RockStation

Motörhead képriport - Hegyalja Fesztivál 2010, Tokaj-Rakamaz

2010. július 18. - SAABI

Az alábbi galériában főként Mr. Ian "Lemmy" Kilmister Motörhead főnököt csodálhatjátok az idei Hegyalja egyik legjobban várt és legnagyobb volumenű koncertjén. Aki még néha-néha feltűnik a képeken, az Phil Campbell gitáros. A fotókat Réti Zsolt készítette.

 


 

Ingyenes modern-rock metal party a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Minden kedves sziget belépőre -is- spórolni szándékozó torzított gitár párti embertársnak melegen ajánlott a mellékelt ábrán feltüntetett modern rock-metál rendezvény! A helyszín jól ismert, minden bizonnyal a zenekarok neve sem teljesen új az olvasók számára, de ha a feltevéssel esetleg dacolna valaki, akkor itt az idő változtatni. Legyen az bárhogy is, szeretettel vár mindenkit szombaton a Dürer jó hangulattal és ingyen sörrel!!! Az előző mondat utolsó előtti szócskkája lehet, hogy kamu...:))))     

Helyszín:     Dürer Kert
Belépő:     Free!
Kezdés:     20.00
Bandák:    Cadaveres, Turn Of Mind, Velvet Stab, Till We Drop, a Losing Season


http://www.myspace.com/cadaveres
http://www.myspace.com/turnofmind
http://www.myspace.com/velvetstab
http://www.myspace.com/tillwedrop
http://www.myspace.com/alosingseason

 

Napi indusztriál - Filter és Fear Factory videók [VIDEJÓ EXTRA]

A Richard Patrick és Rob Patterson vezette amerikai Filter ötödik albuma augusztusban jelenik meg. Itt az első kislemezdalhoz, a The Inevitable Relapse-hez a az első videó. A dal fogós, a Jesus M. Rodriguez által rendezett klip pedig átlagosan erőszakos.

 


 

 

A Fear Factory Mechanize című lemezéről év elején írtunk. Itt amásodik klip a Poweshifter című dalhoz, amely tulajdonképpen egy koncertvideó, amely egy londoni koncerten készült  és Myles Dyer 23 éves video-blogger munkája, aki négy koncerten készíthetett a csapatról felvételeket.

Tovább

Living Colour az Azfeszten!

Ismét csatlakozott két zenekar az Azfeszt fellépőihez: az egyik a funk metal koronázatlan királyai, a Living Colour, a másik pedig a Scar Symmetry Svédországból, akik leginkább dallamos, technikás death metalban utaznak.

A Living Colour a zenészek nagy kedvence, 1988-as megalakulása óta nem kisebb bandákra volt bevallott hatással, mint a Rage Against The Machine, vagy a Sevendust. Pályafutásuk során begyűjtöttek már két Grammy díjat, valamint több jelölést is. A jazz, hard rock és metal elemeit ötvöző legendás zenekar a 2008-as Zöld Pardon-beli fellépés után ismét ellátogat hozzánk, ezúttal Nyírbátorba, így a magyar közönség most először hallgatja élőben ötödik stúdióalbumuk, a The Chair In The Doorway számait. Gitár, basszusgitár, vagy dob növendékeknek kötelező!

A Scar Symmetry Svédországból érkezik. A banda hat éve alalkult, és azóta túl vannak négy stúdióalbumon. Négy éve tartoznak a Nuclear Blast istállóhoz, legújabb lemezük, a Dark Matter Dimensions pedig tavaly jelent meg. Őszre tervezett amerikai turnéjuk előtt még elugranak hozzánk, hogy bemutassák legújabb korongjukat.

Ahogy az elmúlt években, most is felvonul a magyar humoristák krémje. Akik, idén a jókedvet biztosítják: Hadházi László, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Benk Dénes és Csenki Attila.

Érdemes jó előre beruházni a bérletekbe, hiszen amíg július 31-ig kedvezményesen, 12.990 Ft-ért kaphatóak a bérletek, addig augusztus 1-től 15.990 Ft-ba kerülnek, elővételben és a helyszínen egyaránt. A napijegyekhez 4990 FT-ért juthattok hozzá. További könnyítést jelenthet, hogy az Azfeszt helyszíni jegypénztárában elfogadjuk az Üdülési Csekket!

Aki a VIP bérlet előnyeit szeretné élvezni, az még limitált számban hozzájuthat az extra szolgáltatásokhoz 20.000 FT-ért:
-Elkülönített sátorhelyek a teljes egészében felújított kemping területén.
- Korlátlan medence és fedett uszoda használat a Sárkány Wellness & Gyógyfürdő teljes területén.
- A VIP kemping idén átadott vizesblokkjaiban a limitált jegyek miatt 5 emberre jut egy zuhanyzófej illetve WC, így a meleg víz, és a maximális higiénia is folyamatosan garantált.
- Szinte biztosan összefuthatsz kedvenc magyar vagy külföldi zenészeiddel egy pacsira, baráti csevejre, vagy egy közös italra az exkluzív Zenész Koktél és Sörbárban.

A fesztivál ideje alatt a vendégek non-stop élvezhetik a fesztivál területén található két medence előnyeit, és az amúgy is baráti fürdőárakból további 15% kedvezményt kapnak a Gyógyfürdő többi medencéjének használatára.
További infó: www.sarkanyfurdo.hu
Az Azfeszt további külföldi és hazai fellépőit a www.azfeszt.hu oldalon találod.

Napi szöveges videók - Stone Sour és Avanged Sevenfold [VIDEJÓ]

Mostanában nagy divat lett u.n. official lyric video megjelentetése, amely nem áll másból, mint elég karcsú képi elemek a dal szövegével való kiegészítéséből. Most aktualisan kettő ilyenünk is van.

A Corey Taylor (Slipknot) vezette Stone Sour szeptember 7-én Audio Secrecy címmel érkező lemezéről itt a második ismertté váló dal, Say You'll Haunt Me címmel.

  


 

A kaliforniai - Mike Portnoy-jal (Dream Theater) kiegészült - Avanged Sevenfold új albuma július 27-én jön a Warner gondozásában. Itt is van hivatalos szöveges videó, mégpedig a Buried Alive című dalra.

Tovább

Sziget Fesztivál 2010 fellépők | 1. rész : Gwar

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-as Sziget Fesztivál óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Sziget nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Rusnya Power Rangers utánérzés punkmetálba oltva, és a nagymama visítva rohan ki a szobából. Horrorisztikus témák, politikai inkorrektség. Persze ők sem veszik magukat túlzottan komolyan, még szerencse. Élőben előadott performanszaik gyakran a jó ízlés határait feszegetik, lehulló testrészek, maszturbáló Adolf Hitler, belezés, és mérhetetlen mennyiségű művér. Mindebből a magyar rajongók is kaphatnak most a Szigeten.

Tovább

Helloween és Stratovarius a PECSA-ban

Novemberben indul a útnak a Helloween gárdája a The 7 Sinners World Tour 2010/2011 elnevezésű turnéval, melynek harmadik állomásán, november 28-án ismét Budapestre látogatnak, ezúttal vendégként a Stratovariust hozzák magukkal.

The 7 Sinners World Tour 2010/2011
Helloween, Stratovarius
2010. 11. 28. Petőfi Csarnok
Jegyár: Később!

Black Sabbath altató dalok

Ami most jön az nem vicc! A Rockabye Baby! - amely rock klasszikusok altató dalként történő feldolgozásával foglalkozik - július 13-án adta ki a Rockabye Baby! Lullaby Renditions Of Black Sabbath című kiadványát.  A cd-n lévő Black Sabbath dalok harangok és billentyűs hangszerek segítségével szólalnak meg Jeffrey Miner előadásában és abszolut alkamasak a gyerekek megnyugtatására és álomba ringatására.

A lemezre a következő Black Sabbath dalok adaptációi kerültek:

01. Iron Man
02. N.I.B.
03. War Pigs
04. Paranoid
05. Sweet Leaf
06. Sabbath Bloody Sabbath
07. Wicked World
08. Fairies Wear Boots
09. Children Of The Grave
10. Electric Funeral
11. Heaven And Hell
12. Planet Caravan
13. Changes 

Aki mindebbe bele is szeretne hallgatni, itt megteheti.

Black Label Society - A tracklista

Augusztus 10-én az E1 Music - Európában  a Roadrunner - gondozásában jelenik meg a Zakk Wylde vezette Black Label Society, Order Of The Black című új albuma. Mára nyilvános lett a lemezre kerülő dalok listája, melyek a következők:

01. Crazy Horse
02. Overlord
03. Parade Of The Dead
04. Darkest Days
05. Black Sunday
06. Southern Dissolution
07. Time Waits For No One
08. Godspeed Hell Bound
09. War Of Heaven
10. Shallow Grave
11. Chupacabra
12. Riders Of The Damned
13. January

Tuskó zene tuskóknak: Black Tusk - Taste The Sin

Black Tusk - Taste The Sin album coverStílus: hardcore, rock and roll, southern rock, metál.
Divatosabb nevén: sludge.
Sajátosságai: szőrös emberek, bunkó riffek, és ez vice versa.
Hatásai a hallgatóra: morcos arckifejezéssel kísért, masszív bólogatás.
 

Az alapok után pedig itt vannak a száraz tények: A Black Tusk egy 2005-ben alakult trió, és a Taste The Sin a hatodik hangzóanyaguk, illetve második teljes albumuk. Nem mellesleg a sludge egy olyan mellékágát mímelik a Georgia állambeli savannahi arcok, hogy belecsempésződnek a borulások, néhol lájtosan a metálkodás, de az egészet körbelengi egy szeretni való, ám manapság már kicsit arcpirító punk attitűd.

Tovább

IHM és Metrosection a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

A következőkben olvasható kedves levélnek adunk most helyet.

Kedves Kis Drága Ismerőseink!

bevezetés: Nos, tudjuk, alig jelentkezgetünk. Ez azért van, mert nyár van, és kinek van kedve ilyenkor számítógépezni, ügye? Ja, meg a lemezfelvétel, valamint az ezt követő majd megelőző talpraállás is időt igényel, az az igazság. Ugyebár, azt mindenki észrevette, hogy nem nyaralunk, kemény munkásemberekként fesztiválokon lépünk fel, pénzért. Eddig - ahogy mondani szokta az összes hülye hazug zenekar- mindegyik tök jó volt, stbstb. Volt, Orfű, Rockmaraton, Pannónia. Na ja, biztos jók voltak; és ez így megy tovább: közeledik az Efott meg Hegyalja meg Sziget (természetesen ismét szerencsések vagyunk, és ingyen látjuk a Muse-t, mint tavaly a FNM-t)

tárgyalás: Viszont közben kaptunk egy fain kis meghívást a Dürer Kerttől, hogy játszunk náluk most pénteken, július 16-án. Csak így, ennyi, értitek? Egyébként imádjuk a helyet, szóval természetesen igent rebegtünk, kocsonyás szemekkel. Érdemes viszont figyelembe venni a döntésnél, hogy elkísér minket a Metrosection, a Kollaps és a Nuke is, ráadásul ingyenes lesz az egész buli, ami nagyon sok jót jelent a májaitoknak, igen. Aki önhibáján kívül vagy belül nem tud ott lenni akármelyik fesztiválon, annak nyílván kötelező ez az egész, a többiek meg úgysem tudnak magukról. A kezdést tekintve a következő álláspontra helyezkedünk: kezd a Kollaps 9-kor, 10-kor a Metrosection, 11-kor az IHM, utánunk pedig a Nuke zár. Lesz vizuális zsoké is, Flux személyében, tehát vetítünk majd orrba-szájba mindenkit. A többit ott személyesen, bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk, mindent aláírunk, bárkit megdorgálunk a nevetekben. A koncerten már lehet majd kapni az új nagylemezünket is természetesen. Másszóval: természetesen nem.
 
befejezés: Tehát, összefoglalva, annyit kell tudni, hogy létezünk egy ideig, addig koncertezünk is, közben vesszük fel a kurva 4. lemezt és kezeljük a függőségeinket. Ha bárki bármi másra számít, tudjuk sajnálni.
 
2010.07.16. Dürer Kert - ingyenes
Isten Háta Mögött
Metrosection
Nuke
Kollaps


Mindenkit üdvözölnek az Isten Háta Mögött tagjai, úgymint:
Laci, Peti, Pali, Csabi, Dani, Zoli, Tomi, Peti, Page és Ádi

Napi Iron Maiden - The Final Frontier [VIDEJÓ]

Az Iron Maiden új albuma The Final Frontier címmel érkezik hamarosan. Az album felvezetéseként itt az első klip, mely a címadó dalra készült és amelyben egy az Armageddont megszégyenítő meteor-aszteroida eső túlélése után a bátor Indian Jones imitátor űrhajós egy Alien-Predator-Eddie keverék idegen lénnyel harcol egy fogalmam sincs miért, de aztán ő húzza a rövidebbet.

 


Elmentünk a Hegy'-re

A mai nap folyamán a szerkesztőség fele fogta magát és állásokat épített a Hegyalja Fesztiválon. Pénteken a csapat kiegészül Réti Zsolt fotós kollégával, így remélhetőleg a szerdától szombatig tartó Fesztiválról tartalmas beszámolókkal és képekkel szolgálhatunk majd. Mi pedig akik itthon maradtunk szívhatunk a munkahelyünkön 40 fokban és még az oldalt is frissítenünk kell naponta. Phíjjj :-)   

Mille Petrozza (Kreator) és Mark "Barney" Greenway (Napalm Death) a Volbeat új lemezén

A Napalm Death hörgője Mark "Barney" Greenway és a Kreator gitáros-énekese Mille Petrozza is vendésgszerepel a dán Volbeat szeptemberben megjelenő Beyond Hell/Above Heaven című új nagylemezén.

Ezeket a fickókat hallgattuk amikor 14-15 évesek voltunk, óriási inspirációt jelentettek számunkra. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vállalták, hogy közreműködnek az új lemezen.  - mondta az énekes/gitáros Michael Poulsen a Revolver magazinnak.

Hegyalja Fesztivál 2010 fellépők | 4. rész : Epica

Ahogy tavaly úgy idén is bemutatjuk a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit.

Az Epica holland szimfonikus metal együttes, a stílus jelenlegi egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb zenekara. Zenéjükre egyaránt jellemző a lágy női ének, a mély hörgős vokál és a monumentális filmzenei motívumok, valamint a gregorián énekre emlékeztető kórus részek, melyek gyakran latin nyelvűek.

2002-ben Mark Jansen kilépett az After Foreverből, zenei nézeteltérések miatt. Több klasszikus és szimfonikus részeket tartalmazó zenét szeretett volna, ezért társakat keresett új projektjéhez. Megalapította a Sahara Dust nevű zenekart Helena Michaelsen énekesnővel (a Trail of Tearsből), Ad Sluijterrel, Coen Janssennel és Iwan Hendrix-szel. 2002 év végén néhány tagcsere történt, az új énekesnő – az akkor még ismeretlen mezzoszoprán – Simone Simons lett, Mark Jansen akkori barátnője, a dobokat pedig Jeroen Simons vette át, valamint csatlakozott hozzájuk Yves Huts, basszusgitáros. Egy kórussal (két férfi és négy nő) és egy vonószenekarral (három hegedű, két brácsa, két cselló és egy nagybőgő) kiegészülve elkészítették a Cry for the Moon című demót, melynek eredményeként aláírtak a Transmission Recordshoz.

Tovább

Watch My Dying Koncert az A38 Teraszán [KONCERTAJÁNLÓ]

A főváros talán leghangulatosabb koncerthelyén, az A38 teraszon két izgalmas metal banda ad koncertet július havának 22. napján. A tizedik X-et tavaly eltaposó Watch My Dying a kezdetektől fogva a saját útját járja, azaz a csak rá jellemző death/thrash/prog/ipari egyvelegét nyomja, amit manapság a legegyszerűbben talán matek metalként lehet leírni. Mindenesetre a csapat messze földön híres élő erejéről. Több klubot kellet tmár újrabootolni a WMD fellépése után. Az, hogy Gaobr, a mániákus frontember hogyan fogja megtalálni helyét a terasz szolid színpadán, még kérdéses, de itt a kiváló alkalom egy családias összejövetelre a nagytermes bulik után.

A Room Of The Mad Robots akár a jövő WMD-je is lehet. Összetett, agyalós zenéjük ugyan eltér az esztergomi szamurájok stílusától, de a megközelítés és a hozzáállás azonos. Csinálni valami mást, valami szokatlant a nagyok (Pantera, Tool, Down, Sepultura, Deftones) által elvetett magok között serkenve. Az újító szándék mellett a banda tavaly megjelent debütáló anyaga, a Mechanical Sound Empire olyan kerek, egészséges nótákat rejt, amelyek ritkák egy debüt esetén. Nem véletlen, hogy a banda az International Live Awardot megnyerte itthon, és lehetőséget kapott a bécsi bemutatkozásra is, ahol majdnem mindenkit lemostak a színpadról.

A Robotok koncertje pontban 8-kor kezdődik, a WMD 8.50 körül lép színpadra.
A buli az év legolcsóbb nyári fővárosi Watch My Dying fellépése lesz, mivel a belépő 500 Ft, ráadásul mindez lefogyasztható a pultban.

Watch My Dying
Room Of The Mad Robots
2010. 07. 22. csütörtök
A38 Hajó Pesti Est tetőterasz
Bp, Petőfi híd, budai hídfő
www.a38.hu

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum