RockStation

„Elhagytunk mindent, ami mögé rejtőzhettünk volna, amit mások szerint csinálnunk kellett volna”

Interjú Ivan Moody-val, a Five Finger Death Punch énekesével

2022. október 23. - magnetic star

05fdp2022_06_eredmeny.jpg

Augusztus 19-e óta idestova bő két hónap telt el. Ekkor jött ki a Five Finger Death Punch (vagy röviden 5FDP) kilencedik albuma, az AfterLife, és ennyi időnek bőven elegendőnek kellett lennie ahhoz, hogy minden érintett fél kialakítson magában valamiféle képet róla. Az élet persze azóta is pezseg a csapat körül, jelenleg Ivan Moody visszavonulási szándékának komolysága ad okot a találgatásra. Az alábbi beszélgetésre az énekessel mindenesetre még a lemez megjelenése előtt, a budapesti koncert ürügyén került sor.

Tovább

Fleshgod Apocalypse | Omnium Gatherum @ A38, 2022. október 20.

Szellős folyami színház

_kw_1074.jpg

Na, ennek a koncertnek sem volt egyszerű előzménye! Az eredetileg Fleshgod Apocalypse és Ex Deo turnénak meghirdetett kanyaron először egy évet toltak, majd utána kiesett az Ex Deo, jött helyettük másik három csapat, majd előtte pár nappal ezek közül kettő megint offolt, így maradt az Omnium Gatherum. A nagy kavarodás végül egy egész kellemes, bár talán kissé nyúlfarknyi estét szült, de lássuk részleteiben!

Tovább

Imre Fia Imre – Pánik klippremier

imre_fia_imre_2022_promo.jpgMegjelent az Imre Fia Imre legújabb videoklipje a Pánik. Miután az együttes bemutatkozott a Fishing on Orfűn és filmzenét szolgáltattak az HBO-n futó, Zsótér Indi Dániel által jegyzett A Karantén Zóna című játékfilmhez, most újra együtt dolgoztak a rendezővel. Az operatőri munkát a Karantén Zónán is dolgozó Szombath Máté, míg a főszerepet a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Krausz Gergő jegyzi.

Tovább

Így játszotta hazai közönség előtt az epikus klasszikusát a Trivium

trivium2021.jpgIsmét berakta a szettbe a Shogun album címadó dalát a Trivium. A jövőre a Heaven Shall Burn és az Obituary társaságában Budapestre látogató kvartett videót is készített az Orlandóban, azaz hazai pályán előadott tételről, melyet az alábbiakban találtok meg. A budapesti koncert tervezett dátuma február 14.

Tovább

Oldalági zenekart indított Nick Holmes és Greg Mackintosh

hostnickholmes.jpgHost néven új zenekartindított a Paradise Lost két oszlopos tagja, Nick Holmes és Greg Mackintosh. Az anyacsapat munkásságának ismerői a név alapján már sejthetik a kitűzött irányt. Ez az irány pedig az annak idején a Hoston megidézett "depesmódos" muzsika. Az akkori korszak rajongóinak több, mint ajánlott, de a nyitott elméket is szívesen "láthatja" ez a zene, melyen első ízelítője a Tomorrow's Sky lett. A nagylemez, a IX február 24-re várható.

Tovább

Megjelent az Orden Ogan új, vendégénekesekkel gazdagított albuma

orden-ogan_2022.jpegKiadta a Final Days: Orden Ogan and Friends című nagylemezt az Orden Ogan. A csapat tavalyi lemezének vendégénekesekkel kibővített változata tegnap óta érhető el, ennek öröméből a December című nóta külön videót kapott. Az alábbi játszási listában a videó után indul a teljes lemez, melyen olyanok teszik tiszteletüket, mint Marta Gabriel (Crystal Viper), Stu Block (Into Eternity), Peavy Wagner (Rage), Andy B. Franck (Brainstorm), Chris Boltendahl (Grave Digger), Elina (Leaves' Eyes), Leif Jensen (Dew-Scented), Ross Thompson (Van Canto), Giaccomo Voli (Rhapsody Of Fire), Dennis Diehl (Any Given Day), Marco Lopez (Ross The Boss)

Tovább

Deathcore kockák - Friss dal és videó jött a Chelsea Grintől

cg.PNGBemutatta az új nagylemezre, a dupla korongos Suffer In Hell, Suffer In Heaven legfrissebb dalát a Chelsea Grin. A deathcore nagyágyú a nemrégiben elhunyt The Black Dahlia Murder énekessel, Trevor Strnaddel közös dalát mutatta be, ez a Forever Bloom. A videóban látszik, hogy nem kicsit kockák az urak, de hol a gond, nemde?

Tovább

ID.Entity címen jön a Riverside albuma, itt egy friss dal!

riverside2022.jpgBemutatta a következő, már jó ideje ígért nagylemezének részleteit a Riverside. A lengyel proggerek az ID.Entity címet adták a hétdalos korongnak, mely mind olyan, a nyolcadik sorlemez lesz a kezeik közül. A bejelentés mellé egy friss dal is jött, ez az I'm Done With You című tétel. A lemezanyag január 20-ra várható.

Tovább

Neked is biztos van egy történeted!

Elolvastuk Dave Grohl könyvét

grohl.jpg

Neked mi jut eszedbe, ha azt a nevet olvasod, hogy Dave Grohl? Mi az első kép, ami beugrik? A dobos vagy inkább a gitáros frontember? Vagy esetleg a majdnem mindig mosolygós rocksztár? Egy biztos, hogy aki szereti a rockzenét, az ismeri ezt a nevet. Most pedig Dave saját maga meséli el, hogy milyen is az élete.

Tovább

Az eredeti zenekarának megmaradt tagjaival dolgozik Alice Cooper

alicecooper2021.jpegMondhatni visszatér a gyökerekhez Alice Cooper. A rockzene nagy alakja a szólózenekara első variációjának még élő tagjaival, azaz Michael Bruce-szal, Dennis Dunawayjel és Neal Smith-szel dolgozik a következő anyagán, melynek eredménye, szám szerint tizenkét dal elvileg jövőre lesz hallható. Cooper az elmúlt években egyébként is közeli viszont ápolt a nevezett zenészekkel, akik a Detroit Stories és a Paranormal dalaiban segítettek be a legendának.

Egy hallal kevesebb van most az akváriumban

fish.jpg

Elváltak a Fish! zenekar és Gajda Mátyás (gitáros) útjai a tegnapi nap folyamán. Sajnos a zenekar így kénytelen lemondani a hódmezővásárhelyi koncertjét, de az élet nem áll meg! Hamarosan jönnek a friss infók és a tervek szerint a többi koncert meglesz tartva annak rendje és módja szerint! A zenekar nyilatkozatát a tovább gomb használata után tudjátok elolvasni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum