RockStation

Albumsimogató: Metallica - Death Magnetic (Warner Bros. Records, 2008)

Téged vonz vagy taszít a halál?

2023. október 22. - KoaX

619vgtlzxrl_uf1000_1000_ql80.jpg

Amennyiben a világ legnagyobb zenekarában játszol jó eséllyel nem olvasod ezt a cikket, de az is biztos, hogy alapjáraton hatalmas nyomás nehezedik rád. Akár foglalkozol vele, akár nem, több millió ember kíváncsi arra, hogy mit kezdessz éppen magaddal, hogyan küzdessz meg a saját démonaiddal, az alkohollal, a drogokkal vagy éppen a halál gondolatával. A fél világot az érdekli, hogy milyen hangzással, milyen dalokkal rukkolsz elő majd most. Biztos vannak, akik egyből köpni fognak, lesznek, akik pedig imádni. Egy biztos, mindenki hallani fog arról, hogy a Metallica kihozta a kilencedik stúdióalbumát, ami a Death Magnetic névre hallgat.

Tovább

A Slayer dobjainak hangzását bírod?

Ha igen, ezt nézd meg!

0slayer09_eredmeny.jpg

A napokban jelent meg egy riportfilm, amiben a legendás Slayer zenekar dobosa, Paul Bostaph mesél és mutatja be, hogy milyen is a jó pergő hangzása. A már visszavonult legendás zenekar rajongóinak és természetesen  dobosoknak kötelező a videó! Nyugi, ha nem megy az angol, akkor kapcsold be a feliratozást, viszonylag használható ez a funkció. Ja és nem mellesleg Brad Wilk is (RATM, Audioslave) szerepelt már a csatornán, a vele készült adást is megtaláljátok a tovább gomb után!

Tovább

Új dalt játszott a Green Day koncerten

greenday-jonathanweiner-2020-1.jpg

Már mi is írtunk róla, hogy valami készülődik a Green Day hazatáján. A kedvenc punkjaink nem is hazudtolták meg magukat. Miközben élőben is ünneplik az idén harminc éves Dookie lemezüket,  az egyik koncerten elővették az egyik legújabb dalukat, ami a The American Dream Is Killing Me címre hallgat és az új albumuk címadó tétele is egyben. Természetesen  van felvételünk az esetről. A dal stúdiós verziója és a hozzátartozó klip, amúgy október 24-én landolt a netes megosztó portálokon. Pluszbónusz, a zenekar jövőre világkörüli turnéra indul a Smashing Pumpkins és a Rancid társaságában.

Tovább

Atomic - Slashing Victory – újrakiadás (Metal Ör Die Records, 2023)

384263943_914067296843190_1491561652729337377_n.jpgA miskolci Atomic a mai napon, hazai pályán ünnepli negyven éves születésnapját. Az alapítás 1983-as dátumával a zenekar az elsők között volt, akik itthon thrash metalt játszottak. Hogy a kortársak közül ők, a gyöngyösi Beyond vagy a Moby Dick, netán valaki más volt-e az első a műfajban, ma már rejtély; ezt talán még az egykori alapítók sem tudnák megmondani.

Tovább

Újabb videó landolt Duff-tól

Megjelent az új album

duff2023.jpg

A Guns N' Roses legendás basszerosa nem pazarolja az időt. Duff McKagan szóló lemeze Lighthouse címmel jelent meg tegnap. Az akusztikus I Just Don't Know dalba ráadásul a grunge egyik fenegyerekét hívta meg vendégszerepelni. Lehet izgulni, hiszen nem más kíséri Duffot a dalban, mint Jerry Cantrell. Tessék rámenni a lemezre és a klipre is!

Tovább

A Cavalera klán baja meggyűlt a törvénnyel!

go-ahead-and-die-2023.jpg

Max Cavalera és fia nagyban nyomják a koncerteket, Max testvérével kiegészülve, de nem szabad elfeledkezni az apa-fia projektről sem. A Go Ahead And Die megjelenő lemezéről már írtunk nektek, most viszont megtekinthetitek a legújabb klipjüket, amiben, Max és a kicsi Igor rendőrnek álltak. Mennyire jó színész már ez a Cavalera! De melyik? Itt a Drug-O-Cop videója!

Tovább

Urachel - Pseudomonaachia Daemonium (2023)

Az ördög vigye el!

a4011205689_10.jpg

Annyi megkeresést kapunk, mind mailen keresztül, mind pedig a Facebookon, hogy gyakran komoly feladat mindet megválaszolni. Azért, ahogy tőlünk telik mindenkinek írunk pár sort az automata üzeneten kívül is. Urachel is úgy döntött, hogy felkeres minket és idedob egy black metal lemezt, hogy ugyan hallgassuk már meg, hátha tetszik. Nos, engedtem a démoni kísértésnek és közel zéró black metal tapasztalattal nekimentem a Pseudomonaachia Daemonium lemeznek.

Tovább

Bírod a Mötley Crüe-t, de a Halloweent nem?

Jön Mick Mars szólóalbuma

156909599_288372212648421_2008976170229642273_n.jpgNa, akkor most kivételesen oda leszel október 31-ért! Miért is? A Mötley Crue (volt) gitárosa Mick Mars ugyanis idén Halloween-kor hozza ki első szóló anyagát. A világpremier október 30-án lesz a Sirius XM, Trunk Nation With Eddie Trunk adásában. Ezek után pedig másnap már mindenki pörgetheti. Tökfaragás mellé remek program lesz!

Tovább

Feldolgozás lemezzel jelentkezik a Dimmu Borgir

dimmu_borgir_2018.jpg

Legutóbbi két sikeres albumuk, az Abrahadabra és az Eonian után a norvég black metalos DIMMU BORGIR harminc éves örökségét hirdeti azzal, hogy először készítenek feldolgozás dalaikból egy albumot. Az Inspiratio Profanus december 8-án lesz elérhető a Nuclear Blast Records gondozásában. A tovább gomb használata után megtalálod a dalok listáját is!

Tovább

Welcome to My House - A YONAKA első önálló budapesti koncertjére készül

yonaka.jpgA brightoni trió idén tavasszal játszott először Budapesten, a bemutatkozás pedig olyan jól sikerült, hogy immáron saját turnéjukkal is útba ejtik a fővárost. A YONAKA hipnotikus és erőteljes alternatív rock dalaival 2024. március 12-én a Dürer Kertben varázsolja el hazai rajongóit legutóbbi EP-jük, a Welcome to My House dalaival.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum