RockStation

Sziget 2011: Végleges program és 30 Seconds To Mars?

2011. július 03. - sunthatneversets

A Sziget Fesztivál honlapján 40 nappal a Fesztivál kezdete előtt végleges a beosztás. A napi bontást ide kattintva nézhetitek meg.

További hír - bár jelenleg megerősítve nincs -hogy a 30 Seconds To Mars idén újra visszatér a Hagyógyári-szigetre. Bár nagy megfejtés a hírhez nem igazán kell, elé, ha elolvassuk Jared Leto legutóbbi twitter bejegyzéseit.

Minek nevezzelek? - Sepultura: Kairos (2011)

Kicsit olyan ez a Cavalera-mentes Sepultura, mint a citromos sör. Nyáron, melegben kiváló, olyankor néha még jobban is esik, alkohol is van benne, de azért berúgni nem lehet tőle. És hosszútávon sosem cserélnénk le a rendes sörrel. Az újkori szepu albumok talán legjobb darabja a mostani, 28 fokban ülünk Balatonmáriafürdőn, a lélektani határon vagyunk, de eszünkbe jut a januári szabadtéri citromos Borsodi és inkább hozatunk magunknak egy Ászokat.

Tovább

Roger Waters: katartikus hangulat, pompázatos látvány, professzionális megszólalás

Ma egy rendhagyó írással jelentkezünk, méghozzá olyasvalaki "tollából", aki nyugodt szívvel nevezhető a magyar rockzenei újságírás doyenjének. Hegedűs István neve korábban összefort a Rockinform Magazinnal, jelenleg a ROCK!info Classic Magazin-nál dolgozik, de vezet rockműsort rádióban, sőt internetes újságírással is foglalkozik.

Nem érhette túl nagy meglepetés, aki már járt a Roger Waters nevével fémjelzett monumentális előadások valamelyikén. A Pink Floyd egykori frontembere ezúttal is hozta, ami tőle elvárható: világszínvonalú látvány, kristálytiszta, erőteljes hangzás - és nem utolsó sorban – éteri magasságokba emelkedett hangulat. Mindez a „The Wall” turné budapesti állomásán, a Papp László Sportarénában.

Tovább

Menjetek a Hegyaljára! - Harmadik rész

Kis hazánkban kevés a rockfesztivál. Echte ilyen a már két évente megrendezett Metalfest, a Rockmaraton, azt kábé ennyi. A többi fesztivál ugyan bír keményzenei felhozatallal, melynek aránya évről évre változó. A július 13-16 között Tokaj-Rakamaz-on rendezett Hegyalja-Fesztivál azonban évről évre erősít a felhozatalon, amely idén annyira erős, hogy a majdnem rockzenei fesztivál jelzőt simán ráaggathatnánk a Hegyaljára.

A Fesztivál első és második napjának ajánlójával megvolnánk, jöjjön a harmadik, amely hasonlóan az első két naphoz, rengeteg meglepetést tartogat. A Hegy' nagyszínpadon a Heaven Street Seven és Kowalsky meg a Vega kezd, utánuk már egy metálosabb csapat a Depresszió következik. Ők az Irie Maffia-nak adják át a színpadot, hogy este nemrég új albummal visszatért Guano Apes vegye birtokba azt. Áprilisi koncertje után újra ellátogat hozzánk a Slayer - igaz még mindig Hanneman gitáros nélkül -, hogy lebontsa a Nagyszínpadot, amire jó esély mutatkozik.  

 

Tovább

Újjáélesztett nu metál: Limp Bizkit – Gold Cobra

Mikor már mindenki azt hitte, hogy a legtöbbek által antipatikusnak tartott Fred Durst és Limp Bizkit nevű zenekara végleg eltűnik a nu metál süllyesztőjében, akkor valami hirtelen ötlettől vezérelve Fred 2009 elején újjáélesztette a halottnak hitt bandát, sőt még a csapat zenei agyát, a különc Wes Borland gitárost is sikerült visszacsábítania a zenekarba.

Tovább

Aréna, rock: Black Label Society, Archer @ Pecsa 2011.06.29

Nem igazán lehetett panasza a súlyos fém zenék kedvelőinek ezen a héten. Hétfőn egy igazi keményvonalas hácé buli, kedden egy klasszikus felállású COC, míg szerdán egy Black Label Society koncert emelte a rockerek arousal szintjét (hogy az ezzel egy időben lezajlott ingyenes, Dürer kertes Black Dahlia Murderről már ne is beszéljünk). Iszonyat sűrű lett tehát ez a hét, és azok után, hogy a COC bulin meglepően kevesen voltak, már-már elkönyveltem magamban, hogy szellős sorok, és -jóesetben- egy fél házas buli várható.

Tovább

Sting az Arénában

 

Tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában lépett fel Sting, aki a SYMPHONICITY elnevezésű tavalyi óriási sikerű világkörüli turnéjával látogatott ismét Budapestre. A koncerten szimfonikus változatban olyan dalok hangzottak el, mint a Roxanne, Next To You, Every Little Thing She Does Is Magic, Every Breath You Take, illetve szólókarrierje legnagyobb kedvencei: Englishman In New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith In You, Fields Of Gold vagy a Desert Rose.

Tovább

Új Dream Theater dal

A Dream Theater új albuma szeptember 13-án jelenik meg A Dramatic Turn Of Events címmel. A lemezen már az új dobos Mike Mangini játéka lesz hallható.

Az új albumra felkerülő dalok listája:
1. On The Backs Of Angels
2. Build Me Up, Break Me Down
3. Lost Not Forgotten
4. This Is The Life
5. The Shaman's Trance
6. Outcry
7. Far From Heaven
8. Breaking All Illusions
9. Beneath The Surface

A Dream Theater idei turnéja pár nap múlva, július 4-én indul Rómában, augusztus 4-én pedig a Fezen Fesztiválon lépnek fel. Ha kíváncsi vagy egy új dalra, mégpedig az On The Backs Of Angels-re kattints a továbbra.

Tovább

Múltidéző jövőbemutatás - Corrosion Of Conformity, Chief Rebel Angel, Crippled Fox@ Dürer kert 2011.06.28.

Az egyik szemem sír, a másik kacag, mondhatnám. Az mindenképp egy felemelő érzés, már csak kimondani is, hogy Budapesten koncertezett a Corrosion Of Conformity, de ha az apró betűs részről is van tudomásunk (mégpedig, hogy Pepper Keenan hiányzik erről a turnéról), akkor a kép máris kissé borúsabb képet fest. Így talán senkinek sem volt olyan nagy meglepetés, hogy nem egy agysejt redukáló doom estről lesz szó, hanem bizony a crossover, hardcore, metál címszavakban jellemezhető buli várható. A kérdés persze az volt, hogy mennyire lesz ütőképes ez a felállás, és mennyire fogja (az amúgy igen gyér számú) közönség tolerálni.

Tovább

Suicide Silence, Bleed From Within, After The Burial@Dürer Kert

Időpont: 2011. 06. 21. 19:00

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Fellépők:

Suicide Silence (USA)

Bleed From Within (SC)

After The Burial (USA)

 

 

 

 

 

Néhány nappal a 15-én megrendezésre került Bring Me The Horizon/Architects mulatságot követően, 21-én egy újabb eszelős turnécsomag szelte át kis hazánkat, mely főszereplőinek budapesti debütálását nem kisebb várakozás előzte meg, mint az Oli Skyesvezette BMTH-ét. Persze nyilvánvaló volt, hogy sajnos nem lehet mindenki abban a szerencsés helyzetben, hogy mindkét pakkra ellátogathasson, így a Suicide Silence vezette koncert estéjén sokkalta szellősebb, de egy hajszálnyival se gyengébb hanulatú estére lehetett számítani. A buli bemelegítéséért pedig a djent és a metalcore elemeit kiválóan ötvöző After The Burial, és az All Shall Perish sajnálatos kihullását követően beugró, skót Bleed From Within volt a felelős. A Godspeed Shows jóvoltából egy egészen impulzív és pazar estének néztünk elébe, hiszen az eseményen felsorakozó nevek (nagyrésze) már önmagukban is borítékolták a Dürer Kert nagytermében egybegyűlteknek a garanciát a kifogásolhatatlan hangulatról. 

Tovább

Circle pit és alacsonyan szálló emberek ...: Hatebreed & Death By Stereo @ Dürer-kert, 2011.06.27.

Itt ülök a monitor előtt és nehezen megy az írás. Na nem azért mert nem volt jó a tegnapi koncert,hanem azért, mert szokásomtól eltérően egyetlen sort sem jegyeztem fel. Ez persze nehezen is ment volna a színpad közelében az év legsúlyosabb buliján... Sok-sok koncerttel a hátam mögött hétfőn délelőtt még azt gondoltam, hogy nem nagyon tudnak nekem újat mutatni. Micsoda önhittség volt ez részemről! Tegnap ugyanis az egyik legjobb koncertet láttam, amit csak el lehet képzelni!

Tovább

Reggeli ébresztő: Amon Amarth - Destroyer Of The Universe

A svéd Amon Amarth új lemeze nemrég jelent meg Surtur Rising címmel, most pedig egy klip is érkezett, hozzá a Destroyer Of The Universe című dalra. Aki korán reggel ezt meghallva nem ébred fel, az ma már semmire sem fog. A csapat egyébiránt az As I Lay Dying és a Septicflesh társaságában november 21-én kapja szét a Club 202-t.

More Than A Thousand: ismét Budapesten!

A május 16-án már nálunk is bizonyított More Than A Thousand, augsztus 5-én újra visszatér Budapestre, ám ezúttal a Dürer kert deszkáira. A bemelegítésért pedig a Turn Of Mind, a My Best Habit, a Pigs Might Fly, a Just Another és a Poison Of Marvel lesz a felelős, a következő sorrend szerint:

23:30 MORE THAN A THOUSAND

22:30 – 23:00 Turn Of Mind

21:45 – 22:15 My Best Habit

21:00 – 21:30 Pigs Might Fly

20:15 – 20:45 Just Another

19:30 – 20:00 Poison Of Marvel 

Az eseményre mindössze 200 db jegy lesz áruba bocsátva, ezekre július 4-től lehet majd lecsapni. A buli Facebook oldalára pedig érdemes ellátogatni, hiszen az Under The Music Managemant által hirdetett játékának három szerencsés győztese belépőt nyerhet!

Dupla dalpremier: Miss May I és It Prevails

 A Miss May I és az It Prevails is új szerzeménnyel örvendeztette meg rajongóit. Előbbi a tavaly megjelent Monument négy teljesen új számot tartalmazó deluxe kiadásának apropójából tett közzé egyet ezek közül Forbidden címmel, míg utóbbi a július 19-én napvilágot látó Stroma című nagylemezének egy újabb tételét tette közzé, Artisan címmel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum