RockStation

AlterDistrict - Not Even Familiar (EP)

2011. október 30. - viliricsi

Info: 2009-ben alakult, budapesti, úgynevezett „modern metal” csapatról, és annak első EP-jéről lesz itt szó, kérem szépen!

Tovább

Novemberi megjelenések

 

Mindjárt itt a november és vele elérkezni látszik lassan az év vége, meg a karácsony. Ezt onnan tudni biztosan, hogy egy hónapban sem jelent még meg annyi válogatás, koncert-album meg dvd, mint novemberben fog. Természetesen a zeneipar is felkészül az ajándékozásra, talán rendben is van így.

Mi persze főként nem ezekre az anyagokra koncentrálunk majd, hiszen egy Megadeth egy Venom, vagy egy Nightwish azért nagyobb érdeklődésre tarthat számot, míg a magam részéről a hónap egyik legjobban várt lemeze, Kátai Tamás Thy Catafalque-jának Rengeteg című lemeze lesz. Kékkel szokás szerint a tervek, amik általában bővülni szoktak. Ja és szóljatok, ha kihagytunk valakit.

Tovább

Hatalmas show-val készül a Rammstein

Másfél hét és újra Budapesten ad koncertet a világ egyik leglátványosabb rock show-ját produkáló Rammstein zenekar. Az estét 8 óra körül a svéd Deathstars nyitja meg, a Rammstein tagjai 9 óra magasságában lépnek színpadra 2 órás programjukkal. Miután nincs Rammstein koncert pirotechnika nélkül, így a közönség erre most is bőven számíthat, a tűzoszlopoktól kezdve a görögtűzön át, a minden létező látványelemet felvonultató show-ban.

Tovább

Vaddöfákk!?

Azt mindig is tudtam, hogy a japók nem teljesen egészek, de a most következő videó láttán szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik, ahogy a nagy költő mondja. Ez a Babymetal elnevezésű japán metál trió.

Tagjai:

Su-Metal (13 éves) - Ének és tánc, Moametal (12 éves) - Sikoly és tánc, Yuimetal (12 éves) - Sikoly és tánc. Lányok, és J-pop death metál keverékben utaznak. Szerintetek?

 

Elmaradt a Metallica első indiai koncertje, letartóztatták a szervezőket

A Metallica tegnap este adta volna első koncertjét Indiában, de a koncertet az utolsó pillanatban el kellett halasztani, mert a színpad előtt biztonsági korlátot nem találták megfelelőnek a szervezők. 

A koncert elhalasztásának a várakozó tömeg láthatóan nem örült, mert a bejelentést követően egy felbőszült részük, áttörve a biztonsági korlátot nekiesett a cuccnak és törtek zúztak. A koncertet a tervek szerint ma megtartották volna, de később hivatalosan is törölték a bulit, mely a Formula 1 indiai futamának kísérőrendezvénye lett volna. Úgy látszik tehát, hogy Indiában a Formula 1 mellett egy rock-koncert megszervezése is nagy falatnak számít. A Bangalore-ba tervezett holnapi koncertet állítólag megrendezik. 

Update: A helyi hatóságok őrizetbe vették a koncertszervező cég egyik vezetőjét és három segítőjét. A felmerült gyanú szerint a hely 25 ezres kapacitásánál több jegyet adtak el a koncertre és a hatóságokat sem értesítették a koncert lemondásáról.

 

Skindred koncert: decemberben ragga metal a kalóztanyán!

Budapest egyik legújabb szórakozóhelyén mutatkozik be a walesi raszta bárd és csapata. December 1-én Budapestre érkezik a Skindred, hogy a nagy sikerű Sziget Fesztiválos, és a Gogol Bordellóval közös fellépés után most végre főzenekarként is bemutatkozzon. Benji Webbe és csapata a főváros egyik legújabb szórakozóhelyén, a Barba Negra Clubban játszik, a szintén brit Deaf Havana társaságában.

Tovább

Kettőnégy gumizsiráf 2011 szavazás és buli részletek

Drága metálosok!

Természetesen idén is átadjuk igen rangos „Kettőnégy Gumizsiráf-díjainkat”! A szavazás ettől a pillanattól kezdve indul, voksoljatok legnagyobb kedvenceitekre EZEN a címen. A díjak átadására pontosan Halloween-kor, azaz október 31-én kerül sor mégpedig a Dürer kert nagytermében! Ezeken felül itt derül ki az is, ki lett Magyarország legsármosabb gitárosa 2011-ben és természetesen az idei életmű díjat sem tartjuk magunknál. Hogy a hangulat a tetőfok tetőfokának tetőfokára hágjon meghívtunk 13, számunkra igencsak szimpatikus csapatot, akik feldolgozásokkal kedveskednek majd nektek, továbbá a Kettőnégy Csillagok csapata is előadja Szelek Szárnyán című himnuszát. A ceremónia része lesz még magától értetődő módon a léggitár-, maszk-, haj- és jelmezverseny, ezeken felbecsülhetetlen értékű sörnyereményekért szállhattok ringbe. Beöltözés ennek folyományaként erősen ajánlott, bár ha meztelenül érkeztek a belépés díjtalan! Jelmezötleteink: zombi, sárgarépa, ufo, halott, Korda György, Janó Misi, Slipknot, hattyú! Nagyon várunk benneteket, hiszen a tavalyi ünneplés igen erősre sikeredett, reméljük idén még azt is meg tudjuk veletek fejelni! Aztán ki ne dobáljunk véletlenül pár meglepetéssört is közétek!

Tovább

Impericon Never Say Die! @ Dürer Kert II. rész

Az október 22-re esedékes Suicide Silence vezette Never Say Die! turné beszámolójának második részében, betekintést nyújtunk a mini-fesztivál hátra maradt fellépőinek budapesti bohóckodásába, pusztításába, vagy éppen szórakoztatásba, a Deez Nuts, az Emmure és a Suicide Silence jóvoltából.

Tovább

Impericon Never Say Die! @ Dürer Kert I. rész

 Az Impericon támogatta Never Say Die! turné neve azok számára egészen biztosan nem cseng ismeretlenül, akik egy picit is otthonosan mozognak a modern metal és hardcore világában, hiszen az Öreg kontinenst rendszerint ősszel feltúró csomagot minden évben óriási várakozás előzi meg, melynek hosszúra és impozánsra sikerült felállása javarészt még a nyári kánikulában le szokott lepleződni. Így történt ez idén is, amikor is e kétségtelenül izmosnak tekinthető pakknak a lineup-járól lehullot a lepel, mely magával rántott két év kihagyást követően egy október 22-re esedékes budapesti dátumot is.

Tovább

Rocksztár leszek, Mama! - Magyarország Legkirályabb* Webképregénye

Rocksztár Leszek, Mama! címmel egy nagyon érdekes és humoros képregény darabjai jelennek meg Németh András munkájának köszönhetően nap, mint nap. A képregénynek saját weboldala is van, melyet ITT tekinthettek meg. A képregény egy amatőr rock/punk zenekar pályafutását követi egyoldalas történeteken keresztül, amolyan "úti­ka­lauz ment­hetet­len ze­nész­pa­lánták­nak", ahogyan a szerző fogalmaz.

 

Tovább

Új dallal jelentkezik a Rammstein

November 14-én (Németországban, Ausztriában és Svájcban három nappal korábban) jelenik meg a Rammstein új, 4 számos kislemeze Mein Land címmel, amely a címadó dalon kívül még egy eddig ki nem adott dalt (Vergiss Uns Nicht) tartalmaz, valamint a címadó tétel két remix-ét a BossHoss és a Mogwai prezentálásában.

A Mein Land egyébként előfutára a november második felében megjelenő Made In Germany 1995 - 2011 című válogatáslemeznek, amely a legnagyobb Rammstein slágereken kívül ezt az új dalt, valamint egy DVD-n a banda teljes videóklip gyűjteményét tartalmazza. Az új dalhoz egyébként Jonas Akerlund készített klipet, amely november11-én debütál a www.rammstein.com oldalon.

Új gitárossal koncertezik a Grand Mexican Warlock

Már egy ideje csiripelik a madárkák, hogy a közelmúltban változások történtek a Grand Mexican Warlock háza táján. Mostantól hivatalos, hogy a zenekar és Reich Tamás gitáros útjai elváltak egymástól. Szabó Laci így fogalmazott:
"Tomival a 2008-as Szigeten találtuk ki, hogy zenekart fogunk csinálni, a rákövetkező héten pedig már a próbateremben zúztunk Somló Danival és Mohácsi Matyival együtt. Már több, mint három éve volt, és azóta rengeteg dolgon mentünk együtt keresztül. Ahogy telt az idő, úgy alakultunk át szépen lassan hobby projectből igazi zenekarrá, és eljött az a pont, amikor a Subscribe-bal való egyeztetés problémássá vált. Leültünk beszélni, és arra jutottunk, hogy mindenkinek jobb, ha szétválunk, és nem várjuk meg, amíg elfogy a lendület. Így most Tomi is jobban tud koncentrálni a Subira, nekünk pedig lehetőségünk nyílik bevenni egy olyan formát, aki igazán részt tud venni ebben a dologban. Szerencsére a barátság nem változott és nem is változik meg soha, Tominak örök hála az együtt töltött időért, egy kicsit mindig a GMW tagja marad."

Tovább

Nightwish: 2012-ben ismét Budapesten!

A hír igaz! A várva várt új Nightwish lemez decemberben érkezik, Imaginaerum címmel, amit kiadós koncertsorozat követ. A két éves turnéra hatalmas látvánnyal készülő finn zenekar - a megannyi felejthetetlen hazai bulinak köszönhetően - Budapestet sem hagyja ki, április 29-én a Papp László Sportarénában hallgathatjuk meg a szimfonikus metal legnagyobb kiválóságát.

Tovább

Cool Head Klan a Fáklyában

Nem semmi bulinak ígérkezik a november 4-i, Fáklya klubbeli Rock Weekend. A vezérvonalat a Cool Head Klan viszi majd, és ha  létezik rocker, aki nem ismeri őket, azoknak csak annyi, hogy 1998 óta nyomják az őszinte rock'n'rollt és nem hajlandóak behódolni senkinek és semminek sem. Az őszinteség pedig hosszútávon kifizetődő. Erre élő példa a Cool Head Klan.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum