RockStation

VIDEJÓ! Porcupine Tree – Time Flies

2009. augusztus 23. - sunthatneversets

A Porcupine Tree tizedik albuma szeptember 14.-én lát napvilágot The Incident címmel a Roadrunner Records gondozásában. Bizonyára sokan várják a lemezt, így a Steven Wilson vezette csapat már kihozta az első klipet is az albumhoz. A klip az album kilencedik dalára, a Time Flies-ra készült. Igazi gyöngyszem a dal, az igényes zene kedvelőinek erősen ajánlott.

 

Nyomokban grunge-ot tartalmaz : Future Millionaire – Alone

A Future Millionaire zenekar által játszott grunge stílus lendületes és igényes alternatív rockzenei irányzat, amely a hazai könnyűzenei palettán csaknem hiányzik. Így szólt a promólap felvezető szövege, én meg hittem neki. Nos a Future Millionaire épp annyira grunge, mint amennyire rádiókonpatibilis zene is. Tény: nyomokban grunge-ot tartalmaz

A fővárosi banda tagjai tapasztalt zenészek, jelen formáció 2006 év végén állt össze. Hatásaik között olyan zenekarokat neveznek meg, mint a Stone Temple Pilots, Pearl Jam, Alice In Chains, Soundgarden, Nirvana, Mad Season, Temple Of The Dog, Velvet Revolver, Audioslave, RHCP, Foo Fighters, Depeche Mode.

Nos a hazai grunge-ról nekem elsősorban a Flop ugrik be, de ők beborult formában művelik a stílust, míg a Future Millionaire Alone-jának hallgatása közben szinte végig süt a nap.

Tovább

Rammstein – 11 dal az új lemezen

Mint már a múltkor hírül adtuk, a Rammstein ősszel megjelenő lemezéről kiszivárgott egy dal, a Liebe Ist Für Alle Da. Bár a lemez címe még nem ismeretes a borítóval egyetemben, de azt már lehet tudni melyik 11 dal kerül rá:

 

 

 


01. Rammlied
02. Ich Tu Dir Weh
03. Waidmann's Heil
04. Haifisch
05. B******
06. Fruehling In Paris
07. Weiner Blut
08. Pussy
09. Liebe Ist Fur Alle Da
10. Mehr
11. Roter Sand

 

UPDATE 2009.10.16.:

Megjelent az album! Rock STATION kritika: Zwei Patronen : Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da.

 

VIDEJÓ! Chickenfoot : Soap On A Rope

Frogfoot nagyon megdícsérte a Chickenfoot-ot a Nova Rock beszámolójában, magam is kíváncsi lettem rájuk, így most, hogy megjelent egy vadiúj videoklip tőlük, illusztrációként be is mutatjuk, hogy mit művel ez a csupa legendás zenészből álló szupergroup. Viccesek. És felszabadultak. Hja, ha én egy Joe Satriani vagy Sammy Hagar lennék, azt hiszem, én is így csinálnám.... Soap On A Rope.

 

 

HC gyalu : Suicide Pride – Az utolsó percben EP

A 2006 év elején Csornán alakult Suicide Pride azon kevesek közé tartozik ma kis hazánkban, akik hardcore muzsikában utaznak. Öt-nyolc évvel ezelőtt ez nem lett volna akkora újdonság, de manapság valahogy nem divat az ilyen zene, bár épp a napokban mutattuk be a Doghitters Becsület című lemezét, tehát a stílus él.

A csornai fiatalok hatásaik között olyan együtteseket emlegetnek, mint a Minor Threat, vagy a Strife, de a Slayer nevét sem felejtik el megemlíteni. Zenéjükben a nyilvánvaló hardcore elemek mellett tényleg megbújik a punk lendületessége és a thrash metál kalapálása is.

Tovább

Beton : Sunday Fury – Men From The Grey Town

Hogy Európában nálunk a legmagasabb az egy főre jutó stoner/doom bandák száma az ziher. Addig azonban, amíg a nálunk muzsikáló csapatok olyan magas szinten űzik az ipart, mint ahogy a váci illetőségű Sunday Fury teszi, ez egyáltalán nem baj. Többször elmondtam már ezen a blogon, hogy maga a stílus a szívem csücske, ezért Fury-ék megint egy pici fórral indulnak.

A Herczeg László – gitár; Márkus Levente – gitár, ének; Urbán Tamás – basszus, ének; Kiss Gergely felállású zenekar 2005. januárban alakult Vácott, a nevet az általános vasárnap esti próbálás adta, valamint az hogy ekkoriban a felső szinten működő akármilyen gyülekezet „bosszantotta” a kedélyeket. A csapat Men From The Grey Town című lemeze, már második a sorban és bevallom őszintén az elsőt nem ismerem, tehát olyan nagy összehasonlítási alapom nincs, de ez a kettes album többszöri hallgatás után is nagyon rendben van. Bár az elején azt említettem, hogy stoner/doom banda, azért Fury-ék zenéjében több más hatás is ott lakozik, kezdve a hc-s üvöltéseken át a thrash-es kalapálásokig, sőt még bónusz dal is jutott a rajongóknak. A lemez több, mint egy órás és ebből a masszívan falat bontó zenéből ez egy picit soknak tűnik. Ezt a fiúk is érezhették, mert pár rövid átkötőt beiktattak a dalok közé.

Az összességében Down/C.O.C/BLS - néhol egy kis korai Clutch - hatású muzsika jó pár kiemelkedő pillanatot és C12-es betont produkál. Itt aztán lehet súlyosakat bólogatni az kétségtelen. Az anyag a Denevér stúdióban készült és a Bakery-ben maszterizálódott, ezzel a hangzást körülbelül le is írtam. Kövér, mélyre hangolt, súlyos, ha már mindenképpen jelzőket kell találnom.

Tovább

Therapy? – Screamager | Rock/Metal himnuszok 22. rész

Amikor pár napja kiderült, hogy a FEZEN főzenekara mégsem az ír Therapy lesz, hanem a Paradise Lost, kicsit körülnéztem a neten, miről is maradnak le a rajongók. Nos az elmúlt tíz  évben szerintem Andy Cairns és csapata maga sem tudta, melyik a helyes irány. Szürke albumok sorát sikerült megjelentetni, melyekből idén a Crooked Timber volt a soros (Rock STATION kritika: Nem elég hatásos terápia : Therapy? - Crooked Timber). De a háromtagú banda produkált igencsak szép éveket pályája elején. Az 1994-ben megjelent Troblegum című lemez akár összes dalát belerakhatnánk ebbe a rovatba, de mi a Screamager mellett döntöttünk. Ezért szerettük a csapatot és úgy néz ki ez nem jön már soha vissza. 

 

Watch My Dying - Moebius klip premier az MTV-n

A Watch My Dying-ból Eszenyi Imre jelentkezett a következő hírekkel:

2009. szeptember 1-én minden kedves érdeklődő - vagy aki csak véletlenül akkor nézi a tévét, mert máshol nincs jobb, és pont odakapcsol - láthatja a 4 hónapig készült, de már akkorra régen elkészült legújabb, első és egyetlen animációs klipünket, a Moebius-t, az MTV Headbanger’s Ball műsorában.

Igazából már most is kész van a műalkotás, de néhány kiválasztotton kívül, akik megjelentek a 42. WMD-Days-en, más még nem láthatta, mert így döntöttem. 

Addig, amolyan bepillantás a forgatásra jelleggel tekintsétek meg a promófilmet.

Tovább

Kiss – Sonic Boom októberben

Bár idáig nem számoltunk be róla, de a legendás Kiss is új lemezen dolgozott a közelmúltban. A zenekar október 6-án megjelenő új albumának címe Sonic Boom lesz, és a következő dalokat fogja tartalmazni:

 

 

 

 


Modern Day Delilah
Russian Roulette
Never Enough
Yes I Know (Nobody’s Perfect)
Stand
Hot & Cold
All The Glory
Danger Us
I’m An Animal
When Lightning Strikes
Say Yah

 

UPDATE augusztus 18.:

Nyilvánosságra hozták a borítót és a Modern Day Delilah című dalba is bele lehet fülelni.

Riffcore : DOGHITTERS - Becsület

A Kutyaütők első nagylemeze elsősorban a hardcore stílus tru fanatikusait szólítja meg, méghozzá mélyen a szívükben. A tavalyi Strike demó nótáival ellentétben most magyar szövegekkel íródott lemez koncepciója szerint dalonként egy-egy olyan alapvető emberi-erkölcsi értékeket és lelkiállapotokat állít a középpontba, amelyek névlegesen ugyan teljesen elfogadottak és jólismertek a köztudatban, mégis ha nagyító alá tesszük az emberek viszonyát ezekhez, sok hamisságot látunk. A hardcore bandáknak pedig mindig is érzékeny volt az igazságérzete. Szóval kapunk a pofánkba rendesen mi puhány pöcsű, képmutató emberek. Másodsorban azoknak szól a Becsület, akik ismerik ugyan a hardcore alapvetéseit és szellemiségét, de a szívük inkább a riffközpontú metál zene felé húz - merthogy a Doghitters róluk sem feledkezett el. 

Az albumon a stílus hagyományai szerint gyors, két-három perces számok követik egymást, így nem tart sokáig végighallgatni a 12+1 felvételt. (teljes játékidő: 37 perc) Nincsenek túlbonyolítva a dolgok, bár azt sem lehet mondani, hogy szögegyszerű a produkció, hiszen az, hogy a kiagyalt koncepció hiteles és működőképes legyen, kívánt némi szellemi munkát szövegírói és zeneszerzői téren egyaránt. Igaz, a CD borító hátoldalára nyomott ars poeticát, amely egy összefüggő szövegbe próbálja belefoglalni a 12 dal címét, épp csak egy hajszál menti meg attól, hogy erőltetettnek nevezzem - az ötlet mindenképp respektálandó. A szövegek alapvetően nagyon jól összeálltak, egy-két helyen közhelyesek csak, ellenben kiválóan összehangolták a szövegek és a zene ritmikáját és hangulatát. A metál rajongók kedvére a kövér riffek pedig ott vannak mindenhol, mindegyik dalban.

Tovább

Wolfmother – A kozmikus tojás

Miután Andrew Stockdale énekes-gitáros tavaly kirúgta a zenekar maradék tagjait, egy ideig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán zenekar lesz e többet, nem hogy új lemez. Nos a főnök talált maga mellé társakat, a csapat jelenlegi felállása így néz ki:   Andrew Stockdale – ének, gitár ; Ian Peres – basszusgitár, billentyűk; Aidan Nemeth – gitár; Dave Atkins – dob. Ha már társakat talált Stockdale, akkor négy év után lesz új új lemez is, mely a Cosmic Egg címet kapta és októberben lát napvilágot. A korongra a következő dalok kerültek: 

 


01. California Queen
02. New Moon Rising
03. White Feather
04. Sundial
05. In The Morning
06. 10,000 Feet
07. Cosmic Egg
08. Far Away
09. Pilgrim
10. In The Castle
11. Phoenix
12. Violence Of The Sun

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum