RockStation

Ha kíváncsi lennél Bruce Dickinson Iron Maidenes meghallgatásának felvételeire...

2018. augusztus 26. - theshattered

0ironmaiden2018_43_eredmeny.jpg...de ki ne lenne az? Igaz, nem mostanában került ki az internetre, mégis jó meghallgatni, ahogy az akkor még a Samson soraiban daloló Bruce Bruce (de jó, hogy lecserélődött ez a színpadi név) hogyan nyomja a három ős-Maiden klasszikust, a Killerst, a Twilight Zonet és a Wrathchildot. És persze mindezt azon a meghallgatáson, melynek köszönhetően bekerült a leendő zenekarába és akivel az egekig szárnyalt (szó szerint és átvitt értelemben is, haha) a későbbiekben. Pluszbónuszgrátiszajándékként pedig alatta a jó Bruce első Iron Maidnenes koncertjét is meghallgathatjátok. Ha már lúd...

Tovább

Elhunyt Carlos Denogean, a Weedeater dobosa

carlos.jpgAz elmúlt napokban szinte csak rossz hírekkel tudunk szolgálni nektek, ezúttal sem lesz máshogy. Egy újabb zenész távozott el közülünk, mégpedig az áprilisban a Robotban megjelent Weedeater dobosa, Carlos Denogean, aki tavaly óta adta a ritmust a csapatban. A halála oka egyelőre ismeretlen. (Fotó: POtographic Pictures)

Tovább

Még egy ilyen és állon állak! - Új dal a Korpiklaanitól

korpiklaani.jpgSzeptember 7-én érkezik a Korpiklaani új nagylemeze, a Kulkija, melyet majd márciusban Budapesten is jó, erőteljesen meg fognak mutogatni a mulatni vágyó nagyközönségnek. Igaz, a koncert még arrébb van, de addig tessék emészteni majd a lemezt, meg a friss előzetesként kiadott Aallon Alla című tételt, aztán meg majd csűrdöngölünk egyet!

Tovább

Szellemtánci - Ghost-remixet valaki?

ghost_band_2018_2.jpgA Ghost Prequelle című lemeze egy jó kis korong lett, be kell látni, érezhetően a csapat sem veti meg, ha van lehetőség egy kis népszerűségre. Nem lehet tőlük elvitatni, hiszen csak akkor lehet szeretni (vagy pont, hogy utálni) valakit, ha van hozzá alapanyag, a Ghostnál pedig ez adott marketing és dalok terén is. Ha már dalok: itt van például a Dance Macabre a maga pofátlanul dallamos refrénjével, melyben még Carpenter Brut is látott némi fantáziát - át is költötte azt egy jó, táncolható szintipop verzióba, hogy ha már szombat: legyen tánc!

Tovább

Knievel Has Landed - Új, koncertes klip a Stone Sourtól

0stonesour2018_05_eredmeny.jpgJúnius 25-én végre Budapestre is eljutott a Stone Sour, ahol egy frankó bulit csaptak. A koncertek hangulata persze egy klipen ritkán jön át, az ötös mégis megpróbálta, ezt, mármint az élőben felvett videókat a nyilván a koncertek szettjében is szerepet kapó Knievel Has Landed című dalra illesztették rá. De mi ennek az egésznek az apropója? A tavalyi Hydrograd nagylemez deluxe újrakiadására való figyelemfelhívás, mely egyébként jövő pénteken jelenik meg egy egész bónuszlemeznyi királysággal. Dallista, videó lentebb.

Tovább

Itt a vég! - Meg egy újabb Alter Bridge koncertvideó

0alterbridge2017_51_eredmeny.jpgSzeptember 7-én fog beröppenni a boltokba az Alter Bridge szimfonikusokkal megtűzdelt koncertkiadványa, a Live At The Royal Albert Hall Featuring The Parallax Orchestra. A 21 dalos anyagról most a The End Is Here lett elérhető, nagyon nem is kertelnénk a videóval kapcsolatban - úgyis magáért beszél.

Tovább

In Walks Barbarella - Új videó a Clutchtól

clutch_2018.jpgSzerencsére már csak két hetet kell várni arra, hogy nyilvánosan is megjelenjen az új Clutch album, a Book Of Bad Decisions. Mivel az album legtöbb dala már a koncerten kipróbálós módszer miatt ismert lett korábban, így dalt csakis videóval érdemes kiadni, amit meg is tettek az Urak, az In Walks Barbarella lett a kiszemelt áldozat, amely egy valóban néznivaló videót kapott.

Tovább

Klipet is kapott az új Bring Me The Horizon dal!

bring-me-the-horizon-2018-crop.jpgNem olyan régen debütált a Bring Me The Horizon legújabb, az Amo című nagylemezt beharangozó dala, a Mantra. Ahogy várható volt, a dal egy klipet is kapott pár nappal a debüt után, ez lentebb nézhető meg. Az Amo nagylemez január 11-én fog megjelenni, tehát valószínűsíthetően addig még fog érkezni néhány előzetes. De addig is...

Tovább

Ez a crossover - Új dal a Rise Of The Northstartól

rise-of-the-northstar.jpgKiadta a második előzetes finomságot is az új lemezéről, az október 19-re várható The Legacy Of Shiről a japán kultúra elemeit bizony gazdagon felhasználó hardcore csapat, a Rise Of The Northstar. A franciák a This Is Crossovert találták méltónak a következő mézesmadzag szerepére, melyben a címhez méltóan van minden, amit egy ilyen döngöldébe bele lehet sajtolni - persze a tufa bunkó riffek mellett.

Tovább

Ilyen volt az Imagine első verziója

imagine.jpgAz Imagine egy olyan dal, amit talán senkinek nem kell bemutatni. John Lennon egyik legnagyobb, legnépszerűbb, legismertebb daláról van szó, amit talán még az is ismer, aki eddig egy kő alatt tengette a kellemes mindennapjait. Most, hogy az Imagine nagylemez egy brutálisan masszív újrakiadást kap (többféle verzióban persze, viszont 5.1-es keveréssel is elérhető lesz), egy finomságot, a címadó dal első demoját közzé is tették, ez pedig lentebb látható.

Tovább

23. Brutal Assault Fesztivál @ Josefov, Csehország, augusztus 9., 2. nap

Áramszünet és tűz

brutal_assault_2018_2_1.jpg

Nem egészen az előzetes terveim szerint alakult a második nap, de már kora délelőtt szörnyen meleg volt, 12 környékén pedig már szinte elviselhetetlen volt a hőség: kb. 36-37 C, ráadásul a szellő sem rezdült. Olvadoztam, de mielőtt elkezdem volna szép csendben feloldódni és elpárologni a melegben egyik útitársam javasolta, hogy a fesztiválon kívűl keressünk menedéket a hőség elől olyan helyen, ahol sörözni lehet. Az életmentő hideg sörök segítettek átvészelni a kritikus időszakot-az egyik követte a másikat és nem nagyon akarózott otthagyni az enyhet adó sörforrást, ahányszor csak kidugtam az orrom az árnyékból inkább visszamenekültem két újabb sörrel...

Tovább

Retro hangulatú lemezborító-átdolgozások jöhetnek?

i5joia1.jpgA grafikusként ügyködő Alex Lang jópofa módon üti el a szabadidejét: metal lemezek borítóit forgatja át úgy, mint ha azok a bakelitlemezek fénykorában születtek volna meg. Ahogy sejthető, a humorfaktor fontos szerepet játszik a projektben, úgy is kell szemlélni a jópofa kreációkat. De csekkoljátok le őket ti magatok!

Tovább

Minisorozat készül a világ legjobb dobosairól

mikeportnoy.jpgA Sky Arts szeptember 14-én új sorozatot indít: ennek címe a The Art Of Drumming lesz, melyben a világ legjobb dobosai (így például a teljesség igénye nélkül Chad Smith, Mike Portnoy, vagy éppen Dave Lombardo) szólalnak majd meg, mesélnek a dobolás rejtelmeiről, titkairól, persze teszik mindezt élvezhető formában. A sorozathoz készült egy előzetes is, ez pedig a következő.

Tovább

Koncertanyagot ad ki Marty Friedman

martyfriedman2017promo_638.jpgOne Bad M.F. Live!! címmel koncertalbum érkezik majd Marty Friedmantól. A már régen szólóban nyomuló egykori Megadeth gitáros október 19-én engedi el a láncot az anyag mellől, akkortól lesz beszerezhető a csomag, melyről a kellemesen modern, technikás, a legutóbbi, azaz tavaly megjelent Inferno nagylemezen helyet kapott Whiteworm egy videóval betársítva már csekkolható is az alábbiakban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum