RockStation

King Hobo - Mauga (2019)

2019. június 23. - KoaX
kinghobo-mauga.jpgMost már az év felénél járunk, jó pár lemezkritika a hátam mögött van. Azonban most volt először, hogy majdnem megcsúsztam a határidővel. Vicces, mert volt, hogy három hétre előre kész voltam, azonban most a King Hobo-val meggyűlt a bajom. A Mauga című új lemeze a zenekarnak már két hete pihen a lejátszómban, de valahogy nem akart beérni. Hallgattam ilyen és olyan körülmények közt, de a nesze stoner zene megközelítés még mindig nem ütött be.

Tovább

"Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és ha esetleg úgy alakulna a jövő, hogy erre már nem lesz mód, akkor is jó emlékeim lesznek"

Interjú Aaron Turnerrel a Sumac énekes gitárosával

sumac_4.jpg

Június 17-én először tette nálunk tiszteletét az amerikai Sumac zenekar egy nagyon erős koncerttel. Ez pedig egy jó alkalom volt arra, hogy kifaggassuk a zenekar frontemberét, Aaron Turnert a zeneszerzésről, turnékról, Magyarországról, az Isisról, régi és új zenékről és még sok másról.

Tovább

Budapest My Love - A Zoli Band új videója megvolt már?

zb2018.jpgFriss klippel jelentkezett a napokban a Téglási Zoli-vezette Zoli Band. A videóban, mely a Budapest My Love című dalra készült, természetesen a főváros ikonikus helyei mellett Zoli városa, Veresegyháza is megjelenik, a dalszövegben persze sok-sok utalással a fővárosra és annak szeretetére. A videó minőségét a Mihasznások garantálják.

Tovább

Kilométernyi kamionsorral közlekedik a Rammstein

live2019.jpgAz, hogy a Rammstein bulijai igen látványosak, az nem is kérdés. A németek jelenleg is még zajló lemezbemutató stadionturnéja viszont minden eddigin túltesz (minden tekintetben), így természetesen nem két kisbusz kell ahhoz, hogy mindezt, mármint a produkciót mobilizálják. Till Lindemannak hála kb. láthatjuk is, mi kamionerdő kell ahhoz, hogy eljusson A-ból B-be a cucc, máshol egy egész cégnek nincs ennyi vas a birtokában. Mi körülbelül 45 járművet számoltunk meg hirtelen, persze lehet, hogy van, aki pontosabban is meg tudja mondani, mennyi az annyi. Mindenesetre komoly logisztika lehet ezeket ki-bepakolni, terelni, parkolni, látni, hogy a zenekarnak bizony komoly hátországa van!

Tovább

Megint a gonosz rockerek! - Ilyen lesz a Trollok 2.

trolls-world-tour.jpgA héten már írtunk róla, hogy jövőre érkezik a Trollok 2., melyben egy számunkra sem érdektelen név, egy bizonyos Ozzy Osbourne adja majd az egyik karakter King Thrash hangját. A zenei műfajokban gazdag animációs filmhez időközben megérkezett az első trailer is, melyben a Crazy Train mellett más klasszikus rockdalok is felcsendülnek (természetesen a gonosz karakterek muzsikájaként), ezt a lentiekben találjátok meg.

Tovább

Dead Kennedys-feldolgozást adott ki a Trivium

0trivium2019_06_eredmeny.jpgAhogy az utóbbi hónapokban mindig, most is meglepte egy kiadatlan dallal a rajongóit a Trivium. A másfél hete az Amon Amarth előtt is nagyott szaggató floridaiak most egy feldolgozást, a Dead Kennedys egyik dalát, illetve annak átiratát, a Kill The Poort tették közzé, melyet mondjuk annyira nem szedtek szét, de azért kellemes hallgatnivaló lett így is.

Tovább

Darkthrone - Old Star (2019, Peaceville Records)

80-as évek fekete köntösben

darkthroneoldstarcd.jpgAz ezerarcú Darkthrone... Death metallal kezdtek, majd kihoztak több stílusmeghatározó "trve" black metal lemezt, utána beütött a black 'n' rollos punk. Miután otthagyták örökre az ujjlenyomatukat a black metal kultikus tetthelyén, a 2000-es évek közepén úgy gondolták ideje a klasszikusok előtt tisztelegni, így egyre több helyet kapott zenéjükben a rock 'n' roll, a régi heavy és speed, illetve a NWOBHM védjegyei egyfajta tisztelgés gyanánt. Meg tudnám tippelni, hogy Fenriz és Nocturno Culto miket raktak fel a lejátszóra az utóbbi pár hónapban, főleg, hogy felesben írták ezt a korongot. Nyilván csakis csupa klasszikust. A tizennyolcadik nagylemez tehát nem több - ahogy ez már kialakult a fiúknál egy ideje - mint színtiszta tisztelgés az old-school előtt a sajátos stílusjegyek összekeverésével.

Tovább

Mikkey Dee fűnyírójánál kevés metalabb jármű van!

Mikkey Dee.jpgA Motörhead volt, egyben a Scorpions jelenlegi dobosa, Mikkey Dee nagyot álmodott, viszont jól is tette, mert az álmok néha valóra válnak! A Briggs & Strattonnal összefogva összedobták a világ legmetalabb fűnyíróját, melynek dizájnja a Motörhead ikonikus Warpigje köré, annak is az Orgasmatronos verziójára épül. A vas készítéséről videó is készült, íme!

Tovább

Így kell Beethovent és System Of A Down játszani, ha csak egy darab gitárod van

marcin-patrzalek.jpgA tehetségkutató műsorokban alkalomadtán (nem tévedés!) még tényleges tehetségek is fel-felbukkannak, ha nagyon odafigyel a ember. Az America's Got Talentben legalábbis mindenképp - itthon még a fehér hollónál is ritkább. Persze mondhatjuk, a nagy számok törvénye alapján ott csak több tudást fúj össze a szél, lehet is benne valami, de most nem ez a lényeg! Hanem a tizennyolc éves, talán már néhányotok számára ismert Marcin Patrzalek, aki a nem semmi tudásának köszönhetően egyszerre tudta bemutatni Beethoven 5. Szimfóniáját és a System Of A Down Toxicityjét a nagyközönségnek, akik természetesen rögtön a seggük mellé pakolták az állukat, ahogy a srác belekezdett a dalokba.

Tovább

Egy kis Anthrax-akusztikust valaki?

0antrax2019_02_eredmeny.jpgA Download Festivalon mindig történik valami érdekes, például az Anthrax nyom egy párdalos akusztikus blokkot a rajongók puszta szórakoztatására. A nem is olyan régen még az Arénában a Slayer előtt nyitó csapat természetesen nem csak úgy, gerilla módon, hanem a Zippo Sessions keretében mutatta be a miniműsort, melyről egy felvétel is elérhető lett.

Tovább

Régi társak közös bevetésen - Full Of Hell és The Body Budapesten!

foh2018.jpgA második júliusi tukker esemény nem semmi bulit tartogat a számotokra, hiszen újból ellátogat hozzánk a kortárs extrém zene két legnagyobb neve, a Full of Hell és a The BodyValószínűleg egyikőjük sem szorul komolyabb bemutatásra, ha nevük megemlítésre kerül, ami nem is meglepő, ha azt vesszük figyelembe, hogy az utóbbi években kiadványokat és turnékat tekintve mi mindent tettek le az asztalra.

Tovább

Time Waits For No One - Itt egy eddig kiadatlan Freddie Mercury-dal

freddiemercurytimewaitssingle.jpgEgy nem teljesen új, de mindeddig ebben a formában kiadatlan dal jelent meg az 1991-ben elhunyt Queen-énekes, Freddie Mercury neve alatt. Az eredetileg Time címen futó tétel Time Waits For No One címen megjelentetett verziója egy klipet is kapott, melyben természetesen a karizmatikus frontember látható.

Tovább

Uncle Acid and the Deadbeats @ A38, 2019.06.13.

5d06d967dc80b972375012.jpgGonosz egy nyár ez. Hiába a hőség, hiába a napsütés, Budapest klubjaiban tapintani lehet a sötét erőket, tonnaszám ömlik ránk a fekete zaj. Nincs menekvés, hazánk promoterei úgy döntöttek, ránk eresztik a világ fenevadjait, akik minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy ne érezzük már azért annyira önfeledten magunkat. Itt jött a képbe az angol psychedelic fellegvár Uncle Acid bulija, akik kis megnyugvást hoztak a Slayerrel, Sumac-kal, Neurosisszal teli koncertnaptárba.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum