Depresszív epilepsziába rak az Oranssi Pazuzu

oranssi-pazuzu-2024.jpgAz Oranssi Pazuzu nem a könnyű zenéjéről ismert, nem is azért szeretjük őket. A finnek négy év után ráadául rendesen kitettek magukért, a Muuntautuja és annak videója a megszokottak szerint minden, csak nem egyszerű falat. Az epilepsziára hajlamosak jobb, ha óvatosan közelítenek a kliphez, ami egyébként még egy jó nagy lapáttal rárak a dal depresszív mivoltára.

Tovább

Chasm - 18 év után új klip jött a Sear Bliss-től

sb_band_chasm_shoot.jpgDurva, de már nagykorú az, aki a Sear Bliss legutóbbi tényleges klipjének, a Two Worlds Collide-nak a megjelenésekor született, pedig azóta is aktív volt a zenekar. Hogy miért nem volt eddig, az nem érdekes, annál inkább az a Chasm-ra forgatott videó, amit a Mihasznások követtek el, így a minőségi garancia eleve adott.

Tovább

Így tolja Mike Portnoy a Tool egyik dalát

mikeportnoy.jpg

A YouTube-on sok haszontalan tartalmat találunk, de a Drumeo csatornája pont nem ilyen! A csatorna ráfeküdt arra a témára, hogy ismert zenészeket ültet le, hogy tanulják meg egy másik zenekar dalát pár hallgatás után. Persze, csomó egyéb hasznos videójuk van, nem csak dobosoknak! Mike Portnoy megkapta az eddig legnehezebb dalt, Danny Carey témáját kell megtanulnia, ami a Pneuma című dalban halható. Portnoy megpróbálja feltörni a kódot, hogy megtalálja a megoldást, de vajon sikerül neki? Ha pedig kedvet kaptatok nézzétek meg a Drumeo csatornáját, csak pár név akik nem rég szerepeltek: Art Cruz, Brann Dailor és Charlie Benante.

Tovább

Wolfen Reloaded - The Ghost From Within (Fastball Music, BOB-Media, 2024)

Tét nélküliség, őszinteség, örömzene

436363737_1044120443813600_8754658817928944942_n.jpg

A magát modern progresszív rocknak nevező német Wolfen Reloaded egy tekintélyes, de kevésbé dokumentált múltra visszatekintő négyes. A zenekar kezdeti lépései a ’80-as évek közepére tehetők, termékenynek azonban különösebben nem nevezhetők – és akkor még finoman fogalmaztam.

Tovább

Budapesten thrash-sel majd az Overkill

overkill-featured.jpg

A thrash metal legenda Overkill ősszel turnéra indul majd, melynek keretében természetesen Budapesten is játszanak majd. A koncert helyszíne a Barba Negra lesz, időpontja pedig szeptember 10-e. A zenekarnak több vendége is lesz majd, melyek közül eddig egy ismert, mégpedig a nemrég nagyon ütős új lemezt szállító spanyol Angelus Apatrida. Az eseményről további infókat ITT találtok.

Melvins - Tarantula Heart (Ipecac, 2024)

Bolondos emberek, bolondos frizurák…

melvinstarantula.jpg

Az Ipecac sajtósai vagy tróger hóhányók vagy nagyon nincsenek képben (amit nem hiszek, szóval maradjunk a tróger hóhányó teóriánál), mert olyat leírni a legújabb Melvins lemez kapcsán, hogy “az LP valószínűleg a zenekar eddigi legszokatlanabb, legfogósabb és legötletesebb munkája” nemcsak generál ízű megúszós megállapítás, de igaznak sem mondanám feltétlenül.

Tovább

Brant Bjork újra Magyarországon

a.jpg

Brant Bjorkről sok mindent elmondhatunk, de azt nem, hogy ne szeretne nálunk játszani. Pár évente mindig megfordul nálunk a stonerrock műfaj koronázatlan királya. Annyi formációja volt már az öregnek, hogy azt nehéz lenne felsorolni, lehet már ő sem emlékszik mindenre, ezért most Mario Lalli és Ryan Güt társaságában érkezik az A38 színpadára JÚLIUS 29-én a Brant Bjork Trio. További infók ITT.

Tovább

Újabb Black Sabbath könyv a láthatáron!

10958819_5.jpg

A Black Sabbath két legmarkánsabb tagjának életrajzával megismerkedhettünk korábban. Most pedig Geezer Butler életrajza érkezik Into the Void - Bölcsőtől a Black Sabbathig és bőven tovább címmel a Helikon kiadó gondozásában. A könyvet már elő tudjátok rendelni,. A 284 oldalas kiadvány megjelenése, ha minden igaz pedig júliusra várható!

Tovább

Júliusban érkezik a Mr. Big utolsó nagylemeze

mrbig2024.pngTen címen jelenteti meg az utolsó albumát a Mr. Big. A nemrég Budapesten is megfordult legendák a korong alapverziójára tíz számot sajtolnak majd fel (japánba egy bónusz jut majd ezen kívül), a megjelenés július 12-re lett beütemezve. Első előzetesként a nyitódalt, a Good Luck Trying-ot mutatták meg Billy Sheehanék.

Tovább

Itt a Bring Me The Horizon új lemeze, a Post Human - Nex Gen

bring-me-the-horizon-nex-gen-1536x1024.jpg

Hosszas halasztgatás és Jordan Fish távozása révén némi belső kavarodás után, de végre megjelent a Bring Me The Horizon új anyaga, a Post Human: Nex Gen. A 2020-as Post Human: Survival Horror végül EP helyett teljes albummá hízott utódja az alábbiakban hallgatható meg. A kérdés csupán annyi: vajon megérte a várakozást? Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar június 17-én a Budapest parkban játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum