RockStation

Earthless - Night Parade of One Hundred Demons (Nuclear Blast, 2022)

Örömzene a démonokkal

2022. március 31. - Árposz

100demons.jpeg


Jelen írásom tárgya nem egy egészen friss megjelenés, ám ez a tény véletlenül sem cáfolja a górcső alá vont mű figyelemre méltóságát. Az pedig, hogy a kedves olvasó (és remélhetőleg hallgató) számára vonzó vagy inkább riasztó üzenetet hordoz ez a széljegyzet - két hónapra volt szükségem ahhoz, hogy a hallottakat feldolgozzam és ez a rövidke írás megjelenjen - már tényleg csupán az egyén ízlésétől függ.

Tovább

Megérkezett a Nothing More új dalára készített videó

nothingmore2022.jpgPár napja debütált az annak idején Magyarországon, a Stone Sour előtt fellépett Nothing More új dala, a Turn It Up Like, melyhez most végre megérkezett a hivatalos videó is. A dal a csapat idénre várható új nagylemezén lesz megtalálható, igaz erről még egyelőre semmi konkrétat nem árultak el. Addig is...

Tovább

Allstars buli a háború civil károsultjainak megsegítésére - április 20-án segélykoncertet szervez a Budapest Park

bpparksegely.jpgA szezonját hivatalosan április 21-én indító Budapest Park a világ megrendítő eseményeit követve úgy döntött, rendhagyó módon egy -1. nappal toldja meg a 2022-es évadot. Április 20-án ugyanis nagyszabású, számos ismert zenészt felvonultató segélykoncerttel készülnek, amelynek teljes jegybevételét a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezeteknek ajánlják fel.

Tovább

Minden koncertjét törölte a Foo Fighters

foo-fighters-as-the-dee-gees-696x441.jpgAz összes jövőbeli fellépését, így a Nova Rockos koncertjét is törölte a Foo Fighters. Az ok érthető, Taylor Hawkins halála miatt erősen megzuhant a zenekar, hiszen nem csak zenei, "munkaköri" szempontból érte veszteség a csapatot, hanem egy közeli barátot veszítettek el a múlt héten. A zenekar egyelőre nem tervezte meg a továbbiakat, de talán ez érthető is.

Tovább

Nyilvános az új Rammstein lemez dallistája

rammstein_2022_stand_c_bryan_adams_universal_music.jpgEgy dobozkeresős játékot indított a Rammstein, melyben a lelkes és ráérő rajongók a következő sorlemezük, a Zeit dalainak címeit találhatták meg. A kirakós összerakása után a csapat nyilvánosan is lehozta a sort, a korongon az eddig megszokottak szerint tizenegy tétel sorakozik majd. A lemez egy hónap múlva, április 29-én kerül majd a boltokba és a zenemegosztó portálokra.

Tovább

WILDERUN - EPIGONE (Century Media Records, 2022)

wilderun_epigone.jpg

A bostoni Wilderun tiszteletbeli európai, pontosabban svéd zenekar is lehetne. Az Újvilágból érkezett formáció muzsikája ugyanis ezer szállal kötődik az ezredforduló környékén csúcsra járatott dallamos, progos svéd death metalhoz, elsősorban pedig egy bizonyos Mikael Åkerfeldt zenekarához. Az összehasonlítás feltehetően már a könyökükön jön ki, de ettől még nem mehetünk el szó nélkül a párhuzamok mellett. Annál inkább sem, mert az Epigone (azért nem kiköpött Opeth epigonokról van szó…) voltaképpen a zenekar nemzetközi bemutatkozása.

Tovább

Így nyomja élőben a tavalyi slágerét a Lorna Shore

ls2021.jpgA Lorna Shore-féle To The Hellfire eredeti célja az volt, hogy megmutassa, hogyan teljesít az új énekesük, Will Ramos. A dal végül akkorát szólt az eszement riffeknek és mégkattantabb éneknek köszönhetően, hogy egyből a csapat ikonikus slágerévé és talán 2021 egyik legnagyobbat szóló metal dalává lépett elő. A tétel a SiriusXM sessionjei alatt sem maradhatott el, íme a már jól ismert agydarálás kvázi koncertverziója!

Tovább

Hat bónuszdallal jön az Opeth legutóbbi lemezének újrakiadása

opeth2019.jpgÚj, kibővített kiadást kap az Opeth 2019-es nagylemeze, az In Cauda Venenum. A svéd és angol is kiadott anyag hat, vagy ha úgy nézzük, három-három friss dallal kiegészítve érkezik majd május 13-án, a CD-s verziók mellett egy díszdobozos, külön erre a kiadásra kevert vinyl kiadás is lesz, de mindent szépen sorjában! Első körben itt egy friss tétel, a Width Of A Cirle! Ha pedig élőben is szeretnétek elcsípni őket, a tervek szerint szeptember 21-én a Barba Negrában lép fel az ötös.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum