RockStation

Emlékezzünk a Vágóhídra!

Szeptemberben már dózerolják is a helyet

2017. június 25. - KoaX

vagodhid.jpg

Eljött ennek a cikknek is az ideje. Megemlékezünk szépen, csendben a Soroksári út 58. alatt található budapesti Közvágóhídról, ami annyi zenésznek adott otthont az évek során. Sajnos a létesítményt július végével minden zenésznek el kell hagynia és a hírek szerint szeptemberben már dózerolják is a helyet, hogy egy hotel épüljön a helyén.

Tovább

Depeche Mode: a pesti koncert bejelentése után itt az új klip

2016_depechemode_-anton-corbijn_111016.jpg

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a május 22-i koncert után újra fellép a Depeche Mode Budapesten, mégpedig 2018. február 2-án, a Papp László Budapest Sportarénában. A mostani turné nyitódalához pedig egy új videót forgattak Dave Gahanék, amely 360 fokos változatban is lepörgethető.

Tovább

Káprázatos krautrock katapult - Már publikus a harmincharmadik Circle lemez

18342480_10155274995999431_5177850884365531636_n.jpgÜlsz a kis pilótafülkédben, kezedben az irányítás és azt gondolod, hogy olyan már szembe nem jöhet, amit jóval előtte ne látnál át. Aztán a rádióban váratlanul elindul a finn Circle új lemeze és ahogy a kezed járni kezd, véletlenül nyomsz egy katapultot. A precíz kilövő szerkezet pedig belesüvíti a seggedet az ég kékjébe és utána minden már csak szabadesés. Olyan magasan vagy, ahol még sosem voltál, de ejtőernyő már kiengedett. Lassan ereszkedsz lefelé. A teljes horizont most csak a tiéd. Ez a krautrock káprázatos.

Tovább

Eredendő svéd erő - The Haunted videó start

thehaunted2014band.jpgA göteborgi metál mánia hiteles képviselő, vagy a The Haunted új videóval jelentkezett. Jonas Björler és csapata újabb revansot készül ugyanis venni a három éve megjelent Exit Wounds című lemez után. Az új tíz számos anyag címe pedig Strength in Numbers lesz és augusztus 25 - én fog megjelenni. A Century Media kiadó svéd kiválóságai ehhez az újabb fejezethez természetesen videóit is készítettek, beharagozandó az érkező cuccot, ami a Brute Force című dalhoz készült el. Ezt tekinthetitek most meg egy tovább klikk és egy laza play-start után. Alatta borító is van!

Tovább

A három akkordos regulán innen és túl - Hardcore legendák új utakon

4ef87054-7786-45be-8bae-ba34722b28a1.jpgDühös kölykök voltak, legendákat írtak. Lánglelkű amatőrök, akik hangszeres tudás és normális felszerelés hiányában hirdették nézeteiket, üvöltötték érzéseiket a színpadokról azoknak, akik pontosan ezt akarták látni és hallani. Hiszen pont olyanok voltak és ugyanazt érezték, mint ők. Akik sokkal durvábban és gyorsabban kezdték a punk zenét játszani, mert a belső és külső dolgokhoz való hozzáállásuk is sokkal határozottabb volt. Ahogy a véleményük is. A zenei világ jobbik fele esetében pedig legalább egy kedvenc hardcore bandája - ami valahol és valamikor egy dühös pofont zenei értelemben lekevert - az biztos, hogy mindenkinek van. Ha nincs, akkor keressen egyet és valamit köszönjön meg neki. Az extrém zene ugyanis tőlük kapta a legtöbb útmutatást. A közönség pedig a legerősebb belső tartalmat, mint vértet. Ellenük vétkező környezetük ellenében. Küldetéstudattal. Cikkünk viszont most pont annak szól, hogy mi történt és történik ezekkel a legendás fazonokkal, akik miután a három akkordos szabályrendszerben elmondtak és eltoltak mindent, amit el lehetett, új zenei utakra találtak. Mint H.R., Freddy Madball, Walter Schreifels, Paul Bearer, Rocky George, Jacob Bannon és a többiek...

Tovább

The Evil Has Landed - Itt egy vadiúj Queens Of The Stone Age-dal

queens_of_the_stone_age_2017_1.jpg

Ahogy azt már korábban beharangoztuk augusztus 25-én jelenik meg a Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age új albuma Villains címmel. A lemez egyik producere a brit sztárproducer, Mark Ronson (Adele, Paul McCartney stb.) volt, aki elsőként Lady Gaga tavalyi albumán dolgozott együtt a QOTSA frontemberével, ugyanis Homme társszerző és vendég volt a Gaga lemez több dalában is. Ronson mellett a Villains album társproducere volt Mark Rankin, a keverést pedig Alan Moulder (Nine Inch Nails) végezte.

Tovább

„Képeslapok a múltból”

Dudich Ákos - Pritz Péter: ABC 0-24 – Nonstop Rock ’n’ Roll interjúk (Konkrét Könyvek)

nonstop-rocknroll-interjuk-borito.jpg

„Az ember vélhetőleg azért találta ki azt, hogy életében tetteivel és munkájával nyomot kell hagynia maga után, mert egyrészt hiú, másrészt fél a haláltól” – írja előszavában az egyik szerző, Pritz Péter újságíró, rádiós zenei szerkesztő és műfordító, utóbbi minőségében Charles Bukowski „magyar hangja”. Valami hasonló szellemben állították össze ezt a kötetet ketten Dudich Ákossal (zenei újságíró, fordító, szerkesztő, könyvkiadó és író, rendszeres olvasóinknak aligha szorul már bemutatásra): összeválogatták legjobb interjúit – konkrétan 85 beszélgetésről van szó 69 előadóval, a nevük szerinti ABC sorrendben – az elmúlt bő két évtizedből és az idei Ünnepi Könyvhét utolsó napjára időzítve, június 12-én kiadták életük főműveként. (A jelen ajánló címét, utólagos engedelmükkel, szintén tőlük vettük kölcsön, ez volt ugyanis az eredeti címötleteik egyike…)

Tovább

A dupla album már közeli jövő - Addig itt egy újabb Melvins dal

themelvins.jpgMár adtunk hírt arról, hogy Buzz Osborne és Dale Crover legendás bandája ismét új albumon dolgozik. A Walk With Love & Death című Melvins lemez ugyanis két részből épül fel. Melyek közül az egyik tulajdonképpen filmzene, amit a megnevezhetetlen stílusú underground szupernova Jesse Niemen, az albummal azonos című kisfilmjéhez írt. Mindez pedig ismét az Ipecac gondozásában jelenik majd meg július 7 - én. Viszont addig is újabb dal érkezett. Melyben Steven McDonald és Anna Waronker is vendégszerepel. Akik a Redd Kross és a That Dog zenészei és a zenekar barátai is egyben. A fészekfejű Buzz pedig azt nyilatkozta erről a számról, hogy nincs még egy ilyen hangulatú dal a lemezen. A Whats Wrong With You című nóta tehát itt lejjebb, a hajtás után ízlelhető és dúdolható...

Tovább

Nézd meg a legutóbbi Darkest Hour lemez bónusz DVD-jét!

DARKEST-HOUR-_-SUMERIAN-2-SECONDARY.jpgTetszett a legutóbbi Darkest Hour album, a Godless Prophets & the Migrant Flora és érdekel hogy hogyan készült az anyag? Vagy csak bejött a Parkway Driveval közös buli és belenéznél, milyenek a srácok privátban? Vagy egyszerűen nem támogattad crowdfundingon az album megjelenését és így nem kaptad meg a bónusz DVD-t és igencsak érdekel? Akkor itt a remek lehetőség, az urak nyilvánosan elérhetővé tették a bő félórás extra anyagot a Youtubeon, ezt pedig itt, nálunk is lecsekkolhatjátok az alábbiakban.

Tovább

Kietlen és kíméletlen - LLNN és Wovoka split lemez

18446844_1887410918164674_4104349420167996295_n.jpgAki olvasta Cormac McCarthy legnépszerűbb írását, vagyis Az Út című könyvet, az simán felidézheti a hamut szitáló, hideg, csonkig égett világról ott lefestett képet, mikor ezt a Marks:Traces című split lemezt hallgatja majd. Az ugyanis szinkronban lesz a zene zsigerien nyomasztó hangulatával. Ami filmszerű, borzongató és a saját tájképét egy poszt-apokaliptikus világról szintén korommal és tussal festi meg. Ez a világ pedig kietlen és kíméletlen. Ahol a sosem lesz semmiben sem különbözik attól, ami sosem volt. A holnapot várni nem érdemes, mert a holnap nem vár senkire. 

Tovább

Metalcore túlélők - Új videó az utolsó Zao lemezhez

14681816_10154090957253215_1415822564446671765_n.jpgA Zao zenekar érdekességei között számon tartható többek között, hogy a metalcore első generációjával érkeztek meg az extrémebb zenék világába a kilencvenes évek elején. Amikor még Krisztus központú hardcore bandaként határozták meg magukat. Az azóta eltelt években pedig úgy alakult, hogy a banda már egy eredeti tagot sem sorakoztat fel, viszont a nevet a később érkező tagok mégis tovább viszik. A bandának pedig hét év után tavaly még mindig jelent meg friss lemeze, ami történetükben szám szerint a tizenegyedik ilyen alkotás. A The Well-Intentioned Virus című lemez pedig, ha karizmatikus Istentisztelettel szövegeiben már nem is bír - mint a korai időkben - mindenképpen nagyon személyes hangvételű. Belülről beszél kifelé. Az év végén megjelent lemez Broken Pact Blues című daluk is egy személyes tragédiát mesél el. A kezdetek metalcore vonalának minden remek stílusjegyével. Ehhez készült tehát a következő videó.

Tovább

Kind Diamond gyermekei - Jön a negyedik Portait lemez

17757140_10155037789050586_7343181210590084979_n.jpgA svéd Portait zenéjére nyilvánvaló, hogy a Mercyful Fate és King Diamond lehettek a legnagyobb hatással. Eddig elkészült lemezeiken ugyanis Diamond mester dolgainak vibrálása érezhető a leginkább. Megkoronázva ezt az ütős és tradicionális heavy metál zenét. A Portrait pedig három évvel utolsó lemez után, most ismét új stúdióalbummal készül jelentkezni Burn the World címmel. Ennek tervezett megjelenése a Metal Blade Records gondozásában pedig augusztus 25 - re várható. A lemez címadó dala a kiadónak köszönhetően már publikus. A hajtás után hasít.

Tovább

Death metal megatron - Korpse, Scordatura és Kill With Hate a Dürerben

18740686_1354726924609629_2826218176453440551_n.jpgA Tukker Booking szervezésében bejött még egy nem tervezett nyári buli, ami azért nem lesz rossz. Mert jön a Korpse, Scordatura és az őket támogató hazai Kill With Hate. Akik közül az első egy pár ismertebb tagot is megszámláló banda. A Korpse zenészei ugyanis megfordultak már olyan bandákban, mint Cliteater, Dr. Doom és Teethgrinder. Ezzel a rutinnal pedig hamar fel is rajzolták magukat a slam/death vonal térképére. Unethical című lemezük tavalyi anyag. Turnéjuk vendége pedig a skót Scordatura, akik egy tíz éve létező death metal banda, idén szintén friss lemezzel. Velük lesz tehát egy színpadon a hazai Kill With Hate, akik ismét egy koncertekben aktívabb időszak közben támogatják majd a két bandát. A Dürer Kert kistermében július 27 - én. Mely bulihoz ízelítőket itt lejjebb találtok.

Tovább

Suffocation - ...Of the Dark Light (Nuclear Blast, 2017)

Több ösztöntörekvés, kevesebb tervrajz...

17951576_10155898477814298_4137655546360150538_n.jpgNekem egyébként abszolút lejön, hogy miért éppen a Suffocation lett az extrém metálon csüngő ingeréhes sárkánykák, vagyis egy fiatalabb zenészgeneráció brutalitás csúcsmodellje. Ennek a szélessávú, túlpörgetett új világnak a gyermekei ugyanis már olyan gyorsan zabálják a technikát, mint amilyen gyorsan zabálja a technika az agyunkat és minden mást, ami még él. Az ingerküszöböt pedig sokszor már nem üti ki semmi, csak az amúgy is sokkoló témák közötti gyors váltások sebességének a megszokottnál is feszesebbre húzása. A bestiális technikai fölény veteránjai, azaz a Suffocation tehát valahol ugyanolyan arc a metálban, mint amilyen arc a világunk tükréből mosolyog vissza ránk. Dermesztő kegyetlenséggel.

Tovább

Ekként fest az új Arch Enemy lemez borítója

0archenemy2015_08.jpgSzeptember 8-án kerül a boltokba az Arch Enemy legújabb nagylemeze, a Will To Power, mely az első teljesértékű stúdióanyag lesz Jeff Loomis belépése óta. A július 12-én a Rockmaratonra látogató csapat új korongjának a borítója már nyilvánosságra is került, ezt, illetve a nagyfőnök, Mike Amott ehhez fűződő leírását tekinthetitek most meg.

Tovább

Megkülönböztetett kreativitás - Fenomén az új LILLAKE dal

13735294_10153824517001519_1559306550_n.jpgA metál nem magamutogatás. Nem rocksztár szarság. Hanem egy jól megkülönböztethető lelkület kreativitása. Eric Moore új bandája pedig erre a megállapításra a legjobb bizonyíték. Már tavaly megjelent bemutatkozó lemezük is olyan volt, amilyet más még nem csinált. Újrafűszerezték a műfaj alapelemeit és klasszis tehetséggel játszották fel teljesen máshogyan mindazt, amit eddig korábban hallottál. A Suicidal Tendencies korábbi dobosát talán már nem kell bemutatni. Meghajolni előtte azonban mindenképpen érdemes. Ő varázsolja azokat az alapokat a többiek mögé ugyanis, amiből ez a zenei csemege felépül. A tavalyi Become című lemez után pedig most itt egy új dal, ami talán új albumot is ígér. Ez pedig A Grand Possession című szerzemény meghallgatása után a közeljövő egyik legvártabb megjelenése lehet.

Tovább

Énekóra élőben, azaz így kell énekelni a You Suffert

napalm-death-logo.jpgA Napalm Death You Sufferje egy legendás, avagy legendásan rövid tétel, amiről biztos mindenki tudja, hogy ez a legrövidebb, hivatalos videoklippel is rendelkező dal "evör". Ezt énekelte el faltól-falig Napalmék énekese, Barney Greenway, mégpedig a brit közösségi rádióban, hogy szép legyen az élet. Érdemes megnézni a műsorvezető arcát (aki nem más, mint Ed Miliband az angol Munkáspárt volt vezetője) és erőtlen próbálkozását, aranyat ér.

Tovább

Itt egy újabb rövid szösszenet az új Slipknot filmből

0slipknot2015_35.jpgSzeptember 6-án lesz látható (igen, csak ezen az egy napon, legalábbis a mozikban) a Day Of The Gusano, azaz a Slipknot legújabb filmje, mely a 2015-ös mexikói Knotfestes fellépésüket és annak dokumentumfilmjét fogja tartalmazni. A 90 perces látnivalóból a korábban megszellőztetett trailer után most a Vermilion egy részletét tették közzé.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum