RockStation

„Meg kellett ütnöm a Terminátort a billiárddákóval, ő meg kivágott az ablakon és roppant módon élveztem az egészet”

Interjú Ron Younggal, a Little Caesar énekesével

2021. október 10. - magnetic star

lc_1.jpg

Az 1980-as évek második felében alakult Los Angeles-i Little Caesar nem akármilyen hullámvölgyekkel teli fél évtizedet követően úgy tűnt el a színről, hogy két, a blues alapú hard rock hívei körében kultikussá nemesedett albumot hagyott maga után. Az újjáalakulás óta a csapat pályája lényegesen simább mederben halad, komolyabb tétben viszont aligha fogadott volna arra bárki is közülünk, hogy valaha itthon láthatjuk-hallhatjuk őket. Most végre ennek is elérkezett az ideje – a járványügyi korlátozások megszűntével (csak el ne kiabáljuk!..) a lehető legjobbkor. Ráadásul nem csupán óriási koncertélménnyel gazdagodtunk, de a banda énekesével, Ron Younggal is alkalmunk nyílt beszélgetni röviddel a buli előtt.

Tovább

Funeral Derangement - Itt az Ice Nine Kills új videója

iceninekills2021.jpg

Funeral Derangement címmel utolsó előzetesét pattintotta ki a jövő hét pénteken érkező hatodik nagylemezéhez, a The Silver Scream 2: Welcome To Horrorwoodhoz a horrormániás Ice Nine Kills. A dalhoz készült videóklipet Stephen King klasszikusa, a Pet Sematary (Kedvencek temetője) ihlette. A videóban többek mellett a horrorsztár és zenész Bill Moseley és Miko Hughes is felbukkan, aki Gage Creedet játszotta a Pet Sematary 1989-es filmadaptációjában.

Tovább

Megjelent az Eclipse új albuma, a Wired

Jóféle, pozitív hangulatú hard rock

 eclipse_band.jpg

A svéd Eclipse zenekar már több, mint 20 éve működik, Wired című új lemezük már a nyolcadik a sorban. A főnök Erik Martensson emellett a WET projektből, és más alkalmi formációkból is ismerős lehet. Az Eclipse a tökösebb oldalról közelít a hard rock műfajhoz, a nyolcvanas évek amerikai receptje szerint. 

Tovább

Több, mint másfél év kihagyás után új bulival fog érkezni a Tukker Booking, nem is akármilyennel!

jozef_van_wissem_copy_1.jpeg2018 és 2019 után újra ellátogat hozzánk "A nyugati világ talán legismertebb lantművésze", azaz Jozef Van Wissem. A holland minimalista zeneszerző és lantművész neve sokaknak elsőre a cannes-i Filmfesztiválon bezsebelt legjobb filmzenéért kapott díj hallatán csenghet ismerősnek (az 'Only Lovers Left Alive'-ért), amit Jim Jarmusch-sal közösen tettek le az asztalra, de ennél sokkal széleskörűbb életművel rendelkezik az egykor New Yorkban évekig szerzetesi életet élt úriember.

Tovább

Friss videó jött a Buckcherrytől: Gun

buckcherryapril2018.jpgHiába van kint június óta, azért igyekszik nem megfeledkezni a legújabb nagylemezéről a Buckcherry. A rockerek a Gunt választották ki legújabb kislemezdalnak, ami mint olyan, már a negyedik videós tétel a Hellboundról. A Bonnie és Clyde előtt tisztelgő videóban a hangulat fokozása érdekében a koncertfelvételek mellett fekete-fehér "régifilmes" bevágások vannak.

Tovább

“We are not short on songs, and that’s a good sign, I think”

Interview with Niklas Karlsson, vocalist-guitarist of Orbit Culture

orbit_culture_2021.jpg

Orbit Culture of Sweden just released their latest material, Shaman EP recently, and we had the opportunity to have a good conversation with band chief, Niklas. Besides the new mini album, he talked about how new songs are born, how a young band can survive nowadays with such rough music, and also answered some personal questions.

Tovább

MAYHEM - ATAVISTIC BLACK DISORDER/COMMANDO EP (Century Media, 2021)

atavistic.jpg

Lemezajánlók kapcsán nem szívesen emlegetem a vírushelyzetet, mivel minden lehetséges fórumon épp eleget kaptunk belőle az elmúlt másfél évben. A friss Mayhem EP esetében mégis ezzel kell kezdenem, hiszen a kiadványt épp ez a helyzet szülte. A zenekar történetében az Atavistic Black Disorder/Kommando az első effajta speciális anyag, mely hivatalos megjelenést is kapott.

Tovább

"Az egyik legnagyobb zenekar lehettünk volna"

lindemann_2019_2.jpgKeserédes nosztalgiával gondolt vissza a Lindemannban töltött idejére Peter Tägtgren. A jelenleg az újraélesztett Hypocrisyvel támadó énekes/gitáros tavaly hagyta ott a Till Lindemannal közös, két albumot megélt projektjét, melynek záróakkordjaként a Live In Moscow koncertfilmmel lepték meg a rajongókat.

Tovább

Vattacukor világ: a zenekar neve miatt lőtték le a Suicidal Tendencies Instagramját

suicidal-tendencies-2017-press-pic-suplied-671x377.jpegNem az első alkalom, de még Mike Muirék szerint sem utolsó, hogy lelőtték a Suicidal Tendencies Instagram fiókját. Az egész hátterében a zenekar neve áll, a Suicidal rész ugyanis sokak szemét szúrja a mindenre érzékeny világunkban. Akárhogy is, most a fiók elérhető, érdemes figyelni, mikor kapcsolják le megint.

Tovább

Hivatalos - Júniusban Budapesten játszik a Red Hot Chili Peppers

rhcp_2021.jpg

A 32 városból álló világkörüli stadionturnén John Frusciante gitáros visszatér a bandába, valamint ez lesz a zenekar első stadionturnéja az Államokban. A Red Hot Chili Peppers karrierje legnagyobb slágereiből és a készülő új album dalaiból állítja össze a programot. A zenekar Budapesten június 15-én lép fel. Előzenekar az A$AP Rocky és Thundercat.

Tovább

ETA - TABULA RASA (GrundRecords, 2021)

Hagyományos punk rock, pőre valójában

eta_tabula.jpg

Az ETA zenekar neve leginkább a mai ötvenes korosztálynak lehet ismerős. A fővárosi csapat a 80-as évek elején itthon is berobbant punk mozgalom, avagy a "szennyhullám" részeként tűnt fel. Az ETA a 80-as évek első felében volt aktív, a kortársak többségéhez hasonlóan az első korszakukban hivatalos felvételük nekik sem készült, a banda emlékét mindössze néhány kalóz kiadvány őrzi.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum