RockStation

Távol a műholdaktól: Anathema (UK), Mother's Cake (A) @ A38 Hajó, 2014.10.23.

2014. október 26. - theshattered

0anathema2014_29.jpg

A brit Anathema már szinte hazajár hozzánk, minden turnéjukkal érintik kicsiny hazánkat. Három év alatt ez volt a harmadik jelenése a Cavanagh családi vállalkozásnak. A napokban megérkezett borús idő csak még jobban megalapozta a hangulatát a csütörtök esti koncertnek, ami a legutóbbi, Distant Satellites albumukat hivatott népszerűsíteni. Az A38 nem hiába lett a legjobb klub 2012-ben, a hangzás mindig alkalommal nagyon penge volt, szerencsére a mai este is tartották a tendenciát, így minden más már csak a zenészeken múlt. Vagy rajtuk sem: a Sold Out tábla ezen az estén is kikerült a hajó kapujára.

Tovább

Bayou nyílik a kis-Balkánra - Psycho Mutants: Baby Burn (2014)

psychomutants-babyburn top.jpg

Már régóta adósok vagyunk ezzel a kis írással beharangozóink után... No meg azután, hogy a Psycho Mutants újra felhívta figyelmünket nem csak itthon egyedülálló zenéjével arra a sötétségre, ami akkor sújthat le a nagyszobára, ha frankofón füllel fogunk bele a legsötétebb alt-country és blues-rock keresztezésébe, azt fűszerezzük egy kis tangóval, egy kis Ká-Európával, és végül Louisianaban, egy épp továbbállni készülő karnevál bayouján találjuk magunkat, a szezon utolsó éjszakáján. Mert a Baby Burn pontosan ezt az élményt nyújtja - és az, hogy az egyenletből teljesen kimarad Magyarország, a lehető legjobb dolog, ami történhetett e kiadvánnyal.

Villany le, füstölő és barnasör be!

Tovább

A ’Red Dirt Metal’ szőrös őrzői: Texas Hippie Coalition – Ride On (2014)

THC Ride On.jpg

Október 7-én megjelent a Ride On, az elszánt – mily meglepő módon – Texas állambeli Denison városból indult, Texas Hippie Coalition negyedik albuma. Big Dad Ritch (ének), John Exall – basszusgitár, Cord Pool – gitár, és Timmy Braun – dobok, már jóval a felvétel hivatalos megjelenése előtt vázolták, hogy itt mégis mire lehet és kell számítanunk, és rájuk eddig nem jellemző stílusjegyek keverésén, és egyes elemek elmélyítésén túl a ’rock még él’ életérzés felbukkanását is megígérték nekünk.

Tovább

Fotelrocker: Ilyen volt a Slipknot a Knotfesten!

coreytaylorlive2014.jpg

Aki reggel 7 órakor nem ült le a monitor elé, hogy megnézze a Slipknot koncertjét a kaliforniai San Bernardinoban rendezett Knotfesten azoknak jó hírünk van. Alább ugyanis bepótolhatják a mulasztást, hiszen végignézhetik a teljes koncertet. A Knotfest mai napján is vannak érdekes koncertek és a Slipknot ismét színpadra lép. Aki nem dolgozik holnap és bírja az éjszakázás, az majd ide kattintson. Ha valaki pedig még nem tudná a zenekar február 5-én a BudapestArénában ad koncertet.

Tovább

„A zenész szakma része vagyok, nem a zeneiparé” – interjú Page Hamiltonnal, a Helmet énekes-gitárosával

0helmet2010_25.jpg

A kövér riffekre és vaskos groove-okra épülő, minimalista felépítésű dalairól elhíresült Helmet az 1990-es években készült albumaival nem egy mai irányzat előfutára lett. Tevékenységét ráadásul számottevő sikerek is kísérték az évtized közepén. Jelenlegi, a Betty albumot felelevenítő turnéjuk és immár harmadik magyarországi fellépésük apropóján beszélgettünk a főemberrel és egyedüli megmaradt alapító taggal, Page Hamiltonnal.

Tovább

Finnországban így reklámoznak torokfájás elleni gyógyszert black metallal

cough.pngHozzászokhattunk már, hogy a Skandináv-félszigeten abszolút a hétköznapi élet része a black metal. Az viszont még ezen a szinten sem gyenge, hogy már gyógyszereket is reklámoznak vele. A ZYX nevű kemikália (valami Strepsilshez hasonló szopogatós izé) promóciós spotjában egy black metal banda forgat épp klipet, miközben énekesünk sajnos iszonyúan bereked. A szünetben bedob egyet a bogyóból, és máris minden rendben; talán túlságosan is helyrerántja a torkát a szer. 

Tovább

Jön a harmadik Black Sheep Wall lemez!

bsw.jpg

A kaliforniai székhelyű, doom/sludge szerű, totál elvetemült valamit játszó Black Sheep Wall január 27-én tér vissza a harmadik lemezével, amely az igazán barátságos, I'm Going To Kill Myself címet kapta. Egyelőre nem szolgálnak mutogatni valóval, viszont azt elmondták, hogy nem szokványos módon írták a lemezt próbák és jammelések nyomán, hanem beszélgettek, fura szimbólumokat és jegyzeteket vetettek papírra, amiket a stúdióban zenévé formáltak - jelentsen ez bármit is. Amíg előállnak valami friss agymenéssel, érdemes előkapni az előző lemezeket; alább be is ágyaztuk a tavalyi, It Begins Again EP-t, illetve a még jóval veszélyesebb 2008-as debütről egy dalt.

Tovább

Chelsea Grin és Veil Of Maya koncert Budapesten!

cgvm.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy 2015. február 2-án a Dürer Kertbe vagy az A38-ra (kétféle helyszínt lehet fellelni a neten, úgyhogy majd kiderül) látogat a Chelsea Grin és a Veil Of Maya - legalábbis a turnéplakát és a honlapjaik egyértelműen ezt mondják. Egyelőre ennyit lehet tudni, valószínűleg hamarosan lesznek további infók is a bulival kapcsolatban, mindenesetre a modernebb gyalumetál kedvelői számára kedvezően kezdődik az év, hiszen közvetlenül másnap, február 3-án egy Within The Ruins/I Declare War buli is lesz a KVLT-ban. A két bandától pedig ide is biggyesztünk egy-egy dalt.

Tovább

Ezt a 10 metal-dalt tedd a playlistbe Halloweenkor

top10_halloween.jpg

Egy hét múlva ilyenkor Mindenszentek lesz, a világ amerikaibb felén pedig az ehhez nagyon hasonló ünnepet ugye Halloween-nek hívják. Persze az ottani szokások már kezdenek ide átszivárogni divat formájában. Ennek ugyan nem szeretnénk természetesen felülni, de legendás zenészek és bandák annyiszor énekelték meg a "tökös" ünnep(ük)et, hogy ide kívánkozik egy kis összeállítás. Szóval a hajtás után 10 rock/metal dal, ami a Halloween témában íródott, vagy akár akkor is szólhatna; sallang és duma nélkül, csak a videók. Hajrá!

Tovább

Nézd a Knotfestet élőben!

Knotfest 2014.jpg

A hétvégén rendezik a Slipknot saját fesztiválját a Knotfestet a kaliforniai San Bernardinoban, ahol szombaton és vasárnap is a Slipknot a headliner. Biztosan sokan várják a február 5-i budapesti koncertet, így nekik, de minden metal kedvelőnek jó hír, hogy idén a fesztivált élőben lehet nézni és az előzetes tervekkel ellentétben teveszarszag sem lesz. 

Tovább

Izzadtságszag, pogó, és lekonyult tarajok. Avagy HétköznaPI CSAlódások a Rocktogonban.

 picsakep.jpg

Ha emlékezetem nem csal, akkor talán a júniusi, botrányba fulladt Barba Negra Track-es koncerten láthattam legutóbb a HétköznaPI CSAlódásokat. Ugyan már javában zajlik a Punkhenger turné, meg a nyarat is végigkoncertezték, de valamiért kimaradt a nagy találkozás. Mivel október 23-at írunk, munkaszüneti nap, hosszú hétvége, így semmi akadálya nem volt annak, hogy meglátogassam a Rocktogont, egy jó PICSA koncertért cserébe.

Tovább

The Feast And The Famine címmel itt van még egy új Foo Fighters-dal

Foo Fighters2014.jpg

A múltkor már mutattunk egy új Foo Fighters-dalt a november 10-én érkező Sonic Highways című albumról, most itt egy másik The Feast And The Famine címmel. Ez a dal a washingtoni Inner Ear Studiosban készült, ami ugye azért információ, mert a lemez mind a nyolc dalát másik városban rögzítették.

Tovább

Babylonian Pandemonium: Új Cavalera Conspiracy-videó

Cavalera Conspiracy 2014.jpg

Az oldalon már többször szót ejtettünk a Cavalera tesók bandájának a Cavalera Conspiracynek november 3-án érkező új lemezéről Pandemonium címet kapta. A lényegében címadó dalt, a Babylonian Pandemonium címűt már bemutattuk itt, most a dalhoz videó is készült melyet alább tekinthettek meg.

Tovább

Sarokba rúgott büdös zokni: Acid Drinkers - 25 Cents for a Riff ( 2014 )

Acid-Drinkers-25-cents-for-a-riff.jpg

Lengyelországot és a metált nálam első körben nem az onnan származó fémgyöngyszemek kötötték össze, hanem az ott Takt Music márkajelzéssel és Biem Zaiks felirattal ellátott műsoros kazetták. Amik pontosan akkor kezdték elárasztani hazánk metál rajongóinak a polcait a piacokról, amikor az Acid Drinkers fiúk is éppen úgy döntöttek Bem apó szülőföldjén, hogy a maguk mocskával meg fogják ajándékozni a világot. A nyolcvanas évek végét írtuk, és ezeken a bizonyos kazettákon érkeztek az idő tájban az olyan izgalmas és újszerű thrash bandák anyagai is, mint az Exodus, a Testament, vagy a Sacred Reich. Én pedig ebbe, a saját gyerekszobám lerúgására is kiválóan alkalmasnak bizonyult vonalba kapaszkodónak ismertem meg, és így gondoltam a lengyel savakat szipkázókra mind a mai napig.

Tovább

IV. Stoner-Doom Halloween

10689953_10203862590822477_8779633483500786774_n.jpg

Idén negyedszer kerül megrendezésre a Stoner-Doom Halloween elnevezésű koncertsorozat, méghozzá a hűség városában, Sopronban. A koncerten a jól ismert Wall of Sleep himnuszok mellett felcsendülnek majd a nemrégiben megjelent ötödik sorlemez, a No Quarter Given nótái is, mivel ez a buli egyben a szeptemberben megjelent új anyag lemezbemutató koncertje is egyben. Brutál nagy döngölés várható Halloween éjszakáján a nyugati határszélen.

Tovább

Már javában stúdiózik a Faith No More

faith No More 20142.jpg

Az év egyik legnagyszerűbb híre volt, hogy közel 20 év után új Faith No More album jelenik meg jövő áprilisban. Az első, Motherfucker címet viselő dal november 28-án lesz elérhető, digitálisan pedig december 9-től lesz beszerezhető. Hogy a csapat nem a levegőbe beszélt azt jól jelzi, hogy a stúdióból Billy Gould basszer és Mike Bordin dobos posztolt fotókat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum