RockStation

Deftones - Hallgass bele az új album dalaiba!

2012. november 04. - sunthatneversets

Deftones Koi.jpg

A Deftones november 13-án érkező új, Koi No Yokan címet viselő hetedik stúdióalbumáról már szinte mindent elmondtunk, ami lehetséges. Most az össze dalba bele tudtok hallgatni 30 másodperc erejéig az Amazon oldalán, ehhez klikk IDE.

JUMP JUMP: Ektomorf @ A38 Hajó, 2012.11.01.

0ektomorf2010_21.jpgÚjra november elseje. Ebben mondjuk semmi meglepő nincs. Tipikusan olyan nap, amikor semmi kedved sehova menni. Vagy talán még is? Na náááá, hogy van kedvem, hiszen az Ektomorf újra az A38-as hajón játszik este. A most már a Kettőnégy által is elismert életműdíjas Mindenholottlévő Chino-val, és az örök Napalm Death fan Csigával rövid egyeztetés után megdumáltuk, hogy este nyolckor a hajón. És, hogy mi történt nyolckor? Kattints tovább és megtudod.

Tovább

Valószínűleg ittasan szenvedett halálos motorbalesetet Mitch Lucker

Mitch2.jpg

Mint bizonyára már rengetegen tudják november 1-re virradóra motorbaleset következtében elhunyt Mitch Lucker a Suicide Silence frontembere. Felesége, Jolie Carmadella szerint az énekes ittasan ült fel Harley-Davidsonjára és meglehetősen nyíltan beszélt a történtekről a Lucker emlékére tartott gyertyafényes virrasztáson:

Tovább

The Revival Tour Chuck Ragan-nel a bécsi Flex-ben

Chuck Ragan.jpg

A Hot Water Music frontembere Chuck Ragan az egyik kedvenc "egyszálgitáros előadóm. A Dürer kertes bulija egy elképesztően hangulatos, bensőséges és profi show volt, kiváló vendégzenészekkel. Azóta vágyom rá, hogy újra átélhessem azt a csodálatos érzést, amit azon az estén. Ha semmi nem jön közbe, ez még idén megtörténhet. Chuck bátyó olyan vendégzenészeket hoz magával, mint Emily Barker/ Cory Branan vagy éppen Rocky Votolato. A legutóbbi, Covering Ground névre hallgató nagylemeze is tökéletes lett, akárcsak a többi, ezért különösen izgatott vagyok, hogy hallhassam az album dalait, végre ismét élőben.

November 5-én a bécsi Flexbe ér Chuck, aki a The Revival Tour keretében ad koncertet. További részletek ITT.

Tovább

Feltétel nélküli kapituláció: Accept, Omen @ Budapest, PeCsa Music Hall 2012.10.26.

0accept2012_63.jpg

Tényleg le a kalappal az Accept előtt! Minden előzmény nélkül, a semmiből felbukkanva csinálták meg az utóbbi évek legerőteljesebb visszatérését a műfajban, és a kezdeti kirobbanó formát 2012-re is sikerült átmenteniük, mind a legutóbbi albumra, mind a mostani turnéra. A dolog súlyát és jelentőségét szerencsére a nagyérdemű is átérezte: jó volt úgy belépni a PeCsa fedett termébe, hogy láthatóan nem volt szükség az elválasztó függönyre középtájt...

Tovább

„...úgy is lehet vicces valaki, ha túl komoly” – interjú Leonard „Lenzig” Leallel, a Cephalic Carnage frontemberével

Cephalic_Carnage_Lenzig_Leal_02.jpgA Colorado államból származó Cephalic Carnage azzal vált híressé az extrém zenék hívei körében, hogy egészen különleges és egyedi módon, határok nélkül ötvözik a legkülönbözőbb irányzatokat a death / grind műfajjal – na meg a laza hozzáállásáról és a dalszövegek némelyikében, illetve a koncerteken is csillogtatott humoráról. Ha már itt tartunk, az alábbiakban olvasható (a nyári budapesti koncert előtti) beszélgetésnek sem kell minden szavát komolyan venni!..

Zágrábból érkeztetek hozzánk, és Horvátország volt (Izland mellett) az egyik olyan hely, ahol még nem jártatok. Ezzel pedig a végéhez közeledik ez az önálló európai turnétok.
Leonard: Igen, és jól fut a szekér. Fesztiválokon játszunk, futunk egy gyors európai kört, és jól érezzük magunkat. Minden este bulizunk, és új arcokkal ismerkedünk meg. Ennél többet nem is kívánhat az ember, amikor turnén van.

Innen pedig a cseh Obscene Extreme feszt felé veszitek az irányt. Játszottatok már ott?
Leonard: Az Obscene Extreme-en soha, de a Brutal Assault-on már játszottunk, és Prágában is voltunk sokszor, szóval szeretjük Csehországot. Idén több lesz a death metal, hiszen fellép a Suffocation, az Origin vagy az Exhumed, és tök jó, hogy ezekkel a bandákkal együtt játszhatunk. Viszont igyekszünk nem leszűkíteni azoknak a zenekaroknak a körét, amelyekkel együtt játszunk. A lényeg, hogy ne béna bandák legyenek.

Tovább

Páros lábbal az arcodba: Demonic Death Judge - Skygods (2012)

ddj_skygods.jpgHogy mire jó az, ha az ember körbe van véve zenebuzi barátokkal, ismerősökkel? Ha másra nem is, arra feltétlen, hogy ne hagyják, hogy a Demonic Death Judge úgy haladjon a metál kikövezett útjain, hogy ne akadjak bele. Mert sikerült belebotlanom a zenekar új, Skygods című lemezébe és úgy éreztem, hogy a tudást meg kell osztanom veletek. Ez a zenekar második nagylemeze, az elsőt egyenlőre hasztalan kutatom, de majd valaki úgyis a segítségemre siet. Ezek a finn (igen, már megint észak) arcok iszonyat nagy szigorral adják a stoner/sludge gitár riffeket.

Tovább

A jövő gitáros istenei: könyv a rock és a blues feltörekvő tehetségeiről

a_jovo_gitaros_istenei_borito.jpgA rockzene gyökereinek bemutatása után (Nyitott blues) ezúttal a legfiatalabb, bimbózó hajtásokra koncentrál Géczi László új könyve, mely korunk 33 tehetséges és fiatal, de viszonylag ismeretlennek számító gitárosának életrajzát mutatja be. A rock és a blues zenét kiválóan ismerő szerző tudását arra használja fel, hogy korunk milliónyi ifjú gitárosa közül válogasson ki néhány olyan fiatal tehetséget, aki egy napon méltóvá válhat arra, hogy a már most is istenként tisztelt gitárosok, így Clapton, Hendrix vagy éppen Gary Moore magasságába emelkedjék.

1965-ben, a Lassúkezűnek is becézett Eric Clapton játékát hallva történt meg először, hogy egy lelkes rajongó földöntúli magasságba emelt egy gitárost azzal, hogy a londoni tűzfalakra a „Clapton egy isten” (Clapton is God) feliratot pingálta. Az elmúlt hat évtizedben mindvégig fennmaradt a hangszer népszerűsége – nem véltetlen, hogy egy frissen alakuló zenekar esetében minden bizonnyal a gitárosi posztra lesz a legtöbb jelentkező.

Tovább

Elhunyt a Suicide Silence frontembere: R.I.P. Mitch Lucker - 1984-2012

Mitch.jpg

Több internetes portál (többek között a The Press Enterprise, valamint a RockSound) és számtalan Facebook bejegyzés is arról adott tájékoztatást az elmúlt néhány órában, miszerint Mitch Lucker, a Suicide Silence huszonnyolc éves frontembere a mai napon egy motorbalesetben elszenvedett sérüléseket követően, a UCI Medical Center-ben reggel 6:17-kor életét vesztette. A sajnálatos és tragikus hírt nemrég a zenekar is megerősítette hivatalos Facebook-csatornáján:

Tovább

TOP 5 Sentenced dal mindenszentekre

3.jpg

Az ezredforduló - számomra - meghatározó melodeath bandája volt finn Sentenced, mely a megalakulásukkor még death/doom metált játszottak. Aztán mikor az énekes poszton a sokkal szélesebb énekspektrummal rendelkező Ville Laihiala váltotta Taneli Jarva-t, akkor nyíltak nagyra a kapuk a banda előtt és 1996-tól a zenekar feloszlásáig, 2005-ig öt szinte tökéletes albumot adtak ki. Erről az öt albumról választottam a számomra legemlékezetesebbeket, de FB-on és kommentben lehet ezzel nem egyetérteni.

5. Home in Dispair - Crimson (2000)

Tovább

Angol gyarmatok magyar földön - Architects @ 2012.10.27, Budapest, Dürer Kert

architects_flyer.jpgA múlthét sokak számára az Október 23-ról szólt, amikor is hazánkba látogatott a Periphery a Between The Buried And Me oldalán azonban a szervezők szombatra IS tartogattak egy év bulija gyanús koncertet. Ez volt a Heights, While She Sleeps és az Architects budapesti állomása. Sam Carter és csapata idén már bemelegítette a magyar közönséget a Rise Against-nek a Petőfi Csarnokban, most azonban az új albumuk apropóján érkeztek a Dürer Kertbe.

Tovább

Kashmir - Előzetes a Led Zeppelin DVD-jéről

led-zeppelin-celebration-day-e1347541534266.jpeg

Korábban már megírtuk, sőt előzetest is mutattunk a november 19-én napvilágot látó a Led Zeppelin legendás 2007-es O2 Arénás koncertjét tartalmazó DVD-jéről, melyet barátjuk és mentoruk, az Atlantic kiadó-alapító Ahmet Ertegun emlékére vállalt banda. A DVD-ről most újabb előzetes videó érkezett, ez itt a Kashmir.

Tovább

Szakipari hardcore - Új The Last Charge-videó

THe last Charge band.jpg

Straight Outta Nowhere címmel nemrég jelentette meg friss lemezét a The Last Charge. A címadó tételhez, most videót is forgatott a csapat, méghozzá nagyon is ötleteset, bizonyítva, hogy itthon is lehet jó videókkal előállni. A banda egyébiránt pénteken tartja ingyenes lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben, ahol a The Banished, a Wasted Struggle, a Téveszme és a Stubborn is fellépnek majd.

Tovább

Majdnem nagyot üt: Stone Sour - House of Gold & Bones - Part 1 (2012)

Stone Sour Gold.jpgA Corey Taylor és Jim Root által már 1992-ben (még a Slipknot előtt) életre hívott Stone Sour úgy tűnt el a süllyesztőben 1997 környékén, hogy semmilyen kiadványt nem tettek le az asztalra. Aztán 2002-ben újból összeálltak és hirtelen felindulásból kiadták a zenekar nevét viselő első lemezüket, a lendület pedig azóta is tart, hiszen a House of Gold & Bones - Part 1 már a zenekar negyedik nagylemeze. Dupla, de  akár koncept albumnak is nevezhetjük ezt az anyagot, a második részre nem is kell sokat várni, jövő év elején itt van az is.

Tovább

Jeff Loomis, Monuments és Vildhjarta a Dürer Kertben

Jeff Loomis.jpg

A djent és a progresszív metal rajongói számára korántsem ismeretlen a kölni Euroblast Festival, amely idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, és a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan idén is a kísérleti alapú keményzenei műfajok legnagyobb nemzetközi reménységeit állítja színpadra. Az újszerű gondolkodásmód révén a rendezvény is ki tudta nőni magát, hiszen ahogy tavaly már két színpadon váltották egymást olyan előadók, mint a Sybreed, az Uneven Structure, az Aliases vagy a nemrég nálunk járt Chimp Spanner, úgy idén már egy komplett Európa-turné is hirdeti a fesztivált. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Devin Townsend - Nézd meg a teljes The Retinal Circus koncertet

devinrc1.jpg

Október 27-én a londoni Roundhouse-ban adott speciális, közel 3 órás koncertet The Retinal Circus címmel Devin Townsend, ahol teljes pályafutásából szemezgetett dalokat. A koncert, amely összességben inkább egy színházi előadásra hasonlított vizuális effektekkel megbolondítva még Strapping Young Lad dalokat is tartalmazott, sőt a Detox című dal alatt az együttes volt gitárosa Jed Simon is színpadra lépett. Természetesen Devin lemezeinek lassan már állandó szereplője Anneke Van Giersbergen is a koncert résztvevője volt. Jó hír a rajongóknak, hogy a teljes előadást rögzítették, így az valamikor jövő év második negyedévében DVD-n és Blue-ray-en is megjelenik, de aki már most is kíváncsi az hajtás után megsasolhatja.

Devin Townsend december 2-án az A38 Hajó vendége lesz zenekarával egy várhatóan jóval rövidebb és kevésbé teátrális koncerten a Fear Factory társaságában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum