RockStation

Albumsimogató: Karma To Burn - Wild Wonderful Purgatory (MIA Records, 1999)

2024. január 07. - KoaX

a3489899198_10.jpg

Abban a korban járunk, amikor a grunge már bőven lenyugodott Kurt Cobain halálával, és a nu-metal még nem hódította meg az egész világot a Limp Bizkit és a Linkin Park-nak köszönhetően. Egy olyan korban vagyunk, ahol az instrumentális zene nem hódítja meg a világot, amikor a stonerrock egyáltalán nem trendi. És mégis vannak olyan arcok, akik szembe mennek az árral és letesznek az asztalra egy olyan albumot, amiről huszonöt év múlva is beszélnem kell! Igen, nem mai csirke már a Wild Wonderful Purgatory.

Tovább

Trendváltások a rockzenében - ...és a jövő

snapshot_18.jpgMegfigyeléseim szerint a rockzene körülbelül tízévenként megújul, legalábbis más irány, más zenekarok lesznek a "menők". Ez persze egyéni megfigyelés, lehet véletlen sincs így, én mégis elmagyarázom, mire is gondolok. A videóban átveszem a rockzene múltját, jelenét és megpróbálom a jövőre vonatkozó gondolataimat is kifejteni, szóval remélem, tetszeni fog a móka. Fontos, hogy lehetetlen lenne minden stílust és minden zenekart felsorolni a példákban, így tudom, hogy maradt ki még ez-az, de amúgy meg két órás lenne a videó. Az talán meredek lenne.

Tovább

RockNuggets Vol139. / Peacepipe - Peacepipe (2023)

a1289762054_10.jpg

Igaz, hogy néha kell egy kis lazulás, hogy ne mindig a gyors, kemény riffeket hallgassuk, de azért mégiscsak ez áll a legközelebb a szívemhez. A Peacepipe már a borítójával felhívta magára a figyelmet, így alap volt, hogy miután elkezdődik az év szentelek rájuk egy kis időt. A doom zenében utazó négyesre pedig érdemes lesz odafigyelni! Hogy miért?

Tovább

A megszokottnál súlyosabb lemezre készül a Pearl Jam

pj2020dannyclinch.jpgMár javában készül a Pearl Jam új lemeze, a 2020-as Gigaton utódja. A hét év szünet után kiadott nagylemezt követő anyagra így jó eséllyel nem kell újabb hét évet várni, sőt Mike Mc Cready elmondása szerint még súlyosabb is lesz az Andrew Watt (Ozzy Osbourne, The Rolling Stones) kezei alatt készülő korong, mint gondolnánk.

Tovább

Törölte az észak-amerikai turnéját Corey Taylor

Az Európa-kanyar egyelőre nem érintett

corey-taylor-2023.jpgA testi és szellemi egészségének megzuhanása miatt kényszerpihenőre vonul Corey Taylor. A Slipknot tavaly szólóalbumot kiadott énekesének ez a döntése egyelőre a szólóturnéjának észak-amerikai állomásait érinti, a többek között Budapestet is érintő Európa-turné egyelőre nem került szóba.

Tovább

Legyél rocksztár és nyerj hangszert!

sddefault_2.jpgKóródi Tomit nem kell bemutatni azoknak, akik zenélnek. Ha mégsem ismernéd azt kell tudni az úriemberről,hogy zenész és van egy remek YouTube csatornája, ahol a hazai zenei élet krémjével találkozgat, bemutatja ki, mit használ és hasonló szórakoztató tartalmakat készít, mint például hangszer tesztek Dandó Zolikával. Tomi viszont most komolyabb fába vágta a fejszéjét. Minden hónapban lehetőséget ad valakinek, hogy nyerjen egy kezdő hangszer csomagot. A részletekért kattints a tovább gombra!

Tovább

Chasing the Demon - Új Morhord klip

morhord_1.jpgMegjelent új klipünk, a Chasing the Demon, mely a februárban megjelenő Bloodshed albumunk előfutára. Az album 8 számot fog tartalmazni, valamint bónuszként felkerült az egyik szám magyar változata. Ezzel az albummal már úgymond régóta adósok vagyunk. Az elmúlt években tagcserék hátráltatták a zenekart, de mára a Grosch fivérekkel sikerült egy jól működő bandát összekovácsolni. Az album CD formájában is megjelenik, limitált darabszámban február 1-től lesz kapható. Lemezbemutató koncert február 9-én a dunaújvárosi Kaptárban lesz.

Tovább

Láttam, ahogy elpusztul - Itt a Your Last Steps új dala

yls_csapatkep_1.jpgLáttam, ahogy elpusztul címmel megjelent a nagykanizsai Your Last Steps legújabb dala.  Ugyan még egy éve sincs,  hogy a csapat kiadta Lánc című nagylemezét, de ez már  második a single a következő, „Én, a teremtő” címre keresztelt album előfutáraként, ami előreláthatólag 2024 második felében jelenik majd meg. A dalban közreműködik Volner Márk a Lovecrose és Stuki Ádám az Abyss of Fate énekese is.

Tovább

Ritkaságszámba ment, most újra elérhető – bakeliten is megjelent a híres Omega koncert

omega_elo_omega_kisstadion_77_cover_2000.jpgAz 1977-es Kisstadion-beli koncertet az Omega-fanok a formáció legkiválóbb fellépéseként tartják számon. A kivételes esemény hangfelvétele tavasszal dupla CD-n került újra kiadásra, ezúttal pedig még exkluzívabb formátumban került forgalomba sokak kedvence a GrundRecords gondozásában.

Tovább

Csak két öreg jammel - Így nyomja Tony Iommi és Brian May a Paranoidot

mayandiommi-1000x515.pngÉrdekes részt pattintott a Guitar World a videósorozatába. A Greatest Guitar Riffs sorozatából kiemelt videórészletben két legenda, Tony Iommi és Brian May ült le beszélgetni kicsit a Paranoid jól ismert riffjéről, majd ahogy jó gitárosokhoz illik, jammeltek egy keveset rá. Az biztos, hogy Sir May szólója egy teljesen más ízt adott a dolognak, el lehetne még hallgatni ezt hosszú percekig.

Tovább

Újra feloszlik a Rage Against The Machine

ratm_2020.jpgA tavalyi európai turné lemondása után az idei észak-amerikai dátumait is törölte a Rage Against The Machine. Ami rosszabb hír, hogy Brad Wilk szerint ezek után soha, semmilyen formában nem lesz látható ez a négyes, legalábbis a színpadon biztosan nem. A zenekar többi tagja egyelőre nem kommentálta a dolgot, de abból kiindulva, hogy a Rock & Roll Hall Of Fame beavatáson is csak Tom Morello vett részt, valami igen komoly fasírt lehet a dolog mögött.

Tovább

Világsztárok sora érkezik hozzánk 2024-ben is!

vishnu-r-nair-m1wzs5ye404-unsplash.jpg2024-ben sem kell nélkülöznünk Budapesten a világsztárokat, hiszen már biztosan bulizhatunk Lenny Kravitz, a The Rose, a Thirty Seconds To Mars és Sting koncertjére, Slash idén Myles Kennedy & The Conspirators csapatával tér vissza hozzánk, a Coldplay tripla koncertet ad a Puskás Arénában, de ugyanitt ünnepelhetjük a Halott Pénz 20 éves jubileumát is. A Live Nation idén is igazi koncertdömpinget nyújt a zenerajongóknak, jövőre már 45 fellépő ismert, és még csak most indul az év!

Tovább

Rács mögött a Mr. Bungle alapító billentyűse

lengyel-arrest.pngA volt felesége meggyilkolásának vádjával került hűvösre a Mr. Bungle alapító billentyűse, klarinétosa, szaxofonosa, Theo Lengyel. A zenekarban 1985-től 1996-ig játszó muzsikus elsőrendű gyanúsítottként kerül majd meghallgatásra a hatvanegy éves Alice “Alyx” Kamakaokalani Herrmann megölése miatt, akinek holttestét a Tilden Regional Park területén találták meg nemrégiben. Nem mellékes információ, hogy Lengyel és Hermann válása után Hermann távoltartási végzést kért a volt férje ellen bántalmazás miatt, szóval a jelenleg a Santa Cruz megyei börtön vendégszeretetét élvező Lengyel jó eséllyel hűvösön fog maradni még jó darabig.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum