RockStation

Április 15-től újra kapható James Hetfield biográfiája!

2017. április 09. - sunthatneversets

hetfield-borito-286x210-final-page-001-758x1128.jpg

Az utóbbi években sokan szegezték Dudich Ákosnak a kérdést, hogy miként tudnák beszerezni James Hetfield életrajzának magyar kiadását. A válasz mindig az volt, hogy ez a Silenos kiadón múlik. Most viszont örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy Ákosnak sikerült megegyezni a Silenosszal és április 15-től újra elérhetővé válik Mark Eglinton műve!

Tovább

"Én kimondottan örülök neki, hogy nem vagyunk olyan banda, mint az AC/DC, vagy az Iron Maiden"

Interjú a Korn dobosával, Ray Luzierrel

img_20170403_195155.jpgMúlt hét hétfőn Bécsben járt az amerikai nu metal legenda Korn, akiknek buliját mi is megnéztük. Ha már arra jártunk, gyorsan készítettünk is egy interjút a zenekarban immár tíz éve püfölő Ray Luzierrel, akitől megtudtuk többek között, hogy miért szinte változatlan már évek óta a dallista, hogy mennyire ment egymás szívatása április elsején és még pár egyéb érdekesebb infót. Az eredetileg Headdel tervezett interjút végül a találkozó előtt egy perccel kellett újragondolni, ezért tűnhet kicsit rögtönzöttnek a kérdéssor, viszont ahogy láthatjátok majd, nagyon kérdezni sem kellett.

Tovább

Mániákus New Orleans - Az elátkozott dél krónikásai

nola-graphics.jpgEgyszer egy nagy író azt mondta: A civilizáció a szeszfőzdékkel kezdődött. Ez a tollforgató pedig nem volt más, mint William Faulkner. Akit az elátkozott dél krónikásaként ismer főleg az amerikai irodalom. Ugyanis ő volt az az elbeszélő, aki a sértett dél hanyatlásának szövedékeibe a legmélyebben belelátott. A vidék nehéz lélektanát ellenben maga is sokszor a fehér Jézusnak csúfolt pálinka áttetsző üvegein keresztül figyelte meg. Mindig ebből merítő munkásságának első fejezeteit pedig ő is New Orleans városában írta meg. Csakúgy, mint azok a metál mániákusok a dalaikat, akik akár karakterei is lehetnének az öreg író regényeinek. Hiszen zenéik után nyilvánvaló, hogy ők is magukban hordozzák az egykori rabszolgatartó vidék csendes posványaiban elmerülő konok nihiljét. A bigott kereszténység és az okkultizmus bizarr olvasztótégelyében.

Tovább

A Dead By April új klipjét láttad már?

dba2017.jpgÚj videóval jelentkezett a svéd pop-metalos Dead By April. A riffelős-hörgős elemeket mézes-mázos dallamokkal vegyítő északiak új lemeze, a Worlds Collide most szombaton látott napvilágot, erről kapott dalszöveges kisfilmet az egyik tétel, a Crying Over You, mely nevezetesen nyitja is a korongot.Bónuszként pedig mutatunk egy másik tételt is, a korábban már bemutatott Warriort.

Tovább

Kémkutyák akcióban - Nézd meg az Incubus új videóját!

Plusz van egy új dalunk

incubus_2015.jpgÚj videóval állt elő az április 21-én új nagylemezzel jelentkező Incubus. A szimplán csak 8-ra keresztelt CD egyik dalára, a korábban már bemutatott Nimble Bastardra mindenki most rögtön nyomhat egy lejátszást, aki kicsit is szereti a kisállatokat és a komolytalan videoklipeket. Természetesen illik megvárni a csavart is a történetben!

Tovább

Hivatalosan is beiktatták a Pearl Jamet a Rock And Roll Hírességek Csarnokába

pearl-jam.jpgAmerikai idő szerint péntek este hivatalosan is tagja lett az egyik legrangosabb társaságnak, a Rock And Roll Hírességek Csarnokának a Pearl Jam. A seattlei csapat huszonhat évvel a debütalbumuk, a Ten megjelenése után lett beiktatva, ami ugyebár azért fontos, mert az első lemez kiadása után negyed századdal történhet meg leghamarabb is a beiktatás.

Tovább

Hamarosan Budapesten az indonéz hardcore banda, a Jeruji!

jerujiflyer.jpg

Brutális az áprilisi hónap koncertek szempontjából. Napról napra közelednek azok a dátumok, amiket már hónapokkal előre tudni lehetett, vagy esetleg még csak most kerültek nyilvánosságra. Ilyen például az április 14-én megrendezésre kerülő hardcore party is, ahol az est főzenekara egyenesen Indonéziából érkezik.

Tovább

10 megkerülhetetlen Green Day-dal

Hogy legyen mivel bemelegíteni a júniusi bulira

green-day.jpgJúnius 18-án Magyarországra érkezik a Green Day, ráadásul egy bitangul csurig töltött Papp László Sportaréna előtt fogják megmutatni a munkásságuk legszebb ékköveit. Na, persze, a tavalyi friss lemez, a Revolution Radio tételei sem maradhatnak majd le a listáról, de mégis: Melyek azok a dalok, amiket minden, Green Dayt valamennyire is hallgató emberkének ismernie kell? Ebből szedtünk össze egy csokorravalót. Nyilván nem egy fontos tétel lemaradt a listáról, az egyéni ízlés szerint odailleszthető.

Tovább

Hoppácska! Itt egy új A Perfect Circle-dal!

a-perfect-circle_2016.jpg

Megkezdte rövid amerikai turnéját az A Perfect Circle, akik erre az évre új lemezt ígértek. A Maynard James Keanan és Billy Howerdel nevével fémjelzett zenekar tegnap Las Vegasban lépett fel és minő véletlen, játszottak egy eddig még nem hallott új dalt is, amely a Feathers címre hallgat. Egy friss interjúban Howerdel egyébként azt mondta, hogy külön-külön, afféle távmódszerrel készülnek a dalok, egymásnak küldözgetik a kidolgozandó témákat. Alább az új dalt egyébiránt meg is lehet hallgatni.

Tovább

Májusban érkezik a Mando Diao új nagylemeze

Itt egy új videó is

img_5545_charli_ljung.jpg

Good Times címmel május 12-én jelenik meg a svéd rockbanda, a Mando Diao új, szám szerint nyolcadik nagylemeze. A banda szerint amolyan vissza a jövőbe típusú korongot kapunk és 12 dalos album lesz az első, amely már Gustaf Norén énekes/gitáros nélkül készült, aki 2015-ben, 19 év után hagyta el a banda kötelékét. Alább egy új dallal is tudunk szolgálni, amely még friss és ropogós, sőt még videó is van hozzá. A címe Shake.

Tovább

Folytassa-e az AC/DC? Dave Evans szerint igen!

ACDC Budapest 1.jpgAz AC/DC utóbbi években átélt kálváriáját feltehetőleg mindenki ismeri. Ha nem, akkor most gyorsan, címszavakban: Malcolm Young öregkori demencia miatt kiszállni kényszerült, a helyére az unokatesó, Steve Young érkezett. Az egyébként nemsokára hozzánk is ellátogató Phil Rudd dobos a különböző balhéi miatt lett kipattintva, jött a korábbi ütős, Chris Slade. Brian Johnson énekes a hallásproblémái miatt állt parkolópályára, Axl Rose fejezte be a turnét a villanyosokkal, majd végül Cliff Williams bejelentette, hogy szögre akasztja a négyhúrost, így egyedül Angus Young maradt a felállásból. Viszont ilyen előzmények mellett is azt mondja a banda első énekese, Dave Evans, hogy folytatniuk kell. Miért is?

Tovább

Gyze (JAP), Majesty (GER), Battle Beast (FIN) @ Barba Negra, 2017. április 5.

Egy kis metal senkinek sem árt

plakat.jpgA Battle Beast mondhatni hazajár hozzánk az elmúlt években, hiszen legutóbb a tavalyi Rockmaratonon tették tiszteletüket Noora Louhimoék. Persze nem csak azért jöttek, mert miért ne, hanem azért is, mert időközben megjelent a legújabb nagylemezük, a Bringer Of Pain is, amivel szépen továbbviszik az előző nagylemezük, az Unholy Saviour és úgy egyébként az egész örökségük vonalát, ráadásul nem is akárhogy. Ebbe engedtek egy nem éppen kis betekintést a finnek, méghozzá a német Majesty és a japán Gyze társaságában.

Tovább

Miyavi: áprilisi koncert az A38 születésnapján

miyavi_2017.jpg

Április 29-én érkezik ismét Budapestre Miyavi, ahol az A38 Hajón lép fel. A japán előadóval számos dolog történt másfél évvel ezelőtti magyarországi koncertje óta: tavaly jelent meg Firebird című új stúdiólemeze, idén pedig egy válogatásalbumot ad ki szóló pályafutása 15 éves évfordulója alkalmából. Eközben számos egyéb művészeti projektben vesz részt, reklámzenéket ír, sőt: még a legújabb King Kong filmben is szerepelt.

Tovább

Itt az RHCP Give It Away-ének Ten Second Songsos verziója

0rhcp2016_12_eredmeny.jpgAnthony Vincentet és az ő jópofa projektjét, Ten Second Songsot már jól ismerhetik a minket rendszeresen olvasók, hiszen minden egyes új agymenéséről szorgosan be szoktunk számolni. Vincent Úr legfrissebb "átalakítmánya" nem más, mint a Red Hot Chili Peppers 1991-es klasszikusa,a  Give It Away, melyet a sok egyéb más stílus mellett metalba is átültet, így többek között megidézi a Slipknot, a Guns N' Roses, a Korn, a Rage Against The Machine és a Black Sabbath szellemét is.

Tovább

Itt vannak a részletek a Ghost-perrel kapcsolatban

0ghost2015_46.jpgAhogy a napokban már beszámoltunk róla, néhány ex-tag (4 fő a feltételezett 10-re rúgó létszámból) beperelte a Ghost vezérét, énekesét, "arcát", Tobias Forgét, azaz Papa Emeritust. A vád szerint a frontember kisemmizte a korábbi társait a dalok és egyéb, nem zenei eladások utáni bevételekből, amelyek következtében 200000 svéd koronányi, azaz kb. 22000 dollárnyi összeget akarnak kifizettetni egykori munkaadójukkal.

Tovább

Jó hangulatban telnek az új Sleep-lemez felvételei

sleep_2016.jpg

A múltkor már írtuk, hogy nagyon úgy néz ki, hogy idén végre megjelenhet a Sleep harmadik albuma, a legendás 2003-as Dopesmoker utódja. A csapat 2014-ben The Clarity címmel kiadott egy dalt, de aztán sokáig semmi nem történt, de a zenekar most is nagyban stúdiózik. Ráadásul a lemezfelvételek nagyon jó hangulatban zajlanak, amit az alábbi kép is bizonyít :-)

Tovább

Valami készül a Queens Of The Stone Age háza táján

queens_of_the_stone_age_01.jpg

Azt ugye már pár nappal ezelőtt megtudtuk, hogy a Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age végzett új lemezének munkálataival. Bár amúgy is elég csendesen tették mindezt és csak annyi hírünk volt még előtte, hogy a frontembert beperelte egy autogram-vadász. Pár órája azonban a csapat hivatalos facebook oldalán megjelent ez .... 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum