RockStation

Jesüs Cröst: Vége!

2014. február 23. - csigaur

jesus cröst.jpg

17 év után feloszlik a Jesus Cröst. Mindezt a Facebook oldalán közölte a rotterdami grindcore duó. A miértjéről sokat nem mondott a zenekar, csak annyit, hogy eltérő vélemények vannak a csapaton belül.

Tovább

Nevet vált a Zöld Pardon?

barbatrack.jpg

A múlt hét végén a Barba Negra Music Club FB oldalán tűnt fel a fent kép, amely egy új dél-budai szórakozóhely megnyitását vetíti előre április 30-án. Nagy észjárás nem kell hozzá, hogy szabadtéri helyszínről van szó, ahhoz meg pláne nem, hogy a címből (Budapest, Rákóczi híd, budai hídfő, Neumann János u. 2.) valaki rájöjjön, hogy itt korábban a Zöld Pardon volt. Nos nagyon úgy tűnik tehát, hogy a kedvelt nyári koncerthekyszín Barba Negra Track néven folytatja tovább. Ha lesz több hivatalos info, természetesen azt is megosztjuk veletek.

Fotelrocker: Nézzél teljes Amon Amarth koncertet Los Angelesből

amon amarth bp.jpg

A svéd vikingmetálos Amon Amarth jelenleg éppen az Államokban turnézik. Felléptek Los Angelesben a The Wiltern Theaterben is, egy lelkes rajongónak köszönhetően pedig - ha nem is DVD minőségben - itt a teljes koncert, ami már csak azért is érdekes, mert kábé ezt kapjuk május 2-án Budapesten is, bár a színpadképet elnézve nem állítjuk biztosan, hogy a viking hajó be fog férni a Barba Negra színpadára. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Nothing Stands In Our Way - Új szöveges videó a Lacuna Coil közelgő nagylemezéről

 Lacuna Coil 2014.jpg

Broken Crown Halo címmel érkezik március 31-én az olasz rockerek legújabb nagylemeze. A 2012-es Dark Adrenaline lemez-t követően ez lesz a banda hetedik albuma. Azt anno egy jó közepesre értékeltük. Ízelítőnek az új kiadványról egy szöveges videót tudunk átnyújtani. Ez van a hajtás után meg még néhány apróság.

Tovább

Az öreg iskola: M.O.D., AMD, Bandanas, Dog Attack, Crippled Fox @ Kontra Klub, 2014.02.17.

DSC_0108.JPG

A ritkánál is ritkább, hogy a Trafó pincéjében rendezett buliról számolunk be és az első benyomások alapján még az átalakítás – mivel évek óta nem fordultam meg itt, nem tudom megmondani, mikor kerülhetett erre sor – ellenére sem tűnt sokkal alkalmasabbnak a klub bármilyen koncert megtartására a számos hasonló adottságú, de jobban pörgő pesti helynél. A hátsó sorokból a roppant alacsony színpadra alig lehet rálátni (amikor ilyen sokan vagyunk a teremben) és a hangzás is olyan, amilyen (o.k., éltem át sokkal rosszabbat is). Ez az ízig-vérig old school hardcore / punk est azonban nem sínylette meg a sajátságos viszonyokat. Sőt, az ütemesen, késések és üresjáratok nélkül zajló program valamelyest feledtetni is tudta ezeket. (Fotó: Borka László, Underground Magazin)

Tovább

Ilyen lenne a Culture Club death metalban

 Culture-Club-8.jpg

Már az önmagában szürreális élmény volna, ha Boy Goerge-ot egy rockbanda élén kellene elképzelnünk, hát még ha egy death metal banda frontembereként. A híres dalátalakító Andy Rehfeldt most gondoskodott róla, hogy ez elképzelhető legyen ugyanis a Culture Club Karma Chameleon című slágerét death metálba ültette át. Ehhez azért egy hörgőt kellett találnia, aki Thomas Hinds lett a Quadraxis nevű csapatból, így ő énekelte fel a dalt. 

Tovább

78 ujj és 22 kéz - mi az?

z-machines.jpg

A jövő zenekara. Na jó, reméljük, hogy még nagyon sokáig nem, de minden esetre egy nagyon érdekes vállalkozásba fogott az elektronikus zenei világban ismert Squarepusher a robotokat gyártó Z-Machines céggel. Ugyanis egy gitárosból és egy dobosból álló bandát építettek fel mindenféle alkatrészekből, ami rock/metal zenét fog játszani. De ami a lényeg, hogy még lemez is lesz a projektből, Music For Robots címmel, ami április 8-a után beszerezhető. A projektet amúgy az alkoholos italokat gyártó Zima támogatja. A hajtás után megmutatjuk a debütáló lemez egyik dalát. 

Tovább

Most már biztos, hogy új albumon dolgozik a Gojira

Gojira-New-Material.jpg

Bár decemberben Joe Duplantier már elmondta, hogy a turnébusz hátuljában új témákat rögzítenek egy hordozható felvevővel, akkor még nagy jóindulattal lehetett csak az új albumon való munkának nevezni a történteket. Azonban a napokban a csapat Facebook oldalán két képet is posztoltak a stúdióból Writing new material - January 2014 megjegyzéssel, így biztosan állíthatjuk, hogy a Gojira új albumon dolgozik. Ami még az idén megjelenhetne, ezt már csak mi tesszük hozzá,

A pop sö†é† oldala: ††† - ††† (2014)

Crosses.jpg

A ††† (ejtsd: Crossesaz első EP-jével rendesen meglepett. Legfőképp azért, mert rá kellett döbbennem, hogy vagyok annyira egyszerű lélek, hogy a mai napig meg tud venni egy pop produkció, még ha kicsit sötétebb tónusú is a megszokottnál. Habár abban az EP-ben nem volt jelen annyira a rádióbarát dalépítés, és hangszerelés, mint az azt követő kislemezen. A kulcsszó minden bizonnyal Chino Moreno. Lehetne. Sokat dob, hogy egy olyan karakter a frontember, mint ő, de itt több összetevős a dolog.

Tovább

Nem érdekel a bekategorizálás - Exkluzív Ann My Guard-interjú és klippremier

034.jpg

Az Ann My Guard zenekar már többször volt oldalunk vendége, legutóbb akkor írtunk róluk, amikor Doll Metal című EP-jük a norvég Smash Fabric Records kiadásában is megjelent. A zenekar hamarosan új lemezzel jelentkezik, amelyhez jár egy teljesen friss videóklip is, mely a RockStation oldalán debütál most. A zenekarral a közelmúltban történtekről a csapat énekesnőjével Baumann-Tóth Eszter Annával beszélgettünk.

Mondanál pár szót az új videóklipről?
Eszti: Még tavaly sikerült megnyernünk a zenekar 6 éves történetében először egy tehetségkutatót, melynek fődíja egy klipkészítés volt. A Music Channelen futott 1 like Rock stábjával forgattuk le az anyagot valahol a budai hegyekben, egy forró júliusi éjszakán. Mivel maga a szám is a hamarosan megjelenő 13 számos nagylemezünk egyetlen bulis dala, ezért nem akartuk túlbonyolítani a forgatókönyvet: meghívtunk egy csomó barátot, bemaszkíroztuk őket cuki erdei lényekké, kaptak sok sört meg sok egyéb finomságot.

Tovább

Az A38 Hajón játszik a The Birthday Massacre

thebirthdaymassacre01.jpg

Kilenc év után ismét Budapesten játszik a The Birthday Massacre: a kanadai zenekar pörgős goth rock zenéje egy bizarr, gyermetegnek tűnő lila ködös világba kalauzol bennünket, ahol szomorú – és nem egyszer morbid – formában elevenednek meg a gyermekkor, vagy éppen a szerelem tipikus, romantikus történetei. A rendkívül elkötelezett rajongótábornak örvendő csapat március 26-án, a hazai Krell felvezetése után lesz látható az A38 Hajó színpadán.

Tovább

Testzene ígérete: Chant, Vigilante, Die Krupps @ Dürer Kert, 2014.02.16

0diekrupps2014_42.jpg

Amikor anno tizenéves pöcsköszörű koromban a bátyámmal rongyosra hallgattuk a Die Krupps The Final Option lemezét, álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer koncerten fogom üvölteni a Fatherland-et, s nem csak a szobában próbálom felülkiabálni a magnót. Azóta sok idő eltelt, sőt a legutóbbi lemezük, a nagyon elektro-ra sikerült The Machinists Of Joy engem finoman szólva sem is vett le a lábamból, de ha már a Dürer vendégül látta a német nagymestereket, akkor ott kell lennem - már csak a régi kedvencek miatt is.

Két banda vezette fel az estét, és meggyőződésem volt, hogy az első bandát, a Chant-ot annak rendje és módja szerint át is ugrom, köszönhetően annak, hogy rendesen bepálinkáztunk és besöröztünk - természetesen a bátyámmal a történelmi hűség kedvéért. Ám egy jókora csúszás miatt épp sikerült a Chant koncertére beesni.

Tovább

Slayer, Black Label Society és Sepultura az idei Novarockon

Slayer 2013.jpg

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre az ausztriai Nickelsdorfban a Novarock Festival. A Black Sabbath-tal és Iron Maidennel, illetve egy rakás egyéb világsztárral megerősített lineup mellé ma újabb neveket jelentettek be a szervezők: Ezek szerint lesz Slayer, Black Label Society és Sepultura meg The Used is. Részletek ITT. Mi még egy Mastodonnak örülnénk, aztán tőlünk kezdődhetne is.

Tovább

Kulisszákon innen és túl – interjú Laura Pleasantsszel, a Kylesa gitáros-énekesével 2. rész

SAM_4121.JPG...és itt a második rész is! Az eddigiekben Laura, a zenész volt az előtérben, ezúttal viszont már inkább Laurán, a magánemberen van a hangsúly.

Mit szól a családod ahhoz, hogy egy ismert zenekarban játszol? Elfogadják?
Laura: Ma már igen, bár nem volt ez mindig így. De hát ez is része az életemnek és klassz dolog. Tetszik nekik.

Nehéz vagy boldog gyerekkorod volt?
Laura: Azt mondanám, nagyon is boldog és normális gyerekkorom volt. Az ikertestvérem fiú, ami talán nem olyan szokványos dolog. A szüleim elváltak, amikor fiatal voltam, de ettől eltekintve minden teljesen normálisan alakult.

Hogyan érkezett az életedbe a zene és a zenélés?
Laura: Mindig is vonzódtam a zenéhez, már egészen kicsi gyerekként is. Nem tudom biztosan, hogyan alakult ez ki, mert a szüleim nem voltak olyan nagy zenerajongók. Talán tizenhárom éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy lesz egy gitárom. Meg akartam tanulni gitározni, csak éppen nem tudtam meggyőzni senkit, hogy vegyen nekem egyet – egészen úgy tizenöt éves koromig. Szóval tizenöt évesen kaptam egy gitárt, a mamám vette nekem. Aztán az ő jóvoltából vettem néhány leckét is, így tanultam játszani.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum