RockStation

Miért fogunk kilátogtani az idei Szigetre?

2015. július 19. - KoaX

0limpbizkit2014_20.jpg

Robbie Williams! Mondanánk, ha odalennénk a pop zenéért, de ez egy rock- metal zenével foglalkozó oldal, szóval nem ez a helyes válasz.Igaz, hogy a sziget már nem feltétlen a rock-metal zene szerelmeseinek szól, de azért mégis kifogunk látogatni a fesztiválra.Hogy miért? A metalosokat mindig megosztó Limp Bizkit miatt. Sokan nem szeretik, azonban mi a szerkesztőségben oda vagyunk Wes Borlandék munkásságáért, így most összedobtunk egy TOP 10 Bizkit indokot! Hajtás után megtalálod a listánkat! Keep On Rollin Baby!

Tovább

Már megint letartóztatták Phil Rudd-ot

Phil Rudd 2014.jpg

Alig pár napja, hogy az AC/DC volt dobosát Phil Rudd-ot kábitószer-birtoklás és halálos fenyegetés miatt 8 hónap háziőrizetre ítélte egy Új-Zéland-i bíróság, máris összeütközésbe került a törvénnyel. Tegnap ugyanis otthonában tartoztatták le, ahol rajta kívül pár prostituált is tartózkodott. Mondjuk azt kötve hisszük, hogy mindez már a háziőrizet alatt történt. Ügyvédje megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy a zenésznek hétfőn 10 órakor kell megjelennie a Tauranga Kerületi Bíróság előtt. Egy biztos : élni tudni kell! 

Army Of Noise - Itt egy új Bullet For My Valentine-dal

bullet_for_my_valentine_2015.jpg

Igencsak közel van az az augusztus 14-e, mikor is megjelenik a walesi Bullet For My Valentine új lemeze, a Venom. A szándékoltan a csapat számára világsikert hozó első két album irányvonalát megidéző albumról mutattunk már dalokat, most itt van még egy. Az Army Of Noise-ban tényleg tekernek rendesen.

Tovább

Heavy Metal, Lordok háza, Hőség és Kataklizmák : Rockmaraton @ Dunaújváros, Szalki Sziget, 2015. 07. 17.

l1070918.JPGA végéhez közeledő maratoni rock paradicsomot bizony nem csak a tisztitótűz perzselte a Pokolgép által, akik ezen a napon más nagy hősök mellett a főszereplői voltak a fesztivál pénteki napjának, hanem a kőkemény hőség is. Ami lehet, hogy néhányunk konfort érzetét ugyan csorbította, de az biztos, hogy a camping hideg vizes tusolásai után, hamar visszatalált az ott lakók testhőmérséklete a 36 fok környékére. Meg nyilván a hideg sör is jobban fogy, így a gyöngyöző homlokú és táskás szemű büfések is elégedettek lehetnek, még ha csak 9 órát is aludtak az öt nap alatt.

Tovább

Itt egy új My Dying Bride dal az ősszel megjelenő lemezről

1514255_644140928981102_872084226_n.jpg
A sötét muzsikák egyik legnagyobb veterán bandája, az angol My Dying Bride legújabb teljes hosszúságú stúdió albuma Feel the Misery címmel fog megjelenni az idei év őszének kezdetén. Viszont addig megnézhetjük őket a Rockpart nagy színpadán, ráadásul most örülhetnek
a My Dying Bride rajongók szerte a világon mivel meghallgathatunk egy új nótát a hamarosan megjelenő lemezről.

Tovább

A múltat végképp eltörölni: Nightwish, Sorronia @ PECSA GARDEN, 2015. július 15.

2015_nwish5.JPG

Ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám: minek utazzam távoli fesztiválra, elég megvárni, még az idejön Pestre! Ehelyett inkább szomorúsággal átitatott fura érzés kerített hatalmába, amikor "Kingdom of Hegyalja" feliratú szalaggal csuklómon léptem be a budapesti koncerthelyszínre.

Tovább

TOP10 idén 25 éves rock/metal album

top10_1990.jpg

1990. Németország újra egyesül, megkezdődik az Öböl-háború, taxisblokád Magyarországon és az MTV felkapja a grunge-ot így az belép a mainstream világába. Emellett azért a keményebb zenék szerelmesei is boldogan tekinthetnek vissza 25 évet, mert ez az év szépen kitermelte a maga klasszikus albumait és ha végignézünk a hajtás utáni listán, azért megállapíthatjuk, hogy penge évjárat az 1990. S hogy hagytunk-e ki valamit a felsorolásból? Hát persze, de mi igazán azt szeretnénk, hogy Ti egészítsétek ki a lajstromot. 

Tovább

A Hegymenet helyett: At The Gates, Truckfighters @ Dürer kert, 2015.07.16

10487217_923048127756504_4493361618765334592_n.jpg

Nagyjából egy hónapja egy olyan flott terv volt készülőben a fejemben, ami mint kiderült túl jó volt, hogy valóra váljon. Azért játsszunk el a gondolattal: Tokaj, július 16, verőfényes napsütés, tokaji bor kóstolás, szalonspiccesen pedig egy olyan tömény estét abszolválni, ahol az Eagles Of Death Metal, az At The Gates és a Truckfighters passzolgatják egymásnak a színpadot. Túl idillinek tűnt. A Kingdom Of Hegyalja fesztivál elmaradt, sokan sokféle indokra hivatkoztak, de legalább a csütörtöki nap két igen exkluzív svéd bandáját sikerült átmenteni egy közös koncertre. Kopaszhegy helyett Városliget, az Öreg pince édes furmintja helyett import sör a vonaton. Így is jó, de azért a két héttel ezelőtti tervek szebben csengtek.

Tovább

Move, Move és Hail, Hail: Rockmaraton @ Dunaújváros, Szalki Sziget 2015. 07. 16.

dsc_0118_1.jpg

Az az első perctől kétségtelen volt, hogy a keddi és a csütörtöki nap fog versenybe szállni a hét legerősebb napja címért, és ha ezt mondjuk a nézőszám határozza meg, akkor szerintem a csütörtök mindenképpen nyert. De az este felhozatalának színpadról történő kinyilatkoztatásai és a közönség erre adott reakciója is ezt erősítette meg. (Fotók: Mackó Márk)

Tovább

Van új a nap alatt: Rosy Finch - Witchboro (2015)

rosyfinch.jpg

Nagyban az uborkaszezon közepén vagyunk, de nem sokára jönnek az olyan várva várt albumok, mint az új Lamb Od God, Slayer, Ghost, Deftones, Soulfly, Motörhead, hogy csak párat említsünk. Ellenben nekem valami érthetetlen okból kifolyólag mérhetetlen éhségem támadt, hogy valami újat is megismerjek. Bevallom, hogy várom az említett nagy neveket, de marhára hiányzik az, hogy feltűnjön valami új, valami ami megragad, és el nem ereszt. Valami olyan zenekar, akikre tényleg érdemes oda figyelni. Mint anno az Apey And The Pea, vagy a Red Fang. Ebből az okból kifolyólag pár nappal ezelőtt alkonyattól pirkadatig ültem itt és YouTube-oztam, hogy hátha akad valami ínyemre való. Sikerült is találnom valami finomságot! A többit pedig a hajtás után megtalálod.

Tovább

Novemberben azért Magyarországra jön az Eagles Of Death Metal

eagles_of_death_metal_2015.jpg

Bár az Eagles Of Death Metal nyári magyarországi fesztiválfellépése elmaradt, idén azért nem maradunk hatalmas rokkolás nélkül. Jesse Hughes és Josh Homme rakenroll-bulizenekara ugyanis november 29-én klubkoncertet ad az A38 Hajón, és bemutatja a zenekar október 2-án megjelenő új lemezét. A cím mindent elmond: Zipper Down, azaz Le a cipzárral!

Tovább

Így készült az év legbotrányosabb videóklipje

lindemann_2015_5.jpg

Abban azt gondolom egyetérthetünk, hogy ebben az évben nehéz lesz annál ingerküszöböt súrolóbb videót készíteni, mint amilyet Zoran Bihac rendező hozott össze a Till Lindemann és Peter Tägtgren nevével fémjelzett Lindemann Praise Abort című dalára. A zenekar most egy "making of" videót tett közzé, amiben megnézhetjük, hogy lettek disznók a zenészekből.

Tovább

Mesés Metál, Proli Punk és Tánc: Rockmaraton @ Dunaújváros, Szalki sziget 2015. 07. 15.

l1070568_1024x768.jpg

Az egyre inkább combosodó kánikulában, így a harmadik napon, az este hatos koncertkezdések már kicsit korainak tűntek, de nem volt mit tenni, hiszen a maraton olyan dolog amit végig kell csinálni, mert ahogy Forrest Gump mondaná, ha már idáig elfutottam, hát akkor futok még tovább. A bőség zavarában pedig egy ilyen fesztivál tényleg egyfajta futás a program füzettel a kézben, hogy a sorban állás is meglegyen két koncert között, és kicsit mindenhova sikerüljön is odaérni.

Tovább

Bemutatkozik Papa Emirteus III

ghost_2015_2.jpg

Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a Ghost zenekar "legújabb" énekesét Papa Emeritus III-t. Aki Papa Emieritus II-t váltja az augusztus 21-én megjelenő Meliora című albumon. Az kérdéses, hogy meddig lesz a zenekar élén, ellenben az kétségtelen, hogy számunkra ez az év egyik legjobban várt anyaga! Hajtás után láthatjátok az említett videót!

Tovább

„A kedvenc múzsám még mindig az átlagember…” Interjú Alvinnal az Alvin és a Mókusok frontemberével

alvin_2014.jpg

Talán a név miatt, vagy inkább a laza könnyű dalok miatt, de biztos, hogy soha senki nem gondolná, hogy a nyíregyházi Alvin és a Mókusok zenekar már 22 éve koptatja töretlen népszerűséggel a színpadokat. A fesztiválszezon egyik legnagyobb bulijára, a debreceni Campusra készültek éppen, amikor megzavartuk a próbát. A csapat frontembere Alvin válaszolt kérdéseinkre.

Tovább

Vasárnap Anti Flag, Skindred és Less Than Jake koncertek a Parkban

anti_flag_promo.jpg

Nehezen lehet más zenekarokhoz hasonlítani az ultra provokatív megnyilvánulásaikról híres Anti-Flaget. Az amerikai punk rock banda a tavalyi Sziget Fesztiválon adott koncertjük után ismét Magyarországra látogat, hogy a Parkban szabadítson fel minket a létező és nem létező elnyomás alól.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum