RockStation

Mutilation Rites (US), Wiegedood (B), The Dead Creed (G) @ Budapest, Dürer Kert 2016.09.20.

Professzionális templomgyújtogatók, csak bennfenteseknek...

2016. szeptember 25. - csubeszshuriken

422240_415782068467775_2005115308_n.jpgKicsit megkésve érkezik ez a beszámoló az esemény kapcsán, amiről nagy hiba lett volna nem beszámolni. Egyrészt, mert személyemen keresztül következetesen részt vettünk a bulin. Másrészt a black metal színtér leghátsó szobáiban játszó zenekarai közül ez az egyik, amely a leghátsók között lehet akár a legelső. Ugyanis valamennyivel több, mint egy év után visszatért Budapestre a Mutilation Rites mester formáció szeptember 20 - án kedden a Dürer kisterembe, a Wiegedood és a sajátságos sötétségben mozgó The Dead Creed társaságában.

Tovább

Hallgasd meg a Wolf Counsel új albumát!

3540391521_photo.jpgBevallom számomra eddig ismeretlenül csengett a Wolf Counsel zenekar neve, nem is csoda, hiszen csak 2 éve létezik a banda. Viszont, pár nappal ez előtt egy kiemelkedően király anyaggal jelentkezett a fent említett, osztrák-svájci formáció. Az Ironclad címre keresztelt legújabb, hét szerzeményt tartalmazó közel háromnegyed órás produkciót bátran ajánlom mindazoknak, akik velem egyetemben előnyben részesítik a Trouble, Candlemass, Cathedral szentháromsággal körülírható zenei vonalat. A tovább gombra kattintva lehet nyomatni ezt a remek albumot. Hell!!!

Tovább

Sociopathic Herd Delusion - Itt egy tuskó Superjoint dal

superjoint.jpg

November 11-én Phil Anselmo saját kiadójának gondozásában jeleneik a Superjoint Ritualból csak Superjoint-tá változott ötös új lemeze Caught Up In The Gears Of Application címmel. A Superjoint soraiban Anselmo mellett Kevin Bond (CHRIST INVERSION, ARTIMUS PYLEDRIVER) és Jimmy Bower (DOWN, EYEHATEGOD) gitárosokat, José Manuel Gonzalez (WARBEAST, PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS) dobost és Stephen Taylor (PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS, WOVEN HAND, 16 HORSE POWER). basszusgitárost találhatjuk. Alább itt is az első dal a csapattól Sociopathic Herd Delusion címmel. Mit mondjunk: jó tuskóra sikerült!

Tovább

Korn érdekességek A-tól Z-ig

korn_2015.jpgAlig egy hónap és mindenki kézbe veheti az eddig több, mint ígéretesnek tűnő új Korn lemezt, a The Serenity Of Sufferinget. Az október 21-én megjelenő új korong előtt egy speckó, A-tól Z-ig típusú cikkel frissítjük fel a Kornbéli ismereteiteket, melyben minden betűhöz egy-egy, a bakersfieldi ötöshöz köthető infót, érdekességet társítunk. Na, de lássuk, miket is sikerült összeszednünk a nu metal legendák eddigi pályafutásából, természetesen nem kornológikus sorrendben (igen, szándékos elírás történt).

Tovább

Cickót növesztett, perel Tim Lambesis

As-I-Lay-Dying.jpgTudjuk, hogy a börtönlét nem fenékig tejfel, hiszen ahogy a filmekben is látjuk, ha nem vigyázol, könnyen lehetsz a nehézfiúk kiscicája, főleg, ha valami olyasmi miatt kerülsz be, amit még a bentlakók is lenéznek. Valami ilyen szorult helyzetben lehet az egykori As I Lay Dying énekes Tim Lambesis is, aki bérgyilkost szerződtetett a felesége meggyilkolására. Az, hogy lecsapott-e rá valamelyik rosszfiú, nem tudjuk, de az biztos, hogy egy orvosi hiba miatt kelendőbb lehet majd a gorillák között.

Tovább

Randy Blythe ugrik be az Eyehategod frontjára

randyblytheartisan2015_638.jpgMint ismeretes, az Eyehategod énekese, Mike IX Williams egészségügyi okokból nem tudta vállalni a zenekara New Orleansban és Richmondban tervezett koncertjét, ahova átmeneti jelleggel Phil Anselmo ugrott be erősíteni. Egyelőre úgy néz ki, Williams állapota továbbra sem javul megfelelő mértékben, így a banda régi jó barátja, a Lamb Of Godos Randy Blythe ugrik be acsarkodni kicsit a Dischargedzsal és a Toxic Holocausttal közös turnén.

Tovább

2018 előtt biztosan nincs új Slayer-album

0113.jpg

De már az is nagy szó, hogy lesz. A Slayer jelenleg is turnézik Amerikában és Tom Araya basszer/énekes pár interjúban már kifejtette, hogy a koncerteket leszámítva manapság már egyáltalán nem élvezi a turnézást. A Miami New Times a napokban Kerry King gitárossal készített interjút és megkérdezték tőle, hogy meddig  marad még aktív a Slayer.

Tovább

The Pitiless - Itt egy új Dark Tranquillity-dal

dark_tranquillity_2016.jpg

Már korábban megírtuk, hogy Atoma címmel november 4-én jelenik meg a göteborgi melodikus death metal alapvetés Dark Tranquillity tizenegyedik albuma. A Martin Brändström billentyűs stúdiójában felvett lemezt David Castillo (Katatonia, Opeth, Candlemass) keverte és alább The Pitiless címmel az első új dal is meghallgatható.

Tovább

Na, valahogy így kell amerikai himnuszt énekelni, ha metálénekes vagy

joeybelladonnaanthemsept2016_638.jpg

A himnusz eléneklése nyilvános rendezvényen mindig kétélű fegyver, mert amekkora, megtiszteltetés, legalább akkorát lehet vele égni, ha nem sikerül. Erről sokat beszélhetne itthon Király Linda vagy Vikidál Gyula, de Amerikából is lehetne sorolni a példákat. Na ebbe a sorba nem fog beállni az Anthrax énekese Joey Belladonna, aki a Chicagoban rendezett Chicago Cubs Cincinnati Reds baseball mérkőzés előtt énekelte el a The Star-Spangled Banner-t. Így!

Tovább

Budapestre jön a Castle

castle_band.jpg

Sokan a négy-öt évvel ezelőtt virágozó okkult rock/doom színtérhez sorolják, mások a Motörhead női frontemberes verzióját látják az amerikai Castle-ben. Mindkét állításban van igazság. Tény, hogy a néhai The Devil’s Blood kiadójánál, a Ván Recordsnál tevékenykedő amerikai csapat szövegvilága nem nélkülözi a borongós, horrorisztikus képeket, de az is biztos, hogy lényegében egy egyszerű, klasszikus rock and roll power trióról van szó.

Tovább

Maxi bácsi kifakad: "Ki kellett volna rúgnom azokat a seggfejeket"

sepultura_1996.jpgIdén 20 éves a Sepultura egyik legnagyobb klasszikusa, a Roots, melynek a Cavalera tesók Mark Rizzo és Johny Chow társaságában egy Magyarországot érintő emlékturnét is szentelnek. Naná, hogy ilyenkor beindul a nyilatkozathullám, az emlékek felidézése, mely elől a lassan már egy kiégett hobóra emlékeztető legenda sem tudott kitérni... Meg is mondta a magáét.

Tovább

Stereochrist lemezújrajátszó koncert a Hajón

stereochrist_live.jpg

Tíz éves a Stereochrist legendás lemeze, a Live Like a Man. Eme derék évforduló megünneplésére három remek, súlyos, grunge, stoner, metál, magyarul súlyos, zsigeri, telibe-találó erőzenekar ad egymásnak és népes közönségének szülinapi találkát egy nagyszabású buli keretében szeptember 30-án a Hajón. (Fotó: Csala Adél)

Tovább

Londonban a Neurosis közelebb van, mint Gondolnád!

neurosis_press_photo.jpg

20 éve, sőt, akár 10 éve sem lett volna hír honfitársainknak, hogy a londoni Koko klubban dupla Neurosis buli lesz november 7-8-án, de azóta a Temzén és a Dunán is lefolyt egy kevés lé, így aki esetleg tőlünk hall először a koncertről, az hálája jeléül meghívhatja a szerkesztőség, reményeink szerint, kint tartózkodó tagját egy jó Newcastle sörre!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum