RockStation

Albumsimogató: Kyuss - Blues For The Red Sun

Szívd mélyen magadba és repülj!

2022. január 30. - KoaX

blues.jpg

Egyszerűen felfoghatatlan sebességgel telt el az előző év, pedig néha nem így éreztem. Pláne nem amikor láttam, hogy az Opeth milyen jó kis bulikat toll a Mastodonnal. De itt az új időszámítás, jöhetnek az újabb klasszikus albumok. Az előző év egyértelműen Metallica nosztalgiában telt. 2022 azonban nagyon sok finomságot tartogat a számunkra. Kezdjük is el a nosztalgiázást.

Tovább

Itt van 18 másodperc egy új Red Hot Chili Peppers-dalból

red_hot_chilli_peppers_2022.jpg

Azt már régebb óta tudjuk, hogy idén minden bizonnyal új Red Hot Chili Peppers nagylemezt vehetünk majd a kézbe. Hogy az alábbi 18 másodperc már a promóció része-e, azt nem tudjuk, de valószínűleg egy új dalból való, így tekintsük tehát annak. Aki nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar június 15-én Budapesten játszik a Puskás Arénában.

Tovább

Greg Puciato vendégszerepel Carpenter Brut új dalában

carpenterbrut.jpgA The Dillinger Escape Plan volt énekesét hívta el vendégül az új dalához Carpenter Brut. A közös tétel az Imaginary Fire címre hallgat, ez videóval együtt az alábbiakban várja a hallgatást. A francia synthwave zenész április 1-én adja majd ki a Leather-trilógiájának második részét, a Leather Terrort, ennek elődje, a Leather Teeth 2018-ban jelent meg. Indít és hallgat!

Tovább

Kissin’ Dynamite - Not the End of the Road (Napalm Records, 2022)

Van még glam metal???

kd_nteotr_cover.jpg

A Kissin’ Dynamite valahogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy már nem 1988-at írunk – és milyen jól van ez így. A 15 éve működő német formáció továbbra is a KISS-Poison recept szerinti aréna rockban utazik, és az idei lemezük mindössze egyetlen meglepetést tartogat: azt, hogy milyen jó lett.

Tovább

KMA - Folytatódik a norvég Shining bulihadjárata

shiningkissmyass.pngA KMA, azaz a Kiss My Ass címet adta a következő bulislágerének a norvég Shining (a svéd azért kicsit komorabb stílusban keni). Az IDGAF lemez harmadik előzeteseként kiadott nóta tisztán mutatja, hogy már régen vége az indusztriálos matekos szeletelésnek, még ha sokan "kérik" is a visszatértét. Ez a vonat elment, de megjött a seggcsókolda! Fel a partysusogóst!

Tovább

Mi az? Maszkos amerikai zúzda és nem a Slipknot...

...de nem is a Mushroomhead!

kissingcandice2021.jpgEz kérem szépen a Kissing Candice, aminek nu metalt és metalcore-t keverő tagjai ugyanúgy maszkok alá rejtették magukat, mint Corey Taylorék. No persze a zene a korszellemnek megfelelően kicsit fiatalosabb és energikusabb (még ha érezni is, hogy néhol csúszik a csomó), de ez talán el is várható. A hangulatba, meg úgy általában a zenéjükbe a frissen megfilmesített Hallowed Grounddal igyekeknek betekintést nyújtani.

Tovább

Még mindig brutálisan jó a Shape Of Despair! Megérkezett a finn doom metalosok harmadik lemezelőzetese

shapeofdespair_studio2_henri-koivula.JPGAlig egy hónap és megjelenik a finn doom metal nagyágyú, a Shape Of Despair visszatérő nagylemeze, a beszédes című Return To The Void. A már két előzetes dallal (de még milyennel!) rendelkező anyaghoz megérkezett a harmadik promós szám is, ez a Forfeit. A körítés hiányát maga a szerzemény pótolja, a stílus kedvelői már röppenhetnek is a play gombra!

Tovább

Piggy - Friss dallal jelentkezett a Skunk Anansie!

skunk-anansie-january-2022-promo.jpgÚj dal érkezett a Skunk Anansie-tól. Ideje is volt már, hiszen az Anarchytecture 2016-ban jelent meg, ami lassan barátok között is hat év, ennyi idő pedig sosem telt el két anyaguk között, persze a feloszlás idejét nem számolva. A Piggy egy erősen politikai mondanivalóját a zenei is igyekszik alátámasztani, íme a végeredmény!

Tovább

The Abysmal Eye - Szétvisz a Meshuggah új dala

meshuggah_2022.jpg

Azt ugye már egy-két hete tudjuk, hogy az Atomic Fire Records gondozásában április 1-jén érkezik a Meshuggah régóta várt új korongja, az Immutable. Az első dalra azonban már várunk egy ideje, de a várakozás csak eddig tartott, ugyanis befutott az első dal, a The Abysmal Eye. Mondhatnánk, hogy a szokásos, de a Meshuggah esetében így van ez jól.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum