RockStation

30 év után újra kiadja első három lemezét a Voivod - Természetesen sok extrával

2017. április 02. - csubeszshuriken

daeca6b72f41ca8b7e5c813e6bce90c3.jpgAz egyik legnagyobb hatású kanadai thrash csapat, azaz a Voivod most újra kiadja az anno a Noise Records gondozásában megjelent első három lemezét. A máig leginkább sikeres első három Voivod lemez 1986 és 1988 között jelent meg Rrrroooaaarrr, Killing Technology és Dimension Hatross címekkel. Amik most a BMG kiadónál jönnek majd ki bakeliteken is április 28 - án, amikből 30 éve nem sajtoltak újat, ezekkel a korszakalkotó dalokkal. A kiadványok azonban nem csak újrakeverve és lemezbe karcolna jönnek majd, hanem arra még pakol a banda és a kiadó néhány extrát. Méghozzá az említett albumok megjelenéseinek éveiben rögzített három montreáli koncert felvételeit. Illetve DVD kollekciókat a korai évekből egy belga koncerttel megspékelve.

Tovább

Jamey Jasta odarakja - A Hatebreed frontember új szólólemeze

jamey_jasta.jpgAlapvetően a Grammy díj és a fejkendő két olyan tárgy, ami csak ritkán köt ki egy ugyanazon helyen. Jamey Jasta nappalija vélhetőleg mégis az a hely, ahova a Grammy alá oda lehet dobni a jóféle homlokburkoló textilt, ugyanis a Hatebreed zenekar bírja ezt az amerikai zenészekre szabott, az év kiváló dolgozói érdemrendet. Hosszú hajra és hülye zenére is szakosodó egykori tévébemondónk azonban nem csak messze földön híres lett zenekarával és a Kingdom Of Sorrow formációval célozta meg hallgatóit.

Tovább

Egy nagy fazon és negyven súlyos év - Hétszer is Scott Wino Weinrich

7496001162-970770dbf5-b.jpgScott Wino Weinrich mindössze néhány esztendővel kevesebb időt töltött a színpadon, mint Tommy Lee Jones a kamerák előtt. Sanszos tehát, hogy úton az életmű díj felé, pár kereszteződést már elhagyott ez a szintén elég gyűrött fazon is. Azonban innen úgy tűnik, hogy számára komfortosabb egy turnébusz ablakából nézni a napfelkeltét és ébren álmodni meg a következő karakteres dalt, mint igazán körülrajongott rocksztárnak lenni. Ugyanis a marylandi cowboy mögött lehet úgy két millió mérföld és akár néhány ezer napfelkelte, ami elsuhant a szemei előtt, hiszen negyvenegy évvel ezelőtt alapította meg első, Warhorse nevű zenekarát. Olyan magasságokba azonban mégsem emelkedett, mint Tony Iommi, Lemmy és a többiek. Pedig formája, mélységei, gitárja semmivel sem tudnak kevesebbet. Legendája szimplán hosszú sztori, és persze ezzel együtt kerek egész.

Tovább

Kisfilmen a Megadeth Boot Camp

2016-band.jpgBe is harangoztuk előre, majd nem olyan régen meg is mutattuk, hogy milyen volt a Megadeth által szervezett, a jópénzű rajongóknak szóló kertitábor. A mindenféle szórakoztató programokkal (akusztikus előadás, gitár/basszus/dobklikina, borozgatás Dave Mustaine-nel, stb.) meghintett murinak végre elkészült a kisfilmes beszámolója is, ezt pedig most itt, szépen meg is tudjátok nézni. Bónuszkérdés: hány avokádót találtok a kisfilmben?

Tovább

16 definitív nu metal dal, amit mindenképp érdemes ismerni

untitled-2_copy.jpgA nu metal kifejezéstől sokaknak feláll a hátán a szőr, pedig mint minden éppen felfutó, kvázi divatos irányzat, sok embert terelt a rock- és metalzene irányába (köztük a cikk íróját is). Mint minden korszaknak, a nu metal érának is megvannak a maga sztárzenekarai, slágerei, (több esetben túlélői) melyek közül most össze is szedtünk nektek 16 versenyzőt. Persze, mint minden lista, ez is szubjektív, így mindenki még hozzácsaphatja a saját kedvenceit. Kommentbe jöhetnek a javaslatok!

Tovább

Itt egy újabb szelet az új Dimmu Borgir DVD-ről

dimmu2016.jpgÁprilis 14-én jelenik meg a Dimmu Borgir új DVD-je, a Forces Of The Northern Light, amely egy két fellépést tartalmazó dupla csomag lesz az éppenséggel új lemezen dolgozó norvég szimfo/black csapattól. A két buli mellett egy doksifilmet is tartalmazó kiadványról a Mourning Palacet már láthattátok nálunk is, most pedig itt a következő darab, a legutóbbi albumról, az Abrahadabráról származó Gateways.

Tovább

Papa Emeritus taknyolt egyet, majd köszönte szépen, folytatta

0ghost2015_33.jpgMondhatni a Ghost lett a metalzene legújabb celebzenekara, hiszen a rejtélyes felállású banda szinte minden rezzenését megírják az illetékes sajtóorgánumok. Na, persze nem is lennénk emberek (igen, ők is azok), ha nem csúszna bele egy kis baki a gépezetbe, a lenti videón azt nézhetitek meg, ahol Papa Emeritus III a Mummy Dust előadása közben lezúg a színpadról, majd az egészet megmentve, minden hiszti nélkül folytatja a dalt. Respekt.

Tovább

Jövőre érkezik az új Between The Buried And Me nagylemez

0betweentheburiedandme2017_16_eredmeny.jpgHamarosan elkezdi a munkálatokat a friss nagylemezén a Between The Buried And Me. A nemrégiben Devin Townsend és a Leprous társaságában nálunk is megforduló amcsi proggerek előreláthatólag 2018-ban dobják majd ki a tavalyelőtti Come Ecliptic utódját, addig viszont egy kis szünet következik majd a zenekar részéről.

Tovább

Öt friss hardcore kislemez - Meg a három szakítás szabálya

14681843_655926171248579_3301645930228013592_n.jpgHa tényszerűen punk zenéről beszélünk, akkor az eset egyszerű, mert csak egy szabály betartását kell jól megvizsgálni, méghozzá, hogy nincs szabály. A hardcore azonban egy következő generációs lépcső, ahol a következetesség ismét teret nyert és kötelezővé vált a három szakítás regulája. Vagyis: Ez a szar leszakítja az arcunk! Ez a szar leszakítja az arcod! Ez a szar leszakítja az arcotok! Mi pedig most megpróbáltunk összeszedni az elmúlt napok, hetek azon kislemez megjelenéseit, amik úgy tűnik konokul feletek meg ennek az ádáz regulának.

Tovább

Ős Mastodon, ős Baroness felmenőkkel - Az új lemezes, új videós Hyborian

17458415_1126198117509621_2127412675563724402_n.jpgEgyértelműen Mastodon és Baroness felmenőkkel rendelkezik a Kansas City négyes, akik alig néhány napja adták ki első lemezüket. A négy tagú Hyborian snassz megoldással, simán Vol. 1. címmel illetett lemeze azonban nyomokban Crowbar és High On Fire hatásokat is visel magán. Szóval a banda beismerten a legnagyobbaktól tanult, mielőtt beletúrt első lemezével a zenetörténelembe. Ami hat számot tartalmaz és a földieknek számító The Company kiadó gondozott, szintén a Missouri vidékről. Az egy hete megjelent album nyitótételhez pedig videó is készült, amit a hajtás után találtok meg.

Tovább

Jason Newsted leállította a szólóprojektjét

Newsted.jpgBeszüntette a zenekari tevékenységét az egykori Voivod és Metallica basszer nevét viselő (és nyilván az ő frontemberségével fémjelzett), egy EP-t és egy stúdióalbumot megélt Newsted nevű zenekar. Hogy miért is tette ezt a mostanában már inkább az akusztikus projektjével foglalkozó zenészlegenda, arra a lentiekben kaptok választ.

Tovább

Az idén új A Perfect Circle anyag lesz? - A beígért Tool lemez meg leves lesz?

131120-perfect-circle.jpgNagyon úgy fest, hogy egy új A Perfect Circle lemez megjelenés esélyesebb lehet még az idén. Ami egyben jelentheti azt is, hogy a hosszan kitoporzékolt új Tool lemez megint leves lesz, ami napjaink tizenkét hónapos ciklusát illeti. Ugyanis adott két banda, akik osztozkodnak Maynard James Kennan kiemelkedő zsenialitásán. Aki azt nyilatkozta, hogy habár elkezdett dolgozni a várva várt Tool album énekfelvételein, de sok ideig eltarthatnak még a munkálatok. Megjelenési időnek tehát még a környékét sem jelölték meg igazából.

Tovább

Így dolgoz fel Kansast az Anthrax

anthrax_2016_2.jpg

A Killswitch Engage társaságában már a tengerentúlon turnézik a nemrég még nálunk koncertező Anthrax. A turnéra alkalmából a zenekar a legutóbbi For All Kings című album limitált kiadású vinyl boxsetjét is piacra dobta rajta egy Kansas feldolgozással. Nos a Carry On My Wayward Son című tétel meg is hallgatható alább, aki pedig lemaradt volna a március 12-i koncertről az ne búslakodjon, mert a zenekar június 21-én visszatér a Barba Negra Track színpadára.  

Tovább

Szereted Rob Halford munkásságát? Akkor ez a kiadvány neked szól!

judas_priest_2015_2.jpgMájus 19-én egy definitív box-szettel fog jelentkezni Rob Halford. A Judas Priest énekesének ezen kiadványa minden, az anyazenekarán kívül felvett albumot tartalmazni fog, így a Fight, a 2wo és az énekeslegenda saját nevét viselő albumokat is. A The Complete Albums Collection névre hallgató kiadványban a következő lemezek fognak felsorakozni:

Tovább

Állítólag kész az új Queens Of The Stone Age album

Qotsa 2013.jpgJanuárban jöttek a homályos hírek arról, hogy még idén kész lehet az új Queens Of The Stone Age album, melynek munkálatairól februárban néhány rejtélyes képet már közzé is tett a Josh Homme vezette brigád. Na, hölgyek-urak, egyre több konkrétumot tudunk meg a lemezről, most egy zenekarhoz elég közelálló ember hintett el egy-két igazán érdekes morzsát.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum