RockStation

Albumsimogató: Slipknot - Slipknot (Roadrunner Records, 1999)

A kirobbanó düh

2024. június 30. - KoaX

slipknot_slipknot.png

Szinte hihetetlen, de már huszonöt éve csak várunk és vérzünk. Huszonöt éve annak, hogy megtudtuk, hogy az apánk fia vagyunk. Huszonöt éve annak, hogy Európa számára jóformán a semmiből a képünkbe robbant egy kilenctagú zenekar, akik elrejtették egyéniségük egy részét horrorisztikus maszkok mögé, hogy a dühüket így engedjék a világra. Huszonöt éves a Slipknot debütáló albuma.

Tovább

Balhés borítók 22.

agnostic2024.jpgItt a Balhés borítók sorozat huszonkettedik része, ami végül úgy alakult, hogy nem az utolsó lesz a sorozatban. Történt ugyanis, hogy egy bő tucat eddig nem említett képet találtam, úgyhogy... Még két részig biztosan húzza majd ez a széria!

Tovább

Képeken a Scorpions budapesti koncertje

Scorpions, minden idők egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb hard rock bandája 2024-ben egy vadonatúj exkluzív koncerttel tért vissza Budapestre, klasszikussá vált albuma, a Love at First Sting megjelenésének 40. évfordulója alkalmából. Természetesen ezek mellett a legnagyobb slágerek sem maradtak ki a programból, amit az Omega Testamentum koncertje indított. A koncerteken Réti Zsolt fotós kollégánk is ott volt, az ő képeiből válogattunk. Még több kép a koncertről ITT és ITT található.

Új dallal jelentkezett a House Of Protection

447962018_18335316673137315_8947141083621415680_n.jpg

Az év egyik legnagyobb újdonsága a House Of Protection zenekar feltűnése. A FEVER 333 zenekarból kiváló zenészek duója többünket is lenyűgözött a szerkesztőségben. Az Aric Improta dobos és Steven Harrison gitáros alkotta csapat egyesével dobálja ki dalait, azt még pontosan nem tudni, hogy mikor érkezik az első lemez, ha jön egyáltalán, minden esetre a srácok ősszel már turnéznak. Addig is itt van a Being One című dal és a hozzá készült videó, amihez az eddig megjelent 2 dalt is hozzácsaptuk.

Tovább

Nemsokára indul a Rockmaraton!

rockmaraton_xxx_c_szakonyi_balazs.jpgBő másfél hét múlva startol az öt év után visszatérő jubileumi 30. Rockmaraton! A helyszín - ahogy 2015 óta mindig - Dunaújváros, a Szalki-sziget, ahol a hazai előadók, és zenekarok mellett minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárda ad koncertet a fesztivál három színpadán. Elő a metalvillákat, headbangelésre felkészülni!

Tovább

Pont az a figura lettem, aki ellen lázadtam volna 25 éve

Beszélgetés Nóniusz Gáborral

noniuszhajer.jpg

Nóniusz Gábor a semmiből bukkant elém a TikTok-on jó pár hónapja. Nem tudtam ki ő, de könnyen utána lehetett járni, hogy kis hazánk zenei életének egy megkerülhetetlen alakja. A különböző műsorait nézve arra jutottam, hogy nekem beszélnem kell ezzel az emberrel, így gyors billentyűzet ragadás után már mentek is neki a kérdéseim.

Tovább

A Diamond Head gitárosával játszott a Metallica

metallica_2023_credit_tim-saccenti.jpg

Vajon a Metallicának is vannak még álmai? Biztosan és lehet, hogy az egyik pont most vált valóra. Mondjuk nem először. Nem újdonság, hogy a Diamond Head klasszikusát az Am I Evil című nótát játssza a zenekar egy-egy koncerten. Oslo-ban játszott a minap a zenekar, amikor nem kisebb név csatlakozott Hetfieldékhez, mint Brian Tatler a Diamond Head gitárosa. Természetesen vannak videóink.

Tovább

Tom Morello és fia katonának állt

d082e671-12d4-4f96-b154-678a85461f4c.jpg

Július 1-jén Tom Morello a budapesti Akvárium klubban játszik, de ezt már biztos tudod. Most azonban bedobott az öreg harcos egy új dalt is a közösbe. Itt van a Soldier In The Army című szerzemény. De még meg is fejeljük a dolgot, ugyanis a dalban nem csak egy, hanem egyből két Morellót is hallhatsz. Tom fia, a tizenhárom éves, Roman szólózik benne ugyanis. A büszke apuka elmondása szerint, a COVID lezárások alatt egyszer elsétált a kis, Roman szobája előtt és hallotta, hogy gitározgat a gyermek, de nem is akárhogy! A  dalban hallható riffek jelentős része tőle származik.

Tovább

Itt a Felleng új dala, az Elefánt

felleng_elefant1.jpgMegvan az az érzés, amikor ülsz egy társaságban… mondjuk egy munkahelyi ebédlőben, és egyszerűen nem tudsz mit hozzászólni azokhoz a témákhoz, amikről épp társalognak? Az ember azt gondolná, hogy gyerekként van csak ilyen a felnőttek között, de rá kellett jöjjünk, hogy bizony, sose növünk fel. Persze nem vagyunk mi antiszociálisak, egyszerűen adott témák nem érdekelnek minket, ez pedig teljesen természetes, de azért amikor ilyen szituáció van, mindig elgondolkodunk, hogy mit is keresünk mi itt? Miért ülünk ott velük? Miért kell nekem ezt hallgatni? Egyszerű a válasz, mert nem megyünk odébb. Egy ilyen helyzetben pötyögtem be annyit csak a telefonomba, hogy “A porcelánboltban nincsen elefántjáték”, mert a porcelánboltban nem az elefánt a fura, hanem hogy miért van ott a játéka, ami miatt odament?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum