RockStation

Avatar, The Mahones, Dylan Walsche @ A38 Hajó, 2019. február 4.

Pszicho-vurstli

2019. február 10. - theshattered

0arkadia2019_06_eredmeny.jpg

Tíz év nem kevés idő, főleg, ha egy zenekar ennyi ideig nem tér vissza a rajongóihoz. Az Avatar – mint kiderült nem önszántukból – sajnos meglépte ezt a mozdulatot, viszont a visszatérés annál katartikusabb volt, egy konkrétan ötcsillagos, minden igény kielégítő estét varázsolt az ötös és a felvezető produkcióik az A38 színpadára és annak környékére.

Tovább

Az Akváriumba költözik a Neurosis-koncert

neurosis-by-stefaan-temmerman.jpg

Valljuk be nem sűrűn esik meg - főleg az undergroundban -, hogy egy koncert a bejelentés után 21 órával teltházas lesz. Márpedig a Neurosis pénteken bejelentett július 24-i koncertjére pontosan ennyi idő alatt fogytak el a jegyek a Dürer Kertbe. A szervezők azóta gőzerővel dolgoztak azon, hogy senki ne maradjon le a koncertről és nagyobb helyre vigyék a koncertet, ami nem volt egyszerű dolog, hiszen csak klub jöhetett szóba, ami a nyári időszakban pláne nem egyszerűen kivitelezhető. A megoldás vasárnap délutánra azonban így is meglett: a koncert az Akvárium Klub NagyHalljába költözik, így pár száz rajongó még be fog férni. Nekik üzenjük, innen is, hogy azért jó, ha sietnek, mert teltház esetén nagyobb hely már nem lesz. A koncertről további infók ITT.

Hamarosan stúdióba vonul az Exhorder!

exhorder-2018.jpgAz Exhorder sem éppen az a kapkodós fajta, már ha a nagylemezeket nézzük. Jó, mondjuk a legutóbbi korong óta többet voltak inaktívak, mint működő banda, de akkor is. Mindenesetre a groove/thrasher kvintett büszkén jelenti: 1992 óta először ismét be fognak vonulni a stúdió falai közé, hogy nekilássanak a The Law utódjának, melynek a lehető legtöbb részét a szülővárosukban, New Orleansban tervezik tető alá hozni.

Tovább

Keenan szerint a tavasz végén - nyár elején jön az új Tool

toolband_638.jpgAmikor már lelkesednének a rajongók, hogy áprilisban jön az a bizonyos réges-régen várt, 2006 óta először friss dalokat tartalmazó friss Tool-album, mindig jön egy Maynard James Keenan, hogy lehűtse a kedélyeket. A frontember most úgy látja a fejleményeket, hogy a régen várt korong leghamarabb valamikor május közepe és július közepe között kerülhet majd a boltok polcaira (vagy akárhová).

Tovább

Valentin napi balhé jövő héten a Dürerben!

Aversions Crown | Psycroptic | Within Destruction | Hadal Maw | Hollow World

47005441_2080097045362440_3105372014840381440_o.jpg

Igen komoly gyalulásnak leszünk kitéve február 14-én, ugyanis öt kiváló - főként a koalák földjéről hozzánk érkező - deathcore és technical death banda bontja ránk a Dürer kertet. Visszajáró vendégként üdvözölhetjük a földönkívüli inváziós Aversions Crown-t, illetve a friss ropogós albummal turnézó tech death veterán Psycroptic-ot. Díszkíséretük legkiemelkedőbb tagja pedig nem más, mint a pofonosztó szlovén Within Destruction, hogy a (fake) slames srácok is örüljenek kicsit. Nyomni fogja még ezen kívül a 8 húros death-t a Hadal Maw, de előttünk az ausztrál Black Dahlia Murder - a Hollow World nyitja az estét. Facebook esemény ITT.

Phil Anselmo készítette Tom Araya filmbeli cameojának aláfestő zenéjét

0slayer2015_12.jpgBiztos hallottatok már a címe alapján sem éppen zsákbamacskát áruló filmről, a Hair Metal Shotgun Zombie Massacreről. Ebben a filmben, melynek a főszereplője egy hajmetál csapat lesz, akik véletlenül megidézik az élőholtakat, egy kisebb vendégszerepre befűzték a Slayerből Tom Arayát is, akinek ráadásul saját zenéje lesz az alkotásban - melyet Phil Anselmo írt. Elég ígéretes, mi? Ebbe a muzsikába bele is lehet már hallgatni, a teljes mű vélhetően a filmmel egyidőben lesz elérhető.

Tovább

Tronos - Közös zenekarban nyomatja Shane Embury, Russ Russel és Dirk Verbeuren

tronosfeb2019_638.jpgCsak úgy a semmiből megérkezett a Tronos első dala, Birth Womb. A trióban nem kisebb arcok zenélnek, mint a Napalm Deathből ismert Shane Embury (gitár, ének), a neves producer Russ Russell (gitár, ének, billentyűk) és a Megadeth dobosa, Dirk Verbeuren (dobok, értelemszerűen). A csapat bemutatkozó lemeze, a Celestial Mechanics április 12-én fog megérkezni.

Tovább

Új albumon dolgozik a Sacred Reich

sacred-reich-dave-mcclain-2019.jpgTalán vannak olyan olvasóink, akik meg sem születtek még akkor, amikor a Sacred Reich legutóbb új dalokat tartalmazó lemezzel jelentkezett. Ez amúgy 1996-ban volt, amikor a Healt átadták a thrasherek a rajongóknak. Most viszont büszkén jelenti az ex-Machine Heades Dave McClainnel megerősített veterán gárda: bizony készül az új korong, a dobok már szalagon is vannak, ezt videóval is tudják bizonyítani!

Tovább

Koncertplakát miatt robbant ki egy nyilatkozatháború az Eyehategod háza táján

Rapert szenátor vs. EHG 3. kör

jr.png

Ritka az, amikor egy politikus és egy zenekar összecsapásának lehetünk szemtanúi. Most valami ehhez hasonló történik, ráadásul egy igazi feketeöves underground zenekar, az Eyehategod főszereplésével. Most összefoglaljuk hogyan áll a Jason Rappert szenátor vs. Eyehategod csörte:

Tovább

Paralyzed - Újabb dalt tett közzé a Dream Theater

dt_afterlightimage-6.jpgFriss dalt és egyben videót adott ki a két hét múlva megjelenő új nagylemezéről a Dream Theater. Az eddigi két dalhoz képest aránylag rövid Paralyzed a két hét múlva érkező Distance Over Time harmadik előzetes kislemeze lett, melyet ilyen minőségében jó eséllyel a teljes klasszikus lemezt, a Metropolis pt. 2: Scenes From A Memoryt is felvonultató Fezenes koncerten is meg fogunk kapni.

Tovább

Újabb klipkészítős képeket tett közzé a Rammstein

rammstein_2017_1.jpgJavában készül, készülnek az új, nyár körülre várható Rammstein album videója, videói. Mint ismeretes, az egyelőre még ismeretlen című, beltartalmú korongon öt klipes dal is lesz, így nem tudjuk, hogy a korábban már bemutatott apácás snittekkel egy filmbe kerülnek-e majd a lenti képek, vagy éppenséggel egy másikba. Mindenesetre az már tuti, hogy a Rammsteintől megszokottan igen komoly látványra számíthatunk. A lemezt egy rövidebb, a legtöbb helyen már réges-régen teltházas stadionturnéval fogják megtámogatni, melynek a legközelebbi állomásai Bécsben és Prágában lesznek.

Tovább

BRÉKING! - 20 év után Budapestre jön a Neurosis

neurosis-by-stefaan-temmerman.jpg

Igen kérem, 20 évet kellett várni arra, hogy az apokalipszis újra elérje Budapestet. Egy Neurosis koncertre azonban megéri várni. Merthogy a Phoenix Musicnak hála július 24-én a Dürer Kertbe látogat a Scott Kelly és Steve Von Till vezette öttagú brigád, akikre bátran mondhatjuk, hogy rockzenei stílusok fölött állnak. A csapat utoljára 2016-ban adott ki albumot Fires Within Fires címmel. A Neurosis vendége a tavalyi év egyik legjobb lemezével jelentkező, tavaly ősszel nálunk is megfordult YOB lesz. A Steve Von Tillel még 2011-ben készített interjúnkat ITT olvashatjátok, a YOB főnökkel Mike Scheidttel készült tavalyit pedig ITT. A közös Neuros / Yob koncertről infókat pedig ITT találtok. További infók hamarosan!

UPDATE: A koncert a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az Akváriumba került át-

Tovább

Javában faragja a Lamb Of God az új lemez anyagát

lamb-of-god-2018.jpgA tavaly kiadott feldolgozáslemez, a Burn The Priest név alatt kiadott XX: Legion után most már nem lehet sok mese, muszáj lesz valami új, saját név alatt, saját dalokat tartalmazó CD-t is kipattintani. Ehelyett jött egy Mark Morton szólólemez, bár annak anyaga még jóval korábban született meg, de arra nagyon is jó volt, hogy minden korábbinál jobban csorogjon a nyálunk. De akkor mi a helyzet az albummal? Erre válaszolt Mr. Morton nemrégiben.

Tovább

Május végén érkezik Gaahl új csapatának lemeze

gaahlswyrdbandfeb2019_638.jpgA feltehetően kellemes májusvégi melegbe hozza majd el nekünk az északi fagyot a Gorgoroth volt frontembere, Gaahl. A zenekarával, mely így Gaahls WYRD néven lesz belevésve az örökkévalóságba, már egy dalt is bemutatott a jó énekes, ez a Ghosts Invited névre hallgató kellemes tételke. A teljes korong, a GastiR - Ghosts Invited május 31-től lesz elérhető mindenki számára.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum