RockStation

Trashboat (UK), Vanna (USA), Beartooth (USA) @ Dürer Kert, 2016. december 2.

Ifjonti energiahegyek estéje

2016. december 04. - theshattered

btbt2.jpgSzó szerint szíjjelszedte' a Room 041-et a Beartooth és turnés  társasága, azaz a Trashboat és a Vanna. Az elsősorban fiatalokat vonzó energikus, lendületes, HC-s, punkos, metal(core)os trió minden egyes testrészét megmozgatta az őket teltházzal megajándékozó közönségnek, mintegy megmutatván, hogy nem hiába vannak csúcsközelben, már ami a saját színterüket illeti.

Tovább

ANTAL - ALONE (2016)

Zene az underground aljáról

antal_2.jpg

Az ANTAL zenekarnak eléggé mozgalmas hete volt. Hétfőn a srácok megünnepelték a zenekar egy éves fennállását, ami alatt 2 EP-t és egy mini albumot jelentettek meg. Aztán a duóból hirtelen trió lett, most pedig megjelentették a második hivatalos albumukat, ami merőben eltér az eddigi munkáiktól. Aki szereti a stoner-post,punk zenét némi groove-al megfűszerezve, annak esélyes, hogy tetszeni fog amit a srácok csinálnak. Hajtás után meghallgatható a teljes ALONE album, illetve megnézhető a The Funeral dalhoz készült klip.

Tovább

A Nickelback nem volt vevő a kensingtoni rendőrség viccére

nickelback_2016.jpgA pár hónapja nálunk is megfordult Nickelback annak ellenére, hogy arénákat tölt meg és vitathatatlanul ott van a leghíresebb rockzenekarok között, nincs könnyű helyzetben. A közhumornak gazdagon kitett, ráadásul jövőre új albummal jelentkező kanadai négyest folyamatosan ostorozzák valamiért, amivel érthetően kezd tele lenni a hócipőjük. Most épp a kensingtoni rendőrőrs vicceskedését lőtték le Chad Kroegerék.

Tovább

10 penge lemez az idei évből, amit mások többet hallgattak, mint mi

2ec62082-b06a-4752-a341-1c814243ec6d.jpgMinthogy a zenékben szegycsontig gázolva megint átlovagolt az arcunkon egy kerek esztendő, lassan mi is megmutatjuk nektek, hogy szűkkörű szerkesztőségünkben melyek voltak azok a lemezek az idén, amiket a legnagyobb szeretettel öleltünk magunkhoz. Azonban úgy tűnik, hogy amíg mi jól megrágjuk az ínycsiklandó falatokat, addig más, hasonló zenei elköteleződésű oldalak a világmindenségben már jó néhány napja ráhányták olvasóikra a leginkább favorizált elfogyasztottakat. Ahol kisebb meglepetés terhe mellett azt láttuk, több olyan lemez is gyakran szerepel, amiknek mi nem igazán tudtunk kövér figyelmet szentelni. Ezért azt gondoltuk, tartozunk nektek ezzel a hiánypótló cikkel, hogy amikor majd egyszer rátok tör a felismerés, hány remek alkotás mellett is megyünk el együtt évente, akkor azért kicsivel szerényebb legyen az a deficit. Meg persze tisztelet jár a kollégáknak mindenfelé, aki azon dolgoznak, hogy minél többet megmutassanak ebből a sokszor elrejtőzött zenei életből.

Tovább

Hallgasd meg a The Melvins karácsonyi feldolgozását!

themelvins.jpgBizony, így, hogy már december van, a Karácsony fenyegető szelleme egyre közelebb kerül. A boltok zsongásig telítettek, az emberek pedig rohannak, hogy megvegyék maguknak, vagy szeretteiknek a boldogság következő szeletét. Ehhez több, mint kiváló aláfestés lesz a The Melvins karácsonyi kedvessége, a Carol Of The Bells szinte már pszichotikusan félelmetes átdolgozása.

Tovább

Az öregek és a Queen

elderqueen.jpgA múlt héten volt 25 éve, hogy eltávozott közülünk a Queen legendás frontembere, Freddie Mercury. Ahogy mi is, más sajtó- és médiaorgánumok is megemlékeztek róla, illetve a zenekarról a maguk módján. Ebből a szórásból a Fine Brothers sem akart kimaradni, akiknek a React videóiból már nálunk is láthattatok egyet-kettőt ITT és ITT. Ezúttal az öregeket csípték el, hogy szembesítsék őket a legendás banda zenéjével, láthatóan a siker nem maradt el. Az angolosok ezúttal is előnyben vannak.

Tovább

Napi kockaság: Életre kelt a Doom zenéje

doommarine.jpgTörtént mindez a tegnapi The Game Awardson, ahol a Periphery dobos Matt Halpern, valamint a legendás játék folytatásának zenéjéért felelős Mick Gordon és Sascha Dikiciyan csapattak egy egyveleget a gém' soundtrackjéből. A Doom persze meg is kapta a legjobb zenéért és hangaláfestésért járó díjat, valljuk be, passzol is az adrenalin-túltengéses henteléshez (ITT írtunk pár szót róla). A fellépésről egy profi videófelvétel is készült, így lehet legeltetni mind a szemeket, mind a füleket.

Tovább

Hallgasd meg a 2 Cellos Freddie Mercuryra emlékező Queen-feldolgozását

2cellosshowmust_638.jpgA Queen egykori frontemberének, Freddie Mercurynak tálentumát és kitartását nem lehet eléggé dicsérni. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ehhez kellettek a hasonlóan tehetséges zenésztársaik, de egy ilyen karizmatikus énekes mellett nyilván nehéz is érvényesülni. Freddie, akiről mi is megemlékeztünk pár napja, már negyed százada távozott közülünk. A 2 Cellos az ő tiszteletére dolgozta fel a Queen egyik utolsó szerzeményét, a már önmagában is drámai The Show Must Go Ont, melyhez egy látványos videót is készítettek az urak.

Tovább

Áprilisban Budapesten Barmy Army - Jön az Exploited és a Casualties

exloited_2.jpgA brit punklegenda Wattie pedig velünk ünnepli hatvanadik születésnapját, ugyanis ez az Exploited turné most ennek az eseménynek szól. A piros taréj pedig pengén áll majd április 21 - én a Dürer Kert színpadán és odarakja majd magát, ahogy mindig is szokta. Ugyanis azt már pontosan lehet tudni, hogy Barmy Army együtt üvöltve addig mindig lesz amíg él. Mielőtt azonban ez Budapesten is újra megtörténik, előtte még előmelegít majd nekik a Casualties. Ehhez a laza kis programhoz pedig a kedvcsinálókat megtaláljátok itt lejjebb, a szokott helyen.

Tovább

Trump-pinatát puszítottak a Guns N' Roses mexikói koncertjén

gnr_2016.jpgFogalmazzunk úgy, hogy Axl Rose finoman sem kedveli Donald Trumpot. Pár hete már Twitterben is beoltotta a hamarosan hatalomra kerülő leendő elnököt, a Mexikóvárosban tartott Guns bulin viszont még tovább emelte a lécet. Tudván, hogy az USA déli szomszédjában sem feltétlen Trump-fanatikus a népesség, a koncertre egy hatalmas Trump-pinatát készítettek, melyet a közönségből felhívott rajongókkal verettek szét.

Tovább

Állatias igényeknek ad enni a Hang - Hallgass bele a Vermin Womb első lemezébe

img_1802-700x467.jpgÚgy képzelem, hogy szűkkörű hallgatósága állatias igényeinek mikor először adott enni a hang, legalább egyszer biztos mindenki feltette ezt a kérdést: Ki a fasz lakhat odabent? Az a hang pedig ahhoz az Ethan nevű ormótlan formához tartozik, aki egyébként a Primitive Man frontembere. Akik rajongói valószínűleg komálnák a sztorit, miszerint mikor a neandervölgyi ember első leleteit feltárták, először a Homo Primigenius névvel illették azokat a csontokat. Amik DNS lánca talán egyezik a hang tulajdonosáéval. Ez pedig mindjárt meg is magyarázná, hogy az miért olyan, mint egy magát a saját lelkéből kitaposni akaró előemberé. Na meg, hogy zseni, abban a tekintetben, ahogy ezekkel a zenékkel kombinálva megszólal, széjjeltép. 

Tovább

Phil Labonte ugrik be a Five Finger Death Punch élére!

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgEgy ismeretlen betegség miatt (nekünk azért az eddigiek alapján van némi sejtésünk, hogy mi lehetett az) kénytelen kihagyni az amcsi turné maradék állomásait a Five Finger Death Punch énekese, Ivan Moody. A meglehetősen problémás dalnok helyére az All That Remains énekese, Phil Labonte ugrott be, akivel már egy bulit abszolváltak is Báthory Zoliék, erről videókat is mutatunk nektek!

Tovább

Jövő kedden Budapesten zúz az Amon Amarth és a Grand Magus

amonamarth-pressphoto_credit-by-ester-segarra_2.jpg

Az új Amon Amarth album, a Jomsviking hivatalosan március 25-én jelent meg. A Jomsviking a svédek első konceptalbuma, amely egy tragikus történet a szeretetről és a bosszúról. Az északiak megtartották a rájuk jellemző himnikus és dallamos, ugyanakkor kellően súlyos és fémes védjegyeket, mindehhez pedig producernek Andy Sneapet (Megadeth, Testament, Accept) nyerték meg, a dobokat pedig – a kilépett Fredrik Andersson helyén – egy session-ütős, Tobias Gustafsson (ex-Vomitory) játszotta fel.

Tovább

Jövőre is tarol Rockmaraton!

rm2017.pngAz idei tíz napos buli után jövőre is megrendezésre kerül a Rockmaraton fesztivál, mely kicsit rövidebben (de még mindig egy hétnyi metallal!), de változatlan helyszínen, azaz a dunaújvárosi Szalki-szigeten várja majd (reméljük, az ideihez hasonló töménységgel) a metalsereget. A hivatalos bejelentés szerint a csalódott Megadeth-fanok is kapnak némi enyhítést a sérelmükre (nem is akármilyet), így lássuk csak, mit kell tudni a 2017-es év egyik legtöményebb bulijáról!

Tovább

Idén tizedszer is Nagy Karácsonyi Punkünnep a Dürerben...

12376069_919823634772300_712372559373487958_n.jpgAkik rendszeresen követik a hazai punkszíntér legnépszerűbb zenekarainak dolgait, azoknak valószínűleg nem okoz majd meglepetést az, hogy minden évben van egy nap, amikor csokorban áll színpadra a színe-java. Ez a nap és ez a buli pedig jubileumi múltra tekinthet vissza majd ettől az évtől, ugyanis idén tizedszer rendezik meg a Dürerben a Nagy Karácsonyi Punkünnepet, ami hagyományosan az év végén, most egészen pontosan december 17 - én lesz megtartva. Olyan kizárólag hazai sztárvendégekkel, mint a Barackca, Hatóságilag Tilos, Fegyelmező Részleg, Prosectura, HétköznaPI CSAlódások, Központi Hatalom. Illetve a room 41 teremben a Gulyás Band, Linx, Macskanadrág, Derkovbois, Yellow Spots és egy beszavazható zenekar pluszban. Szóval esszenciális év végi mulatságnak tűnik a dolog. Amihez a teljesség igénye nélkül szolgáltatnánk némi ízelítőt, itt lejjebb.

Tovább

Dereng - A műsorellenőrzés egyik formája feltűnően ritka (Szerzői Kiadás, 2016)

Szélesre terpeszkedő holttér. Ahol Feri él...

14718631_1363768936996790_153854802802366257_n.jpgBár buzgó tudásszomjam csak egy ideig tágította teológiai ismereteimet - amik aztán annak az utolsó mondatnak a végén lévő egy pontban sűrűsödtek össze, ami végképp csordultig töltött a divatos ismeretlennel - mégis ezek alapján úgy emlékszem Isten Háta Mögött nem történhet semmi. Azonban a logika ennek ellenére azt diktálja, hogyha ez a rafinált helymeghatározás valahogy mégis meg kellett szülessen, az talán épp egy nem elhanyagolható utalás a valóban ott terpeszkedő holttérről, ami most úgy Dereng, lehet párhuzamos valóság akár. Ami olyan, ahol például A műsorellenőrzés egyik formája feltűnően ritka.

Tovább

Friss hírek Mike IX Williams állapotáról

EHG-PHOTO-BY-DEAN-KARR.jpgNem olyan régen már beszámoltunk az Eyehategod énekes Mike IX Williams változó, de főleg romló egészségügyi állapotáról. A dalnok már egy ideje a zenekarával sem tud fellépni, eleinte (két koncert erejéig) Phil Anselmo, majd a Lamb Of Godos jóbarátjuk, Randy Blythe ugrott be kisegíteni a bandát. A közadakozás sikeressége mellett, mely Williams kórházi kezelését fedezi, Mike állapota továbbra sem rózsás, de a a párjának, Michelle Maher-Williamsnek lent olvasható leveléből kiindulva már látni a fényt az alagút végén!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum