RockStation

Klipözön: Terror, The New Black, My Children My Bride és Dew-Scented videók [VIDEJÓ EXTRA]

2011. január 16. - sunthatneversets

Hardcore-ral kezdünk. A kaliforniai Terror tavaly jelentkezett Keepers Of The Faith című lemezével, melyről a címadó tételre készült klip. Horzsoló, és az a riff ....

A délies zenében utazó, de germán The New Black január 21-én jön új lemezével, mely a II: Better In Black címet kapta. Ezen lesz rajta a The King I Was című tétel, melyre most videó készült. Jó kis groove-os nóta.

Tovább

Metalfest az Invaderrel és a Twisterrel

Hamarosan itt van Magyarország egyik legnívósabb rockzenei rendezvénye, a 2011-es METALFEST. Az eddig igazolt Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Kataklysm és a hazai csapatok: a Tűzmadár, a CasketGarden, a Damned Spirits' Dance vagy az EGO-Project mellett fellép a Twister és az Invader is!

Hetijegyek (3 napos) már kaphatóak tőlünk 9999 Ft-ért! Ez az ár, ha tőlünk vásárolod meg a jegyed, a fesztivál kezdetéig változatlan marad de siess, a készletünk korlátozott! A vásárlással nyerhetsz is, ugyanis minden tizedik jegy mellé Twister vagy Invader CD-t és pólót adunk ajándékba! A Twister ajándékai még ropogósak, a pólók most készültek el, a lemezek pedig a nagy sikerre való tekintettel újragyártott darabok, de limitált darabszámban és megújult borítóval újra elérhetők!

Támogasd velünk a Twistert és az Invadert, valamint a Metalfest Open Air Hungary weboldalain kövesd nyomon a fesztivál műsorrendjének alakulását! Jegyrendelés: vaskarc@vaskarc.hu

"Cleaning A Cave" - KARST miskolci extreme rock zenekar lemezbemutató koncertje

Január 22-én jó kis ütős bulira van kilátás Miskolcon a Vörösmarty Művelődési házban. A Cleaning A Cave címmel elkészült lemezét mutatja be a Karst, akik extreme rockban utaznak. Vendég a fastcore-os Another Way és pszichó black Carcharoth. A koncerten kapható lesz az aznap megjelenő Cleaning A Cave című első Karst nagylemez!   

2011. január 22. szombat
Miskolc - Vörösmarty Művelődési ház (Lenke u. 14/a) Azaz - a Zsolcai-kaputól közelítve: Andrássy szakközépiskola és a Szinva-híd után balra. Kapunyitás 20 órakor. Belépő 500 Ft.

Killswitch pótló: Times Of Grace- Hymn Of A Broken Man

A történet valahol ott kezdődött, hogy 99-ben négy westfield-i srác nekilátott a hard core-t keverni a metál zenével, és fontos szerepet vállaltak abban, hogy kialakítsák a kétezres évek második felének a legfőbb rockzenei stílus irányzatát. A Killswitch Engage első lemeze is igazi ínyencség volt, de az igazi áttörést az Alive Or Just Breathing hozta meg a bandának. Aztán váratlanul távozott a zenekarból Jesse Leach a torok problémáira hivatkozva, és összehozott egy southern rockos, stoner metálos Seemlesst 2002-ben. Ekkorra a Killswitch Engage –Howard Jonesszal a mikrofonnál- még egy lapáttal rátett a hírnevére az End Of Heartachekel, majd az As Daylight Dies hozta a megszokottat, akárcsak a 2009-es, a zenekar nevét viselő legutóbbi lemez. Tavaly pedig jött a hír, hogy Adam Dutkiewicz, és Jesse Leach újra együtt dolgoznak.

Tovább

Már dolgozik új lemezén a Mastodon

Az Alice In Chains-szel és a Deftones-szal közösen lebonyolított turné után végre új dalokon dolgozik a Mastodon. Legalábbis a facebookon közzétett üzenet szerint. Már benne vagyunk a dalírási folyamatban, egy rakás riff összegyűlt!- írja a banda.

A csapat ezidáig utolsó lemeze Crack The Skye címmel 2009-ben jelent meg, azóta egy speciális filmzenés EP jelent meg tőlük, mely a Jonah Hex: Revenge Gets Ugly című film soundtrackje volt.

Instrumentális post-rock Győrből: Rosa Parks-Black Is The Color Of Bondage, Blue Is The Past (2010)

Tavaly év végén jelent meg a Rosa Parks bemutatkozó nagylemeze. A győri csapat arról az amerikai hölgyről nevezte el magát, aki 1955-ben, feketeként, nem volt hajlandó átadni a helyét a buszvezető utasítása ellenére sem egy fehérbőrű utasnak. Gondolom, egyfajta ars poetica-ként is felfogható ez: a srácok szeretnék felbolygatni a magyar rockzene állóvizét. Valóban igen érdekes anyaggal jelentkeztek. 5 számos, 31 perces lemezük egy percet leszámítva teljesen instrumentális, jellegzetes, jól összerakott, átgondolt koncepció alapján készített. A folytatásban részletesebben behatolunk a poszt-rockerek világába.

Tovább

Nem Marco Minnemann lesz a Dream Theather új dobosa

Bár a pletykák korábban arról szóltak, hogy a rendkívül tapasztalt és nagy tudású Marco Minnemann (Necrophagist, Kreator) lesz a Dream Theater új dobosa, de blabbermouth.net információ szerint nem ő lesz a pár hónapja távozott Mike Portnoy utódja.

A Dream Theather gitárosa John Petrucci a pár héttel ezelőtt tartott dobos meghallgatások után úgy nyilatkozott, hogy találtak egy igen jó dobost, de csak a közös próbák után fogják megnevezni személyét.

Koncertlemezt ad ki a Soundgarden

Március 22-én kerül a boltok polcaira az egy éve újra aktív Soundgarden első koncert lemeze Live On I5 címmel, mely nem éppen egy friss anyag, hiszen a csapat 1996-os, az Államok nyugati partját érintő koncert-turnéján vették fel. A csapat úgy kommentálta a lemez megjelénésének hírét, hogy mindig is célja volt, hogy kiadja ezt az élő felvételt és most ennek eljött az ideje. Aki kíváncsi mit rejt majd az album kattintson a továbbra.

Tovább

Újabb tehetségkutatón indul a Diemond

A Diemond zenekarból Dinnyés Gábor jelentkezett:

A Diemond jelentkezett egy újabb pályázatra, amit a Szerencsejáték Zrt. és az A38 hajó írt ki közösen. Rock/metál stílusban indultunk, a választható lehetőségek közül ez állt a legközelebb hozzánk :) 3 dalt kellett feltölteni, ezért feltöltöttük amivel a Zenével a szegénység ellen pályázatra jelentkezünk, a For all of us című dalt, a nemrég klip-el mutatott Kártyavár című dalt és itt hallható először a néhány napja elkészült új dalunk, melynek a címe Adj még időt! Itt lehet szavazni a dalra.

A közönség szavazatai alapján egy valaki jut e, a többi továbbjutót egy (eddig még ismeretlen) szakmai zsűri fogja kiválasztani. A szavazáshoz egy e-mail cím kell csak amelyről egyetlen szavazatot lehet csak leadni. A szavazás után e-mailben küldenek egy megerősítő linket, erre klikkelve lesz érvényes a szavazat.

Salvus - Lemezbemutató koncert

A kanyarban lévő Salvus lemez már tényleg hamarosan a lejátszókba kerül. Egy hónapotok mindenképp marad az új dalok mesteri elsajátításához. Íme az idei év legfontosabb Salvus bulija: 2010. február 18-án a Dürer Kert kistermében lemezbemutató koncert!

Beugró: 1000 Ft, az új Önharckép CD-vel 2000 Ft
Vendégek: Phoenix Files, VL45, Remorse

Ne légy rest, írd be már most a naptáradba!

Vérthrash: Legion Of The Damned- Descent Into Chaos

2010-ben a klasszikus thrash négyes (Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeath) összeborult, hogy a dicső múlt újra átélésének oltárán áldozzanak a thrasherek soha el nem fogyó tömegének. Talán ennek köszönhető, hogy a Legion Of The Damned gondolt egyet és kidobta a piacra a Descent Into Chaos személyében az ötödik albumát, kissé meglovagolva a thrash metál újra felcsapó hullámát. Pofátlanság és találékonyság harca ez kérem, kőkemény és kíméletlen metálba csomagolva.

Tovább

A mai párnacsata ellenfelei: Szabó László a Grand Mexican Warlock és Pálinkás Tamás az Isten Háta Mögött színeiben

Külső szemmel három fej és csattanó tenyerek kupaktanácsa. Palika és Lac éjjel érkeztek, az „Ű" és az „Aeons" decemberben. Emlékezetes újévi fogadalmak: „Zombiként megfogadom, hogy 2011-ben végre felébredek!", „Esküszöm, hogy idén kilépek a pop szakmából!", „Ha törik, ha szakad, Sándor Danit egyszer rábeszélem az alvásra!", „Arany János kallert messziről elkerülöm!" „Kizárólag Laccal leszek hűtlen!" Vajon ki győz a mai párnacsatában? Az alábbi csupasz igazság nem feltétlenül válasz, viszont belső szemmel méltóságteljes hídavatás a piros párnák és a párnátlan meztelenség között. Most már indulhatunk a túlparta... Bajnóczi Piroska interjúja.

Tovább

Stúdióba vonult az Earth Crisis

A nemrég újra aktív hardcore legenda az Earth Crisis stúdióba vonult, hogy megkezdje hatodik stúdióalbumának felvételeit Chris "Zeuss" Harris producer irányítása mellett. Az album a Century Media gondozásában jelenik meg valamikor a nyáron. Néhány számcím ami már ismert: Neutralize The Threat, Counterstrike, 100 Kiloton Blast.   

Március végén jön az új Within Temptation

Egészen pontosan március 25-én jelenik meg a holland Within Temptation új nagylemeze The Unforgiving címmel, melyet az európai kontinensen a Sony Music a világ többi részén pedig a Roadrunner Records gondoz. A lemez koncepciózus, témáját egy képregénysorozat adja.

Az albumon a következő dalok kaptak helyet:

01. Why Not Me
02. Shot In The Dark
03. In The Middle Of The Night
04. Faster
05. Fire And Ice
06. Iron
07. Where Is The Edge
08. Sinéad
09. Lost
10. Murder
11. A Demon's Fate
12. Stairway To The Skies

Újból New York Hardcore a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

A Skalar Music Hungary és a For The Kids Shows Budapest büszkén jelentheti be, hogy 2011. január 17‐én a New York Hardcore egyik legendás zenekarát láthatja vendégül Budapesten a Supertouch személyében. A zenekar tagjai közül Jon Biviano gitáros és Andy Guida dobos már megjárták Magyarországot közel egy évtizede a Running Like Thieves soraiban, azonban ez az első alkalom, hogy az újjáalakult Supertouch hazánkba látogat, ha minden igaz már Guida nélkül.

Tovább

Mike Portnoy most már Beatles tribute együttessel turnézik

Mondjuk legalább nem akárkikkel, de ne szaladjunk ennyire előre. A Dream Theater egykori ütőse pár hónapja szakított az általa alapított legendás együttessel, majd decemberben az Avenged Sevenfold-ból kellett mennie, ahol ő volt a turnédobos. Az utolsó hírek úgy szoltak, hogy Portnoy projektezik, de ezen hírek között nem volt ott, hogy turnézni is fog a Yellow Matter Custard nevű Beatles tribute zenekarral, melynek tagjai között megtalálhatjuk Paul Gilbert-et (Paul Gilbert, Racer X) és Neal Morse-t (Transatlantic, Spock's Beard) is.

E-Force, Mörbid Carnage, Megazetor @ Tündérgyár, 2011.01.14. [KONCERTAJÁNLÓ]

Szűk hat évvel ezelőtt azt hittük, hogy soha többet nem lesz Voivod-koncert, erre két éven belül a másodikat kapjuk, méghozzá egy teljesen másik zenekartól, mint legutóbb. Noha a kanadai progresszív-pszichedelikus-scifi-punk-metal (stb.) együttes alapítója és fő dalszerzője, Denis D'Amour, művésznevén Piggy 2005-ben távozott közülünk, munkássága elevenebb, mint valaha. Ezúttal 1994 és 2001 között született dalai kelnek életre a színpadon az egykori Voivod énekes-basszer, Eric Forrest vezette E-Force előadásában.

Tovább

Itt az első új Angertea dal

Ma a lángológitárok oldalán megvolt az Angertea Frog In The Oven című dalának bemutatója, mely a csapat Distrust című EP-jén szerepel másik két szerzeménnyel együtt, és amelyek más oldalakon debütálnak majd. A dal király csakúgy, mint a másik kettő, merthogy mi már azt is ismerjük. Aki a Frog In The Oven-t meg akarja hallgatni, kattintson ide.

 

Today Is The Day - Kezdődik a munka

A nashville-i Today Is The Day hamarosan stúdióba vonul, hogy megkezdje a munkálatokat egyelőre cím nélküli új lemezén, amely a Black Market Activities-nél lát napvilágot. A felvételeket a Converge gitárosa Kurt Ballou fogja felügyelni. Megjelenés valamikor nyáron. A csapat egyébként Európa turnéra is indul a közeljövőben.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum